29 Nisan 2024 Pazartesi

09:36   BÜYÜKŞEHİR’DEN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME BİR KATKI DAHA…TARSUS 100. YIL ATATÜRK ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ`NDE EĞİTİM BAŞLADI   09:27   BİRBİRİNDEN SEÇKİN ULUSLARARASI FİLMLER, `FRANKOFON FİLM FESTİVALİ` İLE MERSİNLİ SİNEMASEVERLERLE BULUŞUYOR   13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI  
 
     
   

CHP`Lİ ÇAKIRÖZER, CEZAEVİNDEKİ GAZETECİLERİN “CEZAEVİNDE TUTUKLU GAZETECİ YOK” DİYEN ADALET BAKANI`NA YANITINI AKTARDI: “HER ŞEYİ PEMBE GÖSTERENLERİ MAKBUL GAZETECİ SAYIYORLAR”


CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Ankara Sincan Cezaevi`nde ziyaret ettiği gazetecilerin, “Gazetecilik faaliyetinden dolayı tutuklu bulunan tek bir kişi yoktur” diyen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç`a verdiği yanıtları paylaştı. Ajans Muhbir kurucuları 100 gündür tutuklu Süha Çardaklı ile 65 gündür tutuklu Serkan Kafkas; “Bizim yaptığımız bal gibi gazetecilik, vatandaş gazeteciliği Bizim üzerimizden hem basına, hem topluma gözdağı veriyorlar” dedi. 8 aydır cezaevinde tutulan Dicle Fırat Gazeteciler Derneği Başkanı Dicle Müftüoğlu ise “Onlar için kimse gazeteci değil zaten. Sadece her şeyi pembe gösteren gazetecileri makbul gazeteci sayıyorlar” dedi. Çakırözer, “Bütçe görüşmelerinde Adalet Bakanı ‘gazetecilik faaliyetleri nedeniyle cezaevinde tutuklu gazeteci yok` dedi. Sincan Cezaevi`nde Süha Çardaklı, Serkan Kafkas ve Dicle Müftüoğlu ile görüştüm. Her üçünün de yaptığı gazetecilik…” diye konuştu.

 

Tarih : 27 Aralık 2023 Çarşamba 15:02   Okunma : 135

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Ankara Sincan Cezaevi`nde ziyaret ettiği gazetecilerin, “Gazetecilik faaliyetinden dolayı tutuklu bulunan tek bir kişi yoktur” diyen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç`a verdiği yanıtları paylaştı. Ajans Muhbir kurucuları 100 gündür tutuklu Süha Çardaklı ile 65 gündür tutuklu Serkan Kafkas; “Bizim yaptığımız bal gibi gazetecilik, vatandaş gazeteciliği Bizim üzerimizden hem basına, hem topluma gözdağı veriyorlar” dedi. 8 aydır cezaevinde tutulan Dicle Fırat Gazeteciler Derneği Başkanı Dicle Müftüoğlu ise “Onlar için kimse gazeteci değil zaten. Sadece her şeyi pembe gösteren gazetecileri makbul gazeteci sayıyorlar” dedi. Çakırözer, “Bütçe görüşmelerinde Adalet Bakanı ‘gazetecilik faaliyetleri nedeniyle cezaevinde tutuklu gazeteci yok` dedi. Sincan Cezaevi`nde Süha Çardaklı, Serkan Kafkas ve Dicle Müftüoğlu ile görüştüm. Her üçünün de yaptığı gazetecilik…” diye konuştu.

CHP`nin gazeteci kökenli Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Sincan Cezaevi`nde tutuklu ile Ajans Muhbir editörleri gazeteciler Süha Çardaklı ve Serkan Kafkas ile Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Başkanı ve Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Dicle Müftüoğlu`nu ziyaret etti.

Gazeteciler TBMM`deki bütçe görüşmelerinde “Gazetecilik faaliyeti nedeniyle cezaevinde tutuklu gazeteci yok” diyen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç`a Çakırözer aracılığıyla gönderdikleri mesajlarla yanıt verdi.

“HER ŞEYİ PEMBE GÖSTEREN GAZETECİLERİ MAKBUL SAYIYORLAR!”

29 Nisan`da gözaltına alınan ve 3 Mayıs`ta tutuklanarak cezaevine konulan Dicle Fırat Gazeteciler Derneği Eşbaşkanı ve Mezopotamya Ajansı editörü Dicle Müftüoğlu Çakırözer aracılığıyla gönderdiği mesajında şunları söyledi:

“15 yıllık gazeteciyim. Beni ‘örgüt kurmak ve örgüt yönetmekle` suçluyorlar. Hakkımdaki iddiaların hiçbir tutarlılığı yok. 15, 20 yıl önce benim öğrencilik döneminde ailemin bana gönderdiği parayı bile `örgütsel yardım faaliyet`i sayıyorlar. İnternet fenomenlerinin nasıl kara para akladığının peşine düşmeyenler çıkmışlar benim 15, 20 yıl önceki okul harçlıklarımın peşine düşmüşler. Adalet Bakanı ‘cezaevinde gazeteci yok` diyor. Onlar için kimse gazeteci değil zaten, sadece her şeyi pembe gösteren makbul gazetecileri gazeteci sayıyorlar.”

“BİZİM ÜZERİMİZDEN BASINA GÖZDAĞI VERMEK İSTİYORLAR”

Ajans Muhbir kurucuları 100 gündür tutuklu Süha Çardaklı ile 65 gündür tutuklu Serkan Kafkas da Çakırözer aracılığıyla gönderdiği mesajlarda yaptıklarının gazetecilik faaliyeti olduğunu belirtti. Çakırözer`in aktardığına göre, Çardaklı, şunları söyledi:

“Serkan da ben de İletişim Fakültesi mezunuyuz.  Ben yıllarca Yeniçağ Gazetesi`nde çalıştım. Sonra Serkan ile ikimiz Ajans Muhbir twitter hesabını kurduk. Paylaşımlarımızda yalan yok. Anadolu Ajansı`nın, Valiliğin, Kaymakamlığın yaptığı açıklamaları kullanıyoruz. İddianamede de önümüze yine 41 haberimiz konuldu. Yılmaz Özdil yazısı, TRT`de, AA`da yayınlanan haberler var. Tamamen siyasi yönlendirme ile buradayız. Çünkü Türkiye`nin en büyük kanayan yarası olan Suriyeliler meselesini sıklıkla işliyoruz. İktidar hem Suriyelileri burada tutmak ve bu sayede dışarıdan para almak istiyor; hem de bu nedenle oy kaybetmek istemiyor. Yaptığımız haberlerin kendilerine oy kaybettireceklerini düşündükleri için bizi buraya koydular. Bizi üzerimizden basına, topluma gözdağı vermek, susturmak istiyorlar. Suriyeliler konusunda haber yapılmasını istemiyorlar. Yaptığımız iş gazetecilik. En anlı şanlı gazeteler bile 10 bin, 20 bin tiraj yaparken bizim hesabımız ayda 500 milyon kez görüntüleniyor. Yine bu davada tutuklanan ve sonradan tahliye olan Batuhan Çolak`ın Aykırı sitesinin 800 milyon izlenmesi var. Takipçilerimiz arasında gençler çoğunlukta. Bu yüzden de bizi susturmak da istiyorlar.”

“YAPTIĞIMIZ BAL GİBİ GAZETECİLİK, VATANDAŞ GAZETECİLİĞİ”

Serkan Kafkas ise mesajında şu değerlendirmeleri yaptı:

“Bizim yaptığımız bal gibi gazeteciliktir. Adı da vatandaş gazeteciliğidir. Bütün dünyada da bu böyle bilinir. Ajans Muhbir`i kuralı üç buçuk yıl oldu. Ayda 500 milyon görüntülenme var. Ayrıca geçen yıl çıkan sansür yasası olarak bilinen ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma` suçu gerekçe gösterilerek en uzun tutukluluğu bize yaşatıyorlar. Yatarı olmayan bir suç ama yine de inatla bizi burada tutuyorlar. Sadece biz de değil, davada lise, üniversite öğrencileri, ev hanımlarının aralarında olduğu 30 sanık var. Hiçbirimiz birbirimizi tanımıyoruz. Ama suçlanma gerekçemiz ortak: Milliyetçi paylaşımlar yapıyoruz, Suriyeliler rezaletini anlatıyoruz diye özgürlüğümüzü çalıyorlar. Sadece sığınmacılar konusu değil, deprem felaketi sonrası iktidarının eksiklerini, ihmallerini ortaya koyan yayınlarımız ve seçimde ortaklık yaptıkları Hüda Par`ın geçmişteki söylemlerini bulup çıkaran yayınlarımız Erdoğan ve çevresini çok rahatsız etti. Ama yaptığımız haberlerin tümü gerçek. Bazen AA`da, bazen TRT`de, bazen de iktidar basınında çıkan, bazen de üstü örtülmeye çalışılan haberler.”

 “230 TAKİPÇİM VAR, 7 TWEETLE YARGILANIYORUM”

Çakırözer, sosyal medya paylaşımları nedeniyle aynı davadan tutuklu yargılanan üniversite öğrencisi Murat Erkek ve Suriyeliler Suriye`ye Platformu yöneticisi Eray Artürk`ü de ziyaret etti. 

25 yaşındaki Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Türkoloji bölümü öğrencisi Murat Erkek, “7 tweetim nedeniyle yargılanıyorum ve üç aydır cezaevindeyim. Bir tanesi 2018, bir tanesi 2020 yılından. Kişisel hesabımı sadece 230 kişi takip ediyor. Türkoloji okuduğum için sosyal medyada kendimi ‘diplomalı Türkçü` şeklinde tanıtmam bile iddianamede suç gibi önüme konuyor. Arkadaşım Adem Enes Gezer de sadece 3 tweeti nedeniyle cezaevinde tutuklu. Bizim paylaşımlarımızın tek bir amacı var Suriyelilerin ülkesine dönmesini istiyoruz” dedi.

“HUDUT KEVGİR` DEDİK, TUTUKLANDIK”

Suriyeliler Suriye`ye Platformu yöneticisi ve Zafer Partisi üyesi Eray Ertürk ise, “ ‘Hudut kevgir` dedik diye, sığınmacılar konusunda yanlış yapılanları eleştirdik diye bizi tutukladılar. Yaklaşık 3 aydır tutukluyum. Milli vicdanı kanatıyorlar. Yatarı olmayan bir suçtan bizi burada tutuyorlar” mesajını gönderdi.

“DÜŞÜNCEYİ HAPSETME AYIBI ARTIK BİTMELİ”

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ise ziyaretleri sonrasında Sincan Cezaevi önünden şu açıklamalarda bulundu:

“Bütçe görüşmelerinde Adalet Bakanı ‘gazetecilik faaliyetleri nedeniyle cezaevinde tutuklu gazeteci yok` dedi. Sincan Cezaevi`nde Süha Çardaklı, Serkan Kafkas ve Dicle Müftüoğlu ile görüştüm. Her üçünün de yaptığı gazetecilik. Suriyeliler konusunu, ülkede yaşanan hak ihlallerini, yanlışları değerlendirdikleri, paylaştıkları için yeni yıla özgürlüklerinden mahrum cezaevinde girmek zorunda bırakılıyorlar. Sadece onlar değil, öğrenciler, ev hanımları, sıradan vatandaşlar da eleştirel paylaşım yaptıkları için yargılanıyor cezaevine konuyor. Gerekçesi de bizim çok eleştirdiğimiz düşünceyi, ifadeyi hapsedecek dediğimiz sansür maddesi dediğimiz geçen yıl çıkarılan TCK 217/A maddesi nedeniyle tutuklu. Hepsinin duruşmaları ocak ayında bu adaletsizlik, bu hukuksuzluk bir an önce bitmeli ve özgürlüklerine kavuşmalılar. Düşünceyi hapsetme ayıbı artık bitmeli. Sansür yasası dediğimiz düzenlemenin kaldırılması yönündeki mücadelemiz de sürecek.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA