29 Nisan 2024 Pazartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

TBMM`DE BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ... FERİT ŞENYAŞAR: "22 YILLIK İKTİDARINIZ SÜRESİNCE TARTIŞMASIZ EN BAŞARILI OLDUĞUNUZ DERSLER YOLSUZLUK, YOKSULLUK VE YASAKLAR OLDU"


DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, TBMM Genel Kurulu`nda; “Bir ülkenin itibarı insanlarına ne kadar değer verdiyle ölçülür, İHA`larla SİHA`larla ölçülmez. Bütün derslerden kaldınız. Ama üç dersten 100 aldınız. 22 yıllık iktidarınız süresince tartışmasız en başarılı olduğunuz dersler; yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar oldu” dedi.

 

Tarih : 23 Aralık 2023 Cumartesi 13:31   Okunma : 361

DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, TBMM Genel Kurulu`nda; “Bir ülkenin itibarı insanlarına ne kadar değer verdiyle ölçülür, İHA`larla SİHA`larla ölçülmez. Bütün derslerden kaldınız. Ama üç dersten 100 aldınız. 22 yıllık iktidarınız süresince tartışmasız en başarılı olduğunuz dersler; yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar oldu” dedi.

TBMM Genel Kurulu`nda 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi ile Sayıştay raporlarının görüşmeleri devam ediyor. Bugün Genel Kurul`da 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi`nin 5. maddesi görüşüldü. Madde üzerine DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar söz aldı.

Üzerinde "sınıfta kaldı" yazan bir karne örneği ile kürsüye çıkan Şenyaşar, "Halkın iktidara hazırladığı bir karneyi buradan açıklamak istiyorum" diyerek şunları dile getirdi:

"DEMOKRASİ DERSİNDEN KALDINIZ”

“Adalet dersinden maalesef kaldınız. Hukuk dışına çıkarak, geçerli bir açıklama yapılmadan binlerce KHK`li insanları işlerden attınız itibarlarını yok saydınız. Haksız yere tutuklanmış binlerce siyasetçi hala cezaevinde, adaleti ve adil yargılamayı bekliyor. Hukuksuzluğa karşı cezaevinde açlık grevleri devam ediyor. Adalet dersinden sıfır aldınız. Demokrasi dersinden de kaldınız, halkın iradesini yok sayarak kayyımlarla belediyeleri gasp ettiniz, seçilmiş belediye başkanlarını cezaevine attınız. AYM kararına rağmen hala Can Atalay rehin bulunuyor.

"İŞE GİTMEYEN, MAAŞ ALAN BİR SINIF OLUŞTURDUNUZ; VERİLEN PARAYA DA HUZUR HAKKI ADINI VERDİNİZ"

Eğitim dersinden de kırık not aldınız. Okulda bir öğretmen odası var bu odada baş, uzman, kadrolu, aday, sözleşmeli öğretmen ve hiçbir hakkı bulunmayan ücretli öğretmenler bulunuyor. Dışarıda da ümitsiz bir şekilde atama bekleyen öğretmenler var. Öğrencilere bir öğün yemek verme önerimizi reddettiniz. Liyakat dersinden de kaldınız. Getirilen mülakat sistemiyle kamuda liyakati ortadan kaldırıp itaati esas aldınız. İşe gitmeyen, maaş alan bir sınıf oluşturdunuz, verilen paraya da huzur hakkı adını verdiniz.

"İNSANLARIN DÜŞÜNCELERİNİ HİÇBİR ORTAMDA RAHATÇA DİLE GETİREMEYECEĞİ BİR TÜRKİYE GERÇEĞİ YARATTINIZ"

Ekonomi dersinden de kaldınız; yoksulluk sınırı 45 bin, açlık sınırı 14 bin, emekli maaşı 7 bin 500 ve asgari ücret 11 bin 402. Ekonomi bakanı biz halkı enflasyona ezdirmedik diyor bu açıklama halkla doğrudan alay etmekten başka bir şey değildir. Özgürlük dersinden de kaldınız, insanların düşüncelerini hiçbir ortamda rahatça dile getiremeyeceği bir Türkiye gerçeği yarattınız. Tarım dersinden de kaldınız, geçen seneye oranla her şeyin fiyatı yüzde 100`ün üzerinde artarken mısra yüzde 6 zam yaptınız, limon dalında kaldı, üretici perişan halde.

"22 YILLIK İKTİDARINIZ SÜRESİNCE TARTIŞMASIZ EN BAŞARILI OLDUĞUNUZ DERSLER YOLSUZLUK, YOKSULLUK VE YASAKLAR OLDU"

Sağlık dersinden de kaldınız. Türkiye`de 3 bine yakın SMA hastası var bu hastaların tedavi masraflarını devlet karşılamıyor, her geçen gün çocuğunun ellerinden kayıp gitmesini izleyen çaresiz anneler babalar iktidara, sağlık bakanlığına sesleniyor.

Bir ülkenin itibarı insanlarına ne kadar değer verdiyle ölçülür, İHA`larla SİHA`larla ölçülmez. Bu saydığım bütün derslerden kaldınız ama 3 dersten 100 aldınız. 22 yıllık iktidarınız süresince tartışmasız en başarılı olduğunuz dersler yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar oldu.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA