27 Nisan 2024 Cumartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

PROF. DR. ÇİFTÇİ: "SOĞUK HAVADA KALP HASTALIKLARI DAHA FAZLA GÖRÜLÜR, KALP KRİZİNİ DE TETİKLER"


Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Çiftçi, kronik rahatsızlıkları bulunanların soğuktan korunmaları gerektiğine dikkat çekerek, "Özellikle kalp hastalarının grip ve zatürre aşılarını yani pnömokok aşılarını yaptırmaları gerekiyor, buna diyabetik hastalar da dahil" uyarısında bulundu.

 

Tarih : 24 Ocak 2024 Çarşamba 10:49   Okunma : 1563

SEYFİ ÇELİKKAYA

Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Çiftçi, kronik rahatsızlıkları bulunanların soğuktan korunmaları gerektiğine dikkat çekerek, "Özellikle kalp hastalarının grip ve zatürre aşılarını yani pnömokok aşılarını yaptırmaları gerekiyor, buna diyabetik hastalar da dahil" uyarısında bulundu.

Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Çiftçi, özellikle kalp hastaları ile birlikte diyabetik rahatsızlığı olanların grip ve zatürre aşılarını yaptırmalarını önerdi. 

"SOĞUĞA MARUZ KALMA KALP HASTALIĞINI DAHA FAZLA ETKİLER"

Prof. Dr. Özgür Çiftçi şöyle konuştu:

"Soğuk hava özellikle çok soğuk ülkelerde mesela Sibirya gibi ülkelerde soğuk havanın etkisi daha azken, ülkemiz gibi ılıman kuşaktaki ülkelerde soğuk havanın etkisi daha fazla oluyor. Bir de ani soğuğa maruz kalma ekstra olarak kalp hastalığını daha fazla etkiler. Özellikle korner arter hastalığı dediğimiz kalp krizinin de içinde bulunduğu hastalık grubunu daha fazla etkiler. O yüzden ne yapacağız, soğuktan korunmamız lazım. Şeker hastaları, kalp hastaları bunlar daha fazla dikkat edecekler kendilerine. İyice giyinip, o şekilde dışarı çıkmaları lazım, düzenli beslenmeleri lazım. Soğuk havalarda diyabet, kan şekeri seviyelerinin daha yüksek olduğunu görürüz. Tansiyon yükseklikleri ortaya çıkacaktır ve kanın akışkanlığı da daha azaldığı için bu sorunlar daha fazla gözükecek. Ne yapacağız, sıkı giyineceğiz. Yediğimize, içtiğimize dikkat edeceğiz. Karbonhidrattan daha zayıf, lipitlerden daha sık beslenmeli, daha hafif yağlı yiyecekler tüketmemiz lazım ki hastanın şekeri artmasın."

"ŞEKER EĞER KONTROLÜ ZORLAŞIRSA KORONER ARTAR HASTALIĞI DA ARTACAKTIR"

Şeker eğer kontrolü zorlaşırsa koroner artar hastalığı da artacaktır. Temel sıkıntı özellikle bizim gibi ılıman kuşaktaki ülkelerdeki ani soğuk havanın ani değişimleri bizi etkiliyor. Bir de dışarı çıktığımızda dikkat etmemiz lazım. Eğer rüzgara karşı yürüyorsak ve bu da soğuk bir rüzgarsa kesinlikle kalp damarlarında spazma yol açabilir, ani kalp ölümlerini arttırabilir ve daha kısa sürede göğüs ağrısı, mesela normalde üç merdiven çıkarak göğüs ağrısı olan bir hastanın bir kat merdiven çıkmayla göğüs ağrısı olabiliyor, ya da elinde bir yük taşıyorsa. O yüzden ne yapacağız; kendimizi koruyacağız. Bir başka dikkat edeceğimiz şeyse, malumunuz kış mevsiminde enfeksiyonlar daha fazla gözüküyor. O konuda da korumamız lazım kendimizi. Özellikle kalp hastaları grip aşısı aşılarını ve zatürre aşılarını yani pnömokok aşılarını yaptırmaları gerekiyor, buna diyabetik hastalar da dahil. Bunlara dikkat edersek, soğuktan korunmak mümkün, oldukça sınırlı olacaktır etkisi."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA