4 Mayıs 2024 Cumartesi

15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   13:39   MANSUR YAVAŞ, ÖZEL VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:49   ÖZGÜR ÖZEL, PİYADE ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ GÖÇMEN`İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ   09:48   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ORTOPEDİK ENGELLİLERE YÖNELİK BOCCE TURNUVASI   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR  
 
     
   

TÜRK METAL, İZMİR`DE DE MESS`İ PROTESTO ETTİ: "ARTIK DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI, MÜZAKEREYİ BİTİRMEK İSTİYORUZ”


Türk Metal Sendikası ile Metal Sanayii İşverenleri Sendikası (MESS) arasında geçen 2023-2025 yıllarını kapsayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine, Türk Metal Sendikası İzmir`de de MESS önüne siyah çelenk bıraktı.

 

Tarih : 7 Aralık 2023 Perşembe 17:03   Okunma : 207

Türk Metal Sendikası ile Metal Sanayii İşverenleri Sendikası (MESS) arasında geçen 2023-2025 yıllarını kapsayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine, Türk Metal Sendikası İzmir`de de MESS önüne siyah çelenk bıraktı.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu`na (TÜRK-İŞ) bağlı Türk Metal Sendikası ve Metal Sanayii İşverenleri Sendikası (MESS) arasında 2023–2025 Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri 26 Eylül 2023`te başladı. Yapılan beş oturumda da uzlaşma sağlanamaması üzerine, Türk Metal 22 Kasım`da sözleşme masasını terk etti ve uyuşmazlık tutanağının tutulduğunu açıkladı.

Türk Metal Sendikası bugün; MESS temsilcilikleri önünde İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir`de eş zamanlı olarak eylem yaparak temsilcilik önüne siyah çelenk bıraktı. Sendikanın eyleminin İzmir`deki adresi de Konak`ta bulunan MESS İzmir Bölge Temsilciliği oldu. Manisa ve İzmir`de çalışan Türk Metal üyeleri, “Ey MESS şaşırma, sabrımızı taşırma”, “İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız”, “İş ekmek yoksa barış da yok”, “Zafer direnen emekçinin olacak” sloganları attı.

“İŞÇİNİN ARTIK DAYANACAK GÜCÜ KALMADI”

TÜRK-İş Ege Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak, “Ben burdan MESS yönetimine seslenmek istiyorum; bir zeytin 1 TL olmuş. Türkiye`deki en büyük para 200 lira, bir kilo peynir bile alamıyoruz. Bunun hesabını yaparak artık işçinin dayanacak gücü kalmadı. Bir an önce bu uzlaşmaz tavrından vazgeçip masada buluşmak istiyoruz. Bu müzakereyi bitirmek istiyoruz. Çünkü bıçak kemiği de geçti artık dayanacak gücümüz kalmadı. Eğer bu uzlaşmaz tavrından vazgeçmezlerse konfederasyon olarak sendikamızın arkasında olacağız, sendikamız ne derse gereğini yapacağız” diye konuştu.

Ortak basın açıklamasını okuyan Türk Metal Sendikası Manisa Şube Başkanı Ercan Dereli ise hayat pahalılığına dikkat çekerek MESS`in teklif ettiği yüzde 35`lik zam teklifine tepki gösterdi. Dereli, metal işçilerine “Hepiniz eyleme, direnişe hazır olun” diye seslendi.

Metal işçileri, MESS İzmir Temsilciliği`ne siyah çelenk bırakarak protesto etti.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA