27 Nisan 2024 Cumartesi

16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!   12:52   ÖZGÜR ÖZEL, DENİZLİ İL BAŞKANI ALİ OSMAN HORZUM’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU   12:31   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL DENİZLİ`DE   11:35   İSİAS OTELİ DAVASI... KIZI ASYA`YI KAYBEDEN BABA MEHMET TÜLEK: “SÜRECİN ŞEFFAF VE BİLİME DAYALI YÜRÜTÜLMESİNİ İSTİYORUZ”   10:45   DEPREMDE 72 KİŞİYE MEZAR OLAN İSİAS OTELİ DAVASI’NIN İKİNCİ DURUŞMASI GERÇEKLEŞTİ   09:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KIYI EKOSİSTEMLERİNİN RESTORASYONU ÇALIŞMALARI BARCELONA’DA ANLATILDI   09:20   ‘BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ` YARIN YAPILACAK   16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”  
 
     
   

SEZAİ TEMELLİ`DEN BAŞAK DEMİRTAŞ DEĞERLENDİRMESİ: “NASIL Kİ ADAY OLDUĞUNDAKİ AÇIKLAMASI BİZE GÜÇ VERMİŞSE, ŞİMDİKİ AÇIKLAMASI DA İNANIN GÜÇ VERMİŞTİR”


Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Sezai Temelli, eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ın eşi Başak Demirtaş`ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına adayı olmaması kararına ilişkin, "Bu süreç için de kurullarımız çeşitli adaylarla görüştüğü gibi Sayın Başak Demirtaş ile müzakere yapmışlar ve ortak bir karara ulaşılmış. Nasıl ki aday olduğundaki açıklaması bize güç vermişse, şimdiki açıklaması da inanın güç vermiştir. Birlikte yürüyoruz, mücadeleye devam ediyoruz" dedi.

 

Tarih : 7 Şubat 2024 Çarşamba 14:37   Okunma : 340

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Sezai Temelli, eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ın eşi Başak Demirtaş`ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına adayı olmaması kararına ilişkin, "Bu süreç için de kurullarımız çeşitli adaylarla görüştüğü gibi Sayın Başak Demirtaş ile müzakere yapmışlar ve ortak bir karara ulaşılmış. Nasıl ki aday olduğundaki açıklaması bize güç vermişse, şimdiki açıklaması da inanın güç vermiştir. Birlikte yürüyoruz, mücadeleye devam ediyoruz" dedi.

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, TBMM`de basın toplantısı düzenledi. Temelli, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin birinci yıl dönümü nedeniyle değerlendirmelerde bulundu. Temelli şunları söyledi:

“Üç gün boyunca oraya gelmeyen devlet aslında hâlâ orada yok. Devlet yok. Devletinin, Bakanının bu yaklaşımını kabul etmeyen halk gerekli tepkiyi de çok iyi verdi. Bakan arkasına bakmadan kaçtı gitti. Belediye başkanına da aynı tepkiyi verdiler. Evet, halk unutmuyor. Unutmayacağız derken, bu yaşanan, özellikle deprem anından itibaren üç gün boyunca yaşanan şeyi unutmadıklarını çok net bir şekilde ortaya koydular. Evet, bu üç gün boyunca devlet yoktu. Bunun olmama nedenini bizzat Cumhurbaşkanı zaten itiraf etti. Açıklamasıyla tam da depremin birinci yılında adeta itirafıyla neden orada üç gün olmadıklarını anlattı. Çünkü kazanamadığı belediyeye hizmet götürmeyeceğini dile getiriyordu. Belediye seçimlerine angaje olmuş bir aklın aslında itirafından başka bir şey değildi bu. Evet, hizmet götürmediler. Üç gün boyunca o insanlar o soğukta, o betonun altında donarak can verirken, onlar hala `bu belediye kimin, bu belediyeyi nasıl kazanır` hesabı yapmakla meşgullermiş demek ki. Bir yıl sonra bunu da çok net ifade ettiler. Evet, hizmet götürmemişler. Hatta bunun belgesi de var. Neden götürmediklerinin tablosu da var.

"KONUT DAĞILIMINA BAKTIĞIMIZDA AYRIMCI ZİHNİYET GÖRÜLÜYOR"

31 Mart`ta kadar 750 bin, 75 bin konut bitirmeyi hedeflemişler. 7 bin konutu ancak bitirebilmişler. 680 bin konuta ihtiyaç var. Bu 7 bin konutun dağılımı ya da benzer dedikleri 75 bin konutun dağılımına baktığımızda işte o ayrımcı zihniyet kendisini bir kez daha bu tabloda ortaya koyuyor. Bakın, evlerin dağılımına baktığınızda Antep Belediyesi kimin? AKP`nin. Evlerin yüzde 36`sı Antep`e yapılmış. Hatay Belediyesi kimin? Muhalefetin. Evlerin sadece yüzde 4`ü Hatay`a yapılmış. Aradaki bu fark bile, 9 katlık bu fark bile bu ayrımcılığı teşhir etmeye yetiyor, artıyor. Dolayısıyla Erdoğan sözlerinde, tırnak içinde söylüyorum, samimi. Çünkü her zaman olduğu gibi, o ayrımcı zihniyetiyle halka yaklaşmaya devam ediyor. Sadece Erdoğan var. Bugün, bu kez de Sayın Özhaseki`nin açıklamasını duyduk. Bir konutu ziyarete gitmiş ve orada demişler ki, `iyi ki deprem oldu, evimiz yıkıldı da villalara kavuştuk.` Villa diye anlattıkları aslında köy evleri. Yani, iktidarın zihniyeti şu. Eğer siz canlı çıktıysanız orada ölen ölmüştür biz işimize seçimlere bakalım.

İstanbul adayları da aslında bunu ifade ediyor. İstanbul`u depremle tehdit eden bir Kurum hadisesi var karşımızda. Biliyorsunuz, büyük depremler olduğu sırada bakandı kendisi ve bu depremlerin en temel nedenlerinden biri imar aflarıydı, kendi döneminde hayata geçmişti ve kent suçlarının bedelini, maliyetini maalesef halkımız, halklarımız ödemeye devam ediyor.

"9 ŞUBAT`TA İSTANBUL ADAYINI AÇIKLAYACAĞIZ"

Temelli, eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ın eşi Başak Demirtaş`ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmamasına ilişkin sorulan soruya da şu yanıtı verdi:

"Sayın Başak Demirtaş`ın adaylık sürecindeki açıklamaları gerçekten partimize, mücadelemize güç katmıştır. Dolayısıyla biz hem Sayın Başak Demirtaş ile hem de tüm arkadaşlarımızla büyük bir mücadelenin parçasıyız. Birlikte eğiliyoruz, birlikte düşünüyoruz, birlikte yol yürüyoruz. Dolayısıyla bu süreçle ilgili de sözcümüz Ayşegül Doğan, pazar günü zaten bir açıklama yapmıştı. Bizim İstanbul`da aday çıkartacağımıza yönelik bir aday meselesinin de kurullarımızda değerlendirildiğini 9 Şubat günü de bu konuyla ilgili açıklama yapacağını söylemişti. Bu süreç için de kurullarımız çeşitli adaylarla görüştüğü gibi Sayın Başak Demirtaş ile müzakere yapmışlar ve ortak bir karara ulaşılmış. Bunun neticesinde de kendilerinin açıklaması biraz önce zaten kamuoyuna ulaştı. Kamuoyuna bu konuda bilgilendirildi. Dolayısıyla da açıklaması, nasıl ki aday olduğundaki açıklaması bize güç vermişse, şimdiki açıklaması da inanın güç vermiştir. Birlikte yürüyoruz, mücadeleye devam ediyoruz. 31 Mart yerel seçimlerinden çok güçlü bir şekilde DEM Parti olarak çıkacağımıza inanıyoruz. Çünkü DEM Parti`nin güçlenmesi bu ülkede demokrasi mücadelesinin güçlenmesidir. İşte depremden bahsettik, yerel yönetim anlayışlarından bahsettik. İnanın Hatay`da sabah saat 4.17`de o insanların haykırışlarını duysaydınız, Türkiye`nin bir yerel demokrasiye yerinden yönetimin farklı anlayışlarına ne kadar ihtiyaç duyduğunu orada hissederdiniz."

Temelli, İstanbul için belirleyecekleri aday için de "9 Şubat`ta açıklamayı düşünüyoruz, bu konudaki çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülüyor" dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA