28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

YOZGATLI ESNAF, BAĞ-KURLULAR İÇİN PRİM GÜN SAYISININ 7 BİN 200`E DÜŞÜRÜLMESİNİ İSTEDİ: "CUMHURBAŞKANIMIZ SÖZ VERDİ. SEÇİMDEN ÖNCE YASALAŞMASINI BEKLİYORUZ. MAĞDURUZ"


Yozgat`ta 32 yıldır berberlik yapan Çetin Uyar, Bağ- Kur`luların emekliliği için prim gün sayısının 7 bin 200`e indirilmesini isteriklerini belirterek, “Ben 46 yaşındayım, 43 yaşında düz sigortalı çalışanlar emekli oldu. Ben 46 yaşındayım 7 bin 500 günüm var, olamıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız söz verdi en kısa zamanda hayata geçirmesini bekliyoruz. Şu anda küçük esnaflar olarak çok mağduruz” dedi.

 

Tarih : 28 Ocak 2024 Pazar 14:46   Okunma : 364

SEYFİ ÇELİKKAYA

Yozgat`ta 32 yıldır berberlik yapan Çetin Uyar, Bağ- Kur`luların emekliliği için prim gün sayısının 7 bin 200`e indirilmesini isteriklerini belirterek, “Ben 46 yaşındayım, 43 yaşında düz sigortalı çalışanlar emekli oldu. Ben 46 yaşındayım 7 bin 500 günüm var, olamıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız söz verdi en kısa zamanda hayata geçirmesini bekliyoruz. Şu anda küçük esnaflar olarak çok mağduruz” dedi.

Bağ-Kur`lu binlerce esnaf, prim gün sayısının 7 bin 200 güne düşürülmesini bekliyor. Yozgat`ta 32 yıldır berber olarak çalışan Çetin Uyar, Bağ-Kur`a pirim ödeyen esnafın mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesi gerektiğini vurgulayarak, 7 bin 200 güne düşürülmesi konusunda Cumhurbaşkanının verdiği vaadin bir an önce gerçekleşmesini beklediklerini söyledi.

“DÜZ SİGORTALI OLSAYDIM 5 BİN 900 GÜNDEN EMEKLİ OLACAKTIM”

Yerel seçimler öncesinde yasanın çıkmasını istediklerini ifade eden esnaf Çetin Uyar, şöyle konuştu:

“Sayın Cumhurbaşkanımız genel seçimler öncesi Kayseri mitinginde ‘küçük esnafımızın prim gününü 9 binden 7 bin 200`e düşürüyoruz. Yeni dönemde ilk icraatlarımızdan biri küçük esnafımızın 7 bin 200 günü olacak` dedi. Çetin Uyar, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın genel seçimler öncesinde Kayseri`de yaptığı konuşmayı da dinleterek, “Cumhurbaşkanı şöyle bir söz vermişti; Bu göstermiş olduğum videoda Sayın Cumhurbaşkanımız ‘7 bin 200`e, seçimden sonra yeni dönemde 7 bin 200 indireceğiz` dedi. Hatta şu anki görüntüde de ‘indirdik` cevabı kameralara yansımış durumda. Maalesef 8-9 aydır, 10 aydır bekliyoruz, 7 bin 200 ile alakalı çalışmalar devam edildiği söyleniyor ama yasalaşan şu anda hiçbir şey yok. Sayın Cumhurbaşkanımızdan bir an evvel, seçim öncesi küçük esnaflar prim indirimi bekliyor. 9 binden 7 bin 200 güne düşerse biz emekliliğe hak kazanacağız. Ben 46 yaşındayım, 43 yaşında düz sigortalı çalışanlar emekli oldu. Ben 46 yaşındayım 7 bin 500 günüm var, olamıyorum. Düz sigortalı olsaydım 5 bin 900 günden emekli olacaktım. Bu hakkımızı Sayın Cumhurbaşkanımız söz verdi en kısa zamanda hayata geçirmesini bekliyoruz. Şu anda küçük esnaflar olarak çok mağduruz. Tanıdığım bütün esnaf arkadaşlarım benim gibi durumu bu şekilde vahim. Bağ-Kur primimiz de 6 bin 900 lira oldu, ödeyemiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızdan en kısa sürede seçimden önce 7 bin 200`ün yasalaşmasını bekliyoruz. Bir milyon küçük esnafı ilgilendiriyor, Türkiye genelinde. Bir milyon küçük esnaf bundan faydalanacak, Bağ-Kur primi, 7 bin 200`den faydalanacak.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA