28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

BABACAN, SAKARYA`DA: “ERDOĞAN, MİLYARLARCA LİRAYA YAPTIRDIĞI KÜLLİYENİN EN TEPESİNE ÇIKTI VE ‘YIKIN BUNU` DİYEREK, KENDİSİNİ ORAYA TAŞIYAN DEMOKRASİYE GÖZÜNÜ DİKTİ”


DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Sakarya`da; “Biz 2011 yılında, 2023 için hedefler koyduk. 2023 yılı geldi, hedeflerin yarısına dahi ulaşılamadı. Neden böyle oldu? Yola beraber çıktığımız Sayın Erdoğan, sözünden döndü. En başta milletimize beraberce taahhüt ettiğimiz ilkelerden; haklardan, adaletten, eşitlikten vazgeçti. Herkesin zenginleştiği bir Türkiye yerine, küçük çıkar gruplarının zenginleştiği bir yönteme doğru dümenini kırdı. Erdoğan, milyarlarca liraya yaptırdığı külliyenin en tepesine çıktı ve yıkın bunu diyerek, kendisini oraya taşıyan demokrasiye gözünü dikti… Bizler yoğun bir şekilde; ekonomiyi güçlendirmeye, demokrasiyi ayakta tutmaya çalışırken Erdoğan beni ve ekibimi hedef alıyordu. Kendi damadının kontrolündeki gazeteye her gün manşet attırıyordu, benim ve arkadaşlarımızın aleyhine. Ben Başbakan Yardımcısıyım, o da Başbakan. Bağımsızlığı uğruna kendimi siper ettiğim Merkez Bankası`na sanki rakibiymiş gibi saldırmaya başladı. Bir ülkenin başındaki kişi, bağımsız bir şekilde çalışmasının ülke ekonomisi için mutlak zorunluluk olduğu bir kuruma saldırır mı? Bu mu vatanseverlik?” dedi.

 

Tarih : 27 Ocak 2024 Cumartesi 14:41   Okunma : 217

SAKARYA - DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Sakarya`da; “Biz 2011 yılında, 2023 için hedefler koyduk. 2023 yılı geldi, hedeflerin yarısına dahi ulaşılamadı. Neden böyle oldu? Yola beraber çıktığımız Sayın Erdoğan, sözünden döndü. En başta milletimize beraberce taahhüt ettiğimiz ilkelerden; haklardan, adaletten, eşitlikten vazgeçti. Herkesin zenginleştiği bir Türkiye yerine, küçük çıkar gruplarının zenginleştiği bir yönteme doğru dümenini kırdı. Erdoğan, milyarlarca liraya yaptırdığı külliyenin en tepesine çıktı ve yıkın bunu diyerek, kendisini oraya taşıyan demokrasiye gözünü dikti… Bizler yoğun bir şekilde; ekonomiyi güçlendirmeye, demokrasiyi ayakta tutmaya çalışırken Erdoğan beni ve ekibimi hedef alıyordu. Kendi damadının kontrolündeki gazeteye her gün manşet attırıyordu, benim ve arkadaşlarımızın aleyhine. Ben Başbakan Yardımcısıyım, o da Başbakan. Bağımsızlığı uğruna kendimi siper ettiğim Merkez Bankası`na sanki rakibiymiş gibi saldırmaya başladı. Bir ülkenin başındaki kişi, bağımsız bir şekilde çalışmasının ülke ekonomisi için mutlak zorunluluk olduğu bir kuruma saldırır mı? Bu mu vatanseverlik?” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Sakarya`da; aday tanıtım toplantısında konuştu. Babacan, burada özetle şunları söyledi:

“Ben 2001`de, AK Parti`nin ilk kurucu heyetinde siyasete başladım. Parti Programı, Tüzük… Hepsini yazan değil, redakte eden iki, üç kişiden birisi ben oldum. Hepsinde emeğim var, imzam var. 90`lı yılların eşitsizlikleri, adaletsizlikleri, haksızlıkları üstüne 2001 ağır ekonomik krizinden çıkış için siyasette var olmam, aktif olmam gerektiğine karar verdim. 2002-2015 arasında hükümetlerde görev alarak memleketime hizmet ettim. Ekonominin tüm yükünü, önceki hükümetlerin yıllarca biriktirdiği o yükü sırtımda hissettim, yüklendim. Ardından Hazine Bakanlığı ile beraber Avrupa Birliği Başmüzakereciliğini de üstlendim. Demokrasimizi ilerleterek; vatandaşlarımızın huzurlu, mutlu ve zengin olması için gece gündüz çalıştım. Gerçekten gece gündüz… Yeri geldi bir günde üç ayrı ülkede toplantı yaptım. Her gün sabahın üçüne, dördüne kadar çalıştım.

“BİZ 2011 YILINDA, 2023 İÇİN HEDEFLER KOYDUK. 2023 YILI GELDİ, HEDEFLERİN YARISINA DAHİ ULAŞILAMADI”

Tüm kadromuzla beraber böyle çalıştık. Yoksa bir kişinin tek başına yapacağı işler değil bunlar. Çok şükür ki çalıştık. Ülkemiz için bir hedefimiz, vatandaşlarımız için bir hayalimiz vardı. Gerçekleştirmek için çok çalıştık. Ve başardık. Tarihimizin iki büyük ekonomik krizini, 2001 ve 2009 krizini çözen ekibin başında oldum. Ama aynı zamanda her alanda sayısız reformlar yapan bir takımın da parçasıydım.

Bu sayede fert fert zenginleştik. 2002`den 2013`e kadar milli gelirimiz tam üç buçuk kat arttı. Her birimiz en az üç kat zenginleştik. Ülkemizde mutlak yoksulluk denilen bir şey kalmadı, sıfırladık. Tüm dünyanın cazibe merkezi olduk. Gözümüzü 2023`e; Cumhuriyet`in yüzüncü yılına, çok daha büyük başarılarla girmeye diktik. 25 bin dolarlık milli gelir hedefledik. 500 milyar dolarlık ihracat hedefledik.

Fakat ne oldu? 2023 geldi; milli gelirde de ihracatta da hedefin ancak yarısında kaldık. Bakmayın bunların bütün olanları allayıp pullayıp anlatmasına. Rakamlar ortada. Türkiye 2023 hedeflerine ulaşamadı, çok gerisinde kaldı. Bunlar unutturmaya çalışıyor. Biz 2011 yılında, 2023 için hedefler koyduk. 2023 yılı geldi, hedeflerin yarısına dahi ulaşılamadı.

“ERDOĞAN SÖZÜNDEN DÖNDÜ”

Neden böyle oldu? Yola beraber çıktığımız Sayın Erdoğan, sözünden döndü. En başta milletimize beraberce taahhüt ettiğimiz ilkelerden; haklardan, adaletten, eşitlikten vazgeçti. Herkesin zenginleştiği bir Türkiye yerine, küçük çıkar gruplarının zenginleştiği bir yönteme doğru dümenini kırdı. Erdoğan, milyarlarca liraya yaptırdığı külliyenin en tepesine çıktı ve yıkın bunu diyerek, kendisini oraya taşıyan demokrasiye gözünü dikti.”

“KENDİ DAMADININ KONTROLÜNDEKİ GAZETEYE HER GÜN MANŞET ATTIRIYORDU”

Babacan, konuşmasının bu bölümünde geçmişte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın faiz oranlarının artırılmasını eleştirdiği konuşmalarının yer aldığı videoları izletti. Babacan, videonun ardından sözlerini şöyle sürdürdü:

“Onlarca konuşması var, böyle. O dönem Merkez Bankası`nın başında olan, ekonomi yönetiminin başında olan tertemiz bürokratları hedef alıyor. Videonun tarihi 2015 ama, 2013`ten başladı bu. Bizler yoğun bir şekilde; ekonomiyi güçlendirmeye, demokrasiyi ayakta tutmaya çalışırken Erdoğan beni ve ekibimi hedef alıyordu. Kendi damadının kontrolündeki gazeteye her gün manşet attırıyordu, benim ve arkadaşlarımızın aleyhine. Ben Başbakan Yardımcısıyım, o da Başbakan.

Bağımsızlığı uğruna kendimi siper ettiğim Merkez Bankası`na sanki rakibiymiş gibi saldırmaya başladı. Bir ülkenin başındaki kişi, bağımsız bir şekilde çalışmasının ülke ekonomisi için mutlak zorunluluk olduğu bir kuruma saldırır mı? Bu mu vatanseverlik? Bu ülkede; ne zaman Merkez Bankası hükümetin talimatı ile hareket etmiş, enflasyon düşmemiş. 34 yıl boyunca bu ülkede enflasyon yüksek seyretmiş. Ne zaman ki biz geldik; Merkez Bankası`nı gerçekten bağımsız çalıştırdık, enflasyon tek haneye indi, yıllarca tek hanede seyretti. Ne zaman Merkez Bankası`nın iplerini eline aldı, enflasyon bir attı, o gün bugündür inmiyor, düşmüyor. Ama; dedim ya, Sayın Erdoğan hep beraber akitleştiğimiz kişi değil artık.

“O GÜN DOLAR KURU, 2 LİRA 48 KURUŞ. BUGÜN, 30 LİRA 23 KURUŞ”

Erdoğan`ın bu konuşmayı yaptığı sırada ülkenin ekonomik durumu nasılmış? Yıl 2015… Çekmiş kılıcı, Merkez Bankası`na saldırmaya başlamış, bana ve ekibime saldırmaya başlamış. O gün dolar kuru, 2 lira 48 kuruş. Bugün, 30 lira 23 kuruş. Hani her sözünü dinleyen Merkez Bankası var ya, 2017`den bu yana tam talimatla yönetiyor ya… Kendisinin tam talimatla yönettiği Merkez Bankası döneminde döviz kuru nereye gelmiş, görün.

“BİR YANDAN DA ÇILDIRIYOR”

Kendine rağmen, Merkez Bankası doğruları yapmanın mücadelesi veriyor. Kendisine rağmen, ekonomiyi tutmaya çalışıyoruz. Benim imzam olmadan Merkez Bankası`na dokunamıyor, o gün öyle bir sistem… Bir yandan da çıldırıyor. Ekonomi iyi gidiyor, bakıyor ki bunun kredisini tertemiz bir ekonomi yönetimi alıyor. Gram altın; o gün Merkez Bankası`na saldırdığı gün 97 lira, bir gram. Bugün 2075 lira. Tek yetkili olduğu dönemde ülkeyi getirdiği durum bu. Hangi şehre gitsek emekliler etrafımızı çeviriyor. Rakamlar ortada. Üniversite öğrencilerinin KYK bursu, dolara çevirim mukayese ettiğimizde; 133 dolar, bugün 66 dolar. Gençler feryat ediyor…

“ÜLKEYİ YÖNETENLER Mİ BAŞKALARINA BAĞLI HALE GELDİ Kİ FAİZ YÜZDE 45`LERE ÇIKTI”

Rakamlar ortada. Sekiz aydır faiz konusunda konuşmuyorsunuz. Alın, doğrudan size bağlı bir Merkez Bankası var. Gençlerin SİMS oyunu var. Oyun oynar gibi… Kimse size mâni olamıyor. Beş yıldır, altı yıldır böyle yönetiyor. Anlatın… Yüzde 100`ü geçmiş enflasyonu anlatın. Size, sizlerin sözleri ile soralım: Ülkenin menfaatlerini korumaktan vaz mı geçtiniz? Bugünlerde ülkeyi yönetenler mi başkalarına bağlı hale geldi ki faiz yüzde 45`lere çıktı.

 

 

BABACAN 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA