1 Mayıs 2024 Çarşamba

01:38   CHP`Lİ YAVUZYILMAZ, İLİÇ`TE BAŞKA BİR MADEN ŞİRKETİNİN DE LİÇ YIĞDIĞINI AÇIKLADI   01:12   ÖZGÜR ÖZEL, STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARIYLA TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   22:09   KILIÇDAROĞLU`NDAN 1 MAYIS`TA TAKSİM ÇAĞRISI: "EMEKÇİLERİN PARTİMİZ İLE BERABER OMUZ OMUZA TAKSİM`DE OLMALARINI DİLİYORUM"   21:48   ÖZGÜR ÖZEL, FİLİSTİN ÖĞRENCİLER BİRLİĞİ TEMSİLCİLERİYLE TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   21:36   GÜLCAN KIŞ: "ULUSAL ÇIKARLARIMIZA UYGUN, YERLİ VE GERÇEKÇİ BİR ENERJİ POLİTİKASINA İHTİYACIMIZ VAR"   21:08   GAZETECİLER, 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE PROPAGANDAYA KARŞI HAKİKATİ KONUŞACAK   20:33   ERDOĞAN`DAN 1 MAYIS AÇIKLAMASI: "MÜSAADE EDİLENLER DIŞINDA BİR ALANDA MİTİNG DÜZENLEMEK İYİ NİYETLİ DEĞİLDİR"   20:10   CHP`Lİ ADIGÜZEL`DEN AKP`YE SAĞLIK SİSTEMİ ELEŞTİRİSİ: "HÜKÜMET, BİRİKEN SORUNLARI SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÜKLEMEKTEDİR"   20:02   TBMM İLİÇ KOMİSYONU, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI`NI DİNLEDİ... "İLİÇ YIĞININDA KAYMALAR 3 AY ÖNCESİNDEN TESPİT EDİLDİ"   19:49   CHP`NİN, "ÜNİVERSİTELERDE YAŞANAN ANTİDEMOKRATİK YÖNETİM SÜREÇLERİNİN ETKİLERİ ARAŞTIRILSIN" ÖNERİSİ TBMM`DE REDDEDİLDİ   19:25   DEM PARTİ`Lİ ÇİFTYÜREK: "2024`ÜN 4 AYINDA 425 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ. TERÖR MÜ ARIYORSUNUZ; BUYRUN SİZE SOSYAL TERÖR"   18:28   ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİ 2 MAYIS`TA AKP GENEL MERKEZİ`NDE GERÇEKLEŞECEK   18:13   TBMM GENEL KURULU`NDA AKP VE CHP MİLLETVEKİLERİ ARASINDA "İBB ÇUKURU" TARTIŞMASI... MURAT EMİR: "TABİİ Kİ GEREĞİNİ YAPACAĞIZ AMA BUNDAN SİYASET ÜRETELİM DİYORSANIZ BAŞKA KAPIYA"   17:50   GÜLÜSTAN KOÇYİĞİT: "YARIN İSTANBUL`DA KİMİN BURNU KANASA BUNUN SORUMLUSU TAKSİM`İ YASAKLAYAN HÜKÜMETTİR, İÇİŞLERİ BAKANLIĞI`DIR"   17:34   CANDAN YÜCEER`DEN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI   17:32   KEÇİÖREN AİLE TERAPİ MERKEZİ`NDE ``GİZLİ`` GİRİŞ... BAŞKAN ÖZARSLAN: "ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER VE TURGUT ALTINOK TARAFINDAN KULLANILMIŞ"   17:07   SOSYAL MEDYADA “HER YER TAKSİM HER YER 1 MAYIS” ETİKETİYLE KAMPANYA BAŞLATILDI   16:45   SİNAN ATEŞ CİNAYETİ... 17 KİŞİ HAKKINDAKİ SORUŞTURMA SÜRÜYOR   16:39   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARDAN ORTAK “1 MAYIS” MESAJI   16:33   EDANUR GEZER`İN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ İMAMOĞLU`NDAN İLK AÇIKLAMA: “SORUMLULARI CEZASIZ BIRAKMAYACAĞIZ. BU OLAYIN SİYASİ İSTİSMAR MALZEMESİ HALİNE GETİRİLMESİNİ DE UTANARAK İZLİYORUZ”  
 
     
   

DİSK SOSYAL-İŞ ANKARA ŞUBESİ`NDEN `GENEL KURUL` AÇIKLAMASI: "SENDİKANIN GERÇEK SAHİPLERİNİN İRADESİNİN TEMSİL EDİLMEDİĞİ BİR GENEL KURULA MEŞRULUK KAZANDIRILMAYA ÇALIŞILMASINA ORTAK OLMAYACAĞIZ"


DİSK Sosyal-İş Sendikası Ankara Şubesi, sendikanın 10-11 Ocak`ta yapılacak 16. Olağan Genel Kurulu`na katılmayacağını duyurdu. Şube`den yapılan açıklamada, “Sendikamızın Genel Kurulu maalesef, örgütlü olunan iş yerlerinin iradesini taşımayan, aksine sırf aynı siyasi partiye mensup olması nedeniyle talimatla son bir iki ayda üye olan üyelerden oluşan delegasyonun oluşturduğu bir Genel Kurul olarak toplanacaktır. Biz sendikamızın geleceğine sahip çıkmak adına sendikamızın gerçek sahipleri olarak bu usulsüzlüğe taraf olmayacağız. Sendikanın gerçek sahiplerinin iradesinin temsil edilmediği bir genel kurula meşruluk kazandırılmaya çalışılmasına ortak olmayacağız. Bu yapılan çok açık olarak bir siyasi hareketin DİSK`e bağlı köklü bir sendikayı ele geçirme operasyonudur. Üyelerimizin ve delegelerimizin temsil edilmediği bir genel kurula katılarak bu genel kurulu meşru hale getirmeyeceğiz” denildi.

 

Tarih : 9 Ocak 2024 Salı 14:26   Okunma : 166

DİSK Sosyal-İş Sendikası Ankara Şubesi, sendikanın 10-11 Ocak`ta yapılacak 16. Olağan Genel Kurulu`na katılmayacağını duyurdu. Şube`den yapılan açıklamada, “Sendikamızın Genel Kurulu maalesef, örgütlü olunan iş yerlerinin iradesini taşımayan, aksine sırf aynı siyasi partiye mensup olması nedeniyle talimatla son bir iki ayda üye olan üyelerden oluşan delegasyonun oluşturduğu bir Genel Kurul olarak toplanacaktır. Biz sendikamızın geleceğine sahip çıkmak adına sendikamızın gerçek sahipleri olarak bu usulsüzlüğe taraf olmayacağız. Sendikanın gerçek sahiplerinin iradesinin temsil edilmediği bir genel kurula meşruluk kazandırılmaya çalışılmasına ortak olmayacağız. Bu yapılan çok açık olarak bir siyasi hareketin DİSK`e bağlı köklü bir sendikayı ele geçirme operasyonudur. Üyelerimizin ve delegelerimizin temsil edilmediği bir genel kurula katılarak bu genel kurulu meşru hale getirmeyeceğiz” denildi.

DİSK Sosyal-İş Ankara Şubesi, DİSK Sosyal-İş Sendikası`nın 10-11 Ocak`ta düzenlenecek 16. Olağan Genel Kurulu`na ilişkin yazılı açıklama yaptı. Genel Kurul`a katılmama kararını duyuran Ankara Şubesi`nin açıklaması şöyle:

“Şube Genel Kurul süreçleri öncesinde sendikamızın mevcut genel merkez yönetiminin içinde bulunduğu çürümüş, atıl yapısının mutlak değişimi konusunda Ankara ve İstanbul Şubeleri olarak ortak bir görüş oluşmuştur. Anlara Şube olarak İstanbul Şube yönetimi ile yaptığımız görüşmelerde bu yönde ortak mutabakata varılmış olup İzmir Şubenin de olduğu ortak bir görüşmede Kasım ayı başında bir araya gelme konusunda anlaşılmıştır. Ancak Kasım ayı başında bir araya gelindiğinde İstanbul Şube ve İzmir Şubenin Ankara Şubeyi dışarıda bırakarak ortak liste çıkarma konusunda Eylül ayında anlaşmaya vardığı tarafımıza bildirilmiştir. Buna rağmen sendikamızın geleceğine birlikte karar vermek için üç şube olarak beraber hareket edilmesi konusundaki talebimiz hem İstanbul hem de İzmir Şubelerine tekrar iletilmiştir. Beraber hareket ederken de Ankara Şubemizin yeni oluşacak yönetim kurulunda yürütmek istediği görevlere dahil isteklerimiz iletilmiştir.

Bize bir hafta içerisinde dönüş yapacaklarını belirtmişler, ancak dönüş yapmaları 3 haftadan daha uzun sürmüştür. 3 hafta sonunda Ankara Şubenin olmadığı bir yeni dönem planladıklarını tarafımıza iletmişlerdir.

Sendika merkezinden İzmir ve İstanbul Şubenin delege listesini istediğimizde ise başka bir gerçeklikle karşı karşıya olduğumuz ortaya çıkmıştır. İstanbul Şubenin 83 delegesinin 61 tanesi toplu iş sözleşmesi olmayan çoğunluğu 1 veya 2 çalışanlı işyerlerinden delege yapıldığı görülmüştür. Üstelik bu delegelerden 40`a yakın delegenin İstanbul Şubenin kongresinden bir, iki ay önce sendikamıza üye yapılmış delegelerden oluştuğu görülmüştür. Benzer bir durumun İzmir Şubede de olduğunu, orada da daha fazla sayıda benzer bir delege yapılmak istendiğini ancak İzmir Şube delegelerinin sürece müdahaleleri sonucu bu sayının 5 kişi ile sınırlı kaldığı öğrenilmiştir.

"SENDİKA GENEL MERKEZ GENEL KURUL DELEGELERİNİN SENDİKANIN GERÇEK SAHİPLERİNİN İRADESİNİN HİÇE SAYILARAK HÜLLE YOLUYLA BELİRLENMİŞ OLMASI ÇOK AÇIK SİYASİ OPERASYON BOYUTUNA ULAŞMIŞTIR"

Yaklaşık 2 yıldır bir siyasi hareketin (Türkiye İşçi Partisi) mevcut şube yönetiminin iradesi ile İstanbul Şube çalışmaları içerisinde kendisini öne çıkarmaya çalıştığını, sendika üyesi olmayan kadrolarla sendikal çalışma adı altında çalışmalar yapıldığını zaten gözlemliyorduk. Ancak Sendika Genel Merkez Genel Kurul delegelerinin sendikanın gerçek sahiplerinin iradesinin hiçe sayılarak hülle yoluyla belirlenmiş olması çok açık bir ifade ile bir siyasi operasyon boyutuna ulaşmıştır.  

Toplam delege sayısının üçte biri sendikamızın örgütlülüğünün olmadığı ve bir siyasi partinin üyesi olduğu kişilerden oluşmuştur. Emlakçı bürosundan muhasebeci bürosuna, hatta aynı siyasi partinin bürosunda çalışma kaydı gösterilerek delege yazma aymazlığı sergilenirken, sendikamıza yıllarca emek vermiş en zor günlerde yanında durmuş aidat ödemiş üyelerimizin delege olma hakları etik olmayan şekilde ellerinden alınmıştır.

Ankara Şube olarak bu noktadan yola çıkarak bu sendikanın geleceğine sendikanın gerçek sahipleri karar vermelidir diyerek bir yürüyüş başlattık. Ve bu yürüyüş bu sendikanın gerçek delegeleri tarafından sahiplenilmiştir. Bu çalışmayı yaparken Ankara şube, İzmir Şube ve İstanbul Şube delegeleri ile birlikte geçtiğimiz dönem içerisinde kapatılan Antalya Şube üyeleri ve örgütlenmesi devam eden Makine Mühendisleri Odası delegeleri, Çukurova Üniversitesi delegeleri ve Adana Ulaşım A.Ş. ye bağlı delegelerle de görüşülüp durumumuz ve çalışmamız anlatılmış ve destekleri istenmiştir.

Bu çalışmalarımızı yaparken her şeye rağmen karşı tarafla birlikte hareket etmek konusundaki niyetimizi de kendilerine defalarca ilettik. Kaygımız, sendikamızın ortaya çıkardığı değişim iradesinin baştan sakat başlamaması ve çok zor şartlarda işkolu barajına rağmen örgütlülüğünü tutmayı başardığımız işyerlerindeki üyelerimizde sendikaya karşı bir güven yitiminin yaşanmaması olmuştur. Ancak maalesef gerek delegelerimizin gerekse bizlerin her türlü görüşmelerine rağmen bu çağrımız karşılık bulmamıştır.

"BU ANLAYIŞ TARAFINDAN SEÇİMİ KAZANMAK ADINA BU DELEGELERİMİZİN İRADESİNİ GASP EDİLMİŞLTİR"

Son olarak 08.01.2024 tarihinde saat 16.00`da İlçe seçim kurulundan merkez işyerlerindeki (Çukurova Üniversitesi, Adana Ulaşım A.Ş. Halk Ekmek, Makine Mühendisleri Odası, Antalya Tabip Odası, Antalya SES ve Hacettepe Üniversitesi) 13 delegenin delegeliğinin düşürüldüğü bilgisi tarafımıza iletilmiştir. Bu işyerlerinden iki tanesi toplu iş sözleşmeli, diğer iki tanesinde de gerekli üye çoğunluğuna çok yaklaşmış olduğumuz toplu iş sözleşmesi imzalanma aşamasına getirilmiş işyerleri olmasına rağmen, bu anlayış tarafından seçim kazanmak adına bu delegelerimizin iradeleri gasp edilmiştir.

Kısacası sendikamızın Genel Kurulu maalesef, örgütlü olunan işyerlerinin iradesini taşımayan, aksine sırf aynı siyasi partiye mensup olması nedeniyle talimatla son bir iki ayda üye olan üyelerden oluşan delegasyonun oluşturduğu bir Genel Kurul olarak toplanacaktır.

"SENDİKAMIZIN GERÇEK SAHİPLERİNİN İRADESİNİN TEMSİL EDİLMEDİĞİ BİR GENEL KURULA MEŞRULUK KAZANDIRILMASI ÇALIŞMASINA ORTAK OLMAYACAĞIZ"

Biz sendikamızın geleceğine sahip çıkmak adına sendikamızın gerçek sahipleri olarak bu usulsüzlüğe taraf olmayacağız. Dolayısıyla sendikamızın gerçek sahiplerinin iradesinin temsil edilmediği bir genel kurula meşruluk kazandırılması çalışılmasına ortak olmayacağız. Bu yapılan çok açık olarak adının ne olduğundan bağımsız olarak bir siyasi hareketin DİSK`e bağlı köklü bir sendikayı ele geçirme operasyonudur. Biz buna taraf olmayacağız. Sendikamızın asıl sahipleri üyeleridir. Üyelerimizin ve delegelerimizin temsil edilmediği bir genel kurula katılarak bu genel kurulu meşru hale getirmeyeceğiz. DİSK ve sendikal ilkelerimize bağlı olarak sendikal mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Başta hülle yoluyla iradeleri gasp edilen delegelerimiz olmak üzere, şube ayrımı yapmadan tüm üyelerimizi sendikamıza, sendikal demokrasiye sahip çıkmaya çağırıyoruz."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA