27 Nisan 2024 Cumartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

İMAMOĞLU, GALATASARAY BAŞKANI DURSUN ÖZBEK`İ ZİYARET ETTİ: "FUTBOLDAKİ KAOSA SIFIR TAVİZLE YAKLAŞILMALI"


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, BJK Başkanı Hasan Arat`ın ardından, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek`e de bir ziyaret etti. Rams Park Stadı`nda gerçekleşen buluşmada, Türk futbolunun son dönemlerde yaşanan şiddet gündeme geldi. Yaşananlara sıfır taviz anlayışıyla yaklaşılması gerektiğine vurgu yapan İmamoğlu, “Bunların hiçbirisi Türk futbolunun asla yaşamaması gereken durumlar. Bunun her ne olursa olsun ‘ama`sı, ‘fakat`ı olmaz. Bu tür davranışların asla prim yapmaması gerekir. Sıfır taviz noktasında davranılmalı. Futbolu, sporu kurallarıyla, sahada oynanan şekliyle, eksiğiyle, fazlasıyla, hatasıyla, doğrusuyla bırakmak durumundayız. Bu davranışların sona ermesini diliyoruz” dedi.

 

Tarih : 20 Aralık 2023 Çarşamba 17:24   Okunma : 401

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, BJK Başkanı Hasan Arat`ın ardından, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek`e de bir ziyaret etti. Rams Park Stadı`nda gerçekleşen buluşmada, Türk futbolunun son dönemlerde yaşanan şiddet gündeme geldi. Yaşananlara sıfır taviz anlayışıyla yaklaşılması gerektiğine vurgu yapan İmamoğlu, “Bunların hiçbirisi Türk futbolunun asla yaşamaması gereken durumlar. Bunun her ne olursa olsun ‘ama`sı, ‘fakat`ı olmaz. Bu tür davranışların asla prim yapmaması gerekir. Sıfır taviz noktasında davranılmalı. Futbolu, sporu kurallarıyla, sahada oynanan şekliyle, eksiğiyle, fazlasıyla, hatasıyla, doğrusuyla bırakmak durumundayız. Bu davranışların sona ermesini diliyoruz” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, BJK Başkanı Hasan Arat`ın ardından bugün de Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek`i ziyaret etti. Rams Park Stadı`nda gerçekleşen buluşmada İmamoğlu`na Başkan Danışmanı Murat Ongun da eşlik etti. 

İMAMOĞLU`NDAN ÖZBEK`E “OLİMPİYAT BULUŞMASI” DAVETİ

Yoluna UEFA Avrupa Ligi`nde devam edecek olan Galatasaray yönetimine, teknik heyetine ve sporcularına başarılar dileyen İmamoğlu, şunları ziyaret etti:

“2024`ün hepimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim. Bugün gelmemin böylesi birkaç sebebi var. Hem Galatasaray`ın bu başarılı Avrupa yolculuğunu hem yeni yılı kutlamak. Bir başka boyutu da açıkçası İstanbul şehri olarak, güçlü bir olimpiyat yolculuğu kararımız var. Bu konu ilk gündeme geldiğinde, ilk niyetimizi ortaya koyduğumuzda, İstanbul`umuzun özellikle üç büyük kulübünün bu yolculukta en ana lokomotifler olması gerektiğini her yerde dile getiriyorum. Çünkü İstanbul`umuzun çok kıymetli üç markası. Bu yönüyle olimpiyat yolculuğumuzun, 2036 için iddialı bir şekilde sürdürülmesi arzumuz. Bu yıl biterken böyle bir hem olimpizm ruhu hem 100`ncü yılda olimpiyatla ilgili yolculukta, böyle bir sporcu, spor dünyası, başta az önce ifade ettiğiniz amatör branşlar olmak üzere, bir buluşma yapacağız. Orada, 100`ncü yılda, özellikle olimpik sporcularımızla buluşacağız. Size bu konuda davetimiz ulaşacak. Orada olmanızı, sporcuların özellikle katılmasını çok arzu ediyoruz.” 

"KÖTÜ GÖRÜNTÜLERİN ASLA YAŞANMAMASI TEMENNİMİZ"

İmamoğlu, “Görüyoruz ki spor, büyük bir iyileştirici güce sahip” ifadelerini kullanırken araya giren Özbek “Şu dönemde biraz…” diyerek, son dönemde Türk futbolunda yaşanan olaylara gönderme yaptı. Tekrar sözü alan İmamoğlu, şunları dile getirdi:

“Ona da değineceğim. Benim güzel bir huyum var. Bir an kötü şeyleri ‘pat` diye silip atabiliyorum. Yine spor deyince aklıma kadın voleybolu geldi bir an için. Dolayısıyla güzellikler yaşandığında, aslında milletimize çok hoş bir moral, motivasyon olabiliyor. O bakımdan bu buluşmayı önemsiyoruz. Yine 2027 Avrupa Oyunları`nın bütün branşların bir arada bir oyun düzeni İstanbul`da ilk kez olacak. Ona talipliğimiz söz konusu. Türkiye Olimpiyat Komitesi`yle de uzun zamandır bunu da görüşüyoruz. İstanbul, çok büyük bir marka. Her yönüyle güçlü olması gerekiyor. Olimpiyatla İstanbul birleşmesi, aslında olimpiyatlar için de tarihi bir birleşme, buluşma. Bunların adımları açısından, bu süreçle ilgili size bilgi vermek istedim. Tabii ki Türk futboluna da değinmeden sözlerimi toparlayamayacağım. Geçen hakemimizin yaşadığı olay, sonrasında dün akşam sahadan çekilme olayları… Bunların hiçbirisi Türk futbolunun asla yaşamaması gereken durumlar. Bunun her ne olursa olsun ‘ama`sı, ‘fakat`ı olmaz. Spor, futbol kurallarıyla güzel. Eksikler olacak, hatalar olacak. Hep oldu. Yine olacak. Dünyada da oluyor. Bunları düzeltmek için, bir araya gelinecek, konuşulacak. Mutlak geleceksinizdir, geliyorsunuzdur da. Ama bu tür davranışların asla prim yapmaması gerekir. Yoksa öbür türlü yolu açılır bazı şeylerin. Sıfır taviz noktasında davranılmalı. Futbolu, sporu kurallarıyla, sahada oynanan şekliyle, eksiğiyle, fazlasıyla, hatasıyla, doğrusuyla bırakmak durumundadır. Bu davranışların sona ermesini diliyoruz. Burada da yine tabii iş sizin gibi değerli camialara düşüyor. Bu işin öncüsü, lokomotifi olmanızı bekliyoruz. Zaten centilmenliğinizi biliyoruz. Bunu bütün camialara yayarak, büyütmenizi dileriz. Bu kötü görüntülerin asla yaşanmaması da temennimiz.”

ÖZBEK: GALATASARAY`IN OLİMPİYATLARA İLGİSİZ KALMASI MÜMKÜN DEĞİL

İmamoğlu`na ziyaretinden dolayı teşekkürler eden Özbek de ziyarette şunları söyledi: 

“Burası Galatasaray. İstanbul`u temsilen en büyük kulüplerimizden bir tanesi. Sportif olarak 17 branşta 2000`e yakın amatör sporcumuz oldu. Onlarla Türk sporuna hizmet etmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla, bu manada da her zaman belediyemizden büyük destek bekliyoruz. Sizler de teşekkür ederiz bizi yeteri kadar destekliyorsunuz. Desteğinizin artarak devam etmesini istiyoruz. Çünkü neden? Bu faaliyetleri sürdürmek için, elbette ki kamunun, özellikle belediyelerin katkı vermesi gerekiyor. Başkan, söylediklerinizi katılıyorum. Olimpik ruh diye bir şey var. Olimpik ruh, aslında centilmenliği içinde barındıran bir olay. Dolayısıyla geçtiğimiz günlerde, sahalarda olan, özellikle futbolla ilgili olan olayları tasvip etmek mümkün değil. Yani ‘Keşke olmasaydı` demek de artık çok geç oluyor. Bir an evvel bunun önlemini almanın yoluna gitmek lazım. Olimpiyatlar için yapacağınız organizasyon, elbette ki İstanbul için çok önemli. Galatasaray için iki defa önemli. Çünkü Galatasaray, olimpik oyunları Türkiye`ye getiren ilk kulüp. Dolayısıyla Galatasaray`ın bu konuya ilgisiz kalması mümkün değil.”

İmamoğlu, geçen günlerde de BJK Başkanlığı`na seçilen Hasan Arat`a bir tebrik ziyaretinde bulunmuştu. İmamoğlu`nun gelecek günlerde  Fenerbahçe Başkanı Ali Koç`a da bir ziyaret gerçekleştirmesi bekleniyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA