4 Mayıs 2024 Cumartesi

15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   13:39   MANSUR YAVAŞ, ÖZEL VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:49   ÖZGÜR ÖZEL, PİYADE ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ GÖÇMEN`İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ   09:48   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ORTOPEDİK ENGELLİLERE YÖNELİK BOCCE TURNUVASI   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR  
 
     
   

METAL İŞÇİLERİ, İŞVEREN SENDİKASI MESS`İN ÖNÜNE “SİYAH ÇELENK” BIRAKTI: “KÂR REKORU KIRDIRINCA GURUR DUYDUĞUNUZ METALCİLERİ ZAMMA GELİNCE GÖRMEZ OLDUNUZ”


Türk Metal Sendikası, işveren Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası`nın (MESS) 2023-2025 Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerindeki uzlaşmaz tutumu gerekçesiyle masayı kert ederek uyuşmazlık tutanağının tutulduğunu ilan etmesinin ardından bugün de eylem yaptı. MESS`in İstanbul`daki merkezinin önüne siyah çelenk bırakılan eylemde Türk Metal Sendikası Gebze 1 No`lu Şube Başkanı Mustafa Teke, “Üretim rekoru kırınca övdüğünüz, kalite ödülü alınca sırtını sıvazladığınız, kâr rekoru kırdırınca gurur duyduğunuz Türk Metalcileri sıra zamma gelince görmez oldunuz ancak biz, kazanılmış haklarımızı korumaya, insanca yaşamaya yetecek kadar bir zam almaya kararlıyız” dedi.

 

Tarih : 7 Aralık 2023 Perşembe 15:50   Okunma : 239

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: SADIK KARAKULOĞLU

Türk Metal Sendikası, işveren Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası`nın (MESS) 2023-2025 Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerindeki uzlaşmaz tutumu gerekçesiyle masayı kert ederek uyuşmazlık tutanağının tutulduğunu ilan etmesinin ardından bugün de eylem yaptı. MESS`in İstanbul`daki merkezinin önüne siyah çelenk bırakılan eylemde Türk Metal Sendikası Gebze 1 No`lu Şube Başkanı Mustafa Teke, “Üretim rekoru kırınca övdüğünüz, kalite ödülü alınca sırtını sıvazladığınız, kâr rekoru kırdırınca gurur duyduğunuz Türk Metalcileri sıra zamma gelince görmez oldunuz ancak biz, kazanılmış haklarımızı korumaya, insanca yaşamaya yetecek kadar bir zam almaya kararlıyız” dedi.

İşçilerin örgütlü olduğu Türk Metal Sendikası ile işverenlerin Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası arasında 2023-2025 Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri geçen 26 Eylül`de başlamıştı. Yapılan 5 oturum sonrasında 22 Kasım`da Türk Metal, MESS`in uzlaşmaz tutum sergilediği gerekçesiyle sözleşme masasını terk ederek uyuşmazlık tutanağının tutulduğunu açıklamıştı.

Metal işçileri de bugün MESS`in İstanbul Şişli`deki binasının önünde eylem yaptı. “Yaşasın onurlu mücadelemiz”, “İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız”, “Zafer, direnen emekçinin olacak” ve “Gemileri yaktık, geri dönüş yok” sloganlarının atıldığı eylemde, hazırlanan ortak açıklamayı Türk Metal Sendikası Gebze 1 No`lu Şube Başkanı Mustafa Teke okudu.

“KAZANILMIŞ HAKLARIMIZA GÖZ DİKTİLER”

MESS`in, ülkenin koşullarını, enflasyonu, hayat pahalılığını, geçim sıkıntısını hiçe sayarak yüzde 35 ücret zammı teklif ettiğini belirten Teke, şunları söyledi:

“MESS bize ‘Siz hakkınızı almayın. Emeğinizin, alın terinizin karşılığını almayın. Bizim verdiğimiz sadakaya razı olun. Boğaz tokluğuna yarı aç, yarı tok çalışın` dedi. ‘Siz böyle yaşarken de biz kârlarımıza kâr katalım. İhracat ve satış rekorları kıralım. Soframızı daha da büyütelim` dedi. İşte biz bütün iyi niyetimize ve çabamıza rağmen bu niyetteki MESS`le uzlaşamadık. Uyuşmazlık zaptı tuttuk ve masadan kalktık. Oysa biz Türk Metal olarak üzerinde uzlaşılabilecek bir taslak vermiş, masaya uzlaşmak için oturmuştuk ancak muhatabımızdan aynı yaklaşımı görmedik. Biz yeni hakları konuşalım derken onlar kazanılmış haklarımıza göz diktiler. Biz çağdaş çalışma koşulları derken onlar esnek çalışma dedi. Çağ dışı uygulamaları dayattılar. Biz alın terimizin karşılığı deyince onlar, ‘Size enflasyon kadar zam yeter` dediler. İşte bu bizim için sözün bittiği yerdi. Tutanağı tuttuk, masadan kalktık.

“AÇLIĞA, SÖMÜRÜYE EVET DEMEYECEĞİZ”

Buradan, işveren sendikası MESS`e bir kez daha sesleniyoruz. Türk Metal olarak bize dayattığınız bu yoksulluk düzenine, açlığa, sömürüye evet demeyeceğiz. Sayın Genel Başkanımız Pevrul Kavlak`ın önderliğinde hakkımızı alana kadar mücadele edeceğiz. Direneceğiz, direne direne kazanacağız. İşverenlere sorsanız hepsinin dilinde kriz, bunalım var. ‘Zor günlerden geçiyoruz` diyorlar. Biz de diyoruz ki, biz çarşıda, pazarda zorlanıyoruz; biz evimize ekmek götürmekte, çocuklarımıza harçlık vermekte zorlanıyoruz. Zor günler sizin için geçicidir ama bizim için süreklidir. İşçinin, emekçinin her günü zordur, güçlük içindedir. İşçiler her zaman krizdedir. Sizin kriziniz geçici, bizimki süreklidir ama biliyoruz ki bu bizim kaderimiz değildir. Biz sendikamız Türk Metal`in öncülüğünde bu kaderi yeneceğiz. Bunun için yola çıktık. Bunun için yemin ettik. Zafere ulaşmadan dönmeyeceğiz. Zafer bizim olacak. Zafer, sendikasına inanan Türk Metalcinin olacak.

“EYLEMSE EYLEM, GREVSE GREV DİYECEĞİZ”

Buradan MESS yönetimine de seslenmek istiyoruz. Üretim rekoru kırınca övdüğünüz, kalite ödülü alınca sırtını sıvazladığınız, kâr rekoru kırdırınca gurur duyduğunuz Türk Metalcileri sıra zamma gelince görmez oldunuz ancak biz, kazanılmış haklarımızı korumaya, insanca yaşamaya yetecek kadar bir zam almaya kararlıyız. Bunun için sonuna kadar mücadele etmeye de gerekirse bedel ödemeye de kararlıyız. Genel başkanımızın alacağı tüm kararları uygulamaktan çekinmeyeceğiz. Eylemse eylem, grevse grev diyeceğiz. Bu siyah çelenk eylemi bir başlangıçtır. Hepiniz hazır olun. Eyleme, direnişe hazır olun. Birliğimizi, dirliğimizi, beraberliğimizi, Türk Metal`in gücünü göstermeye hazır olun. Bizim başka bir güce ihtiyacımız yok. Biz Türk Metal olursak bilin ki zafere ulaşırız. Biz eminiz. Zafer bizim olacak. Zafer, direnen emekçinin, direnen Türk Metalcinin olacak. Allah yar ve yardımcımız olsun.”

Açıklamanın ardından binanın giriş kapısı önüne siyah çelenk bırakıldı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA