27 Nisan 2024 Cumartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

ÜNİVERSİTELİLER MENTORLUK PROGRAMIYLA İŞ DÜNYASINA HAZIRLANIYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, bir yeniliğe daha imza atarak,Mersin Üniversitesi, Çağ Üniversitesi, Toros Üniversitesi ve Tarsus Üniversitesi iş birliğinde ‘Yeni Nesil Mentorlük Projesi’ni hayata geçirdi. Etkinlikte, üniversitelerde okuyan öğrencilerle firma yetkilileri bir araya geldi. Etkinlikte, öğrenciler profesyonellerle iş dünyasına ve kariyer yolculuklarına dair sohbet etme imkânı buldu.

 

Tarih : 15 Aralık 2023 Cuma 11:34   Okunma : 272

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Kariyer Merkezi bir yeniliğe daha imza atarak, kentte bulunan Mersin Üniversitesi, Çağ Üniversitesi, Toros Üniversitesi ve Tarsus Üniversitesi iş birliğinde ‘Yeni Nesil Mentorlük Projesi’ kapsamında ‘Tersine Mentorlük Programı’nı hayata geçirdi. Etkinlikte; üniversitelerde okuyan öğrencilerle, Berdan Cıvata, Şişecam, Migros ve BnHotel’in firma yetkilileri buluşturuldu. Öğrenciler etkinlik sayesindefirma yetkilileriyle; staj programları, kariyer planlaması, cv düzenleme, mezun olduktan sonra iş fırsatları ve kariyer yolculukları üzerine sohbet etme imkânı buldu.

ÖZADA: “AMACIMIZ ÜNİVERSİTELİ GENÇLERİ İŞ HAYATINA DOĞRU BİR ŞEKİLDE HAZIRLAMAK”

‘Yeni Nesil Mentorluk Projesi’kapsamında ‘Tersine Mentorluk’ programını hayata geçirdiklerini söyleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, programda 4 üniversiteden 60 öğrenciyi 4 şirket yöneticisi ile buluşturduklarını belirtti. Amaçlarının üniversiteli gençleri iş hayatına doğru bir şekilde hazırlamak olduğunu kaydeden Özada, programda öğrencilerin; iş dünyasının koşullarını, kriterlerini, staj programlarını, iş hayatına nasıl başvuru yapacaklarını ve özgeçmiş hazırlarken nelere dikkat edeceklerini ilk ağızdan öğrendiklerini söyledi.

 

“TÜRKİYE ÇAPINDA İLK DEFA MENTORLUK PROGRAMI DÜZENLENİYOR”

Programın model niteliğinde olduğunu ve başarılı bir şekilde tamamlandığını vurgulayan Özada, “Türkiye çapında şu an bir Büyükşehir Belediyesi olarak ilk defa mentorluk programı düzenleniyor. Biz bunu her ay sürdürülebilir bir şekilde yapmayı hedefliyoruz. Bunun dışında da 2024 yılının ilk yarısında 200’den fazla öğrenciyle iş dünyasını ve STK’ları buluşturarak programımızı geliştirmek istiyoruz. Yapmış olduğumuz programın öğrencilerin gelecek kariyerleri için çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü aracı firmalarla; mesela danışmanlarla görüşmeleri evet katkı sağlar ama firmaların birinci dereceden yetkilileriyle görüşmeleri kendilerini geleceği hazırlama konusunda çok daha büyük katkı sağlayacaktır” ifadelerine yer verdi.

 

KAYHAN: “ÖĞRENCİLER, MEZUNLAR VE SEKTÖR ARASINDA BİR KÖPRÜ GÖREVİ KURUYORUZ”

Hayata geçirdikleri proje ile hem gençlerin ihtiyaçlarını duyurduklarını hem de sektörün taleplerini yansıttıklarını ifade eden Çağ Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdür Yardımcısı ve Öğretim Görevlisi Eda Kayhan,“Sürekli gelişen, teknolojik olarak ilerleyen ve her geçen gün biraz daha dijitalleşen bir dünyada yaşıyoruz. Sektöründe buna göre eleman ihtiyaçları var. Öte yandan gümbür gümbürde bir Z Kuşağı geliyor ve onların da sektörden talepleri var. Tabi burada sektörlerde gençlerin isteklerine göre kurum kültürlerini nasıl geliştireceklerine karar veriyorlar. Bu anlamda biz öğrenciler, mezunlar ve sektör arasında bir köprü görevi kuruyoruz. Gerçekten bunun sonuçları kentimize yansıyor. Her geçen gün olumlu dönüşler alıyoruz. Bunun bir paydaşı olmaktan da çok mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

 

GÜLERYÜZ: “BÜYÜKŞEHİR’İN 4 ÜNİVERSİTEYİ ORTAK BİR POTADA BULUŞTURMASI ÇOK EŞSİZ BİR BAŞARI”

Toros Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdür Yardımcısı ve Doktor Öğretim Üyesi Selin Saraç Güleryüz hem öğrenciler hem de kendileri açısından oldukça verimli bir gün geçirdiklerini ifade ederek, “Dijitalleşme ve çağın çok hızlı gelişiminden dolayı artık klasik işe alım süreçleri ve klasik bir eğitim modelinin dışına çıktık. Bu sebeple firmalar tarafından öğrencilerden ya da yeni mezunlardan beklenen çok farklı şeyler olabiliyor. Öğrenciler de hem öğrenciyken hem yeni mezunken bunun endişesini taşıyor. Biz, bu tarz organizasyonlarla aslında öğrencileri ve profesyonelleri ortak bir noktada buluşturarak, onlara daha iyi bir gelecek ve daha iyi bir profesyonel yaşam sunmayı hedefliyoruz” ifadelerine yer verdi. Güleryüz, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 4 üniversiteyi ortak bir potada buluşturmasının eşsiz bir başarı ve yapılan çalışmanın Türkiye’de bir ilk olduğunu vurguladı.

 

ÜNAL: “ŞİRKETİMİZİ VE MARKAMIZI TEMSİL EDİYOR OLMAK ÇOK ÖNEMLİ”

Şişecam Cam Ambalaj Fabrikası adına etkinliğe katılım sağlayan ve insan kaynakları iş ortağı Neslihan Ünal, şirket temsilcilerinin öğrencilerle bir araya gelmesinin çok önemli ve değerli olduğunu kaydederek,“Öğrencilerin mezun olduktan sonra Mersin’de başvuracakları şirketler belli şirketler. Bu şirketlerin birebir yetkililerinin onlarla bir araya gelmesi, sorularını birebir cevaplıyor olması ve grup çalışması yapılıyor olması kendileri için önemli. Bizim için de aday veri tabanı anlamında önemli. Şirketimizi ve markamızı temsil ediyor olmak çok önemli. Ben kendi adıma bu ortamda olmaktan ve yerel yönetim anlamında Büyükşehir Belediye Başkanımızın, GİDERİK yönetiminin, Kariyer Merkezi Müdürlüğü’nün ve üniversite yetkililerimizin bu organizasyonu düzenlemesinden çok keyif aldım. İki taraf için de faydalı olduğunu düşünüyorum. Bu süreci kazan kazan ilişkisinde tamamlayacağız ve daha sonraki mentorluk projelerinde de devam edeceğiz” dedi.

 

ATMACA: “MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GERÇEKTEN ÖĞRENCİ DOSTU BİR BELEDİYE

Bilgisayar Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi Suzan Atmaca ise sosyal alanda kendisini geliştirmeye odaklı olduğunu kaydederek, “Çünkü kendimizi sosyal alanda geliştirmediğimizde, iş bulma konusunda insan kaynaklarıyla birlikte mülakata girdiğimizde mesela şunları soruyorlar; ‘Hobileriniz nelerdir, bize ne katabilirsiniz?’ Böyle etkinliklerin bize çok faydalı olacağına inanıyorum. Bir araya geldiğimiz kişiler bizden çok daha tecrübeliler. Burası güzel şeyler öğrenebileceğimiz bir etkinlik olmuş” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin öğrenci dostu bir yaklaşım ile kendilerine sunduğu fırsatı değerlendiren Atmaca, “Biz her sene sınıf atladıkça yetersizlik hissine kapılıyoruz. Çünkü bizden ne istediklerini bilmiyoruz ve yeteneklerimizi keşfetme konusunda sıkıntılar yaşayabiliyoruz. Bu bağlamda hem bizden istedikleri hem de bizim ‘yetersizlik’ olarak adlandırdığımız durumun üstesinden geliyoruz.Mersin Büyükşehir Belediyesi gerçekten öğrenci dostu bir belediye. Ben böyle etkinliklere katıldıktan sonra bunu daha da fark ettim” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  Mersin, Büyükşehir, Kariyer Merkezi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA