28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

İNGİLTERE TURİST VİZESİ


İngiltere vizesi İngiltere`ye seyahat etmek isteyenlerin alması gereken resmi bir belgedir. İngiltere, Birleşik Krallık adıyla bilinen devleti meydana getiren ülkelerden biridir ve bu ülkelerin en gelişmiş ülkesidir. İngiltere, ülkeye giriş yapmak isteyen, İngiltere vatandaşı olmayan her kişiden vize istemektedir. Örneğin, İngiltere turist vizesi ile Birleşik Krallık`ın bütün ülkelerine seyahat edilebilmektedir. İngiltere`ye vize alarak İngiltere, Kuzey İrlanda, İskoçya ve Galler bölgesine seyahat edilebilmektedir. İngiltere`ye turistik, eğitim, çalışma, ticaret, tıbbi tedavi, oturum izni alma gibi nedenlerle seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları, konsolosluğun internet adresinden veya aracı kurumlar ile vize merkezlerinden başvuru yapabilmektedir.

 

Tarih : 30 Aralık 2023 Cumartesi 20:55   Okunma : 405

İngiltere vizesi İngiltere`ye seyahat etmek isteyenlerin alması gereken resmi bir belgedir. İngiltere, Birleşik Krallık adıyla bilinen devleti meydana getiren ülkelerden biridir ve bu ülkelerin en gelişmiş ülkesidir. İngiltere, ülkeye giriş yapmak isteyen, İngiltere vatandaşı olmayan her kişiden vize istemektedir. Örneğin, İngiltere turist vizesi ile Birleşik Krallık`ın bütün ülkelerine seyahat edilebilmektedir. İngiltere`ye vize alarak İngiltere, Kuzey İrlanda, İskoçya ve Galler bölgesine seyahat edilebilmektedir. İngiltere`ye turistik, eğitim, çalışma, ticaret, tıbbi tedavi, oturum izni alma gibi nedenlerle seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları, konsolosluğun internet adresinden veya aracı kurumlar ile vize merkezlerinden başvuru yapabilmektedir.

İNGİLTERE VİZE TÜRLERİ

İngiltere`nin vize almak isteyen Türk vatandaşlarına sunduğu birçok farklı vize türü vardır. Bunlardan başlıcaları; İngiltere transit vizesi, İngiltere turist vizesi, İngiltere aile vizesi, İngiltere öğrenci vizesi, İngiltere çalışma vizesi, İngiltere tıbbi tedavi vizesi ve İngiltere oturum vizesidir. İngiltere transit vizesi başka bir ülkeye giderken İngiltere`den geçmek zorunda olan kişilerin alması gereken vize türüdür. İngiltere turistik vize ise İngiltere`yi turistik nedenlerle ziyaret etmek isteyenlerin başvurması gereken vize türüdür. İngiltere turistik vizenin birçok farklı çeşidi ve farklı süreleri vardır.

İngiltere turist vizesi: kısa dönemli ve uzun dönemli olmak üzere iki farklı biçimde verilmektedir. Kısa dönemli turist vizesi ile en fazla 6 aylık vize alınırken, İngiltere uzun dönemli turist vizeleri 2, 5 ve 10 yıllık sürelerde geçerli olmak üzere verilmektedir. Ancak tüm turist vizeleri ile İngiltere`de en fazla 6 ay kalınabilmektedir. İngiltere turist vizesi alabilmek için başvuru yaparken konaklama ve gidiş dönüş uçak bileti rezervasyonlarının yapılmış olması gerekmektedir. Aynı zamanda İngiltere turistik vize ile başvuru yaptığınızda ülkeye geri döneceğinizi kanıtlayacak evraklar sunmanız gerekmektedir.

İngiltere aile vizesi: İngiltere`de yaşayan aile üyelerini, tanıdıkları, arkadaşları ziyaret etmek için alınması gereken vize türüdür. Aile vizesi alabilmek için İngiltere`de yaşayan tanıdık veya aile üyelerinden davetiye mektubu almak gerekmektedir.

İngiltere öğrenci vizesi: İngiltere`de eğitim görmek isteyen öğrencilerin başvuracağı vizedir. İngiltere`de dil kursları, seminer programları, eğitimler için de öğrenci vizesine başvuru yapılması gerekmektedir. Öğrenci vizesi eğitimin süresi kadar verilmekte, daha sonra bu süre uzatılabilmektedir.

İngiltere çalışma vizesi: İngiltere`de çalışmak isteyen kişilerin başvuru yapması gereken vizedir. İngiltere çalışma vizesinin pek çok farklı çeşidi bulunmaktadır. Çalışma vizesi başvurusunun olumlu sonuçlanabilmesi için öncelikle doğru vize türüne başvuru yapmak çok önemlidir. İngiltere çalışma vizesi türlerini ve alt kategorilerini konsolosluğun resmi internet sitesinden veya Vize Merkezi gibi aracı İngiltere vize uzmanlarımızı arayarak öğrenebilirsiniz.

İngiltere tıbbi tedavi vizesi: İngiltere`de tıbbi kurum ve kuruluşlarda, tedavi merkezlerinde belirli süreler içinde özel tedavi görmek isteyen kişilerin başvurması gereken vize türüdür. Bu vize ile, tedavi süresi boyunca İngiltere`de kalınabilmektedir.

İngiltere oturum vizesi: İngiltere`ye yerleşmek isteyen ve oturum izni almak isteyenlerin başvurması gereken vize türüdür. İngiltere oturum vizesinin şartları, konsolosluktan ve aracı kurumlardan öğrenilebilir.

İNGİLTERE TURİST VİZESİNE NASIL BAŞVURULUR?

İngiltere turist vizesine başvuru yapabilmek için öncelikle konsolosluğun resmi internet adresinden başvuru formunun doldurulması gerekmektedir. Başvuru formu, aracı kurumlar ve vize merkezleri aracılığı ile de doldurulmaktadır. Konsolosluğun internet adresinde yer alan başvuru formunun eksiksiz ve hatasız bir biçimde ve doğru bilgilerle doldurulması vize onayı almak için önemli bir etkendir. Deneyimli İngiltere vize uzmanlarımız başvuru formu doldurma konusunda sizlere yardımcı olmaktadır. Başvuru formunu doldurduktan sonra sizden istenen vize başvuru ücretini online olarak ödeme yapıp ödeme belgesini çıktı alıp randevu günü yanda bulundurmanız gerekir. Bu aşamadan sonra konsolosluktan online vize randevusu alınmalı, randevu tarihinde zamanında konsolosluğa giderek tüm belge ve evraklar teslim edilmeli ve parmak izi verilmelidir. Tüm bu işlemler oldukça zorlu olduğu için ve en ufak bir hatada vize başvurunuz iptal olabileceği için özellikle İngiltere vize başvurularında aracı kurumlardan destek almanız çok önemlidir. İngiltere`nin başvuru yapılması için yetki verdiği Başvuru Merkezinin Türkiye`de birçok ilde ofisleri bulunmaktadır. İngiltere turist vizesi ile İngiltere`de ücretli veya ücretsiz, tam zamanlı veya yarı zamanlı hiçbir işte çalışmak mümkün değildir. Buna gönüllü yapılan işler de dâhildir. Turist vizesi sadece İngiltere`ye turistik amaçlarla ziyaret etmek isteyenlere verilen vize türüdür.

İngiltere Turistik Vizesi için Gerekli Evraklar

İngiltere turist vizesi için gerekli evraklar konsolosluğun internet adresinden veya aracı kurumlardan, vize merkezlerinden öğrenebilmektedir. İngiltere turist vizesi için onayı almak için istenen evrakları eksiksiz ve hatasız bir biçimde hazırlamak çok önemlidir. İngiltere turistik vize için güncel evrak listesini öğrendikten sonra bu evrakları hazırlayarak İngiltere vize danışmanlarımıza ulaştırmanız yeterlidir. İngiltere turist vizesi için gerekli başlıca evraklar şunlardır:

  • Pasaport, içinde boş 2 sayfa bulunmalı.
  • Vize başvuru formu
  • Varsa Otel ve uçak rezervasyonları
  • Banka hesap dökümleri
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Davetiye mektubu
  • Çalışma durumunuza uygun güncel evraklar

İNGİLTERE VİZE RANDEVUSU

İngiltere vize randevusu, başvuru formu doldurulduktan ve vize başvuru ücreti yatırıldıktan online ödendikten sonra konsolosluğun internet sitesinden online olarak alınmalıdır. Türkiye`nin herhangi bir ilinden danışmanlık firması aracılığı ile İngiltere turist vizesi başvurusu yaptığınızda Vize Merkezi sizin için randevu almakta ve bu aşamada size yardımcı olmaktadır. İngiltere vize randevusunda uygun bir tarihte randevu alarak zamanında İngiltere başvuru merkezinde hazır bulunmanız gerekmektedir. Vize randevusunda parmak iziniz alınacak ve biyometrik fotoğrafınız çekilecektir. Bir aile olarak İngiltere`ye gidilen durumlarda vize randevusu ailenin her üyesi için ayrı ayrı alınmalıdır. Buna çocuklar da dâhildir. Randevu günü, randevu saatinden en az 30 dakika önce randevu merkezinde olmanız, yaşanabilecek olası aksilikleri önleyecektir. İngiltere turistik vize randevusu vize başvuru sürecinin en önemli aşamasıdır. İngiltere vize randevusuna zamanında gitmediğiniz takdirde randevunuz iptal edilmektedir.

İNGİLTERE TURİST VİZESİ ÜCRETLERİ

İngiltere vize ücretleri her yıl konsolosluk tarafından belirlenerek konsolosluğun resmi internet adresinde ilan edilmektedir. İngiltere turist vizesi ücretleri İngiltere`de kalma süresine, vizenin geçerlilik süresine ve seyahat amacına göre değişiklik göstermektedir. İngiltere vize başvurularında başvuru yapılan vize geçerlilik süresi arttıkça ödenmesi gereken vize ücreti de artmaktadır. İngiltere turist vizesi ücretleri konsolosluğun internet adresi dışında Vize Merkezi`nden de öğrenebilmektedir. Güncel vize ücretlerini öğrenmek için ve ücretler hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için Vize Merkezi gibi profesyonel aracı kurumlardan bilgi alabilirsiniz.

İNGİLTERE TURİSTİK VİZE AYRICALIKLI HİZMETLER

İngiltere turistik vize başvurularında sıra beklemeden, en kısa süre içinde vize almak isteyenler için Başvuru Merkezlerinin sunduğu ayrıcalıklı hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Acil durumlarda ekstra ücret ödeyerek 1 iş günü ya da 5 iş gününde vizenizin sonuçlanmasını sağlayabilirsiniz.

 

ADVERTORIAL YAYIN 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA