29 Nisan 2024 Pazartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

BURHANETTİN BULUT`TAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI: “TÜRKİYE`DE GAZETECİLERİN EN FAZLA TEKRARLADIĞI CÜMLE MAALESEF ‘GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR` OLDU”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajında; “Binlerce gazetecinin işsiz olduğu ülkemizde medyanın, baskı ve sansürü, tehdit ve hedef göstermeyi en ağır yaşadığı karanlık bir dönemden geçmekteyiz. Havuz medyaları oluşturularak, iktidar eliyle gerçeklere karartma uygulanmakta, halkın haber alma özgürlüğü engellenmekte, doğruları duyurmaya çalışan gazetelere ağır sansürler uygulanmaktadır. Gazeteciler İletişim Başkanlığı, Basın İlan Kurumu, RTÜK ve yargı baskısı altında mesleklerini yapmak zorunda bırakıldı. Türkiye`de gazetecilerin en fazla tekrarladığı cümle maalesef ‘gazetecilik suç değildir` oldu. İletişim Başkanlığı, muhalif olduğu için gazetecilere basın kartlarını vermedi. Gazeteciler basın kartlarını mahkeme kararıyla alabildi” dedi.

 

Tarih : 9 Ocak 2024 Salı 12:38   Okunma : 145

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajında; “Binlerce gazetecinin işsiz olduğu ülkemizde medyanın, baskı ve sansürü, tehdit ve hedef göstermeyi en ağır yaşadığı karanlık bir dönemden geçmekteyiz. Havuz medyaları oluşturularak, iktidar eliyle gerçeklere karartma uygulanmakta, halkın haber alma özgürlüğü engellenmekte, doğruları duyurmaya çalışan gazetelere ağır sansürler uygulanmaktadır. Gazeteciler İletişim Başkanlığı, Basın İlan Kurumu, RTÜK ve yargı baskısı altında mesleklerini yapmak zorunda bırakıldı. Türkiye`de gazetecilerin en fazla tekrarladığı cümle maalesef ‘gazetecilik suç değildir` oldu. İletişim Başkanlığı, muhalif olduğu için gazetecilere basın kartlarını vermedi. Gazeteciler basın kartlarını mahkeme kararıyla alabildi” dedi.

CHP Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında medyanın ve gazetecilerin yaşadıkları baskılara ve çalışma koşullarına dikkat çekti.

Burhanettin Bulut, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Demokrasinin geliştirilmesinin en önemli unsurlarından biri düşünce ve ifade özgürlüğüdür. Halkın doğru haber almasını sağlayan, kamuoyunun vicdanı olan, gerçeklere ayna tutan medya ne kadar özgürse, o ülkenin demokrasisi de o kadar güçlüdür. Ancak Türkiye`de böyle bir tablodan söz etmek mümkün değildir. Binlerce gazetecinin işsiz olduğu ülkemizde medyanın, baskı ve sansürü, tehdit ve hedef göstermeyi en ağır yaşadığı karanlık bir dönemden geçmekteyiz

“2023 YILINDA 280 BASIN EMEKÇİSİ YARGILANIRKEN, CEZAEVLERİNDE TUTUKLU BULUNAN GAZETECİ SAYISI 57 OLDU”

Havuz medyaları oluşturularak, iktidar eliyle gerçeklere karartma uygulanmakta, halkın haber alma özgürlüğü engellenmekte, doğruları duyurmaya çalışan gazetelere ağır sansürler uygulanmaktadır. Türkiye Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi`nde 180 ülke arasında 165. sıradadır. Gazetecileri etkilemeyecek denilen ‘Dezenformasyon Yasası` olarak bilinen yasanın kabulünün üstünden bir yıldan fazla bir süre geçti. Yasa kabul edildiğinden bu yana ‘dezenformasyon` kapsamında 33 gazeteci hakkında soruşturma açıldı. 2023 yılında 280 basın emekçisi yargılanırken, cezaevlerinde tutuklu bulunan gazeteci sayısı 57 oldu.

“TÜRKİYE`DE GAZETECİLERİN EN FAZLA TEKRARLADIĞI CÜMLE MAALESEF ‘GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR` OLDU”

Gazeteciler İletişim Başkanlığı, Basın İlan Kurumu, RTÜK ve yargı baskısı altında mesleklerini yapmak zorunda bırakıldı. Türkiye`de gazetecilerin en fazla tekrarladığı cümle maalesef ‘gazetecilik suç değildir` oldu. İletişim Başkanlığı, muhalif olduğu için gazetecilere basın kartlarını vermedi. Gazeteciler basın kartlarını mahkeme kararıyla alabildi.

“İKTİDARIN SOPASI RTÜK YİNE MUHALİF BASIN YAYIN ORGANLARINI HEDEF ALARAK, EKRAN KARARTMA VE PARA CEZALARI DAHİL AĞIR YAPTIRIMLAR UYGULADI”

Basın İlan Kurumu, Anayasa Mahkemesi kararlarına rağmen resmi ilanları basını dizayn araca olarak kullandı. İktidara yakın medyaya resmi ilanlar yağarken, muhalif medyaya zırnık koklatmadı. İktidarın sopası RTÜK yine muhalif basın yayın organlarını hedef alarak, ekran karartma ve para cezaları dahil ağır yaptırımlar uyguladı. İktidarı ve iktidarın politikalarını hedef alan en küçük bir eleştiri RTÜK`ün radarına takıldı. Sarayın sadece muhalif olan 5 kanaldan sorumlu kurumu RTÜK, 2023 yılında haber türünde ve genel yayın türünde yayın yapan kanallara toplam 12 kez idari yaptırım cezası, 61 kez de toplam 43 milyon 942 bin 287 TL idari para cezası verdi.

“İLETİŞİM BAŞKANLIĞI, RTÜK VE BASIN İLAN KURUMU`NDAN SONRA ‘BAĞIMSIZ` YARGI DA BASINI SUSTURMAK İÇİN İKTİDARIN SOPASI HALİNE GELDİ”

İletişim Başkanlığı, RTÜK ve Basın İlan Kurumu`ndan sonra ‘bağımsız` yargı da basını susturmak için iktidarın sopası haline geldi. İktidara yönelik en küçük bir eleştirel habere önce yayın yasağı, sonra tutuklama uygulanmaya başlandı. Muhalif medyaya yönelik Saray hukuku:

‘Habere yayın yasağı,

-Gözaltı,

-Tutuklama” oldu.

Medyayı zapturapt altına almak isteyen Saray`ın hedefinde şimdi de kontrol edemedikleri sosyal medya var. Eleştirel habere ulaşmada elde avuçta kalan kalan tek mecra da iktidarın kapatma baskısı altında.

“MEDYA, YAYINCILIK VE MATBAA İŞ KOLLARINDA ASGARİ ÜCRET NORMAL ÜCRET HALİNİ ALIRKEN, BASIN EMEKÇİLERİ, ELLERİNE GEÇEN ÜÇ KURUŞ PARAYLA AÇLIK SINIRINDA YAŞAMAYA MAHKUM EDİLDİ”

Temel hak ve özgürlüklerin en önemlilerinden biri olan sendikal hakların önüne bariyer konulurken, AKP İktidarı döneminde itibar kaybeden, erozyona uğrayan gazetecilikle birlikte medya sektöründeki maaşlar da etkilendi. Meslekte yıllarını deviren kıdemli muhabirler asgari ücret ya da çok az üstünde maaşlarla hayatını idame etmek zorunda bırakıldı. Medya, yayıncılık ve matbaa iş kollarında asgari ücret normal ücret halini alırken, basın emekçileri, ellerine geçen üç kuruş parayla açlık sınırında yaşamaya mahkum edildi.

Bu karamsar tabloya rağmen, toplumun doğru bilgilendirilmesi, aydınlatılması gibi kutsal bir görevi yerine getiren gerek yerel gerek ulusal, yazılı ve görsel basındaki basın emekçileri, mesleğinin onuru için, kamuoyuna haber ulaştırmak için gece gündüz emek harcamaktadır. Bu zor şartlarda kalemini halk için, toplumu doğru bilgilendirmek için, gerçekleri duyurmak için kullanan basın emekçilerimizin, 10 Ocak Çalışan, Çalışamayan Gazeteciler Günü`nü kutluyor; sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum."

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA