29 Nisan 2024 Pazartesi

16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    15:48   SEZGİN TANRIKULU: “MÜTALAA, TAHİR ELÇİ`NİN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMANIN NASIL YANLIŞ YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ ORTAYA KOYUYOR”   15:36   YARGITAY, 28 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR… SEÇİMİN YARIN YAPILACAK 29. TURUNDA MUHSİN ŞENTÜRK VE ÖMER KERKEZ YARIŞACAK   15:15   BİRLİK SAĞLIK SEN MUĞLA İL TEMSİLCİSİ GÜL: "YIKIM KARARI VERİLEN MENTEŞE DEVLET HASTANESİ`NE BADANA VE BOYASI İÇİN 800 BİN LİRA ÖDENEK ÇIKARTILDI"   14:53   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ YENİ ANAYASA TEKLİFİ İÇİN PARTİ GRUPLARINA ZİYARETE BAŞLAYACAK   14:27   UTKU ÇAKIRÖZER, MİNE ÖZERDEN VE ÇİĞDEM MATER`İ BAKIRKÖY CEZAEVİ`NDE ZİYARET ETTİ: "GEZİ DAVASI TUTUKLULARI DERHAL SERBEST BIRAKILMALI"   14:27   ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ MERSİN YÖNETİMİNDEN VAHAP SEÇER`E ZİYARET   14:23   BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI... AHMET AKIN: "ASLA `ENKAZ DEVRALDIK` DEMEYECEĞİZ. MAZERET DEĞİL İŞ ÜRETECEĞİZ"   14:16   GAMZE TAŞCIER`DEN ALİ YERLİKAYA`YA `1 MAYIS` TEPKİSİ   14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:04   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, AMEDSPOR KULÜBÜ BAŞKANINA TEBRİK TELEFONU   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:55   TÜRKİYE, NATO GENEL SEKRETERLİĞİ İÇİN HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE`NİN ADAYLIĞINA DESTEK VERECEĞİNİ AÇIKLADI   13:20   KAYSERİ`DEN İSTANBUL`A GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKAN "YÜRÜYEN ADAM" LAKAPLI NEŞET TURAN, AKSARAY`DA KAMYONET ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   12:46   SİNAN ATEŞ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI: 22 KİŞİ HAKKINDA ``TASARLAYARAK ÖLDÜRME" SUÇUNDAN İDDİANAME DÜZENLENDİ   12:20   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "BİR TARAFTA LÜKS YAŞAM DİĞER TARAFTA VATANDAŞIN MİLYARLARCA LİRALIK BORCU VAR"  
 
     
   

TOKİ, DEPREMZEDELERİN KONTEYNERDE KALDIĞI OSMANİYE`DE KONUTLARI AÇIK ARTIRMA İLE SATTI, BAZI KİŞİLERİN 3-4 TANE DAİRE SATIN ALDIĞI İDDİA EDİLDİ: “BURASININ DEPREMZEDELERİ VERİLECEĞİNİ DÜŞÜNEREK UMUTLANMIŞTIK...3 DAİRE, 4 DAİRE, 5 DAİRE ALANLAR VAR”


TOKİ, depremzedelerin 200 metre ileride konteynerde yaşadığı Osmaniye Düziçi`ndeki konutları açık artırmayla sattı. Bazı kişilerin söz konusu konutlardan 3-4 tane aldığı ve adeta ticaret yapıldığı iddia ediliyor. Osmaniyeli yurttaş Necdet Vural, “Burasının depremzedeleri verileceğini düşünerek umutlanmıştık. Ama burası TOKİ tarafından satıldı. Birçok ilde satışı yapıldı, Adana, Antep gibi illerde satışı yapıldı 3 daire, 4 daire, 5 daire alanlar var” dedi. CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, “Bunu hangi vicdanınıza sığdırabildiniz? Nasıl kabullenebildiniz? Bu yanlıştan dönmek için çok geç, burası ticarethaneye dönmüş durumda, emlakçılar tarafından bu daireler kiraya veriliyor, satılıyor, birçok dairenin üzerinde reklam afişleri asılmış durumda” diye konuştu.

 

Tarih : 5 Şubat 2024 Pazartesi 10:57   Okunma : 302

Haber: MAHİR BAĞIŞ – Kamera: MEHMET MEHMETLİOĞLU

TOKİ, depremzedelerin 200 metre ileride konteynerde yaşadığı Osmaniye Düziçi`ndeki konutları açık artırmayla sattı. Bazı kişilerin söz konusu konutlardan 3-4 tane aldığı ve adeta ticaret yapıldığı iddia ediliyor. Osmaniyeli yurttaş Necdet Vural, “Burasının depremzedeleri verileceğini düşünerek umutlanmıştık. Ama burası TOKİ tarafından satıldı. Birçok ilde satışı yapıldı, Adana, Antep gibi illerde satışı yapıldı 3 daire, 4 daire, 5 daire alanlar var” dedi. CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, “Bunu hangi vicdanınıza sığdırabildiniz? Nasıl kabullenebildiniz? Bu yanlıştan dönmek için çok geç, burası ticarethaneye dönmüş durumda, emlakçılar tarafından bu daireler kiraya veriliyor, satılıyor, birçok dairenin üzerinde reklam afişleri asılmış durumda” diye konuştu.

Türkiye`de, 6 Şubat 2023 tarihinde, saat 04.17`de Kahramanmaraş`ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Ardından saat 13.24`te merkez üssü Kahramanmaraş`ın Elbistan ilçesi olan 7,6 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha meydana geldi. Depremler, 11 ilde yıkıma neden oldu. Yaklaşık 13 milyon yurttaşın etkilendiği depremlerde Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elâzığ illerinde resmi açıklamalara göre; 53 bin 537 kişi yaşamını yitirdi, depremlerden 11 ilde 14 milyon kişi etkilendi.

ANKA Haber Ajansı, depremin 1. yılında deprem bölgesini gözlemledi, depremzedelerle görüştü, 1 yıl önce olduğu gibi onların sorunlarını dinledi.

Osmaniye Düziçi 2. Etap Toplu Konutları`nda bulunan 165 daire, 3 Ekim 2023 günü TOKİ tarafından açık artırmayla satışa çıkartıldı. En düşük daire fiyatnını 580 bin lira belirlenen konutların açık artırmayla satışı Osmaniyeliler tarafından tepkiyle karşılandı. Toplu konutların satışındaki önemli iddia ise aynı kişi ve şahısların birden fazla daireyi satın aldığı ve bu daireler üzerinden ticaret yaptıkları oldu. Düziçi`nin kırsal kesiminde bulunan konutların yaklaşık 200 metre ilerisinde depremzedelerin kaldığı bir konteyner kent bulunuyor. Osmaniyeliler, 6 Şubat depremlerinde evsiz kalan yurttaşların konteynerde yaşarken, TOKİ`nin açık artırma ile daire satmasına ve bazı kişilerin birden çok dair satın aldığına yönelik iddialara tepki gösterdi. Söz konusu konutların birçoğunun üzerinden çeşitli emlakçılara ait satılı veya kiralık ilanları bulunuyor.

Osmaniye Düziçi`nde yaşayan Necdet Vural, toplu konutların 7 yıl önce inşa edildiğini ve ortalama 5 yıldır terk edildiğini belirterek, şunları söyledi:

BURASININ DEPREMZEDELERİ VERİLECEĞİNİ DÜŞÜNEREK UMUTLANMIŞTIK...3 DAİRE, 4 DAİRE, 5 DAİRE ALANLAR VAR”

“6 Şubat depremini yaşadık. 1 ay sonra burası depremzedeler için tadilat ettirilip depremzedelere konaklama alanı olarak yapılacağı duyuruldu. Kullanılmaz bir haldeydi. Pencereleri, kalorifer petekleri, demirleri sökülmüş durumdaydı. Kaymakamlık tarafından tadilat gördü burası, sanıyorduk ki depremzedelere verilecek. 200 metre yukarıda konteyner kentimiz var. Burasının depremzedeleri verileceğini düşünerek umutlanmıştık. Ama burası TOKİ tarafından satıldı. Birçok ilde satışı yapıldı, Adana, Gaizantep gibi illerde satışı yapıldı 3 daire, 4 daire, 5 daire alanlar var.”

CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya ise söz konusu iddialara tepki göstererek şöyle konuştu:

DEPREMZEDELERİMİZ KONTEYNERDE KENTTE YAŞAM MÜCADELESİ VERİRKEN TOKİ BU KONUTLARI AÇIK ARTIRMAYLA SATIŞA ÇIKARDI”

“AKP iktidarı aslında 6 şubat depremin sonra çadır satan Kızılay`la biz depremzedelerin tepkisini çeken AKP iktidarı burada da şaşırtmadı. Burada da başını sokacak evi olmayan depremzedelerimiz konteynerde kentte yaşam mücadelesi verirken ve bu konutlar bizlere tahsis edilecek, bizlere verilecek diye umut edip beklerken hiç şaşırtmadı TOKİ bu konutları açık artırmayla 3 Ekim`de satışa çıkardı.

BURASI TİCARETHANEYE DÖNMÜŞ DURUMDA, EMLAKÇILAR TARAFINDAN BU DAİRELER KİRAYA VERİLİYOR”

TOKİ`ye, AKP iktidarına, hükümet yetkililerine sesleniyorum, hemen yanı başımızda burada konteyner kent var, 100 küsur civarında orada yaşayan aileler var. o insanlar konteynerlerde yaşam mücadelesi verirken siz bu konutları açık artırmayla nasıl satabildiniz? Bunu hangi vicdanınıza sığdırabildiniz? Nasıl kabullenebildiniz? Bu yanlıştan dönmek için çok geç, çünkü burası ticarethaneye dönmüş durumda, emlakçılar tarafından bu daireler kiraya veriliyor, satılıyor, birçok dairenin üzerinde reklam afişleri asılmış durumda.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA