27 Nisan 2024 Cumartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

ÇOCUKLAR C VİTAMİNİ İHTİYACINI MERSİN BÜYÜKŞEHİR İLE KARŞILIYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarımsal Hizmetler ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde yeni bir projeyi hayata geçirerek, ilkokul çağındaki çocukların günlük C vitamini ihtiyacını karşılaması için okullarda narenciye dağıtmaya başladı. Narenciye üreticilerinin desteklendiği ve 13 ilçede eş zamanlı olarak dağıtılması planlanan proje kapsamında, toplam 100 ton narenciye çocuklara ulaştırılacak. Büyükşehir ekiplerinin narenciye dağıttığı ilk adres Toroslar ilçesinde yer alan Çağdaşkent Şehit Erol Özkul İlkokulu oldu.

 

Tarih : 20 Aralık 2023 Çarşamba 11:38   Okunma : 308

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde yeni bir projeyi hayat geçirerek, ilkokul çağındaki çocukların günlük C vitamini ihtiyacını karşılaması için okullarda narenciye dağıtmaya başladı. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın da işbirliğinde yürütülen projede, özellikle Türkiye genelinde narenciye ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayan Mersin’de narenciye üreticilerinin desteklenmesi ve narenciye tüketimi ile ilgili farkındalık oluşturmak amaçlanıyor. Proje ile birlikte 13 ilçede eş zamanlı olarak toplam 100 ton narenciye çocuklara ulaştırılacak. Bu kapsamda Büyükşehir ekiplerinin narenciye dağıttığı ilk adres Toroslar ilçesinde yer alan Çağdaşkent Şehit Erol Özkul İlkokulu oldu.

 

ŞAHUTOĞLU: “PROJE SAYESİNDE NARENCİYE ÜRETİCİLERİMİZE DE DESTEK VERİYORUZ”

Mersin’de narenciye üretiminin çok yüksek olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Selçuk Şahutoğlu, “371bin dekar alanda, toplamda 885 bin ton narenciye üretimimiz var. Bu da çok ciddi bir rakam. Türkiye'nin neredeyse yüzde 25’ini ilimiz karşılıyor. Bizler,narenciye üreticilerimize destek olmak amacıyla, üreticilerden aldığımız 100 ton narenciyeyi okullarımızda dağıtmaya başladık. Hem narenciye tüketiminde bir farkındalık yaratmak, hem de narenciye tüketimini artırabilmek adına bu projeyi gerçekleştirdik” diye konuştu.Yaptıkları farkındalık projesi sayesinde okula giden öğrencilerin günlük C vitamini ihtiyacının da karşılandığını aktaran Şahutoğlu, kent genelinde tarım potansiyelinin oldukça yüksek olduğunu ve üreticileri desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.

 

YILDIRIM: “ÇOCUKLARIMIZIN BAĞIŞIKLIĞINI GÜÇLENDİRİP, GELİŞİMLERİNE DESTEK OLUYORUZ”

Vatandaşların beslenme ihtiyacını karşılamak için bu projeyi hayata geçirdiklerini aktaran Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Engin Yıldırım ise,“Bu projemizde,kıymetlimiz olan çocuklarımızı C vitamini deposu olan narenciyelerle buluşturmak için okulumuza geldik. Mersin genelinde, 13 ilçede 100 ton mandalinayı bütün okullarımıza dağıtacağız. Çocuklarımızın sağlıklı gelişimi bizim için önemli. Aynı zamanda çocuklarımızın narenciyelerievlerine götürmeleri için ikram da ediyoruz” dedi.

Narenciye üretiminin Akdeniz Bölgesi’nde çok önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Yıldırım, “Çocuklarımızın gelişimi açısından C vitamini, özellikle kış aylarında çok önemli bir besin kaynağı. O yüzden bizler de narenciye ile çocuklarımızın bağışıklıklarını güçlendirip, iyi bir şekilde gelişmesini ve yetişmesini sağlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

ÖĞRENCİLER, GÜNLÜK C VİTAMİNİ İHTİYACINI BÜYÜKŞEHİR İLE KARŞILIYOR

Öğrencilerden Meryem Sultan Koç, portakal ve mandalinayı çok sevdiğini belirterek, “Kış gelince hemen anneme söylüyorum, o da alıyor. Çünkü kışın bize iyi geliyor ve C vitamini deposu. Hem de çok tatlı. Meyveler dağıtıldığı için çok mutlu oldum. Vahap Başkanıma çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Öğrencilerden Devran Eser Tamur da, kışın narenciyenin çok iyi geldiğini söyleyerek, “Çok mutlu oldum ve sevindim” derken,bir diğer öğrenci Ege Çabuk ise en sevdiği meyvenin mandalina olduğunu dile getirerek, “Mandalina dağıtılınca çok sevindim. Çünkü mandalinayı sık sık yerim. Vahap Amca seni çok seviyorum” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin, Büyükşehir, Belediye

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA