28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

YEREL GAZETELERDE DAĞITIM KRİZİ


Türkiye Gazeteciler Federasyonu,Turkuaz Dağıtım A.Ş nin 2024 yılında uygulamaya girecek dağıtım ücretlerine zam kararına tepki gösterdi.

 

Tarih : 20 Aralık 2023 Çarşamba 17:30   Okunma : 363

Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı  Rüstem Kaya TEPE konuya yönelik yaptığı açıklamada,  “Son yıllarda ekonomik dengelerin bozulması nedeniyle maliyetlerdeki artış ve teknolojik gelişmeler nedeniyle ekonomik krize sürüklenen yerel gazeteler, yaşadıkları sorunları çözmeye çabalarken 2024’te dağıtım sorunu ile karşı karşıya kalacaklar. İlan-reklam gelirlerinin her geçen gün azalan, yaşam kaynakları giderek kısıtlanan yerel basın, adeta kepenk kapatma noktasına gelmiş durumdadır.

Tüm bu sorunlarla yaşama savaşı veren yerel gazetelere bir darbe de Turkuaz Medya Dağıtım AŞ’den geldi. Dağıtım sektöründe tekel olmanın avantajını kullanan Turkuaz Medya Dağıtım A.Ş; yeni yılda dağıtım ücretlerine yüksek oranda zam kararı alarak, yerel basını çok zor bir durumda bıraktı.

Ülkemizde yazılı basının bayilere ulaşımında tek olan Turkuaz Dağıtım A.Ş. gazete dağıtım ücretlerini aylık 2 Bin TL’den 10 Bin TL’ye çıkartıyor. Bu ücrete ilave olarak 3 Bin 500 TL Aracı Dağıtım + KDV ile birlikte dağıtım ücreti 15 Bin TL’ye ulaşıyor. Bazı kentlerde bu rakamlar tiraja göre çok daha yüksek rakamlara ulaşıyor.

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartlarda ve her geçen gün yaşama alanları daralan yerel gazetelerin bu ücretlerin ödenme ihtimali yoktur.

MGC Başkanı Rüstem Kaya TEPE  açıklamasına şöyle devam etti.

“Turkuaz Dağıtım A.Ş 2024 yılında dağıtım ücretlerine zam kararını ve açıkladığı rakamları revize ederek değiştirmelidir.

Turkuaz Dağıtım’ın bu uygulaması hukuki ve ahlaki olmadığı gibi basın etiğine de uymamaktadır. Yerel basının kepenk kapatması ve dolayısıyla da halkın sesinin kısılması anlamına gelecek bu kararın gözden geçirilerek artışın kabul edilebilir bir seviyede olması gerekmektedir.

Yaygın ve yerel gazetelerin dağıtımlarının değişen yeni sosyal ve ekonomik şartlar dahilinde kesintiye uğramaması için alternatif dağıtım modelleri ve kaynakları geliştirilmelidir”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA