27 Nisan 2024 Cumartesi

16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!   12:52   ÖZGÜR ÖZEL, DENİZLİ İL BAŞKANI ALİ OSMAN HORZUM’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU   12:31   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL DENİZLİ`DE   11:35   İSİAS OTELİ DAVASI... KIZI ASYA`YI KAYBEDEN BABA MEHMET TÜLEK: “SÜRECİN ŞEFFAF VE BİLİME DAYALI YÜRÜTÜLMESİNİ İSTİYORUZ”   10:45   DEPREMDE 72 KİŞİYE MEZAR OLAN İSİAS OTELİ DAVASI’NIN İKİNCİ DURUŞMASI GERÇEKLEŞTİ   09:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KIYI EKOSİSTEMLERİNİN RESTORASYONU ÇALIŞMALARI BARCELONA’DA ANLATILDI   09:20   ‘BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ` YARIN YAPILACAK   16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”  
 
     
   

ANKA HABER AJANSI, DEPREM BÖLGESİNDE... 6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN 1. YILINDA KAHRAMANMARAŞ: “ÇOCUĞUMA BİR GOCUK DAHİ ALAMADIM HALA... 1 YILDA HAZIRLAYACAĞIZ DEDİLER, HANİ BEKLİYORUZ”


6 Şubat depremlerinin 1. yılında ANKA Haber Ajansı, Kahramanmaraş`ta... Irak`ın kuzeyinde PKK saldırısı nedeniyle yaşamını yitiren Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir`in komşusu, “Bir konteynerleri var bir çadırları var. Bir de kendi imkanlarıyla baraka kurdular eşyalarını koydular ev yıkılınca” dedi. Konteyner kentte yaşayan Güllü Kirik, zihinsel engelli oğlunun geçimini sağlamakta güçlük çektiğini belirterek, “Ben çocuğuma bir gocuk dahi alamadım hala” dedi. Depremzede Melek Kaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın “Bize 1 yıl müsaade verin” sözlerinin anımsatılması üzerine, “1 yılda hazırlayacağız dediler hani bekliyoruz” dedi.

 

Tarih : 2 Şubat 2024 Cuma 12:36   Okunma : 175

Haber: MAHİR BAĞIŞ – Kamera: MEHMET MEHMETLİOĞLU

6 Şubat depremlerinin 1. yılında ANKA Haber Ajansı, Kahramanmaraş`ta... Irak`ın kuzeyinde PKK saldırısı nedeniyle yaşamını yitiren Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir`in komşusu, “Bir konteynerleri var bir çadırları var. Bir de kendi imkanlarıyla baraka kurdular eşyalarını koydular ev yıkılınca” dedi. Konteyner kentte yaşayan Güllü Kirik, zihinsel engelli oğlunun geçimini sağlamakta güçlük çektiğini belirterek, “Ben çocuğuma bir gocuk dahi alamadım hala” dedi. Depremzede Melek Kaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın “Bize 1 yıl müsaade verin” sözlerinin anımsatılması üzerine, “1 yılda hazırlayacağız dediler hani bekliyoruz” dedi.

Türkiye`de, 6 Şubat 2023 tarihinde, saat 04.17`de Kahramanmaraş`ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Ardından saat 13.24`te merkez üssü Kahramanmaraş`ın Elbistan ilçesi olan 7,6 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha meydana geldi. Depremler, 11 ilde yıkıma neden oldu. Yaklaşık 13 milyon yurttaşın etkilendiği depremlerde Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elâzığ illerinde resmi açıklamalara göre; 50 bin 783 kişi yaşamını yitirdi, depremlerden 11 ilde 14 milyon kişi etkilendi.

ANKA Haber Ajansı, depremin 1. yılında deprem bölgesini gözlemledi, depremzedelerle görüştü, 1 yıl önce olduğu gibi onların sorunlarını dinledi.

12 Ocak 2024`te Irak`ın kuzeyinde terör örgütü PKK saldırısında şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir`in Kahramanmaraş`taki depremzede ailesinin, deprem çadırında yaşadığı ortaya çıkmıştı.

Müslüm Özdemir`in komşusu Emine Karaturna, Özdemir`in PKK saldırısı sonrası yaşamını yitirdiği geceyi, “Komşusuyum. Gece saat 11 falandı, askeriyenin arabaları geldi. Eşim dışarı çıktı; ‘Vurmuşlar Müsüm`ü` dedi. Öyle deyince ben de köyde vurmuşlar sandım. ‘Yok askeriye vurulmuş, şehit olmuş` dedi. Hiç kimse uyumadı” sözleriyle anlattı.

BİR KONTEYNERLERİ VAR BİR ÇADIRLARI VAR”

Emine Karaturna, Müslüm Özdemir`in ailesinin çadır ve konteynerde yaşadığını belirterek, “Bir konteynerleri var bir çadırları var. Bir de kendi imkanlarıyla baraka kurdular eşyalarını koydular ev yıkılınca” dedi.

Emine Karaturna, Şerefoğlu köyü muhtarı Enver Bekiroğlu`nun özellikle de Müslüm Özdemir için köye gelen yardımları evine götürdüğünü ve sadece kendisine oy verenlere dağıttığını şu sözlerle anlatıyor:

YARDIM GELİYOR, MUHTAR GÖTÜRÜYOR KENDİ EVİNE KOYUYOR”

“Yardım geliyor, muhtar götürüyor kendi evine koyuyor. Bizim köy bakkalımız vardı. Evimiz uçtu, bakkalımız uçtu. O konteyneri taziye evinde durdurdu oradan kendi evine götürdü. Bütün gelen malzemeleri kendi evine koyuyor muhtar, kendine oy atanlara veriyor. Muhtar da gelsin karşıma.”

Karaturna, Kahramanmaraş valisinin köye geldiğini yaşadıklarını diyaloğu anlatarak, “Benim bakalım yıkıldı, konteyneri muhtar aldı kendi evine götürdü dedim, oraya bıraktı dedim, askerlerle gitsin bakın dedim eviinin yanında” dedi.

ÇOCUKLARIMIN İŞİ YOK”

ANKA Haber Ajansı, Kahramanmaraş`ın merkezindeki konteyner kentlere giderek depremzedeler dertlerini sordu. 66 yaşındaki Güllü Kirik, zihinsel engelli oğlunun geçimini sağlamakta güçlük çektiğini belirterek, “Benim derdim bu çocuklarımın işi yok. Aylığını da vermiyorlar, 27`ye girdi. Yüzde 50 engelli. Neymiş babasının varlığı varmış. Onunla ne alakası var şu anda yeşil kartlı. Kendimi zor hissediyorum ayakta durmaya böyle yaşıyorum işte” dedi. Kirik, “Nasıl geçiniyorsunuz” sorusuna, “Bir kar verdiler onunla idare ediyoruz geçimimizi. Market kartı” yanıtını verdi.

BEN ÇOCUĞUMA BİR GOCUK DAHİ ALAMADIM HALA”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a da seslenen Kirik, “Başbakana çağrım var benim bu çocuğum engelli, niye aylığını vermiyor niye bir iş sahibi etmiyor? Gözüm yumulsa bu çocuğum nerede kalacak? Bunların sorumluluğun ben yaşıyorum. Nereye kadar. Yazılar, çizdiler ayakkabı vereceğiz... Ben çocuğuma bir gocuk dahi alamadım hala... Olmaz bu kadar yani. 7 bin lira ne emekli aylığı” dedi.

BİR KİRAYA ÇIKSAK EN AŞAĞI 10 BİN LİRA”

Tek bir konteynerde iki kızı ve iki torunu ile birlikte kaldığını söyleyen Melek Kaya, “Buranın verdiği bir kart var onun geçiniyorum 3 bin lira...Kolay olur mu? Hayatımızda her şey değişti. Bir konteynere geldik. Gücümüz de yok ki ev tutalım. Bir kiraya çıksak en aşağı 10 bin lira. Zaten kirada oturuyordum ev sahibi de çıkardı, eşyalarımı da hepsini attım çöpe” diye konuştu.

1 YILDA HAZIRLAYACAĞIZ DEDİLER HANİ BEKLİYORUZ”

Kaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın “Bize 1 yıl müsaade verin” sözlerinin anımsatılması üzerine, “1 yılda hazırlayacağız dediler hani bekliyoruz” dedi.

TOPLAMA FALAN YOK”

Ayşe Çalı ise depremden sonra yaşadığı günlerin zorluğunu vurgulayarak, “Çok kötü nasıl olacak? Rezillikle geçti günlerimiz, korku ile...Deprem, daha sallanıyor ya korkumuzdan nasıl olacağız yine aynı şeyi mi göreceğiz diye. Beynimize işledi o şey” dedi. Çalı, yine hükümet yetkililerinin 1 yıl müsaade sözüne, “Bilmiyorum duruyoruz geldik geleli toplama falan yok” karşılığını verirken, herhangi bir talebinin olmadığını belirterek, “Ne isteyeceğim istesem bile yerine gelmiyor” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA