27 Nisan 2024 Cumartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

DEM PARTİ SÖZCÜSÜ DOĞAN, BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI AÇIKLADI: “İDEOLOJİK, POLİTİK DURUŞUMUZ VE SİYASET DİLİMİZLE NE STATÜKOCU NE DE RESTORASYONCU ÇİZGİYE BENZİYORUZ”


DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, "İdeolojik, politik duruşumuz ve siyaset dilimizle ne statükocu ne de restorasyoncu çizgiye benziyoruz. Demokrasi, özgürlük, barış ve adalet değerlerini örecek üçüncü yol temel stratejik hattımızdır. DEM Parti, kendisini mücadele ve müzakere partisi olarak görmektedir. Bu yol sadece seçimde kazanım elde etme yolu değildir, aynı zamanda Kürt sorununun demokratik çözümü, kayyum gasplarına karşı halk idaresine sahip çıkma, yolsuzluğa ve çürümüşlüğe karşı halkın işine, aşına ve özgürlüğüne sahip çıkma yoludur" dedi.

 

Tarih : 9 Şubat 2024 Cuma 18:16   Okunma : 449

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, "İdeolojik, politik duruşumuz ve siyaset dilimizle ne statükocu ne de restorasyoncu çizgiye benziyoruz. Demokrasi, özgürlük, barış ve adalet değerlerini örecek üçüncü yol temel stratejik hattımızdır. DEM Parti, kendisini mücadele ve müzakere partisi olarak görmektedir. Bu yol sadece seçimde kazanım elde etme yolu değildir, aynı zamanda Kürt sorununun demokratik çözümü, kayyum gasplarına karşı halk idaresine sahip çıkma, yolsuzluğa ve çürümüşlüğe karşı halkın işine, aşına ve özgürlüğüne sahip çıkma yoludur" dedi.

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, partinin genel merkezinde; 31 Mart yerel seçimleri için belediye eş başkan adaylarını açıkladı. Doğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Eş Başkan adaylarının Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni olduğunu duyurdu.

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan`ın değerlendirmeleri şu şekilde;

“TECRİT BİR KARTOPU GİBİ BÜYÜYEREK HEPİMİZİ, NE YAZIK Kİ TÜRKİYE`Yİ REHİN ALIYOR”

“Cizre`den geliyorum. Ayağımın tozuyla karşınızdayım alsında. 1 Şubat`tan bu yana Kars ve Van`dan başlayan Özgürlük Yürüyüşü, bugün dokuzuncu gününde. Yeni duraklarda çok coşkulu, heyecanlı buluşmalarla devam ediyor. Özgür Yürüyüşü, eşitlik, özgürlük adı üzerinde olduğu gibi adalet ve barış talebiyle 15 Şubat`a kadar devam edecek. Buradan Özgürlük Yürüyüşçülerine azim, kararlılık ve yarattıkları umut için DEM Parti adına en sıcak selamlarımızı göndermek istiyorum. Tecrit sadece İmralı Adası`nda ya da hapishanelerde değil malumu olduğu üzere. Ne yazık ki çoğumuzun hayatında. İşte o yüzden DEM Parti olarak ‘tecrit her yerde` diyoruz. İtiraz hakkımız, adalet talebimiz, isyanımız, ifade ve düşünce özgürlüğümüz kuşatılmış vaziyette. O yüzden tecrit her yerde. O yüzden tecrit bir kartopu gibi büyüyerek hepimizi, ne yazık ki Türkiye`yi rehin alıyor. Kartopu gibi büyüyor çünkü ülkenin her bireyine tek tek yeni bir yaşam biçimi ve yeni bir yaşam formu da yatıyor. İşte buna karşı yürüyen Özgürlük Yürüyüşçülerine tekrar buradan selam olsun.

“HESAP SORACAĞIZ, HELALLEŞMEYECEĞİZ”

Hatay`da, Adıyaman`da, Maraş`ta büyük yıkımın yaşattığı acılara rağmen, itirazlarını, isyanlarını, seslerini yükselten herkese, tüm acılı depremzedelere bir kez de buradan yalnız değilsiniz diyoruz. Yaşananlar, bizlere bu acıları reva görenler, gördürtmeye devam etmek isteyenler, unutulmayacak, unutturulmayacak. Mutlaka takipçisi olacağız. Hesap soracağız, helalleşmeyeceğiz. Bunun da ayrıca bilinmesini isteriz. Toplumsal talep, öneri, itiraz ve isyanları en çok duyan parti olarak birlikte hesap soracağız, birlikte affetmeyeceğiz ve birlikte helalleşmeyeceğiz.

“BUGÜN İTİBARİYLE YENİ BİR AŞAMADAYIZ”

Maalesef hemen her açıklamamızda Türkiye`de hangi koşullarda ve nasıl yerel seçimlere hazırlandığımızı da işte bu acı olayları da yaşananları da hatırlatarak başlıyoruz. Geçen hafta toplanan Merkez Yürütme Kurulu`muz sonrası aldığımız kararları burada sizlerle paylaşmıştım. O gün de hatırlatmıştım, bugün de hatırlatmak istiyorum. Tekrar hatırlatmakta fayda olduğunu düşünüyoruz. Parti olarak aldığımız tüm kararlarda Türkiye`nin çeşitli yerlerinde yaptığımız çeşitli buluşmalarda, halk buluşmaları ve diğerleri... İşte buralardaki talepleri, eleştiriler belirleyici oldu. Merkezi Seçim Koordinasyonu`muzun çalışmaları netleştikçe aşama aşama sizlerle paylaşıyoruz, paylaşmaya devam edeceğiz. Bugün itibariyle yeni bir aşamadayız. Gelinen aşamada, ön seçim, eğilim yoklaması sonuçlarını kent uzlaşısı kapsamında belirlenen seçim bölgelerini açıklamaya devam ediyoruz. Malumunuz kent uzlaşısı hem ön seçimin hem de eğilim yoklamasını hem de yanyana gelişleri kapsayan ve bizim 2024 Mart ayına hazırlanırken bu kapsamda hazırlıklarımızı sürdürdüğümüz bir çerçeve. Açıklayacağım belediye başkan adaylarımıza, il ilçe örgütlerimize, tüm demokrasi güçlerine, bizimle yan yana duran herkese şimdiden başarılar dilerim.

"DEMOKRASİ, ÖZGÜRLÜK, BARIŞ VE ADALET DEĞERLERİNİ ÖRECEK ÜÇÜNCÜ YOL TEMEL STRATEJİK HATTIMIZ"

İdeolojik, politik duruşumuz ve siyaset dilimizle ne statükocu ne de restorasyoncu çizgiye benziyoruz. Demokrasi, özgürlük, barış ve adalet değerlerini örecek üçüncü yol temel stratejik hattımızdır. DEM Parti, kendisini mücadele ve müzakere partisi olarak görmektedir. Bu yol sadece seçimde kazanım elde etme yolu değildir, aynı zamanda Kürt sorununun demokratik çözümü, kayyum gasplarına karşı halk idaresine sahip çıkma, yolsuzluğa ve çürümüşlüğe karşı halkın işine, aşına ve özgürlüğüne sahip çıkma yoludur. Bunu neden hatırlatma ihtiyacı hissettik? Çünkü tartışmalar dünden bağımsız, olanlardan bağımsız, bugüne kadar kat edilen yollardan bağımsız ele alınabiliyor. Küçük bir katkımız olsun istedik. Bu ülke yurttaşlarının, Türkiye halklarının yani hepimizin kazanacağı tüm seçenekler değerlendirildi iddialıyız ‘DEM gelir devran döner` diyoruz. Kaybettirmek ya da kazandırmak için değil, kazanmak için iddialıyız. Şunu çok iyi biliyoruz ki kaybettirmek ya da kazandırmak seçeneklerine sıkıştırılamayacak kadar güçlü ve tecrübeli bir siyasal hareketiz. Kararlarımızı kimilerine rest ya da kimilerine jest olsun diye anlıyoruz. Dolayısıyla kimseye rest, kimseye de jest yapmıyoruz. Her şey oldukça açık, son derece ilkeli ve şeffaf bir biçimde dün olduğu gibi bugün de ortaya konuyor.

"BİZ ALGILARLA YA DA ALGI OPERASYONLARIYLA YÖNLENDİRİLEBİLECEK BİR PARTİ DEĞİLİZ"

Siyaset halklar için eşitlik, adalet, özgürlük, refah ve daha iyi koşulların oluşması planlanması kurgulanması ve uygulanabilir hale gelmesi için yapılır. Diğer partiler kendilerini daha iyi hissetsinler, daha iyi daha kötü hissetsinler diye değil, bizim amacımız bu değil. Halklar kendilerini daha iyi daha özgür barış içinde bir ülkede yaşar halde hissetsinler diye. Biz algılarla ya da algı operasyonlarıyla yönlendirebilecek bir parti değiliz. Gözü, kulağı gönlü bizimle olanlarla olmayanları ayırt edebilecek kadar da büyük bir tecrübeden, deneyimden, ağır bedellerden süzülüp gelen bir siyasal hareketiz.”

Doğan`ın açıkladığı büyükşehir il ve ilçe belediye eş başkan adayları şöyle:

İstanbul: Meral Danış Beştaş, Murat Çepni

Diyarbakır: Ayşe Serra Bucak Küçük, Doğan Hatun

Mardin: Devrim Demir, Ahmet Türk

Van: Neslihan Şedal, Abdullah Zeydan

Bursa: Kasım Yıldırım, Bilmez Erboğa

Antalya: Kemal Bülbül, Nesibe Bahadır

Eskişehir:Gamze Toprak, Suat Başaraner

Denizli: Cevahir Kayar, Hanifi Yıldırım

Sakarya: Engin Güleser, Emine Melis Tantan

Konya: Gülbahar Gündüz, Bülent Kılıç

Samsun: İnci Aydın, Hasan İlten

Ordu: Zeynep Toptaş Yılmaz, Necmettin Durmuş

Trabzon: Leyla Üzüm, Samedin Gündoğan

Kayseri: Remziye Erener, İhsan Sarıyar

Kahramanmaraş: Fatma Şıkyürek, Ali Ardıç

Malatya: Sevim Şimşek Bayram, Abdulvahap Ekim

Ağrı: Hazal Aras, Memet Akkuş

Batman: Gülüstan Sönük, Mehdi Öztüzün

Bitlis: Sümeye Kızıltepe, Enver Barin

Hakkari: Viyan Tekce, Mehmet Sıddık Akış

Iğdır: Nejla Kum, Mehmet Nuri Güneş

Kars: Arzu Savaş Derman, Kenan Karahancı

Siirt: Safiye Alağaş, Mehmet Kaysi

Bolu: Birsen Baş, Veli Saçılık

Yalova: Songül Hacıoğlu Dağ, Cengiz Topbaşlı

Çanakkale: Canan Aytaç, Çetin Avcı

Sivas: Semiha Şahin, Cemal Pir

Erzincan: Elmast Tolmaç, Birhat Onuk

Uşak: Azize Karadağ, Ahmet Ak

Artvin: Fatma Biçer, Levent Serhan

Edirne Belediye Eş Başkan Adayları
Aylin Hacaloğlu, Mevlüt Aykoç

Giresun Belediye Eş Başkan Adayları
Feride Kızgit, Ümit Bozan

Kırıkkale: Şehmiran Güneş, Razi Taşkın

Kırklareli: Arzu Fırat, Adnan Aydın

Kırşehir: Kadriye Turan, Cemil Akkaş

Yozgat: Merve Eylül Bütün, Bager Aşkın

Zonguldak: Çağla Özgençtürk, İbrahim Nebioğlu

Tokat: Dilber Demir, Reşat Yıldız

Sinop: Filiz Yalçın, Erol Aydemir

Rize: Nurettin Aydın, Semanur Akar

Niğde Belediye: Başak Caner Aktaş, Hacı Zırığ

Nevşehir: Helin Elif Geyik, Erdem Eren Bektaş

Kütahya: Sibel Temel, Hakan Etemoğlu

Kastamonu: Hatice Uçar, Yakup Akyol

Gümüşhane: Gülşen Işık, Abdulsamed Gültekin

Çankırı: Azize Akoğlu, Veysel Yıldırım

Burdur: Fatma Arslan, Tamer Kaş

Bayburt: Tülay Kılınç, Recep Özmen

Bartın: Leyla Danış, Kemal Eroğlu

Bilecik: Züleyha Çengel, Ömer Ege

Karabük: Emine Kaya, Adnan Aksu

Isparta: Meral Karakuş, Nizam Aktepe

Afyonkarahisar: Zehra Yalçın, Sezer Erikli

Amasya Belediye: Güvercin Ünaldı, Reşit Güneç

Düzce: Ayfer Fatma Çelik, Zabit Vurdu

Aksaray: Hanife Gedik Başer, Azad Demirağ

Akdeniz: Hoşyar Sarıyıldız, Nuriye Arslan

Cihanbeyli: Eylül Yaylacı, Hasan Ateşci

Kulu: Ayşe Özdemir, Bekir Karakurt

 

 

 

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA