27 Nisan 2024 Cumartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

CHP, 242 YENİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYINI DAHA BELİRLEDİ... DENİZ YÜCEL: “ADANA ADAYIMIZ ZEYDAN KARALAR, AYDIN ADAYIMIZ ÖZLEM ÇERÇİOĞLU, ESKİŞEHİR ADAYIMIZ AYŞE ÜNLÜCE, HATAY ADAYIMIZ LÜTFÜ SAVAŞ, TEKİRDAĞ ADAYIMIZ CANDAN YÜCEER, MERSİN ADAYIMIZ VAHAP SEÇER”


CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Parti Meclisi toplantısında 242 seçim çevresinde belediye başkan adaylarının belirlendiğini açıkladı.

 

Tarih : 11 Ocak 2024 Perşembe 01:51   Okunma : 1085

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Parti Meclisi toplantısında 242 seçim çevresinde belediye başkan adaylarının belirlendiğini açıkladı. Yücel, “Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız, mevcut Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar olarak belirlenmiştir. Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız, yine Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu olarak karar altına alınmıştır. Eskişehir`de Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yılmaz Büyükerşen Eskişehir`e büyük hizmetler verdi. Eskişehir`e büyük katkı koydu ve Eskişehir`in bir marka şehri olması konusunda çok büyük hizmetleri oldu. Bugün PM`mizin almış olduğu kararla bu görevi, bu bayrağı, belediye başkan adayımız olarak Sayın Ayşe Ünlüce`ye devrediyor ve Ayşe Ünlüce`nin Eskişehir`in Büyükşehir belediye başkan adayımız olduğunu sizlerle paylaşıyorum. Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız, mevcut başkanımız Sayın Lütfü Savaş olarak belirlenmiştir. Yine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız, bir kadın arkadaşımız, siyasette emeği olan başarılı bir arkadaşımız, geçmiş dönem milletvekilliğimizi yaptı; Sayın Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız olarak belirlenmiştir. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımıza da yine tek partimize hem de Tekirdağ`a vermiş olduğu, yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

CHP bugün, toplam 11 saat süren MYK ve Parti Meclisi (PM) toplantılarının ardından 31 Mart yerel seçimleri için 242 seçim çevresindeki belediye başkan adaylarını açıkladı. CHP Sözcüsü Deniz Yücel, PM toplantısının ardından CHP Genel Merkez`de yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"DOĞRU, TARAFSIZ VE ŞEFFAF BİLGİYE ULAŞABİLMEMİZDE EMEĞİ OLAN HER KADEMEDEKİ BASIN MENSUBUNUN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN”

“Öncelikle tüm baskı ve yıldırma politikalarına rağmen siz basın emekçilerimizin, mesleğinizi ifa edebilmek için yaptığınız fedakarlıkların farkındayız. Hukuk güvenliğinin derinden sarsıldığı bu siyasal ortamda gazetecilik yapma cesaretinizden dolayı sizler başta olmak üzere tüm basın emekçilerimizi kutluyoruz. Hem bu cesareti gösterip hem de büyük ekonomik zorluklar çektiğinizi biliyoruz. Verdiğimiz demokrasi mücadelesinin sizler için de olduğunu bilmenizi isterim. Doğru, tarafsız ve şeffaf bilgiye ulaşabilmemizde emeği olan her kademedeki basın mensubunun 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun.

"BUGÜN BELİRLEDİĞİMİZ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARIMIZIN 23`Ü KADIN”

Saatin çok ilerlemiş olması nedeniyle gündeme ilişkin değerlendirmelerimizi yarın düzenleyeceğimiz ayrı bir toplantıda sizlerle ve kamuoyuyla paylaşacağız. Bugün PM toplantımızda belirlediğimiz belediye başkan adaylarımızı sizlerle paylaşmakla yetineceğiz. PM toplantımız az önce sonuçlandı. Ve bugün toplam 242 seçim çevresinde belediye başkan adaylarımızı belirledik. 6`sı büyükşehir belediyesi, 15 il belediyesi, 189 ilçe belediyesi ve 33 belde belediyesi olmak üzere 242 seçim çevresi. Bugün belirlediğimiz belediye başkan adaylarımızın 23`ü kadın. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel`in liderliğinde bir iddia ortaya koyduk. Kadının siyasetteki, toplumdaki, hayatın her alanındaki sorumluluklarını hayata geçirecek görevler alması, daha aktif olması ve eşit temsilin öncelikle CHP siyasetiyle birlikte tüm Türkiye`ye yayılması için bir irade ortaya koyacağımızı vadettik ve bugünkü belediye başkan adaylarımızı belirlerken de bu hassasiyete dikkat ettik.

"ADANA ADAYIMIZ ZEYDAN KAARALAR, AYDIN ADAYIMIZ ÖZLEM ÇERÇİOĞLU, ESKİŞEHİR ADAYIMIZ AYŞE ÜNLÜCE, HATAY ADAYIMIZ LÜTFÜ SAVAŞ, TEKİRDAĞ CANDAN YÜCEER”

Bugün parti meclisi toplantımızda adaylaşan büyükşehir belediye başkan adaylarını sizlerle paylaşıyorum: Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız, mevcut Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar olarak belirlenmiştir. Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız, yine Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu olarak karar altına alınmıştır. Eskişehir`de Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yılmaz Büyükerşen Eskişehir`e büyük hizmetler verdi. Eskişehir`e büyük katkı koydu ve Eskişehir`in bir marka şehri olması konusunda çok büyük hizmetleri oldu. Bugün PM`mizin almış olduğu kararla bu görevi, bu bayrağı, belediye başkan adayımız olarak Sayın Ayşe Ünlüce`ye devrediyor ve Ayşe Ünlüce`nin Eskişehir`in Büyükşehir belediye başkan adayımız olduğunu sizlerle paylaşıyorum. Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız, mevcut başkanımız Sayın Lütfü Savaş olarak belirlenmiştir. Yine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız, bir kadın arkadaşımız, siyasette emeği olan başarılı bir arkadaşımız, geçmiş dönem milletvekilliğimizi yaptı; Sayın Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız olarak belirlenmiştir. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımıza da yine tek partimize hem de Tekirdağ`a vermiş olduğu, yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum.

"AFYON BELEDİYE BAŞKAN ADAYIMIZ BURCU KÖKSAL OLARAK BELİRLENMİŞTİR”

İl belediye başkan adaylarımıza geçecek olursak; Afyon Belediye Başkan Adayımız, Afyon Milletvekilimiz ve TBMM Grup Başkanvekilimiz Sayın Burcu Köksal olarak belirlenmiştir. Afyon ilimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Artvin Belediye Başkan Adayımız, Sayın Bilgehan Erdem. Bilecek Belediye Başkan Adayımız, Sayın Melek Mızrak Subaşı. Çankırı Belediye Başkan Adayımız, Sayın İlhan Tekin. Giresun Belediye Başkan Adayımız, Sayın Fuat Köse. Kırklareli Belediye Başkanımız, Sayın Mehmet Siyam Kesimoğlu olarak PM`mizde adaylaşmışlardır. Kilis Belediye Başkan Adayımız, Sayın Hakan Bilecan. Niğde Belediye Başkan Adayımız, Sayın Hulusi Özen. Osmaniye Belediye Başkan Adayımız, Sayın Serkan Karayiğit olarak PM`mizin kararıyla belirlenmiştir ve adaylaşmışlardır. Sinop Belediye Başkan Adayımız, Sayın Mehmet Gürbüz. Tunceli Belediye Başkan Adayımız, Sayın Ali Mustafa Çelik. Uşak Belediye Başkan Adayımız, yine geçmiş dönemde milletvekilliğimizi yapan Uşak Milletvekilimiz Sayın Özkan Yalım olarak PM`mizde karar altına alınmıştır. Yalova Belediye Başkan Adayımız, Sayın Mehmet Gürer. Yozgat Belediye Başkan Adayımız, Sayın Özkan Şengül ve Zonguldak Belediye Başkan Adayımız Sayın Tahsin Erdem PM`mizin kararıyla adaylaşmışlardır.”

"ERDAL BEŞİKÇİOĞLU ADAYLAŞMIŞTIR. HERHANGİ BİR KRİZ SÖZKONUSU DEĞİLDİR”

Yücel, “Ankara Etimesgut Belediye Başkan adaylığı için sanatçı Erdal Beşikçioğlu`nun adı onaylandı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile de bu isimden dolayı bir kriz yaşandığı hatta Mansur Yavaş`ın kendi ekibiyle toplantı yaptığı iddia edildi. Mansur Yavaş ile bir kontağınız oldu mu?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Erdal Beşikçioğlu adaylaşmıştır, doğrudur. Herhangi bir kriz sözkonusu değildir. Birçok ilçemizde birden fazla aday adayı, çeşitli iddialarla aday adayı olmuşlardır. Ama bugün belirlenen 242 adayımız ve geçmişte PM toplantılarında belirlediğimiz adaylarımız, MYK`mızın, PM`mizin süzgecinden geçerek örgütlerimizin görüşleri alınarak, örgütlerde görevlendirilen, illerde ve ilçelerde, seçim çevrelerinde görevlendirilen heyetlerin yaptıkları inceleme, saha çalışmaları, kamuoyu yoklamaları sonucunda belirlenmiş ve PM kararıyla adaylaşmış arkadaşlarımızdır. Dolayısıyla herhangi bir kriz söz konusu değil ama başka adaylar farklı iddialar ortaya koymuş olabilirler. Neticede bu görev bir kişiye tevdi ediliyor. Ve PM`miz kararıyla Sayın Erdal Beşikçioğlu adaylığa uygun görülmüştür.”

"MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYIMIZ, VAHAP SEÇER”

Yücel, “Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Sayın Muhittin Böcek`in adı geçtiği öğrenildi Böcek`in durumunun ileri bir tarihe ertelendiği söyleniyor. Neler söylersiniz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız, Antalya`nın bir kısım merkez ilçeleriyle birlikte değerlendirilecek olduğundan bugün, PM`mizde gündeme alınmadı. Önümüzdeki günlerde, önümüzdeki hafta yapacağımız PM toplantımızda gündeme geleceğini düşünüyorum. Bunun başka bir sebebi yok.”

Yücel, “Mersin`de mevcut Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer`in yeniden aday gösterildiği söyleniyordu. İsmi kesinleşti mi” sorusuna “Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız, Sayın Vahap Seçer” yanıtını verdi.

Yücel, “Toplantınız devam ederken birtakım gerginlikler, birtakım seslerin yükseldiği anlar oldu. Bunun için herhangi bir açıklamanız olur mu” sorusunu şöyle yanıtladı:

“Bizim herhangi bir gerginliğimiz yok. PM`miz gayet keyifli, gayet demokratik bir ortamda gerçekleşti. Ve kararlarımız parti tüzüğümüzde, parti teamüllerimize, geleneklerine uygun bir şekilde alındı. Mersin Milletvekilimiz, PM salonuna girerek görüşlerini ifade etmek istedi. Biz de uygun bir şekilde kendisini dışarı davet ettik. Olay buna ibarettir.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA