28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

DENGE VE DENETLEME AĞI`NIN "AFETE DİRENÇLİ KENTLER VE SİVİL TOPLUM ÇALIŞTAYI" DEKLARASYONU YAYINLANDI: "KAMU-SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ İŞBİRLİĞİ MEVZUATI VE EYLEM PLANLARI HAZIRLANMALI"


Denge ve Denetleme Ağı`nın düzenlediği "Afete Dirençli Kentler ve Sivil Toplum Çalıştayı"nın deklarasyonu yayınlandı. Deklarasyonda, “Afetlerle ilgili çalışmalarda kamu-sivil toplum örgütü iş birliği mevzuatı ve kısa-orta-uzun vadeli kent afet eylem planları hazırlanması, ilçe-mahalle arama kurtarma ekipleri kurulması, afet sonrasında kadın ve çocukların uğradığı hak kayıpları için yargıyı işler kılmak adına baskı oluşturulması, İstanbul ve diğer fay hattı bölgelerinde şehre yakın kırsal kamp alanları kurulması ve afet ve acil durumlardan sonra iç göçe yönelik eylem planı oluşturulması” önerileri yer aldı.

 

Tarih : 8 Şubat 2024 Perşembe 14:20   Okunma : 217

Denge ve Denetleme Ağı`nın düzenlediği "Afete Dirençli Kentler ve Sivil Toplum Çalıştayı"nın deklarasyonu yayınlandı. Deklarasyonda, “Afetlerle ilgili çalışmalarda kamu-sivil toplum örgütü iş birliği mevzuatı ve kısa-orta-uzun vadeli kent afet eylem planları hazırlanması, ilçe-mahalle arama kurtarma ekipleri kurulması, afet sonrasında kadın ve çocukların uğradığı hak kayıpları için yargıyı işler kılmak adına baskı oluşturulması, İstanbul ve diğer fay hattı bölgelerinde şehre yakın kırsal kamp alanları kurulması ve afet ve acil durumlardan sonra iç göçe yönelik eylem planı oluşturulması” önerileri yer aldı.

Bünyesinde 300`e yakın sivil toplum örgütünü barındıran Denge ve Denetleme Ağı`nın düzenlediği, afete dirençli kentler, afet/deprem öncesinde ve sonrasında atılması gereken adımları ve sivil toplumun rolünün tartışıldığı "Afete Dirençli Kentler ve Sivil Toplum Çalıştayı"nın deklarasyonu yayınlandı.

6 Şubat depremlerinin birinci yıl dönümünde yayınlanan deklarasyonda, şu öneriler yer aldı:

"İLÇE-MAHALLE ARAMA KURTARMA EKİPLERİ KURULMALI"

"-`Siyasi Şeffaflık Yasası`nın çıkarılmasına yönelik sivil toplum örgütü katılımıyla çalıştaylar düzenlenmeli.

-Afet stratejik plan hazırlama ve uygulama süreçleri doğru işletilmeli.

-Afetlerle ilgili çalışmalarda kamu-sivil toplum örgütü iş birliği mevzuatı ve kısa/orta/uzun vadeli kent afet eylem planları hazırlanmalı. Uygulamada izleme raporlarıyla hesap verebilirlik arttırılmalı.

-Belediyelerde sivil toplum örgütü masaları kurulmalı.

-Belediye meclislerinde sivil toplum örgütlerinin etkin temsili ve katılımı sağlanmalı.

-İlçe-mahalle arama kurtarma ekipleri kurulmalı.

-Engelli öznelerin liderliğinde yerel yönetim-sivil toplum örgütü iş birliğiyle `afet dayanışma rehberi` ve `strateji belgesi` hazırlanmalı. Özneyi ilgilendiren her konuya özne dahil edilmeli.

-Olası İstanbul depremi için fay hattı üzerinde olmayan illerde sistematik arama- kurtarma çalışması yapılması için yerel yönetim-sivil toplum örgütü iş birliği temelinde örgütlenme ve koordinasyon sağlanmalı.

-Deprem bölgesinde, depremzede kadınlar için kadın sığınma evleri açılmalı.

"ÇOCUK ODAKLI BİR AFET PLANI, SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİN ETKİN KATILIMIYLA OLUŞTURULMALI"

-Afet sonrasında kadın ve çocukların uğradığı hak kayıpları için yargıyı işler kılmak adına baskı oluşturulmalı.

-Çocuk odaklı bir afet planı, sivil toplum örgütlerinin etkin katılımıyla oluşturulmalı.

-Afet riski bulunan kentlerde toplanma alanları çocuklar açısından güvenli hale getirilmeli.

-Farklı sesler, farklı renkler ve farklı kimliklerin önemsenmesiyle; cinsiyet, dil, ırk ayrımı yapılmadan etkili kent temsiliyeti sağlanmalı.

-Yerel yönetimler, afetlere ilişkin kendi şehirlerindeki LGBTİQ artı örgütleriyle bir araya gelip ihtiyaç tespiti yapmalı.

-Veri paylaşımı sağlıklı sağlanmalı; hem yerel yönetimler hem de sivil toplum örgütleri düzenli ve sistematik veri paylaşımı yapmalı.

"İSTANBUL VE DİĞER FAY HATTI BÖLGELERİNDE ŞEHRE YAKIN KIRSAL ALANDA KAMP ALANLARI KURULMALI"

-İstanbul ve diğer fay hattı bölgelerinde şehre yakın kırsal kamp alanları kurulmalı; özellikle Orman Bakanlığı`nın elinde bulunan bu tip alanların tespiti ve duyuruları yapılmalı.

-İhtiyaç özelinde kırılgan gruplar için haritalama yapılmalı; kronik hastalığı olanlar, diyaliz, kanser vb. hastaları haritalanmalı.

-Özel ihtiyaçları olan bireyler için sağlık kurumları belirlenmeli.

-Afet ve acil durumlardan sonra iç göçe yönelik eylem planı oluşturmalı."

Afete Dirençli Kentler ve Sivil Toplum Çalıştayı`na katılan sivil toplum örgütleri ise şöyle:

Genç Düşünce Enstitüsü, Defne Eğitim ve Yaşam, Yerli Yeni Yeşil, Kaos GL, TÜSODER, Anadolu Kadın Derneği, Hayata Destek, Yuva Project, Diyarbakır Barosu, Çocuk Hakları Merkezi, BAYETAV, Innovation for Development, Kolektif Koordinasyon Derneği, Ceviz Otizm Derneği, YERELİZ, Doğal Yaşam Derneği, Eşit Yaşam Derneği, Kamu Araştırmaları Vakfı, TAP Arama ve Kurtarma, STGM, Türkiye Spina Bifida Derneği, HEY Akademi, YouthART, ICHILD, Sıfır Ayrımcılık Derneği, Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği, Olimpikder, KADOÇED, ÇEKEV, Tüketici Birliği Federasyonu, Adalet Sistemini İzleme Derneği, 78`liler Girişimi ve Medya Konseyi Derneği.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA