29 Nisan 2024 Pazartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

EMEP GENEL BAŞKANI ASLAN: "CUMHURBAŞKANI TARAFINDAN BELEDİYE BAŞKANLARININ ATANMASI ANLAMINA GELECEK SÖZLERİN ADIMI ATILMIŞTIR"


Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Seyit Aslan, Adana`da; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın Hatay`da yaptığı "Merkezi yönetim ile yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez" açıklamasına tepki gösterdi. Aslan, "Bunun bir adım ötesi şudur; artık seçime de ihtiyaç yoktur, belediye başkanlarının Cumhurbaşkanı tarafından atanması anlamına gelecek bir sürecin adımlarını atmıştır” dedi.

 

Tarih : 8 Şubat 2024 Perşembe 15:34   Okunma : 223

TUNCAY TÜRKGÜLÜ

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Seyit Aslan, Adana`da; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın Hatay`da yaptığı "Merkezi yönetim ile yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez" açıklamasına tepki gösterdi. Aslan, "Bunun bir adım ötesi şudur; artık seçime de ihtiyaç yoktur, belediye başkanlarının Cumhurbaşkanı tarafından atanması anlamına gelecek bir sürecin adımlarını atmıştır” dedi.

EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan, bugün Adana Çukurova Gazateciler Cemiyeti tesislerinde basın toplantısı düzenledi. Depremden etkilenen illerin durumuna değinen Aslan, "Deprem bölgesinde halkın istediği bir an önce kalıcı konutların depreme dayanıklı olarak yapılması, sağlık merkezlerinin yapılmasıdır. Eğitim kurumlarının yenilenmesidir, tüm alt yapı ve üst yapının tamamlanmasıdır. Hala halkımız içme suyuna ulaşmakta zorluk yaşamaktadır. Kentler hala enkaz altında durmaktadır" diye konuştu.

"BÖLGEDE HALA YIKINTILAR ORTADA"

Seyit Aslan şunları söyledi:

"6 Şubat depreminde 50 binin üzerinde insanımız hayatını kaybetti, on binlerce insanımız yaralandı ama bu rakamlar hiçbir zaman gerçeği ifade etmiyor. Resmi rakamlarla gerçek rakamlar arasında dağlar kadar fark olduğunu biliyoruz. Bir yıl önce söz verildi, deprem bölgesinde yapılan konutların yapımı yüzde 10`u bile geçmedi, sağlık alanında, eğitim alanında, tarımda, sanayide, işsizlikte, küçük esnafın desteklenmesinde 1 yıl öncesinde taahhütleri olmasına rağmen gerçekleşmediğine tanık olduk. Bölgede hala yıkıntılar ortada, sosyal yıkıntı, psikoloji yıkıntı ortada, sağlık alanında yıkıntı ortada, eğitim alanındaki enkaz da ortada.

Bu yetmiyor tabii ki, tüm bu yıkıntı ve enkazlarla karşı karşı olan halkımızın sorunları çözüm beklerken, bölgedeki gezisi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan`nın ifade ettiği tehdit sözleri gerçekten kabul edilebilir, asla ve asla kabul edilecek şeyler olmadığının altını çizmek istiyoruz. Bölgedeki yerel seçimler vesilesiyle aday tanıtım töreninde Hatay`ın garip kaldığını, Hatay`ın hizmet almadığını ifade ederken, yani aslında `Bana oy vermeyen, AKP`ye oy vermeyen hiçbir anlayışa hiçbir kesime kesinlikle hizmet götürmeyeceğiz, ya bize oy vereceksiniz ya bize oy vereceksiniz` diyor. Bunun bir adım ötesi şudur; artık seçime de ihtiyaç yoktur, belediye başkanlarının Cumhurbaşkanı tarafından atanması anlamına gelecek bir sürecin adımlarını atmıştır. Bölgenin talepleri sorunları ortada dururken, Cumhurbaşkanı`nın bölge gezisinde bir bütün olarak sorunları çözmek anlamında adım atması gerekirken, böyle bir tehdit, böyle bir şantaj politikası tüm toplum tarafından tepkiyle karşılandı ama daha sonra da ben böyle demek istemedim, böyle söylenmedi gibi yapılan sözler gerçeği ifade etmiyor.

Deprem bölgesinde halkın istediği bir an önce kalıcı konutların depreme dayanıklı olarak yapılması, sağlık merkezlerinin yapılmasıdır. Eğitim kurumlarının yenilenmesidir, tüm altyapı ve üstyapının tamamlanmasıdır. Hala halkımız içme suyuna ulaşmakta zorluk yaşamaktadır. Kentler hala enkaz altında durmaktadır."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA