28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

CUMHUR İTTİFAKI İSTANBUL ADAYI MURAT KURUM: “İSTANBULLULARA SÖZ, TEK BİR RİSKLİ YAPI KALMAYINCAYA KADAR ÇALIŞACAĞIZ. ÜLKEMİZİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK DEPREM DÖNÜŞÜM HAMLEMİZİ SÜRATLE BAŞLATACAĞIZ”


Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, projelerini açıkladı. “İstanbul`un trafiği, 10 yılın sonunda son bulacak”, “Taksi sorunu, İstanbulluların gündeminden tamamen çıkacak” diyen Kurum, deprem riski ile ilgili olarak da “Deprem, terörle mücadele kadar önemlidir, bir milli güvenlik sorunudur” diye konuştu.

 

Tarih : 25 Ocak 2024 Perşembe 14:38   Okunma : 133

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, projelerini açıkladı. “İstanbul`un trafiği, 10 yılın sonunda son bulacak”, “Taksi sorunu, İstanbulluların gündeminden tamamen çıkacak” diyen Kurum, deprem riski ile ilgili olarak da “Deprem, terörle mücadele kadar önemlidir, bir milli güvenlik sorunudur” diye konuştu. Kurum, “7 buçuk milyon evimiz var, işyerimiz var. Maalesef bunun 1 buçuk milyonu risk altında. 600 bin konutumuzun acilen dönüştürülmesi gerekiyor. İstanbullulara söz, İstanbul`da tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar çalışacağız. Ülkemizin kaderini değiştirecek deprem dönüşüm hamlemizi süratle başlatacağız. Beş yılda, 39 ilçemizde; yatay mimari eksenli komşuluk ilişkilerini odağını alan, nüfusu tek bir kişi bile artırmayacak olan tam 650 bin konut inşa edeceğiz… Yeni, güvenli, huzurlu binalarımızın 300 binini; adeta bilinçli bir şekilde durdurulan KİPTAŞ eliyle yapacağız. 15 Nisan`da hemen başvuruları alacağız, ‘yarısı bizden` diyerek 700 bin lira hibe desteği sağlayacağız, ilave olarak 700 bin lira kredi desteği ve 100 bin lira da taşınma yardımı vereceğiz. 18 ayda bu konutlarımızı tamamlayacağız. 250 bin konutu, vatandaşımızı ve özel sektörü destekleyerek dönüştüreceğiz… Kentsel dönüşüme özel, 100 bin sosyal konut üreterek, dönüşüme girecek yuva sahiplerine bu konutları çok düşük fiyatlarla kiralayacağız. Konutlar kesinlikle satılmayacak, çok uygun bedellerle kiralanacak” dedi.

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu Toplantısı`nda projelerini açıkladı.

Kurum`un sözleri sık sık “İstanbul bizimdir, bizim kalacak” sloganları ile kesildi. Kurum, toplantıda yaptığı konuşmada, özetle şunları söyledi:

“İSTANBUL`UN YARINLARI İÇİN KUTLU BİR YOLA ÇIKACAĞIZ: Bugün; İstanbul`un gelecek yüzyılını belirleyecek 2034`ün, 2053`ün büyük adımlarını konuşacağız. Çözümsüzlüğü değil çözümü konuşacağız. Özverisizliği değil, özveriyi konuşacağız. Umutsuzluğu değil, umudu konuşacağız. Bugün hep birlikte ‘şimdi İstanbul zamanı` diyeceğiz.

İSTANBUL VİZYONU, İHMAL EDİLMİŞ BU ŞEHRİN KÖTÜ GİDİŞATINI SONLANDIRACAK DURUŞTUR: Sadece İstanbul için, sadece İstanbul`un yarınları için kutlu bir yola çıkacağız. Ellerimizi İstanbul için birleştirdik. İstanbul Vizyonu, ihmal edilmiş bu şehrin kötü gidişatını sonlandıracak duruştur. Özen gösterilmemiş mahallelerin, sokakların özlediği vizyondur. İstanbul Vizyonu en çok da halkın vizyonudur. İstanbul`da yeniden dirilişi, yeniden yükselişi başlatacak olan Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu buluşmamıza hoş geldiniz.

2019`DA TALİHSİZ BİR FETRET DÖNEMİNE GİRDİ: Bizce bu şehri yönetmek; aklınla, kalbinle, tüm benliğinle İstanbul`un ruhuna teslim olmaktan geçer… Biz buradaki dostlarımızla, teşkilatlarımızla hep birlikte İstanbul`a adanmış kadrolarız. Milletimizin meydanlarda kurmuş olduğu Cumhur İttifakı`yız. Bizim hareket noktamız, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, İstanbulluların sonuna kadar hak ettiği eser belediyeciliğidir, gerçek belediyeciliktir, AK Parti belediyeciliğidir. AK Parti belediyeciliği, bir yıldız olarak; 30 yıl önce ilk defa İstanbul`da parladı. Tıpkı, Fatih`in İstanbul`un fethettiğinde gökte parlayan o yıldız gibiydi. 1994`te başlayan bu parlak ilerleyişi, maalesef 2019`da talihsiz bir fetret dönemine girdi. Yarı zamanlı belediyecilik anlayışıyla İstanbul, bir problemler yumağı haline geldi. İstanbul`da şu an bu şehrin insanlarını yoran, büyük bir kaos ve karmaşa hakimdir. Bu karmaşa, bugün bu şehri tamamen sarmış durumdadır. İstanbul çaresiz değildir.

SİSTEM İSTANBUL: Güzel şehrimizin tüm sorunlarını; bütüncül bir bakış açısı ile değerlendiren, insanı merkeze alan yepyeni bir yönetim yaklaşımını siz İstanbullu hemşerilerimizin hizmetine sunuyoruz. İstanbul`un yeniden yıldızını parlatacak olan bu yönetim yaklaşımının adı, Sistem İstanbul. Sistem İstanbul`un merkezinde siz varsınız. Ben, sorumluluğunu üstlendiğim tüm görevlerde hep şunu gördüm: Şehir insanı dönüştürürken, insan da şehri dönüştürür. İstanbul son 5 yılda, bu güzel ahengi kaybetmiştir. Bu şehri yeniden dengeye kavuşturacak çözümlerimizi, Sistem İstanbul`un dört boyutu ile açıklayacağız. İstanbullulara çilesiz, dertsiz bir sosyal yaşam sunacağız. Bahanesiz, kibirsiz bir idari yaklaşım benimseyeceğiz. İstanbul için kesintisiz zamanı, sistemli çözümlerle ortaya koyacağız. Ve tüm ekibimizle birlikte yeniden eşsiz, benzersiz bir İstanbul için çalışacağız.

İSTANBUL`DA 2019`DA YÜZDE 47 OLAN TRAFİK YOĞUNLUĞU YÜZDE 64`E YÜKSELMİŞ: Uğraştıran değil ulaştıran bir İstanbul… İstanbul`da her bir vatandaşımız yılda 288 saatini trafikte kaybediyor. Trafik çilesi, ömrümüzden tam üç buçuk yıl alıyor. Hepimiz trafikte yıpranıyoruz, zaman kaybediyoruz. Trafikte kaybettiğimiz vakti; ailelerimizle, sevdiklerimizle, işimizle; en çok da kendimize ayırmak istiyoruz. İstanbul`da 2019`da yüzde 47 olan trafik yoğunluğu yüzde 64`e yükselmiş durumda. İnanın zirve saatlerinde, yüzde 90`ları bile aşıyor. 2019`daki ortalama trafik hızımız, saat başına 60 kilometre iken, bugün sadece 42 kilometre ilerleyebiliyoruz. Bütün İstanbulluların sorduğu ortak soru şudur: Bu kötü gidişin sebebi nedir? Sebep, mevcut yönetimin ihmalkarlığıdır, iş bilmezliğidir, duyarsızlığıdır.

İSTANBULLU KARDEŞLERİMİZİN VİCDANLARINA EMANET EDİYOR, ÇÖZÜMLERE ODAKLANIYORUZ: Beş yılda bize 230 kilometre metro yapma sözü verdiler. Bırakın bu sözü yerine getirmeyi, 2019 öncesinde başlanan 10 metro hattının üçünün de yapımını durdurdular. ‘Açtık` dedikleri 47,3 kilometrelik metro hattının, gerçekte sadece 8 kilometresini bile zor yapabildiler. Devam eden metro projelerini iptal ettiler. Kazısı yapılan, temelleri atılan metro şantiyelerimize kamyon kamyon hafriyat döktüler. Bütün dünyanın imrendiği, Çam ve Sakura Şehir Hastanemiz… Bu niteliksiz yönetim, hastanemizin yolunu yapmaktan bile imtina etti. Dolmabahçe Levazım Tünel Projesi… Büyükdere Caddesi`ndeki trafik yükünü azaltacak bu güzel projeyi bile iptal ettiler. İnanın örnekleri daha da çoğaltabiliriz. Ama biz bunları İstanbullu kardeşlerimizin vicdanlarına emanet ediyor, çözümlere odaklanıyoruz.

TRAFİKTE ÇİLE AZALACAK, ORTALAMA YOLCULUK SÜRESİ 64 DAKİKADAN 39 DAKİKAYA DÜŞECEK:  Beş ve 10 yıllık iki ayrı ulaşım planlaması yaptık. Temel önceliğimiz İstanbul`a daha iyi hizmetler vermek. Önceliğimiz İstanbullulara zaman kazandırmaktır. Şu anda toplu ulaşımda karayolu ağırlığı yüzde 72`lerde, raylı sistemlerin payı yüzde 26`larda, deniz yolu yüzde 2 seviyelerinde. Karayolu payını yüzde 60`a düşürecek, raylı sistemlerin payını yüzde 37`ye çıkaracak, denizyolu seviyesini de yüzde 3`e çıkaracağız… Trafikte bu sayede çile azalacak. Ortalama yolculuk süresi 64 dakikadan 39 dakikaya düşecek.

İSTANBUL`UN TRAFİĞİ, 10 YILIN SONUNDA BİR DAHA GERİ DÖNMEMEK ÜZERE SON BULACAK: Bu oranlar ışığında söz veriyorum, ilk 5 yılın sonunda azalacak olan İstanbul`un trafiği, 10 yılın sonunda bir daha geri dönmemek üzere son bulacak. Raylı sistemler İstanbul`un hayat damarı. Mevcut 328 kilometre metro hattını, 2029`un sonuna kadar 650 kilometreye çıkaracağız. 2034`te de bu uzunluğu 1004 kilometreye çıkaracağız… Yıllardır bekleyen Sultanbeyli metrosunu inşallah biz tamamlayacağız; Sultanbeyli-Pendik arasındaki trafiği azaltacağız…

İKİ YAKAYA İKİ TÜNEL PROJESİ: İstanbul`da çok önemsediğimiz bir karayolu projesi… Alternatif bir ulaşım yolunu İstanbullulara sunmuş olacağız. İki yakaya iki tünel projesi. Bu tünellerin uzunluğu Avrupa yakasında, 88,2 kilometre; Anadolu Yakasında 34 kilometre olmak üzere 122,2 kilometre olacak. İstanbul`un merkezi bölgelerindeki trafik sıkışıklığını gidereceğiz... Onların yaptığı gibi; açtığımız tünellere hafriyat dökmeyeceğiz. Çalışacağız… İki yakada, Boğaz-sahil yolunun tıkanmış damarlarını açacağız.

DERTLİ İNSAN ÇALIŞIR, KOLLARINI SIVAR AMA İŞ YAPMAK İÇİN SIVAR; REKLAM İÇİN, ALGI İÇİN SIVAMAZ: ‘Bu projeyi yapmak istedik, engellendik` gibi bahaneler… Dertli olacaksınız. Dertli insan çalışır, kollarını sıvar ama iş yapmak için sıvar; reklam için, algı için sıvamaz. Biz İstanbul`a hizmet için sıvadık. Çok kısa bir sürede İstanbul trafiğini rahatlatacağına inandığımız, 20 adet katlı kavşak ve 151 adet kavşak düzenleme planımızı hemen uygulamaya geçireceğiz… Mahmutbey Kavşağı gibi bölgelerimizi rahatlatacağız.

ESENLER VE HAREM OTOGARLARI… OTOGARLARIMIZI TAŞIYORUZ: İstanbul trafiği rahatlayacak…. İki büyük hamle daha yapacağız. Esenler ve Harem otogarları… Otogarlarımızı taşıyoruz. İki yakada altı yeni lojistik merkez kuracağız. Kent içi trafiğinde bulunan ve yaklaşık 1 milyon ağır vasıta trafiğini, şehrin çeperlerine taşımış olacağız. Planlı bir dağıtım modeli ile şehir içi ulaşımdaki seyahat süresini yüzde 20`lere düşürmüş olacağız.

HER YIL 100 METROBÜS, 250 OTOBÜS KAZANDIRACAĞIZ: Biz İstanbulluların evlerine, işyerlerine, okullarına mutlu bir şekilde ulaşmasını istiyoruz. Her yıl 100 metrobüs, 250 otobüs kazandıracağız. Çok önemsediğimiz proje, Silivri`ye metrobüs geliyor.

İSTANBUL`UMUZA İLK BEŞ YILDA, ÜSTÜ PARK, ALTI DA OTOPARK OLACAK ŞEKİLDE; TAM 250 BİN ARAÇLIK OTOPARK KAZANDIRACAĞIZ:

Sokaklarımız her gün evden çıkıyoruz ve görüyoruz ki insanlarımız mutsuz. Sokaklarımızı otopark olmaktan çıkaracağız. ‘Güvenli ve ucuz otopark, İstanbullunun hakkıdır` diyeceğiz. İstanbul`umuza ilk beş yılda, üstü park, altı da otopark olacak şekilde; tam 250 bin araçlık otopark kazandıracağız. Bu otoparklarımız deprem esnasında toplanma alanı vazifesi görecek.

EVİNİN ÖNÜNE PARK EDEN İNSANLARIMIZDAN ÜCRET ALMAYACAĞIZ: İSPARK; liyakatsiz ellerde, kötü yönetildiği için zarar ediyor. Aracını evinin önüne park eden insanlardan bile para aldığı halde zarar ediyor. İSPARK`ı da ayağa kaldıracağız. Göreve gelir gelmez; kendi evinin önüne aracını park eden insanlarımızdan ücret almayacağız. İSPARK`ta uygulanan tarifelerde yüzde 25 indirim yapacağız… 15 dakikalık ücretsiz zaman dilimini, ilk yarım saate çıkarıyoruz; ilk yarım saat ücretsiz olacak.

TAKSİ SORUNU, İSTANBULLULARIN GÜNDEMİNDEN TAMAMEN ÇIKACAK: Yaklaşık 20 bin taksi, günde 1,6 milyondan fazla yolcuyu taşıyor. Taksi sorununu tamamen çözeceğiz. Merkezi Taksi Sistemi… Taksi sayımızı artıracağız. Taksicilerimizle görüştük; etkili eğitim, denetim, ödül, ceza ve geribildirim uygulamalarını hayata geçireceğiz. Taksi sorunu, İstanbulluların gündeminden tamamen çıkacak.

DENİZ ULAŞIMININ PAYINI İKİ KAT ARTIRACAĞIZ: Mevcut yönetim; deniz ulaşımını geliştirecek, teşvik edecek adımlar atmamıştır. Deniz ulaşımı konusunda etkili modellerle çalışacağız. Mini iskeleler kuracağız. Sabah ve akşam saatlerinde sık seferlerle hizmetleri artıracağız. Deniz ulaşımının payını iki kat artıracağız. Üç tane yeni hat ekliyoruz.

2034`TE DE TAM 1500 KİLOMETRE BİSİKLET YOLUMUZ OLSUN İSTİYORUZ: Görevi devraldığımızda İstanbul`umuzda bisikleti, cazip ulaşım aracı haline getireceğiz. Herkesin evinin kapısında bir bisiklet olsun istiyoruz. İstanbul`umuzu bu manada bisiklet şehri yapmak istiyoruz. Akıllı ulaşım sistemlerini hayata geçireceğiz.  Bisiklet parklarının sayılarını artıracağız. Skuter park alanlarını yaparak, sadece park alanlarına park etmelerini… Paylaşımlı bisikleti de yaygınlaştırmak istiyoruz. 2034`te de tam 1500 kilometre bisiklet yolumuz olsun istiyoruz. Bisikleti, İstanbul`da en çok kullanılan ulaşım aracı haline getirmek, önemli hedeflerimizden bir tanesi…

DEPREM, TERÖRLE MÜCADELE KADAR ÖNEMLİDİR: 15 gündür sahadayız. Her gittiğim yerde, depreme hazırlık konusunda ne yapacağımızı; kentsel dönüşümü, deprem dönüşümünü soruyorlar. Biz de hep söylediğimiz gibi; ki Naci Hocam burada… Deprem, terörle mücadele kadar önemlidir. Bir milli güvenlik sorunudur. İstanbulluların gündemi depremdir, deprem dönüşümüdür. Sizlere, afetlere dirençli bir İstanbul vadediyoruz.

İSTANBULLULARA SÖZ, İSTANBUL`DA TEK BİR RİSKLİ YAPI KALMAYINCAYA KADAR ÇALIŞACAĞIZ: 39 ilçemizde 7 buçuk milyon evimiz var, işyerimiz var. Maalesef bunun 1 buçuk milyonu risk altında. 600 bin konutumuzun acilen dönüştürülmesi gerekiyor. 2019 yerel seçimlerinden önce ne dediler? ‘Deprem seferberliği ilan ediyoruz` dediler, ‘İstanbul`u beş yılda depreme hazırlayacağız` denilmişti. Öyle değil mi? Her yıl 20 bin, beş yılda 100 bin konut dönüştüreceğiz, hedefi konulmuştu. Buna ilave, ‘15 bin sosyal konutu süratle bitireceğiz` vaadi verilmişti. Aslına bakarsanız, bizim kayıp beş yıl olarak tarif ettiğimiz durum, budur. Söz verdiğinin yüzde beşini bile yapamamaktır. Büyükşehir Belediyesi, bu konut sayısı ile bizim ilçe belediyemizin bile başarasının yarısına ulaşamadı. Bu hızla giderlerse, İstanbul`da dönüşümü ancak 100 yılda bitirebilirler… Dönüşüm ciddiyet, sorumluluk ister. Milletimizin barınma hakkını kimsenin insafına terk etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz. Müsterih olun, bize güvenin. Biz; Kastamonu`daki, Rize`deki, Bartın`daki sellerde; Antalya`daki, Muğla`daki yangınlarda işte bugün 25 Ocak, Elazığ`da, Malatya`da, İzmir`deki depremlerde 46 bin konutu nasıl bitirdiysek; en son 6 Şubat`ta yaşadığımız ‘asrın felaketinde` 11 ilimizde 3 ayda 180 bin konutun inşasına nasıl başladıysak, 1 Nisan sabahı da görevi devraldığımızda İstanbul`un kaybettiği yılları süratle telafi edeceğiz. Bilimin ışığında İstanbul`un en riskli yerlerinden başlayarak bir an önce işe koyulacağız. İstanbullulara söz, İstanbul`da tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar çalışacağız, koşturacağız, alın teri dökeceğiz.

BEŞ YILDA 650 BİN KONUT İNŞA EDECEĞİZ: Bunun için de ülkemizin kaderini değiştirecek deprem dönüşüm hamlemizi süratle başlatacağız. Beş yılda, 39 ilçemizde; yatay mimari eksenli komşuluk ilişkilerini odağını alan, nüfusu tek bir kişi bile artırmayacak olan tam 650 bin konut inşa edeceğiz.

15 NİSAN`DA HEMEN BAŞVURULARI ALACAĞIZ, ‘YARISI BİZDEN` DİYEREK 700 BİN LİRA HİBE DESTEĞİ SAĞLAYACAĞIZ, İLAVE OLARAK 700 BİN LİRA KREDİ DESTEĞİ VE 100 BİN LİRA DA TAŞINMA YARDIMI VERECEĞİZ: İstanbul`da yeniden yükseliş, yeniden diriliş dönemini sizlerle başlatacağız. Yeni, güvenli, huzurlu binalarımızın 300 binini; adeta bilinçli bir şekilde durdurulan KİPTAŞ eliyle yapacağız. KİPTAŞ, 1994`te Cumhurbaşkanımızın kurduğu, örnek şehircilik modellerini yapabilmek için… Güzide bir kurumumuz… 1994`te başlayan o anlayış, dalga dalga tüm Türkiye`ye yayıldı… Biz o öldürülen, yavaşlatılan KİPTAŞ ile 300 bin konutu başlatıyoruz. 15 Nisan`da hemen başvuruları alacağız, ‘yarısı bizden` diyerek 700 bin lira hibe desteği sağlayacağız, ilave olarak 700 bin lira kredi desteği ve 100 bin lira da taşınma yardımı vereceğiz. 18 ayda bu konutlarımızı tamamlayacağız. 250 bin konutu, vatandaşımızı ve özel sektörü destekleyerek dönüştüreceğiz…

KENTSEL DÖNÜŞÜME ÖZEL, 100 BİN SOSYAL KONUT ÜRETEREK, DÖNÜŞÜME GİRECEK YUVA SAHİPLERİNE BU KONUTLARI ÇOK DÜŞÜK FİYATLARLA KİRALAYACAĞIZ: Yeni projemizi, ilk kez duyacaksınız. Kentsel dönüşüme özel, 100 bin sosyal konut üreterek, dönüşüme girecek yuva sahiplerine bu konutları çok düşük fiyatlarla kiralayacağız. 39 ilçemiz faydalanacak. Konutlar kesinlikle satılmayacak, çok uygun bedellerle kiralanacak. Böylece İstanbul`da yaşanan yüksek kira fiyat artışlarına karşı düşük gelir grubundaki kardeşlerimizi de korumuş olacağız.

İSTANBUL`UN DİJİTAL İKİZİ PROJESİ: Merkezi Afet Risk Yönetim Sistemi`ni hayata geçireceğiz. Olası depremlere karşı da afet anında hangi adımları atmamız gerektiğini bileceğiz. Yani kriz anlarının yönetimi kaotik olmayacak. İstanbul`un her sokağının, her binasını görebildiğimiz; İstanbul Dijital İkizini hayata geçireceğiz. Toplanma alanlarını, alt ve üst yapılarını hazır hale getireceğiz. Altı saat içinde afet sonrasında hizmetlerin kurulacağı birer yeşil alan olarak hizmet verecek, afet anında buralar geçici ve güvenli yaşam alanlarına dönüşecek. İstanbul`un her yerinde yapacağımız tüm toplanma alanlarında 2 milyon kişiye hizmet vereceğiz.

ATATÜRK HAVALİMANI`NDA YENİ BİR AFET YÖNETİM MERKEZİ KURUYORUZ: Atatürk Havalimanı`nda yeni bir afet yönetim merkezi kuruyoruz. Bu merkezden, tam donanımlı hastane kompleksimizin, yardım ve tıbbi malzemelerin lojistiğine kadar afet anında en çok ihtiyaç duyulan hava, kara, deniz yollarına bağlantı noktaları ile birlikte… Lojistiği yönetmemiz gerekiyor. Altı yeni lojistik merkezi kuracağız. Olası afet durumunda tüm gıda ve tıbbi malzeme ihtiyacını kesintisiz olarak buralardan sağlayacağız. Dokuz noktada, afet müdahale merkezlerimizi kuruyoruz.

İKİ YENİ ACİL DURUM HASTANESİ…: Mevcut iki acil durum hastanemize ek olarak; biri Arnavutköy`de diğeri de Pendik`te olmak üzere iki yeni acil durum hastanesine daha kavuşturacağız. Her iki yakaya dörder adet olmak üzere, acil müdahale ekiplerimizin konaklayacağı; sekiz tane hasta yakını konaklama merkezini hemen inşa edeceğiz. İstiyoruz ki, eğitim bu manada şart; Afet Farkındalık Akademisi kurarak, günlük yaşamlarında depremi odağına almak suretiyle… İstanbul tüm afet risklerine hazır oluncaya kadar durmadan çalışacağız.

HAKSIZ YERE İŞTEN ATILAN EMEKÇİLERİMİZİ GERİ ALACAĞIZ: Bugün İstanbul`da 8 milyon kadın, 1 buçuk milyon ev hanımı, 2 milyon 350 bin gencimiz, 1 buçuk milyon üniversite öğrencimiz, 4 milyon çocuğumuz var. 400 bin engelli vatandaşımız, 1 milyon 200 bin 65 yaş üstü büyüklerimiz var. İşten çıkarılmama sözü verilen kardeşlerimiz var. Ama bu sözün verilip işsiz bırakılan binlerce emekçimiz var. Mevcut belediye yönetiminin sosyal destekleri dağıtmadaki adaletsizliğine ve beceriksizliğine maruz kalan ihtiyaç sahiplerimiz var. Haksız yere işten atılan emekçilerimizi geri alacağız. Hani adalet diyorlar ya, biz onlar gibi adaletsiz olmayacağız. Hiç kimseyi haksız yere işten çıkarmayacağız… Meslek edinme ve istihdam odaklı projelere imza atacağız.

HANE HALKI SAYISINI DİKKATE ALARAK ADALETLİ SU TARİFESİ UYGULAYACAĞIZ…: Gece ve hafta sonu çalışan annelerimiz için… Her mahalleye çocuklarımız için kreş hizmeti götüreceğimiz; polislerimiz, doktorlarımız, hemşirelerimiz ve tüm gece emekçilerimiz için yedi gün 24 saat nöbetçi kreş hizmeti veriyoruz… İstanbul`da su kullanımı konusunda adaleti sağlamakta kararlıyız. Hane halkı sayısını dikkate alarak adaletli su tarifesi uygulayacağız…

İLK İŞİNİ KURAN 100 BİN GİRİŞİMCİ KADINA 100`EN BİN LİRA HİBE VERECEĞİZ: İstanbullu kadınlar artık bu şehrin işveren kadınları olacak. İlk işini kuran 100 bin girişimci kadına 100`en bin lira hibe vereceğiz.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK, OKULLARIMIZIN GÜVENLİK VE TEMİZLİK İLE İLGİLİ TÜM TALEPLERİNİ YERİNE GETİRECEĞİZ: İlkokul çağındaki çocuklarımız için okullarımızda beslenme desteği vereceğiz. İlköğretim öğrencilerimize ulaşımı tamamen ücretsiz yapacağız. Okullarımız hijyenik ve güvenli olacak. Büyükşehir belediyesi olarak, okullarımızın güvenlik ve temizlik ile ilgili tüm taleplerini yerine getireceğiz.

GENÇLERİMİZE YÜZDE 40, ULAŞIMDA İNDİRİM YAPACAĞIZ: Bu şehri üniversite okumanın çok keyifli olduğu bir şehir haline getireceğiz. Gençlerimize yüzde 40, ulaşımda indirim yapacağız. Hiçbir gencimiz; anne, baba, kardeş hasreti çekmeyecek. Memleketine giden öğrencilerimizin, yılda iki defa olmak üzere otobüs biletlerinin yarısını büyükşehir belediyesi olarak biz karşılayacağız. Kış geldi… Öğrencilerimizin masrafları artıyor. Öğrenci evlerine İGDAŞ`tan aylık 25 metreküp doğalgaz desteği vererek yanlarında olacağız. İstanbul`da aile kurmak zor olmayacak. İlk defa evlenen kardeşlerimize 50 bin lira beyaz eşya yardımı yapacağız. Gençlerimizin istihdama katkı sunmasını istiyoruz. Onların iş kurması için ön ayak olacağız. Sermayeyi nereden bulacağım derdini bitireceğiz, iş kolunu belirleyen ve eğitimini alan girişimcilerimize belediyeden 100 bin lira hibe vereceğiz. İstanbul`un en merkezi alanlarında; tam donanımlı, paylaşımlı ofisler sağlayacağız…

10 BİN TL EĞİTİM BURSU: Müracaat eden ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerimize bu yıl 10 bin TL olmak üzere her yıl artan oranda eğitim bursu desteği vereceğiz.

İHTİYAÇ SAHİBİ EMEKLİLERİMİZ İÇİN HER AY İSTANBUL KART`LARINA 2 BİN 500 LİRA DESTEK ÖDEMESİ YAPACAĞIZ: İki yakada üç büyük yaşlı ve engelli merkezi kuracağız. 75 yaş üstü yaşlılarımızı online takip edeceğiz. Evde temizlik ve yemek desteği ile 7 gün 24 saat, yaşlılarımızın hizmetinde olacağız. İhtiyaç sahibi emeklilerimiz için her ay İstanbul Kart`larına 2 bin 500 lira destek ödemesi yapacağız. İçinde müzik okulunun da yer aldığı madde bağımlılığı tedavi ve rehabilitasyon merkezi kuracağız. Ayrıca 10 yeni engelsiz yaşam merkezi kuracağız. Engelli istihdamını zorunlu kılacak yeni adımlar atacağız. İSMEK`i biz niye kurduk? Yok olmuş İSMEK`i özüne döndüreceğiz, müfredatını zenginleştireceğiz. İstanbul`da meslek sahibi olmak isteyip de kolunda altın bilezik olmayan kimse kalmayacak… Özel okul öğretmenlerimize de ulaşımda indirim desteği vereceğiz…

MARMARA DENİZİ`NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ: Mevcut İBB yönetimi tek bir metreküp dahi yeni su kaynağı kazandırmadı. Haliç`imizi yeniden eski günlerine kavuşturacağız… Dokuz yeni ileri biyolojik arıtma tesisimizi kuracağız. Bu sayede içme sularımızın değil, Marmara Denizi`nin kaderini değiştireceğiz. Marmara denizimize bir damla atık su gitmeyecek. Altı yeni içme suyu barajı yapacağız. İstanbul`un su kapasitesini beş yılda tam yüzde 21 oranında artıracağımızın sözünü veriyoruz.  

HEDEFİMİZ 2040 YILINDA NET SIFIR EMİSYON HEDEFİNE ULAŞMAK: Her ilçemizde atık geri kazanım merkezleri kuracağız. İklim, sadece bir çalıştay konusu değil, Hedefimiz 2040 yılında net sıfır emisyon hedefine ulaşmak olacak. Kişi başına aktif yeşil alan miktarını 7,80 metrekareden 11,80 metrekareye çıkaracağız. Bu kapsamda yeni kent ormanları kazandıracağız.

MAHALLE BAHÇELERİ: 39 ilçe 964 mahallemizde ‘mahalle bahçeleri` yapacağız. Bu millet bahçelerinde yapacağımız, kıraathanelerimiz var. Bundan sonra kadınlarımız için de özel kıraathanelerimizi yapacağız. Maltepe`de, İstanbul Botanik Parkı`nı İstanbullulara armağan ediyoruz. Bu gerçek proje, Nisan`da planlarımız hazır. Haliç`i temizleme projesi… Her iki yakasını yeniden düzenleyerek eski güzelliğine kavuşturacağız.

ESENLER OTOGARI`NI, BÖLGENİN EN BÜYÜK PARKI HALİNE GETİRECEĞİZ: Tarihi Haydarpaşa Tren Garı ile Moda arasında kıyı düzenlemesi yaparak bu bölgeyi İstanbul`un en güzel alanlarından biri haline getirmek istiyoruz. Haydarpaşa-Kadıköy Meydanı-Moda aksını birleştiriyoruz. Esenler Otogarı`nı yeşil dönüşüm projemizle yeniden tasarlayarak, otogarın tamamını bölgenin en büyük parkı haline getireceğiz.   

Tüm köylerimize; tohum, fide, gübre, yakıt, büyükbaş-küçükbaş hayvan doğrudan desteklerimizi sunacağız. Köylerimizde; sözleşmeli tarım uygulaması ile toprağa emek veren tüm çiftçi kardeşlerimize bu destekleri sağlamış olacağız. Alım garantisi ile bu süreci yönetmiş olacağız.

TARİHİ YARIMADADA BİR RENOVASYON SEFERBERLİĞİ BAŞLATACAĞIZ: Sizlere mirasını geleceğe taşıyan bir İstanbul vadediyoruz. İstanbul`un ruhu, kültürü olacak. Tarihi yarımadada bir renovasyon seferberliği başlatacağız… Eminönü-Sirkeci sahil bandımızı düzenliyoruz. Tüm sokakları, meydanları yeniden ele alacağız. Bölge, gece gündüz yaşayan huzurlu bir gezinti yolu haline gelecek. Fatih Camisi… Külliye ve çevresindeki binaları, sokakları yeniden tasarlayacağız. Her gün milyonları ağırlayan Sultanahmet Camisi, Süleymaniye Camisi çevre düzenlemesi yapacağız. Sirkeci Tren Garı`nda ray sistemi kaldırılmadan tematik düzenleme yapılacak.

Meydanları ihmal etmeyeceğiz. 39 ilçemizin meydanlarını ihya edeceğimizin sözünü veriyorum. İstanbul, meydanları ile bütünleşecek…

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ`MİZİN BİR BENZERİ… ANADOLU KÜLTÜR MERKEZİ: Kültür, sanat ve turizm ile yaşayan bir İstanbul… Yeni sanatçılar yetişecek. Yeni tesisler kuracağız. Atatürk Kültür Merkezi`mizin bir benzerinin Anadolu yakasında kurulması… Anadolu Kültür Merkezi`nin temellerini hızla atacağız. Harbiye Cemil Topuzlu sahnesi gibi görkemli iki salonu, iki yakaya yapacağız. İki yeni tiyatroyu kentimize kazandıracağız. İstanbul Kültür Akademisi`ni kuracağız. Rami Kütüphanesi gibi üç şehir kütüphanesi kuracağız. İstanbul festivaller şehri olacak. Beş yıldır kaderine terk edilen İstanbul Şehir Müzesi ve Haliç Bilim Merkezi`ni hayata geçireceğiz.

İKİ BÜYÜK HAVYAN YAŞAM ALANI: Başıboş gezen, 100 binlerce sahipsiz hayvanımız var… Çözümsüz bırakılan bu sorunu gidereceğiz. 39 ilçemize hizmet verecek tesislerimizi kuracağız. Bakıma tedaviye muhtaç hayvanlarımızın ön bakımlarını bu alanlarda yapacağız. Anadolu ve Avrupa yakasında kuracağımız iki büyük hayvan yaşam alanında, hayvanlarımızın bakımlarını yapacağız. Burada kimliklendirme, kısırlaştırma, aşılama gibi uygulamaları gerçekleştirmiş olacağız. Giderlerini tamamen belediye olarak biz sağlayacağız. Sahipsiz hayvanlar İstanbullular için bir sorun olmaktan çıkacak.

DİJİ İSTANBUL: BYTE İstanbul… Her süreci İstanbulluların yaşam kalitesini artırmak için BYTE İstanbul`dan yöneteceğiz. Dijital İkiz… Deprem, yangın, sel gibi afetleri sanal olarak simüle edebileceğiz. İstanbul Mobil uygulamasını bir yıl içinde hizmete alacağız. İstanbulluların tüm otoparkları elinizin altında olacak. Yol açık uygulaması ile en hızlı verimli ulaşım araçlarına anlık olarak ulaşabileceksiniz.

İstanbul`u sporun küresel başkenti yapacağız. 964 mahallemizde herkesin yürüyerek ulaşabileceği açık kapalı tesisler yapacağız.

31 MART AKŞAMI İSTANBUL`DA TARİHİ YENİDEN YAZACAĞIZ: 15 gündür her mahalledeyiz, her sokaktayız. İstanbul`un harekete geçmesi için birlikte çalışacağız. İstanbul`un kayıp beş yılını hep birlikte telafi edeceğiz. Tüm dünyaya model bir şehircilik uygulaması yapacağız. Herkesin bu şehrin imkanlarından adil bir şekilde yararlanması, nüfusun artmadığı zengin bir ekonomi için çalışacağız. Çilesiz bir İstanbul için çalışacağız. 31 Mart akşamı İstanbul`da tarihi yeniden yazacağız. İstanbul`da ilgisizlik bitecek. Sosyal medya belediyeciliği bitecek gerçek belediyecilik başlayacak. İstanbul`un fetret dönemini bitireceğiz. Yeniden dirilişini, yeniden yükselişini, yeniden şahlanışını hep birlikte başlatacağız.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA