10 Haziran 2024 Pazartesi

16:11   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, AYŞE ATEŞ İLE GÖRÜŞECEK   15:16   ALI MAHIR BAŞARıR: "JETGILLER AILEMIZ BÜYÜYOR. SAĞLıK BAKANı, KALIBRASYON UÇAĞıYLA SEYAHAT ETMIŞ"   15:07   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ İLK NIKAHıNı KıYDı    15:05   AYŞE ATEŞ, ÖZGÜR ÖZEL İLE BIR ARAYA GELDI   14:13   CHP`LI DEMIR: “EMEKLI YıLı ILAN EDILEN 2024`TE EMEKLILER İŞKUR KUYRUĞUNDA”   13:54   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT`TEN GEÇICI HAYVAN BAKıMEVI VE REHABILITASYON MERKEZI`NDE İNCELEME   13:49   H.K.G. DAVASıNDA SAVCıLıK BOZMA İLAMıNA UYULMASı YÖNÜNDE MÜTALAA VERDI   13:06   EMNIYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ`NDEN KURBAN DOLANDıRıCıLARıNA KARŞı UYARı   12:50   BENNY GANTZ İSRAIL`IN SAVAŞ KABINESI`NDEN İSTIFA ETTI...    12:42   KAYıHAN PALA`DAN SAĞLıK BAKANı KOCA`YA: "AŞı YAPTıRıLMAYARAK BULAŞıCı HASTALıKLARA KARŞı KORUMASıZ BıRAKıLAN ÇOCUKLAR IÇIN BIR EYLEM PLANı VAR MıDıR?"   11:44   MEZITLI BELEDIYESI LIONS SOSYAL MERKEZI AÇıLDı   11:30   TAŞ OCAĞı YAPıLMASı PLANLANAN HAMZABEYLI MAHALLESI’NDE ÇEVRE SORUNLARıNA KARŞı “YERYÜZÜ SOFRASı” KURULDU   10:22   ESKIŞEHIR`DE ONUR HAFTASı YÜRÜYÜŞÜNE POLIS MÜDAHALESI: 10 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   09:42   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`DEN ÇOCUKLARA UYGULAMALı DENIZ TEMIZLIĞI EĞITIMI   09:41   AVRUPA PARLAMENTOSU SEÇIMLERI TAMAMLANDı: MERKEZ SAĞ VE SOL KONUMUNU KORUDU, AŞıRı SAĞ GÜÇ KAZANDı, EURO DÜŞTÜ   09:19   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN SıNAVA GIREN ÖĞRENCILERE VE AILELERINE DESTEK   23:13   DIYARBAKıR`DA GERGIN YÜRÜYÜŞ...   23:01   FRANSA ERKEN SEÇME GIDIYOR... MACRON AP SEÇIMLERINDE AŞıRı SAĞıN YÜKSELMESININ ARDıNDAN MECLISI FESHETTI   21:42   ALI KOÇ ÜÇÜNCÜ KEZ FENERBAHÇE BAŞKANı   17:45   YKS`NIN ÜÇÜNCÜ VE SON OTURUMU YDT SONA ERDI  
 
     
   

EMEP GENEL BAŞKANI ASLAN: "CUMHURBAŞKANI TARAFINDAN BELEDİYE BAŞKANLARININ ATANMASI ANLAMINA GELECEK SÖZLERİN ADIMI ATILMIŞTIR"


Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Seyit Aslan, Adana`da; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın Hatay`da yaptığı "Merkezi yönetim ile yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez" açıklamasına tepki gösterdi. Aslan, "Bunun bir adım ötesi şudur; artık seçime de ihtiyaç yoktur, belediye başkanlarının Cumhurbaşkanı tarafından atanması anlamına gelecek bir sürecin adımlarını atmıştır” dedi.

 

Tarih : 8 Şubat 2024 Perşembe 15:34   Okunma : 245

TUNCAY TÜRKGÜLÜ

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Seyit Aslan, Adana`da; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın Hatay`da yaptığı "Merkezi yönetim ile yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez" açıklamasına tepki gösterdi. Aslan, "Bunun bir adım ötesi şudur; artık seçime de ihtiyaç yoktur, belediye başkanlarının Cumhurbaşkanı tarafından atanması anlamına gelecek bir sürecin adımlarını atmıştır” dedi.

EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan, bugün Adana Çukurova Gazateciler Cemiyeti tesislerinde basın toplantısı düzenledi. Depremden etkilenen illerin durumuna değinen Aslan, "Deprem bölgesinde halkın istediği bir an önce kalıcı konutların depreme dayanıklı olarak yapılması, sağlık merkezlerinin yapılmasıdır. Eğitim kurumlarının yenilenmesidir, tüm alt yapı ve üst yapının tamamlanmasıdır. Hala halkımız içme suyuna ulaşmakta zorluk yaşamaktadır. Kentler hala enkaz altında durmaktadır" diye konuştu.

"BÖLGEDE HALA YIKINTILAR ORTADA"

Seyit Aslan şunları söyledi:

"6 Şubat depreminde 50 binin üzerinde insanımız hayatını kaybetti, on binlerce insanımız yaralandı ama bu rakamlar hiçbir zaman gerçeği ifade etmiyor. Resmi rakamlarla gerçek rakamlar arasında dağlar kadar fark olduğunu biliyoruz. Bir yıl önce söz verildi, deprem bölgesinde yapılan konutların yapımı yüzde 10`u bile geçmedi, sağlık alanında, eğitim alanında, tarımda, sanayide, işsizlikte, küçük esnafın desteklenmesinde 1 yıl öncesinde taahhütleri olmasına rağmen gerçekleşmediğine tanık olduk. Bölgede hala yıkıntılar ortada, sosyal yıkıntı, psikoloji yıkıntı ortada, sağlık alanında yıkıntı ortada, eğitim alanındaki enkaz da ortada.

Bu yetmiyor tabii ki, tüm bu yıkıntı ve enkazlarla karşı karşı olan halkımızın sorunları çözüm beklerken, bölgedeki gezisi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan`nın ifade ettiği tehdit sözleri gerçekten kabul edilebilir, asla ve asla kabul edilecek şeyler olmadığının altını çizmek istiyoruz. Bölgedeki yerel seçimler vesilesiyle aday tanıtım töreninde Hatay`ın garip kaldığını, Hatay`ın hizmet almadığını ifade ederken, yani aslında `Bana oy vermeyen, AKP`ye oy vermeyen hiçbir anlayışa hiçbir kesime kesinlikle hizmet götürmeyeceğiz, ya bize oy vereceksiniz ya bize oy vereceksiniz` diyor. Bunun bir adım ötesi şudur; artık seçime de ihtiyaç yoktur, belediye başkanlarının Cumhurbaşkanı tarafından atanması anlamına gelecek bir sürecin adımlarını atmıştır. Bölgenin talepleri sorunları ortada dururken, Cumhurbaşkanı`nın bölge gezisinde bir bütün olarak sorunları çözmek anlamında adım atması gerekirken, böyle bir tehdit, böyle bir şantaj politikası tüm toplum tarafından tepkiyle karşılandı ama daha sonra da ben böyle demek istemedim, böyle söylenmedi gibi yapılan sözler gerçeği ifade etmiyor.

Deprem bölgesinde halkın istediği bir an önce kalıcı konutların depreme dayanıklı olarak yapılması, sağlık merkezlerinin yapılmasıdır. Eğitim kurumlarının yenilenmesidir, tüm altyapı ve üstyapının tamamlanmasıdır. Hala halkımız içme suyuna ulaşmakta zorluk yaşamaktadır. Kentler hala enkaz altında durmaktadır."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA