15 Mayıs 2024 Çarşamba

22:44   CHP DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ SEZGİN TANRIKULU: "DEDAŞ BÖLGEDEKİ ÇİFTÇİLERE BÜYÜK ZULÜM UYGULUYOR"   22:31   DEM PARTİ ANKARA İL ÖRGÜTÜ`NDEN KOBANİ AÇIKLAMASI: ”BU ÇIKMAZDAN GERİ DÖNÜN, DİYALOG VE MÜZAKERELERİN, BARIŞIN ÖNÜNÜ AÇIN”   22:11   CAN ATALAY İÇİN İSTANBUL ADLİYESİ ÖNÜNDEN ADALET ÇAĞRISI... TİP GENEL BAŞKANI BAŞ: "ADINDA ADALET OLAN BU PARTİ TÜRKİYE`DE ADALETİ KATLEDEREK VAR OLUYOR"   21:36   İYİ PARTİ `KAMUDA İSRAFIN ARAŞTIRILMASINI` İSTEDİ... İYİ PARTİ`Lİ KARAKAŞ: "BU PAKET KAMUDAKİ İSRAFIN İTİRAFIDIR"   21:19   TBMM GENEL KURULU`NDA İKTİDARIN REDDETTİĞİ ÖNERGELER TARTIŞMA YARATTI... "AKP GRUBU`NUN ADI BUGÜNDEN SONRA `REDGİLLER` OLMALI"   20:20   TBMM`DE DEM PARTİ VE AKP`LİLER ARASINDA İLİÇ TARTIŞMASI... KORDU`DAN KARSLI`YA: "SORUMLULUKLARI VAR, SAVUNMA PSİKOLOJİSİYLE CEVAP VERMESİNLER"   19:37   ODTÜ`LÜ MİLLETVEKİLİ KONURALP`TEN ODTÜ REKTÖRLÜĞÜ`NE TEPKİ: "ÖĞRENCİLER HAKKINDA AÇILAN SORUŞTURMALAR DURDURULMALI, BARIŞÇIL EYLEMLERİNE VE TALEPLERİNE SAYGI GÖSTERİLMELİDİR"   19:02   HAKKARİ BELEDİYE BAŞKANI AKIŞ: "KAYYIM TARAFINDAN BELEDİYE BÜTÇESİNDEN AKP`Lİ ADAYIN SEÇİM KAMPANYASI İÇİN 29 MİLYON 939 BİN TL HARCANMIŞ"   17:55   CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI`NDAN 18 MAYIS`TA DÜZENLENECEK SARAÇHANE MİTİNGİNE KATILIM ÇAĞRISI   17:47   OSMAN KAVALA DAVASINDA YARGILAMANIN YENİLENMESİ TALEBİNİ YENİ HEYET DEĞERLENDİRECEK   17:45   ERDOĞAN`DAN `YENİLENME` MESAJI: ``BİZİM AK PARTİ`DEN GÜÇ DEVŞİRECEK  İSİMLERE DEĞİL AK PARTİ`YE GÜÇ KATACAK ŞAHSİYETLERE İHTİYACIMIZ VAR``   16:56   MUSTAFA ADIGÜZEL: “TÜRKİYE`DEKİ 5,5 MİLYON ÇİFTÇİNİN YARISININ TARLASINDA İPOTEK BULUNUYOR. ÜRETİM YAPABİLECEK HALLERİ KALMADI”   16:50   TARSUS BELEDİYESİ PERSONELİNE YANGIN TATBİKATI VE EĞİTİMİ VERİLDİ   16:45   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, ENGELLİLER HAFTASI’NDA ÖZEL BİREYLERLE PİKNİK YAPTI   16:44   ÖZGÜR ÖZEL: "MADENCİ ŞENOL ZURNALI`YA ALLAH`TAN RAHMET, YARALI MADENCİ SAVAŞ ONUR`A ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM"   12:26   YENİŞEHİR BELEDİYESİ ÜRETTİĞİ ORGANİK SOLUCAN GÜBRESİNİ ÇİFTÇİLERE ULAŞTIRIYOR   11:41   MESKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MAYIS AYI OLAĞAN GENEL KURULU 1. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ   11:38   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİ, KENT GEZİSİ İLE MERSİN’İ GEZME VE GÖRME FIRSATI BULDU   11:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN MAYIS AYI 1. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ   18:54   TOROSLAR’IN MİLLİ GURURU MEHMET CAN YAKIN, DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU  
 
     
   

CAN ATALAY İÇİN ÇAĞLAYAN ADLİYESİ`NDEKİ BEKLEYİŞ SÜRÜYOR... GAZETECİ MERDAN YANARDAĞ : "BU KADAR İNCE HESAPLARIN YAPILDIĞI, RÖVANŞİST, GİDEREK ZALİMLEŞEN BİR İKTİDARLA KARŞI KARŞIYAYIZ"


Gazeteci Merdan Yanardağ, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi`nin Can Atalay`ı tahliye etmemesine tepki göstererek, "Keyfe göre, yani siyasi iktidarın Gazeteci Merdan Yanardağ, Anayasa Mahkemesi`nin kararlarına rağmen İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi`nin cezaevindeki milletvekili Can Atalay`ı tahliye etmemesine tepki göstererek, "Keyfe göre, yani siyasi iktidarın iradesine, çıkarlarına, ihtiyaçlarına göre değişen biçimde uygulanan mahkeme kararları var. Niye bu saate kadar bekliyoruz? Bu belli değil. Yani mesai saati bitecek. Belki de ayın 16`sına kadar Meclis tatilde olduğu için Can Atalay çıkıp Meclis`te yemin edip milletvekili sıfatı kazanmasın diye düşünülüyor bile olabilirler. Bu kadar ince hesapların yapıldığı, rövanşist, giderek zalimleşen bir iktidarla karşı karşıyayız" dedi.

 

Tarih : 27 Aralık 2023 Çarşamba 17:07   Okunma : 399

HABER: EDDA SÖNMEZ- KAMERA: SADIK KARAKULOĞLU 

Gazeteci Merdan Yanardağ, Anayasa Mahkemesi`nin (AYM) kararlarına rağmen İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi`nin cezaevindeki milletvekili Can Atalay`ı tahliye etmemesine tepki göstererek, "Keyfe göre, yani siyasi iktidarın iradesine, çıkarlarına, ihtiyaçlarına göre değişen biçimde uygulanan mahkeme kararları var. Niye bu saate kadar bekliyoruz? Bu belli değil. Yani mesai saati bitecek. Belki de ayın 16`sına kadar Meclis tatilde olduğu için Can Atalay çıkıp Meclis`te yemin edip milletvekili sıfatı kazanmasın diye düşünülüyor bile olabilirler. Bu kadar ince hesapların yapıldığı, rövanşist, giderek zalimleşen bir iktidarla karşı karşıyayız" dedi.

TİP Milletvekili Can Atalay`ın arkadaşları ve meslektaşları, AYM`nin Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında ikinci kez verdiği "hak ihlali" kararının gerekçesini açıklamasının ardından Çağlayan`daki İstanbul Adliyesi`nde açıklama yaptı."Hatay halkı vekilini istiyor" sloganlarının atıldığı açıklamada, "Hatay halkı vekilini istiyor" sloganları atıldı. AYM`nin gerekçeli kararına atıf yapılan açıklamada, "Karar çok net, gerekçe arayanlar gerekçeyi okusun. AYM, `anayasayı yok saymak anayasal suçtur` diyor, bunu 13. Ağır Ceza Mahkemesi`ne söylüyor" denildi.

Açıklamada, kısa bir süre önce cezaevinden tahliye edilen Tele 1 TV Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ da konuştu. Tüm Türkiye`nin Anayasa Mahkemesi`nin verdiği hak ihlali kararının uygulanmasını beklediğini belirten Yanardağ, “Bütün Türkiye bir yargı kararının uygulanması için mücadele ediyor. Anayasa Mahkemesi`nin anayasaya uygun biçimde bugüne kadar bütün yargılamalarda oluşmuş teamüllere göre verilmiş kararın uygulanması için Türkiye çaba sarf ediyor” dedi. Yanardağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"HALKIN TALEPLERİ BASTIRILIYOR: Halkın taleplerinin bastırılmaya çalışılıyor. Demokratik ve adil olmayan koşullarda yapılan seçimlerden sonra, yine çok özgürlükçü ve demokratik gerekçelerle bu ülkeye el koyan yasama yürütme ve yargı arasındaki güçler ayrılığı ilkesini ortadan kaldıran denge ve fren sistemini yok eden, dinci, faşizan bir totaliter rejim inşa etmeye çalışan mevcut iktidar, bütün gücüyle halkın, demokrasi güçlerinin bu talebini yani sizin, `Mevcut sistemin, devletin bir erkinin bir yargı organının yüksek yargı organının verdiği kararı uygulayın` diyen insanların bu talebini bastırmaya çalışıyor.

AYM`NİN SON VERDİĞİ KARARA GÖRE YARGITAY ANAYASAL BİR SUÇ İŞLİYOR: AYM`nin son verdiği karara göre Yargıtay anayasal bir suç işliyor. Buna göre, 13. Ağır Ceza Mahkemesi de anayasal bir suç işliyor. Bizler de şunu söylemeye çalışıyoruz. Anayasal ya da yasal bir suç işlemeyin. Eğer bir ülkede iktidar kendisi yasaları çiğniyorsa hiç kimseyi yasayı çiğnemekle suçlama hakkına sahip değildir. En azından felsefi ve edebi şekilde olsa bile hiç kimseyi suçlama hakkına sahip değildir. Çünkü devletler, şiddet kullanma imtiyazına sahip tek organdır. Bu şiddet kullanma hakkı yasalarla sınırlanır, hukukla sınırlanır. Eğer yasayı ve hukuku çekip aldığınız zaman geriye sadece bir şiddet örgütlenmesi kalır. Biz de istiyoruz ki bu ülke en azından hayat cennet olmayacak biliyoruz ama en azından asgari demokratik kuralların geçerli olduğu hukukun uygulanabildiği bir ülke haline gelsin.

12 EYLÜL`DE EN AZINDAN FORMEL HUKUK UYGULANIRDI: Ben 12 Eylül döneminde de yargılanmış biriyim. 12 Eylül döneminde çok daha fazla baskı, devlet terörü, işkence ve ölüm vardı. Ama askeri mahkemelere çıktığımızda bir hukukun olduğunu bilirdik ve formel hukuk emin olun uygulanırdı. Örneğin; faille fiil arasında bir bağ kurulamamışsa iddia maddi olarak delillendirilememişse şüphe sanık lehine yorumlanır ve ya beraat kararı verilir ya da tahliye kararları verilirdi. Bu örneği zaman zaman verince şaşırılıyor. Daha kötü bir yargı düzeni var. Biliyoruz ki bu adliye binalarında hukuka uymaya çalışan, bu ülkenin bir hukuk devleti olmasını isteyen mevcut yasalara ve Anayasa`ya uygun kararlar vermeye çalışan hukukçular da var. İyi ki de var. Onlarla dayanışma içinde olmaya, onların hukukun ve yasaların gereğini yerine getirmesine teşvik etmeye çalışıyoruz. Bugünkü yargı yapısı Mecelle hukukunun bile gerisine düşmüştür uygulama bakımından. 

İNCE HESAPLARIN YAPTIĞI, RÖVANŞİST GİDEREK ZALİMLEŞEN BİR İKTİDARLA KARŞI KARŞIYAYIZ: İktidar Türkiye`nin kurumlarını çökertti. Gelenekler kalmadı. Kurumsal birikim yok. Anayasal birikim yok. Keyfi bir yönetim var. Yasaların ve Anayasa`nın olmadığı, keyfe göre, yani siyasi iktidarın iradesine, çıkarlarına, ihtiyaçlarına göre değişen biçimde uygulanan mahkeme kararları var. Niye bu saate kadar bekliyoruz? Bu belli değil. Yani mesai saati bitecek. Belki de ayın 16`sına kadar Meclis tatilde olduğu için Can Atalay çıkıp Meclis`te yemin edip milletvekili sıfatı kazanmasın diye düşünülüyor. Bu kadar ince hesapların yapıldığı, rövanşist, giderek zalimleşen bir iktidarla karşı karşıyayız. Sosyolojik olarak, mazlumun zalimleştiği bir dönemden geçiyoruz. Bu kutsal zalimlik düzenidir. Kutsal değerlere yaslanan din istismarından beslenen bir zalimlik rejimidir bu. Ben Can Atalay`ın derhal serbest bırakılması gerektiğini düşünüyorum.” 

Yanardağ daha sonra Atalay`ın annesi Şükran Atalay`ın mesajını okudu. Şükran Atalay, mesajında "oğlum için çabalayan herkese çok teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız iyi ki birlikteyiz" dedi.

"GEREKÇE ARAYANLAR GEREKÇEYİ OKUSUN"

Yanardağ`ın ardından konuşan Atalay`ın avukatı Deniz Özen ise “AYM kararının verildiği 21 Aralık`tan beri bekliyoruz hâlâ beklemeye devam ediyoruz” diyerek başladı.

Özen, mahkeme heyetiyle görüşme taleplerinin cevapsız bırakılmasına tepki gösterdi ve şöyle konuştu:

“Günlerdir bizimle görüşmeye tenezzül etmeyen mahkeme, gerekçe gelmesine rağmen hâlâ karar vermedi. Karar çok net, gerekçe arayanlar gerekçeyi okusun. AYM, `Anayasa`yı yok saymak anayasal suçtur` diyor bunu bize söylemiyor bunu 13. Ağır Ceza Mahkemesi`ne söylüyor, tartışılacak bir şey yok, Can Atalay derhal tahliye edilmeli durma kararı verilmeli."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA