28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

ALPER TAŞ: "AKP`Yİ DURDURACAK OLAN DEVRİMCİLERİN, SOLUN, SOSYALİSTLERİN MÜCADELESİDİR. BİZ BİRLİKTE YÖNETMEYİ ÖNERİYORUZ"


SOL Parti Merkez Yürütme Kurulu üyesi Alper Taş, Artvin Kemalpaşa`da; "AKP burada durdurulacaksa ki durdurulmalı, AKP çürümenin partisidir ve gerçek anlamda çürüyen bir Türkiye var. Gittikçe karanlığa mahkûm bırakan ve şeriatı meşru göstermeye çalışan bir Cumhurbaşkanı var. Biz hiçbir zaman Kemalpaşayı AKP`ye teslim etmedik, etmeyeceğiz. AKP`yi durduracak olan devrimcilerin, solun sosyalistlerin mücadelesidir. Biz birlikte yönetmeyi öneriyoruz” dedi.

 

Tarih : 3 Şubat 2024 Cumartesi 11:22   Okunma : 335

UĞUR İSTANBULLU

SOL Parti Merkez Yürütme Kurulu üyesi Alper Taş, Artvin Kemalpaşa`da; "AKP burada durdurulacaksa ki durdurulmalı, AKP çürümenin partisidir ve gerçek anlamda çürüyen bir Türkiye var. Gittikçe karanlığa mahkûm bırakan ve şeriatı meşru göstermeye çalışan bir Cumhurbaşkanı var. Biz hiçbir zaman Kemalpaşayı AKP`ye teslim etmedik, etmeyeceğiz. AKP`yi durduracak olan devrimcilerin, solun, sosyalistlerin mücadelesidir. Biz birlikte yönetmeyi öneriyoruz” dedi.

SOL Parti Merkez Yürütme Kurulu üyesi Alper Taş, partisinin Kemalpaşa Adayı Harun Vayiç`in seçim borusunun açılışına katıldı.

"YENİ BİR YOL VE YÖNTEM ANLAYIŞIYLA GELDİK"

Sol Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Gökhan Şimşek, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Bizler örnek bir kent örnek bir Kemalpaşa yaratacağız. Bunun için bütün Kemalpaşa halkının katılımı sağladığı, öznesi olduğu bir çalışma yürüteceğiz. Alışılmış siyaset tarzının dışında halkın özne olduğu, birlikte karar aldığı, herkesin eşit temsiliyet hakkına sahip olduğu bir Kemalpaşa özlemi duyduğumuz için aday olduk. Unutmayın ki; `Kendimiz için hiçbir şey, Kemalpaşa için her şey` diyenlerin yolundan yürüyoruz" dedi.

Sol Parti Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Harun Vayiç, "Biz bu kentin bu sokakların alnı ak çocuklarıyız. Biz bu kent, halkla beraber halk için bir yönetim anlayışıyla geldik. Kadınlarımızla, esnafımızla köylülerimizle ve bu kentte kurmuş olduğumuz Meclis`lerle Kemalpaşa belediyesi için yeni bir yol ve yöntem anlayışıyla geldik. Sadece, sadece hepinizden bir isteğim var hayal kurmaktan kesinlikle vazgeçmiyoruz ve hayal olmadan gerçek olmaz yolumuz ve solumuz açık olsun hepinize çok teşekkür ederim" diye konuştu.

"BİZİM İDDİAMIZ KEMALPAŞAYI ÖRNEK BİR KENT HALİNE GETİRMEKTİR"

Alper Taş şunları söyledi:

"Kemalpaşa hak ettiği yerde değil maalesef sahipsiz, maalesef yorgun düşmüş ya maalesef bitkin düşmüş, maalesef neşesini ve ruhunu kimliğini kaybetmiş ve bitap düşmüş. Kemalpaşa`ya bir el uzatmak lazım ve Kemalpaşa`da yeni bir başlangıç yapmak lazım. Kemalpaşa`ya hep beraber dokunmak lazım ve Kemalpaşa`yı hak ettiği yere taşımak lazım. O yüzden arkadaşlarımızla yaptığımız konuşmalarda şunun altını çiziyoruz; Kemalpaşa sınırda bu kadar güzel kent ise bizim iddiamız Kemalpaşa`yı bütün Türkiye`de örnek bir kent haline getirmektir. Kemalpaşa örnek olacak ve örnek olmak zorunda bütün Türkiye`de konuşulacak bir ilçe olacak. Herkesin söz ettiği ve herkesin gitmek istediği bir kent olacak ve her yönüyle örnek olmalı. Demokrasisi ve yerel yönetim anlayışıyla örnek olmalı. Ben değil biz diyen bir yerel yönetim anlayışıyla örnek olmalı. Biz, halkı nasıl yönetir değil, halk nasıl yönetir anlayışıyla örnek olmalı. Bir meclisler demokrasisi inşa etmeliyiz Kemalpaşa`da. Kadınların daha fazla söz sahibi olduğu kadın meclisleriyle, çocuklarımızın neşe içerisinde dolaştığı bir Kemalpaşa için ve çocuk meclisleriyle ve gençlerimizin oluşturduğu meclislerle, yaşlılarımızın oluşturduğu meclislerle ve emeklilerimizin huzur içerisinde yaşayacağı bir Kemalpaşa için emekliler meclisleriyle bir meclis demokrasisi inşa etmek istiyoruz. Kemalpaşa`da meclisler üzerinden yürüyen bir yerel yönetim anlayışı oluşturmak istiyoruz. Bu demokrasinin ülke genelinde konuşulduğu bir kent yaratmak istiyoruz ve iddiamız budur.

"BİZ HİÇBİR ZAMAN KEMALPAŞAYI AKP`YE TESLİM ETMEDİK, ETMEYECEĞİZ"

Bakın AKP gelişiyor ve niye gelişiyor biliyor musunuz; CHP` nin yerel yönetim anlayışı yanlış olduğu için gelişiyor ve alternatif olmadığı için gelişiyor. AKP burada durdurulacaksa ki durdurulmalı, AKP çürümenin partisidir ve gerçek anlamda çürüyen bir Türkiye var. Gittikçe karanlığa mahkûm bırakan ve şeriatı meşru göstermeye çalışan bir Cumhurbaşkanı var. Biz hiçbir zaman Kemalpaşayı AKP`ye teslim etmedik, etmeyeceğiz. AKP`yi durduracak olan devrimcilerin, solun, sosyalistlerin mücadelesidir. Biz birlikte yönetmeyi öneriyoruz. Hep beraber meci ve imece kültürüyle ve bize lazım olan bu ve bu yabancılaşmayı kaldıracağız. Laik demokratik bir Türkiye için el ele ve gönül gönüle vereceğiz. Arkadaşlar kimse kusura bakmasın biz bir fikrimiz ve rüyamız var biz onun için çaba gösteriyoruz ve onun için emek veriyoruz. Evet devrimciler bu ülkenin topraklarında hiçbir zaman kendileri için bir şey istemediler ve her şeyi halkımız için istediler. `Kendimiz için hiçbir şey halkımız için her şey` dediler ve adlarını burada saymaya gerek yok. Hepsi halk sevgisiyle toprağa düştüler ve işte biz o devrimcilerin çocuklarıyız ve yol arkadaşlarıyız. Ne olur Kemalpaşalılar o arkadaşların adına ve onların bayrağını burada dimdik tutmaya çabalayanlara neden ortak olmayasınız. Niye onlara bir değer vermeyesiniz ve niye onlarla birlikte Kemalpaşa`yı örnek bir kent olmayasınız. Bizim fikrimiz ve rüyamız var. bizim fikrimiz Nazım Hikmet`in şiirinde söylediği gibi, tasavvur ettiği gibi bir fikir ve bir rüya. Hep bir ağızdan türkü söyleyip hep beraber sulardan çekmek ağı/ Demiri oya gibi işleyip hep beraber sürebilmek toprağı/ Ballı incirleri hep beraber yiyebilmek/ Yârin yanağından gayrı her yerde her şeyde hep beraber diyebilmek."

 

    

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA