28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

SABRİ TEKİR: "CUMHURBAŞKANI`NIN HATAY`DA SARF ETTİĞİ CÜMLELER OLDUKÇA YERSİZ VE TALİHSİZDİR"


Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Sabri Tekir, "Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan`ın yerel seçimler arefesinde deprem bölgesinde, Hatay`da sarf ettiği cümleler oldukça yersizdir ve talihsizdir. Bunu ifade etmeyi siyasi sorumluluk gereği olarak görürüm. Sayın Erdoğan`ın bu ifadeleri bir itiraf mıdır, yoksa 31 Mart öncesi bir tehdit midir? Bunu kamu vicdanının takdirine bırakıyoruz. Saadet Partisi olarak, bu yaklaşımı son derece sakıncalı ve yanlış buluyoruz. Afetlere hazırlık sürecinde ve meydana gelen her türlü afet sonrası müdahalelerde siyasi tercihler asla belirleyici olamaz ve olmamalıdır. Umarım bu söz bir zühul eseri olarak söylenmiştir" dedi.

 

Tarih : 7 Şubat 2024 Çarşamba 13:03   Okunma : 225

Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Sabri Tekir, "Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan`ın yerel seçimler arefesinde deprem bölgesinde, Hatay`da sarf ettiği cümleler oldukça yersizdir ve talihsizdir. Bunu ifade etmeyi siyasi sorumluluk gereği olarak görürüm. Sayın Erdoğan`ın bu ifadeleri bir itiraf mıdır, yoksa 31 Mart öncesi bir tehdit midir? Bunu kamu vicdanının takdirine bırakıyoruz. Saadet Partisi olarak, bu yaklaşımı son derece sakıncalı ve yanlış buluyoruz. Afetlere hazırlık sürecinde ve meydana gelen her türlü afet sonrası müdahalelerde siyasi tercihler asla belirleyici olamaz ve olmamalıdır. Umarım bu söz bir zühul eseri olarak söylenmiştir" dedi.

Saadet-Gelecek Partisi TBMM Ortak Grup toplantısı yapıldı. Toplantıda Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu`nun özel bir programı nedeniyle Genel Başkan Vekili Sabri Tekir konuştu. Tekir, şunları söyledi:

“Bugün 7 Şubat. Geçen yıl 6 Şubat`ta meydana gelen, Kahramanmaraş, Pazarcık ve Elbistan merkezli, 11 ilimizi etkileyen depremlerin üzerinden tam 1 yıl geçti. Acılarımız hâlâ taze. Yüreğimiz hâlâ yanıyor. Yitirdiğimiz canları hatırlamamak mümkün değildir. Ancak, şehirlerimizdeki yıkımı gördükçe de kalbimiz sızlıyor. Depremde binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah`tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz. Mekanları cennet olsun. Cenâb-ı Hak, ülkemize bir daha böylesi acılar yaşatmasın.

Deprem öncesi hazırlıklarda, deprem sırasındaki ve sonrasındaki müdahalelerde ve afet yönetiminde büyük eksikliklerimiz oldu. Bu nedenle depremi daha acı şekilde yaşadık ve tecrübe ettik. Şehirlerimizi inşa ettik; imar planlarını yaptık; ancak rant daha cazip, daha tatlı geldi ve deprem gerçeğini tamamen göz ardı ettik. Böylece, haksız kazanç ve yeterli düzeyde duyarlı olmayışımızın acı gerçeği ile karşılaşmış olduk. Halbuki, imar bir yerin yaşanabilir hale getirilmesi anlamına geliyordu. Depremin yaşandığı yerlerde ise tam tersi oldu. Yaşanabilecek afetler karşısında, başta ordumuz olmak üzere gerekli ve yeterli insan kaynağımız vardı aslında. Fakat vahim olanı bu imkanları koordine edecek mekanizmalar geliştirilememiş, maalesef gerekli inisiyatif de gösterilememişti. Deprem sonrasında ise, ne yazık ki hâlâ vatandaşlarımız, barınma problemi başta olmak üzere, birçok konuda büyük sıkıntılar yaşamaktadırlar.

"ERDOĞAN`IN YEREL SEÇİMLER AREFESİNDE DEPREM BÖLGESİNDE, HATAY`DA SARF ETTİĞİ CÜMLELER OLDUKÇA YERSİZDİR VE TALİHSİZDİR"

Hiçbir zaman `hiçbir şey yapılmadı` demek bizim şanımıza yakışmaz. Ancak, yaraların sarılabilmesi için yapılacak daha çok işin bulunduğunu herkes bilmesi gerekmektedir. Aslında iktidar da bunu kabul etmelidir. Çünkü, problemin varlığını kabul etmek, çözümün ilk şartıdır. Herkes bilir ki deprem, siyasi parti ayrımı gözetmez. Depremle ilgili tedbirler alınırken de siyasi parti ayrımı gözetilmemelidir. Bu, bütünüyle siyasi sorumsuzluk olur. Yerel yönetimler ve merkezi yönetim el ele vermelidir. Bu doğrudur. Ancak, Bu noktada, Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan`ın yerel seçimler arefesinde deprem bölgesinde, Hatay`da sarf ettiği cümleler oldukça yersizdir ve talihsizdir. Bunu ifade etmeyi siyasi sorumluluk gereği olarak görürüm. Sayın Erdoğan`ın bu ifadeleri bir itiraf mıdır, yoksa 31 Mart öncesi bir tehdit midir; bunu kamu vicdanının takdirine bırakıyoruz. Saadet Partisi olarak bu yaklaşımı son derece sakıncalı ve yanlış buluyoruz. Afetlere hazırlık sürecinde ve meydana gelen her türlü afet sonrası müdahalelerde siyasi tercihler asla belirleyici olamaz ve olmamalıdır. Umarım bu söz bir zühul eseri olarak söylenmiştir.

"DAHA İYİ BİR YAŞAM İNSAN OLARAK HAKKIMIZDIR"

Düzce ve Gölcük`te yaşanan 99 depremleri bir milat olmalıydı, ne yazık ki olmadı, olamadı. Van, Elazığ ve İzmir depremleri bir milat olmalıydı, maalesef yine olmadı, olamadı. Deprem nedeniyle getirilen vergilerden sağlanan gelirler, maalesef amacına uygun kullanılamadı. Diyoruz ki, en azından 6 Şubat depremleri ülkemiz için artık gerçekten bir milat olmalıdır. Ülke olarak, topyekun bir zihniyet değişimine ihtiyacımız vardır. Şehirlerimiz betondan nefes alamaz hale gelmiştir. Şehirlerimizi bu hale getiren ilkel, bencil, gayr-i medeni, görgüsüz, sorumsuz ve vahşi anlayış son bulmalıdır. 31 Mart yerel seçimleri, bu anlamda yeni bir dönemin başlangıç tarihi olmalıdır. Rantı değil insanı önceleyen bir yönetim her zaman mümkündür. İnsanımız bunu hak etmektedir. Tıpkı, gelişmiş medeni ülkelerde olduğu gibi. Nedeni ne olursa olsun, hak ettiğimiz yaşam bu değildir. Hak ettiğimiz şehirler de bu değildir. Daha iyi bir yaşam insan olarak hakkımızdır. Daha iyi bir afet yönetimi de hakkımızdır. Tekrar ediyoruz.

Son yıllarda iktidarın yönetim tarzını yansıtan bir deyim, moda haline geldi, `Görevden affını istemek.` İstifa mı edildi, görevden mi alındı; o bile belli değil. Öylesine bir muğlaklık, ikisi ortasında duran öylesine bir ifade. İstifa ettiyse, neden etti? Görevden alındıysa, neden alındı? Cevabını bulabilene aşk olsun... Yaşadığımız bunca hayat pahalılığının sorumlusu kimdir? Şimdiye kadar hiç yaşamadığımız kira fiyatlarının asgari ücretle yarışır hale gelmesinin sorumlusu, sorumluları kimlerdir? Milyonlarca insanımızı açlık sınırına, emeklilerimizi ise açlık sınırının da altında bir ücrete mahkum eden veya edenler kimlerdir? Onlarca, yüzlerce soru var cevap bekleyen. Aslına bakılırsa cevabı herkes biliyor. Cevap öylesine açık ki, iktidar milletvekilleri dahil, hepimiz biliyoruz. Ülkemizde 22 yıldır tek başına iktidarda bulunan bir siyasi parti var. Son 7-8 yıldır da ülkemizi tek başına yöneten bir irade var. Bu iki siyasi iradeyi bilmeyen var mı? Yok. 

"LİMANLARIMIZDAN İSRAİL`E HALA HER GÜN GEMİLER GİDİP GELİYOR"

Dün Miraç gecesinde hep birlikte ellerimizi açıp zalimlere lanet ettik. Mazlum Filistin halkı için Cenâb-ı Hak`tan yardım diledik. Peki, limanlarımızdan hâlâ gidip gelen gemiler için söyleyecek sözümüz de mi yok? 7 Ekim`den bu yana, tüm dünyanın gözü önünde; 27 binden fazla kardeşimiz şehit edildi, bunların en az 12 bini daha çocuk yaşlarda. 100 bine yakın kardeşimiz de İsrail`in saldırılarında yaralandı. Günde ortalama 10 çocuğun bacağı kesiliyor. Böyle bir vahşet düşünebiliyor musunuz? On binlerce ev tarumar edildi. Binlerce kayıp var. 1 milyondan fazla insan suya ve gıdaya erişemiyor. Bu şartlar altında limanlarımızdan her gün gemiler İsrail`e hâlâ gidip gelmeye devam ediyor. 

Durumumuz işte budur. Saadet-Gelecek Grubu olarak bizler, hakkı haykırmaya devam edeceğiz. Zalime zalim diyeceğiz; işgalciye işgalci diyeceğiz; caniye cani demeye devam edeceğiz. Biz mazlumların yanında saf tutmaya devam edeceğiz. Biz Gazze`nin yanında olmaya devam edeceğiz. Hem sözlerimizle, hem eylemlerimizle. Herkes susabilir, biz susmayacağız. Bizler, insanımızın problemlerine odaklanmaya, çözüm yollarını göstermeye devam edeceğiz. "

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA