28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

AKŞENER, MANİSA`DA: “İYİ Kİ BU KARARI ALMIŞIZ, İYİ Kİ DE HÜR VE MÜSTAKİL OLARAK BU SEÇİME GİRİYORUZ. TÜRKİYE`Yİ FARKLI BİR REKABET ANLAYIŞINI, HEYECANINI YENİDEN GETİRTTİK”


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Bu yerel seçimler ayrı tek başımıza, hür ve müstakil girme kararı verdik. Sonra ortaya tuhaf bir iş çıktı. Biz simbiyotik bir ilişkiyi hep reddettik, et tırnak ilişkisini hep reddettik. Bu et tırnak ilişkisi sürecekse burada bizim oturmamıza gerek yok, herkes gider arzu ettiği siyasi parti bünyesinde çalışır, bize ne gerek var? Bizim bir iddiamız var, bu iddiayı hayata geçirebilmek için de en önemli fırsat yerel seçimler. Bu yerel seçimlerde epeyce bir haksızlığa, hakarete, iftiraya uğradık uğramaya da devam ediyoruz. Ama geldiğim nokta şu iyi ki bu kararı almışız, iyi ki de hür ve müstakil olarak bu seçime giriyoruz. Türkiye`yi farklı bir rekabet anlayışını, heyecanını yeniden getirttik” diye konuştu.

 

Tarih : 9 Ocak 2024 Salı 15:56   Okunma : 190

Haber: SULTAN EYLEM KELEŞ / Kamera: KERİM UĞUR

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Bu yerel seçimler ayrı tek başımıza, hür ve müstakil girme kararı verdik. Sonra ortaya tuhaf bir iş çıktı. Biz simbiyotik bir ilişkiyi hep reddettik, et tırnak ilişkisini hep reddettik. Bu et tırnak ilişkisi sürecekse burada bizim oturmamıza gerek yok, herkes gider arzu ettiği siyasi parti bünyesinde çalışır, bize ne gerek var? Bizim bir iddiamız var, bu iddiayı hayata geçirebilmek için de en önemli fırsat yerel seçimler. Bu yerel seçimlerde epeyce bir haksızlığa, hakarete, iftiraya uğradık uğramaya da devam ediyoruz. Ama geldiğim nokta şu iyi ki bu kararı almışız, iyi ki de hür ve müstakil olarak bu seçime giriyoruz. Türkiye`yi farklı bir rekabet anlayışını, heyecanını yeniden getirttik” diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart yerel seçimleri için Edirne`de başlattığı il gezilerine devam ediyor. Akşener, bu kapsamda bugün Manisa`ya geldi, ilk olarak Irak`ın kuzeyin teröristlerin saldırısı sonrası şehit edilen Piyade Sözleşmeli Er Enes Budak`ın ailesini ziyaret etti.

Akşener`in sonraki durağı ise İYİ Parti Manisa İl Başkanlığı oldu. Akşener, burada şu değerlendirmeleri yaptı:

“23 Aralık`ta şehit olmuş bir kardeşimizin evine gittik. Bir tarafıyla ailenin özellikle babasının, kız kardeşlerinin metaneti, güveni hem Allah inancı hem Türkiye`ye dair inançları, aidiyetleri çok etkiledi beni. Ağrı`da doğmuş büyümüş bir ailenin oğlu bu vatan için Manisa`yı temsilen şehit olmuş bir evladımızın ailesini ziyaret ettik. Hem Manisalıların hem Türk milletin hem de ailesinin başı sağ olsun.

Biz yalnız başımıza hür ve müstakil diye tariflediğimiz bir sistem içerisinde seçime gidiyoruz. Hep şu söylendi bize ‘Yerel seçimler bunun sırası mı?` Halbuki yerel seçimler tam zamanı bu ayrı yürümenin. 2017`de kabul edilen bu ucube sistemin milletimizi getirdiği yer ittifaklara mecbur bırakmak. Ama aynı zamanda 21 yıldır Türkiye`nin içinde bulunduğu şartlar, benim İçişleri Bakanlığı dönemimde başörtülü-başörtüsüz, üniversitelere girdi girmedi... Kadının giyiminin özne olduğu bir kutuplaşma yaşadık bir dönem. Sürekli bir kutuplaşma üzerinden gidildi. Bu iş çok kolayına geldi herkesin. Biz sayın Erdoğan ve arkadaşları seçildiğinde ben gerçekten sayın Gül`ü telefonla aramıştım o zaman hayırlı olsun deyip, dedim ki ‘Çok önemli bir fırsat geçti elinize...` Yani başı açık, başı kapalı, şurada doğdun burada büyüdün gibi mevzuların üzerinden kutuplaştırma, birbirimizin karşısında dikileceği eyleminin biteceği ve herkesin kapsayıcı bir dille, tavırla...Bunun başarılabileceği bir dönem inşallah olur demiştim.

“BUGÜN CUMHURBAŞKANI SAYIN ERDOĞAN, YARIN BİR BAŞKASI OLACAK, BU SİSTEM DEVAM ETSİN HERKESE ÇOK ACIYORUM, SAYIN ERDOĞAN`A DA ÇOK ACIYORUM”

Ortaya bir şey çıktı bu kutuplaştırma sisteminin herkes için çok kolay bir politika yapma tarzı ortaya çıktı ve bitmedi, bizim farklılıklarımızın üzerinde tepinmek bitmedi. Ceketimi assam seçilirim gettoları doğdu. Vatandaşın çırak çıktı. Bunu taçlandıran da şu ucube sistem oldu. Bir de bu yapılan yanlışlığın hukuki bir sitemi ortaya çıktı partili Cumhurbaşkanlığı...Bugün Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan, yarın bir başkası olacak, bu sistem devam etsin herkese çok acıyorum, sayın Erdoğan`a da çok acıyorum, yeni gelecek seçilecek ona da çok acıyorum. Gerçekten ruh sağlığı gider insanın.

“İSTANBUL VE ANKARA`YI ALMANIN ESASINDA BU UCUBE SİSTEMİ DEĞİŞTİRECEK BİR ZAFERE YETMEDİĞİ ORTAYA ÇIKTI”

Biz kurulduğumuz günden beri 2017`de kabul edilen sistemin yanlışlığını anlata anlata geldik. 2018`de bunu değiştirmek için ittifak sistemi mecburiyetti çünkü Cumhurbaşkanlığı yüzde 50 artı 1 ile seçiliyor. 2018`de iki tarafta ittifak kuruldu. Cumhur İttifakı`nda tek aday vardı sayın Erdoğan, Millet İttifakı`nda ise üç aday vardı sayın İnce, ben ve Temel bey... Bizim üçümüzün aldığı oy 2014`te sayın Ekmeleddin İhsanoğlu`nun aldığı oy kadar oldu. Muhalefet diye kendini tarifleyen seçmen yıkıldı. 2019`da onun için biz teklif ettik CHP`ye, seçmeni ayağa kaldırmak için. 2023`ü kazanırız ümidiyle. Bu sistemin neticesinde ortaya çıkan sonuç İstanbul ve Ankara`yı almanın esasında bu ucube sistemini değiştirecek bir zafere yetmediği ortaya çıktı.

“İYİ Kİ BU KARARI ALMIŞIZ, İYİ Kİ DE HÜR VE MÜSTAKİL OLARAK BU SEÇİME GİRİYORUZ. TÜRKİYE`Yİ FARKLI BİR REKABET ANLAYIŞINI, HEYECANINI YENİDEN GETİRTTİK”

Bu yerel seçimler ayrı tek başımıza, hür ve müstakil girme kararı verdik. Sonra ortaya tuhaf bir iş çıktı. Biz simbiyotik bir ilişkiyi hep reddettik, et tırnak ilişkisini hep reddettik. Bu et tırnak ilişkisi sürecekse burada bizim oturmamıza gerek yok, herkes gider arzu ettiği siyasi parti bünyesinde çalışır, bize ne gerek var? Bizim bir iddiamız var, bu iddiayı hayata geçirebilmek için de en önemli fırsat yerel seçimler. Bu yerel seçimlerde epeyce bir haksızlığa, hakarete, iftiraya uğradık uğramaya da devam ediyoruz. Ama geldiğim nokta şu iyi ki bu kararı almışız, iyi ki de hür ve müstakil olarak bu seçime giriyoruz. Türkiye`yi farklı bir rekabet anlayışını, heyecanını yeniden getirttik.

“BEN VE ARKADAŞLARIM BAŞLARIMIZI BU ÜLKENİN YOLUNA KOYDUK”

İddia ediyorum ki biz bu seçimden ülkemize proje üzerinden ve size daha iyi hizmet ederiz dili üzerinden rekabetin nasıl olduğunu göstereceğiz. Ben arkadaşlarıma ve televizyonda bana soru soran gazetecilere bir şey söyledim. Dediler ki ‘Hür ve müstakil gidiyorsunuz başarılı olursanız elbette hepinizin...Diyelim ki başarısız olundu siz ne yapacaksınız” dedi, ben de ‘Bedelini ödeyeceğim` dedim. Şimdi o bugün geldi dünden beri başka bir iddia haline dönmüş. Ben size şunu söyleyeyim, hani var ya, ‘Baş koymuşum Türkiye`nin yoluna...` Ben ve arkadaşlarım başlarımızı bu ülkenin yoluna koyduk. Allah`a da milletimize de güveniyoruz. Herkesin şaşıracağı bir sonuçla karşı karşıya kalacağız. Ondan sonra bu yerel seçim sonuçlarının sonrasının 2028`e ne kadar olumlu yansıdığını göreceğiz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA