26 Mayıs 2024 Pazar

19:35   EMEKLILER İZMIR`DE MEYDANLARA ÇıKTı   18:52   SINAN ATEŞ`IN EŞINDEN SUIKASTE ILIŞKIN YENI IDDIA: "ERAY ÖZYAĞCı`NıN İSTANBUL`A GÖTÜRÜLMEK YERINE BOLU`DA GIZLENDIĞINE DAIR KUVVETLI ŞÜPHE VAR"   16:32   DERVIŞOĞLU, SEÇIMLERIN YENILENECEĞI AKSARAY GÜZELYURT`TA... "HAZıM TURAN`ı BELEDIYE BAŞKANı OLARAK YANıMıZA GÖNDERIN"   15:53   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK: “BU YASAKLAMALARıN BIR AN ÖNCE SONA ERMESI GEREKIYOR”   15:40   FATIH ERBAKAN, YOZGAT`TA PARTISININ KAZANDıĞı BELEDIYELERI ZIYARET ETTI   15:33   NUMAN KURTULMUŞ`TAN YENI ANAYASA AÇıKLAMASı: "İNŞALLAH TBMM`NIN 28. DÖNEMI KENDI ÜZERINE DÜŞEN SORUMLULUĞU YERINE GETIRIR"   15:19   CUMARTESI ANNELERI, 1000`INCI HAFTADA GALATASARAY MEYDANı`NDA: “DEVLETIN ALıP GÖTÜRDÜĞÜ SEVDIKLERIMIZI ISTIYORUZ”   15:10   HILVAN HALKı 2 HAZIRANDA IKINCI KEZ SANDıĞA GIDECEK...   14:59   ABB`NIN KPSS KAMPı... 5 YıLDıR KPSS`YE HAZıRLANAN ÖĞRENCI: "BIR SÜRÜ ISRAF YAPıLıYOR NIYE BIZ GENÇLERIN UMUTLARıNDAN HAYALLERINDE TASARRUF YAPıLıYOR?"   14:25   VOLKAN DEMIR: "2023 YıLıNDA SADECE SUPER MARIO`NUN DÜNYADAKI GELIRI, TÜRKIYE`NIN TÜM FIKRI MÜLKIYET HAKLARı KULLANıM GELIRININ 3 KATı"   14:12   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL, GÜLSÜN BOR VE ALTAN FEYMAN`ıN CENAZE TÖRENINE KATıLDı   13:36   DEVLET BAHÇELI`DEN MHP VE ÜLKÜ OCAKLARı ILE ILGILI ELEŞTIRILERE YANıT: "HIÇ KIMSE BIZLERE ADALET VE HUKUK HATıRLATMASı YAPACAK KADAR DÜRÜST DEĞIL"   13:17   DEPREMZEDELERIN "ADALET NÖBETI"NE POLIS MÜDAHALESI... AĞıRBAŞ: ``BIZ BU TÜRKIYE`NIN VATANDAŞı DEĞIL MIYIZ, BIZE YAPıLAN HAKSıZLıK DEĞIL MI?``   13:17   İNSAN HAKLARı PERSPEKTIFINDEN 6 ŞUBAT DEPREMLERI KONFERANSı... "DEVLET VE IKTIDAR HALKıMıZı KADERIYLE BAŞ BAŞA BıRAKTı"   12:42   29 EKIM KADıNLARı DERNEĞI`NDEN ÖZGÜR ÖZEL`E: "HER 200 BIN NÜFUSA EN AZ BIR CINSEL ŞIDDET KRIZ MERKEZI AÇıLSıN"   12:03   AKP YÖNETIMINDEKI KOÇARLı BELEDIYESI`NE AIT HARABEYI ANDıRAN FıRıNDA EKMEK ÜRETILMIŞ... CHP`LI YENI BAŞKAN ARıCı:`` BU PISLIK IÇINDE KOÇARLı HALKıNA EKMEK YEDIRMIŞLER``   11:59   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI, MASAK`ıN 2023 RAPORUNU DEĞERLENDIRDI: "TÜRKIYE KARA PARA CENNETINE DÖNDÜ"   11:50   "İŞTIRAK HALINDE KAMU KURUMU ALEYHINE DOLANDıRıCıLıK" SUÇU IDDIASıNıN BELGESININ NOTER`DE KAYıT ALTıNA ALıNDıĞı ÖNE SÜRÜLDÜ   11:47   CAN ATALAY`DAN CUMARTESI ANNELERI MESAJı: "ONLARıN YÜZÜ SUYU HÜRMETINE AYAKTA DURUYOR BU DÜNYA"   11:45   VAHAP SEÇER, CHP YENIŞEHIR İLÇE ÖRGÜTÜ DANıŞMA KURULU TOPLANTıSı`NA KATıLDı  
 
     
   

GEZİ DAVASINDA YARGITAY`IN BOZMA KARARINA UYULDU, MÜCELLA YAPICI, ALİ HAKAN ALTINAY VE YİĞİT ALİ EKMEKÇİ`NİN ADLİ KONTROL KARARLARI KALDIRILDI


Gezi Davası`nda 13. Ağır Ceza Mahkemesi`nde yeniden yargılanan Mücella Yapıcı, Ali Hakan Altınay ve Yiğit Ali Ekmekçi hakkında, Yargıtay 3. Ceza Dairesi`nin bozma kararına uyularak adli kontrol kararları kaldırıldı.

 

Tarih : 21 Şubat 2024 Çarşamba 12:23   Okunma : 200

GAYE ŞEYMA CAN

Gezi Davası`nda 13. Ağır Ceza Mahkemesi`nde yeniden yargılanan Mücella Yapıcı, Ali Hakan Altınay ve Yiğit Ali Ekmekçi hakkında, Yargıtay 3. Ceza Dairesi`nin bozma kararına uyularak adli kontrol kararları kaldırıldı.

Gezi Davası`ndan haklarında verilen 18`er yıl hapis cezaları, Yargıtay 3`üncü Ceza Dairesince eylemlerinin, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım" kapsamında olmadığına işaret etmiş, sanıkların eylemlerinin, "toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet" kapsamında değerlendirilmesi gerekçesiyle bozulan Ayşe Mücella Yapıcı`nın, Ali Hakan Altınay ve Yiğit Ali Ekmekçi`nin yeniden yargılanmalarına İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi`nde başlandı. 

Duruşmaya taraf avukatları ve İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü avukatı katıldı. 

ADLİ KONTROL KARARLARI KALDIRILDI

Yargıtay 3. Ceza Dairesi`nin beraat yönündeki bozma kararına uyan mahkeme Hakan Altınay, Yiğit Ekmekçi ve Mücella Yapıcı halkındaki adli kontrol kararlarını kaldırılmasına ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü`ne yazı yazılarak, Gezi Parkı eylemlerinde çekilmiş Mobese görüntüsünün bulunup bulunmadığının sorulmasına hükmetti. Ayrıca mahkeme sanıklarla ilgili toplantı ve gösteri yürüşleri kanununa muhalefet suçundan bir soruşturma yapılıp yapılmadığının ve bu kapsamda dava açılıp açılmadığı yönünde bilgi istenilmesine de karar verdi. 

DAVANIN GEÇMİŞİ 


İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu Osman Kavala`ya, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermiş, "siyasal veya askeri casusluk" suçundan ise beraatına hükmetmişti.
Heyet, sanıklar Can Atalay, Çiğdem Mater Utku, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Tayfun Kahraman, Ayşe Mücella Yapıcı ve Yiğit Ali Ekmekçi`nin "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım" suçundan 18`er yıl hapisle cezalandırılmalarına ve bu suçtan tutuklanmalarına karar vermişti. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, yerel mahkemenin kararını hukuka uygun bulmuştu.


Yargıtay 3. Ceza Dairesi, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin 25 Nisan 2022`de verdiği karara ilişkin temyiz incelemesini tamamlamış, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılan Osman Kavala hakkındaki mahkumiyet kararını onamıştı. Daire, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım" suçundan 18`er yıl hapis cezası verilen Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater Utku hakkındaki mahkumiyet hükümlerinin de onanmasını kararlaştırmıştı.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ali Hakan Altınay, Yiğit Ali Ekmekçi ve Ayşe Mücella Yapıcı hakkında verilen 18`er yıl hapis cezaları ise daire tarafından bozulmuştu. Daire kararında, bu sanıkların eylemlerinin, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım" kapsamında olmadığına işaret etmişti. Kararda, bu sanıkların eylemlerinin, "toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet" kapsamında değerlendirilmesi gerektiği belirtildi. Daire, mahkumiyet hükümlerini bozduğu sanıklar Yapıcı ile Altınay`ın adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliyesine karar vermişti. Mücella Yapıcı ve Ali Hakan Altınay geçtiğimiz 28 Eylül`de tahliye edilmişlerdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA