2 Mayıs 2024 Perşembe

14:27   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ EMEKÇİLERLE KOL KOLA YÜRÜDÜ   14:23   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT, 1 MAYIS’TA İŞÇİLERLEYAN YANA YÜRÜDÜ   14:19   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARI SARIYILDIZ VE ARSLAN, 1 MAYIS COŞKUSUNA ORTAK OLDU   14:07   ÖĞRETMEN ADAYLARI ATAMA BEKLİYOR... EĞİTİM-İŞ GENEL BAŞKANI ÖZBAY: "1 MİLYONA YAKIN ÖĞRETMEN ADAYI VAR. PLANLAMA YAPILMAZSA SORUNLAR GİDEREK ARTACAK"   12:40   İLİÇ`TE MADENİN YAŞAMLARI DEĞİŞTİRDİĞİ KÖYLER... "KİMİLERİ PARA KAZANIYOR, KİMİLERİ ÖLÜYOR"   11:52   TAKSİM`E ÇELENK BIRAKMALARINA İZİN VERİLMEYEN EMNİYET TEŞKİLATI SENDİKASI: "EMNİYET ÇALIŞANLARI DA EMEKÇİDİR"   10:54   TÜİK 2023 YILI KIRMIZI ET ÜRETİM İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI... ET ÜRETİMİ YÜZDE 8,8 ARTARAK 2 MİLYON 384 BİN 47 TON OLARAK TAHMİN EDİLDİ   10:46   KADİRLİLİ EMEKLİ: "10 BİN LİRA MAAŞLA 20 BİN LİRAYA NASIL KURBAN ALACAĞIZ? SÜRÜNÜYORUZ"   10:38   TÜİK: ÇİĞ SÜT ÜRETİMİ 2023 YILINDA YÜZDE 0,4 AZALARAK 21 MİLYON 481 BİN 567 TON OLDU   10:04   ÖMER FETHİ GÜRER, `TAVUKTA İHRACAT SINIRLAMASI`NI DEĞERLENDİRDİ: "ANLIK UYGULAMALARLA SORUNLAR ÇÖZÜLEMEZ"   09:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN TARSUS`A SAĞLIKLI YAŞAM DANIŞMA MERKEZİ   09:34   TÜRKER ATEŞ: VATANDAŞ, VERGİSİNİ DE BORÇLANARAK ÖDÜYOR. KARTLA DEVLETE YAPILAN ÖDEMELER ÜÇE KATLANDI   09:24   VAHAP SEÇER, 1 MAYIS`TA İŞÇİLERLE YÜRÜDÜ: “BİZİM İKTİDARIMIZDA EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZ BAYRAMI İSTEDİĞİ YERDE KUTLAYACAK”   19:11   YASAKLAR İSTİKLAL CADDESİ`Nİ DE BOMBOŞ BIRAKTI   18:26   POLİS YİNE "SÜPÜR" TALİMATI VERDİ, GÖRÜNTÜ ALAN GAZETECİLER KALKANLARLA ENGELLENDİ   17:55   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİ ÖNCESİNDE PARTİSİNİN ÖNCEKİ GENEL BAŞKANLARINI ARADI   17:54   GAZETECİLER DE 1 MAYIS`TA TANDOĞAN`DAYDI. TGS ANKARA ŞUBE BAŞKANI TARTANOĞLU: “GAZETECİLER DE İŞÇİ VE GİDEREK FAKİRLEŞİYORLAR. GAZETECİNİN MAAŞININ EN AZ İKİ ASGARİ ÜCRET OLMASINI TALEP EDİYORUZ”   17:32   ANKARA`DA 1 MAYIS TANDOĞAN`DA KUTLANDI... “TAKSİM EMEKÇİLERİNDİR, HİÇBİR ŞEKİLDE EMEKÇİLERE KAPATILAMAZ``   12:43   CHP MİLLETVEKİLİ KIŞ’TAN YENİ İLİÇ’LERE SEBEP OLACAK MADEN KANUNU’NA TEPKİ   12:43   ANKARA`DA YAĞMUR ALTINDA 1 MAYIS...   
 
     
   

İletişim Fakültesi’nde Sertkalaycı Rüzgarı


Arka Plan Fotoğraf Derneği Başkanı Niyazi Sertkalaycı, Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşide "Fotoğraf Nedir? Ne değildir? Ne zaman fotoğrafçı oluruz? Fotoğrafçı kimdir, nasıl oluruz?" gibi sorulara yanıt arandı.

 

Tarih : 13 Mart 2019 Çarşamba 13:11   Okunma : 1572

Arka Plan Fotoğraf Derneği Başkanı Niyazi Sertkalaycı, Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşide "Fotoğraf Nedir? Ne değildir? Ne zaman fotoğrafçı oluruz? Fotoğrafçı kimdir, nasıl oluruz?" gibi sorulara yanıt arandı.

Söyleşi öncesi kısa bir konuşma gerçekleştiren Gazetecilik Bölüm Başkanı Aslıhan Doğan Topçu, öğrencilerin ve öğretim üyesi kadrosunun söyleşiyi ilgi ile beklediğini söyledi.

1999 yılından bu yana fotoğraf sanatı ile uğraştığını belirterek başlayan Sertkayalcı, bir fotoğrafçıyı tanımanın yolunun fotoğraflarına bakmak olduğunu söyleyerek, kendi fotoğraflarından oluşan bir sunum ile söyleşiye başladı.

Söyleşi içerisinde Sertkalaycı’nın hazırladığı “Geometri ve İnsan” ile “Memleketimden İnsan Manzaraları” adlı fotoğraf sunumlarının yanında, Sertkalaycının 10 yıllık bir çalışma ile ortaya çıkardığı “Vatanım” belgeseli de gösterime sunuldu

Fotoğraf sanatının aslında bir matematik, felsefe, çoğrafya ve sosyoloji olduğuna vurgu yapan Sertkalaycı, insansız bir fotoğraf düşünemediğini söyledi.

Fotoğrafçılık ve basın fotoğrafçılığı farkını anlatan Sertkalaycı, aradaki farkı şöyle açıkladı: “Bir patlama olduğu zaman patlamaya doğru giden basın fotoğrafçısıdır. Patlama bölgesinden uzaklaşansa fotoğrafçı.”

Paylaş :
Etiketler :  mersinüniversitesi, niyazisertkalaycı

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA