30 Nisan 2024 Salı

16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    15:48   SEZGİN TANRIKULU: “MÜTALAA, TAHİR ELÇİ`NİN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMANIN NASIL YANLIŞ YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ ORTAYA KOYUYOR”   15:36   YARGITAY, 28 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR… SEÇİMİN YARIN YAPILACAK 29. TURUNDA MUHSİN ŞENTÜRK VE ÖMER KERKEZ YARIŞACAK   15:15   BİRLİK SAĞLIK SEN MUĞLA İL TEMSİLCİSİ GÜL: "YIKIM KARARI VERİLEN MENTEŞE DEVLET HASTANESİ`NE BADANA VE BOYASI İÇİN 800 BİN LİRA ÖDENEK ÇIKARTILDI"   14:53   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ YENİ ANAYASA TEKLİFİ İÇİN PARTİ GRUPLARINA ZİYARETE BAŞLAYACAK   14:27   UTKU ÇAKIRÖZER, MİNE ÖZERDEN VE ÇİĞDEM MATER`İ BAKIRKÖY CEZAEVİ`NDE ZİYARET ETTİ: "GEZİ DAVASI TUTUKLULARI DERHAL SERBEST BIRAKILMALI"   14:27   ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ MERSİN YÖNETİMİNDEN VAHAP SEÇER`E ZİYARET   14:23   BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI... AHMET AKIN: "ASLA `ENKAZ DEVRALDIK` DEMEYECEĞİZ. MAZERET DEĞİL İŞ ÜRETECEĞİZ"   14:16   GAMZE TAŞCIER`DEN ALİ YERLİKAYA`YA `1 MAYIS` TEPKİSİ   14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:04   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, AMEDSPOR KULÜBÜ BAŞKANINA TEBRİK TELEFONU   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:55   TÜRKİYE, NATO GENEL SEKRETERLİĞİ İÇİN HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE`NİN ADAYLIĞINA DESTEK VERECEĞİNİ AÇIKLADI   13:20   KAYSERİ`DEN İSTANBUL`A GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKAN "YÜRÜYEN ADAM" LAKAPLI NEŞET TURAN, AKSARAY`DA KAMYONET ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   12:46   SİNAN ATEŞ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI: 22 KİŞİ HAKKINDA ``TASARLAYARAK ÖLDÜRME" SUÇUNDAN İDDİANAME DÜZENLENDİ   12:20   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "BİR TARAFTA LÜKS YAŞAM DİĞER TARAFTA VATANDAŞIN MİLYARLARCA LİRALIK BORCU VAR"  
 
     
   

AYSU BANKOĞLU`NDAN BAKAN TUNÇ`A: “SEZGİN BARAN KORKMAZ SUÇLARINI MEŞRULAŞTIRMAK İÇİN 280 MİLYON TL PARA ÇIKIŞI GERÇEKLEŞTİĞİ İHBAR EDİLMİŞTİR. BU İHBAR ÜZERİNDE İNCELEME YAPILMIŞ MIDIR”


CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç`a, “Sezgin Baran Korkmaz`ın ABD makamlarına verdiği bilgiler ve sözler kapsamında yasal engelleri aşmak ve Türkiye`deki suçlarını meşrulaştırmak için ABD`den cep telefonuyla ülkemizde bazı ilgili makamları arayarak çalışanları tarafından usulsüz yollarla bu şirketler üzerinden 280 milyon TL para çıkışı gerçekleştiğini ihbar etmiştir. Bu ihbar üzerine bir inceleme yapılmış mıdır” sorusunu sordu.

 

Tarih : 11 Şubat 2024 Pazar 17:06   Okunma : 365

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç`a, “Sezgin Baran Korkmaz`ın ABD makamlarına verdiği bilgiler ve sözler kapsamında yasal engelleri aşmak ve Türkiye`deki suçlarını meşrulaştırmak için ABD`den cep telefonuyla ülkemizde bazı ilgili makamları arayarak çalışanları tarafından usulsüz yollarla bu şirketler üzerinden 280 milyon TL para çıkışı gerçekleştiğini ihbar etmiştir. Bu ihbar üzerine bir inceleme yapılmış mıdır” sorusunu sordu.

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç`un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı`na soru önergesi verdi. Bankoğlu, soru önergesinin gerekçesinde şu ifadelere yer verdi:

"SEZGİN BARAN KORKMAZ İLE İLGİLİ İDDİALARIN ACİLEN YANITLANMASI GEREKİYOR”

“ABD makamlarıyla anlaşma yaparak serbest bırakılan Sezgin Baran Korkmaz ve ekibinin Türkiye`deki faaliyetlerine ilişkin son dönemde çok sayıda haber yer alıyor. Korkmaz`ın özellikle Adalet Bakanlığı`ndaki bir üst düzey personelle kurduğu rüşvet ilişkileriyle işlediği suçları örtbas etmeyi başardığını, sadece medyada değil aynı zamanda eski İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu tarafından da dile getirildi. Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili iddiaların acilen yanıtlanması gerekiyor.”

"MEHMET AKİF EKİNCİ`NİN YAPTIĞI 220 BİN TL`LİK ALIŞVERİŞİN SEZGİN BARAN KORKMAZ`IN HESABINA YATIRILIP YATIRILMADIĞINA İLİŞKİN SORUŞTURMA AÇILDI MI”

CHP`li Bankoğlu`nun Bakan Tunç`a soruları ise şöyle:

“01/07/2019 tarihinde resmi kayıtlara geçen olayda Sezgin Baran Korkmaz`ın İstanbul`da tanınan bir AVM`de bir mağaza çalışanını dövmesi ve ölümle tehdit etmesi sonucunda mağdur edilen mağaza personelinin kolluk kuvvetlerine verdiği ifadesinde Sezgin Baran Korkmaz`ın kendisini arayarak ‘Ankara`dan önemli bir adamın aradığını, sen kimsin benim neler yapabileceğimi biliyor musun, adam ol, sağda solda konuşma senin kemiklerini kırarım` şeklindeki sözlerinde bahsi geçen ‘Ankara`daki önemli adamın` HSK Başkanvekili ve 2. Daire Başkanı Mehmet Akif Ekinci olduğuna dair haberler çıkmıştır. Mehmet Akif Ekinci`nin ilgili mağazada eşiyle birlikte Haziran 2019 tarihlerinde tek seferde 220 bin TL alışveriş yaptığı ve işbu alışverişin Sezgin Baran Korkmaz hesabına yapılıp yapılmadığına dair iddialarla ilgili Adalet Bakanlığı bir soruşturma açıldı mı? Yine HSK Başkanvekilinin şahsi ve birinci derece yakınlarının malvarlığı üzerinde olağandışı bir zenginleşme olup olmadığı araştırılmış mıdır? Mağdurun iddiaları, ilgili mağazanın kamera görüntüleri üzerinden kanıtlanmasına rağmen, mağdurun ifadesini geri çekmesinde bu Ankara`daki ‘önemli adamın` bir etkisi olup olmadığı araştırılmış mıdır?

"SEZGİN BARAN KORKMAZ SUÇLARINI MEŞRULAŞTIRMAK İÇİN 280 MİLYON TL PARA ÇIKIŞI GERÇEKLEŞTİĞİ İHBAR EDİLMİŞTİR. BU İHBAR ÜZERİNDE İNCELEME YAPILMIŞ MIDIR”

Sezgin Baran Korkmaz`ın ABD makamlarına verdiği bilgiler ve sözler kapsamında yasal engelleri aşmak ve Türkiye`deki suçlarını meşrulaştırmak için ABD`den cep telefonuyla ülkemizde bazı ilgili makamları arayarak çalışanları tarafından usulsüz yollarla bu şirketler üzerinden 280 milyon TL para çıkışı gerçekleştiğini ihbar etmiştir. Bu ihbar üzerine bir inceleme yapılmış mıdır? Sezgin Baran Korkmaz`ın daha önce Sayın İnan Kıraç`a karşı nitelikli dolandırıcılık yöntemleri kullanarak aynı zamanda tertiplediği yargı ayağının nüfusunu kullanmak suretiyle ve yine yönetimindeki yasa dışı silahlı baskı unsurlarıyla elindeki hisseleri yağmalamaya çalışması nedeniyle önceki dönem İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu`nun açık kaynaklardaki ikrarıyla da sabit olduğu üzere, Sayın Cumhurbaşkanı`nın talimatları doğrultusunda ‘devletin emir komutası` olaya el koyup Sayın Kıraç`a yardım ettiği bilinmektedir. Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın İnan Kıraç dışında aynı örgütün mağduru olan sayın Yalçın Ayaslı gibi başka iş insanlarının da ağır mağduriyetinin engellenmesi için gerekli talimatları vermiş midir? Aksi halde diğer mağdurların kanun önünde eşitlik ilkesi ve hak arama kabiliyeti çiğnenmiş midir?

"SEZGİN BARAN KORKMAZ`IN İADESİ İÇİN PROSEDÜRLER BİLİNÇLİ OLARAK ENGELLENMEKTE MİDİR”

Ayrıca Adalet Bakanlığı resen anayasal sorumluluğu çerçevesinde bu mağduriyetleri araştırmış mıdır? Yargı sistemi içerisinde menfaat odaklı Sezgin Baran Korkmaz tarafından tertiplenen çeteleşmeyi dağıtacak yetki ve görev tamamen ve münhasıran Adalet Bakanlığının ve Hâkim ve Savcılar Kurulu`nun emredici görevleri arasında değil mi? Söz konusu suçlar ve mevcut davalar karşısında Sezgin Baran Korkmaz`ın kamuoyuna ve bazı resmi evraklara yansıdığı üzere Adalet Bakanlığındaki ilişkileri sayesinde halen korunmakta olduğu iddiaları doğru mudur? Bakanlığınız bu konuda bir soruşturma talimatı vermiş midir? Sezgin Baran Korkmaz`ın iadesi için ulusal ve uluslararası hukuk yönünden zaruri olan adli ve idari prosedürler bazı Bakanlık görevlilerince bilinçli olarak engellenmekte midir?”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA