29 Nisan 2024 Pazartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

MBB, 5 YILDA 170 MİLYONDAN FAZLA YOLCUYU ÇEVRECİ OTOBÜSLERİYLE TAŞIDI


5 yılda 170 milyondan fazla yolcuyu kentin her noktasına taşıyan Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, 170`i kadın 895 şoför ile vatandaşa sağlıklı, güvenli, konforlu, çevreci ve ekonomik ulaşım sağlamayı sürdürüyor.

 

Tarih : 26 Şubat 2024 Pazartesi 10:14   Okunma : 450

5 yılda 170 milyondan fazla yolcuyu kentin her noktasına taşıyan Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, 170`i kadın 895 şoför ile vatandaşa sağlıklı, güvenli, konforlu, çevreci ve ekonomik ulaşım sağlamayı sürdürüyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, donanımlı uzman kadrosuyla 5 yılda 170 milyondan fazla yolcuyu kentin her noktasına taşıdı. Yeni alınan çevreci otobüsler ve açılan hatlarla Mersin içi ulaşımı kolaylaştıran Büyükşehir, Tarsus`tan Anamur`a kadar olan geniş yol ağıyla Mersinlilere hizmet etmeye devam ediyor. Ekipler, araçların bakım-onarımından temizliğine kadar her türlü ihtiyacını ise geçen yıl hizmete açılan ‘Toplu Taşıma Yerleşkesi`nde gideriyor. 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer`in göreve geldiği 2019 yılından itibaren toplu taşıma hizmetlerinde vizyonlarını geliştirdiklerini söyleyen Toplu Taşıma Şube Müdürü Bayram Demir, şu bilgileri verdi:

“OTOBÜSLERİN TEMİZLİĞİNDE KULLANDIĞIMIZ 100 LİTRE SUDAN 80 LİTRESİNİ GERİ DÖNÜŞÜMDE KULLANIYORUZ”

“En başta yolcu sayılarının artışında bunu görebilmekteyiz. 2019-2023 yılları arasında tam 170 milyona yakın yolcu taşıdık. Her geçen yıl, yüzde 12 ile 20 arasında bir yolcu artışımız var. Bundaki en büyük faktör; yaptığımız hizmetin güvenilir, hijyenik, ekonomik ve dakik olması. Bundan dolayı yolcuların her geçen gün beklentileri ve toplu taşımaya da ilgileri artmakta. İnsanların toplu taşımaya güveni arttıkça, bireysel araçlar azalmakta ve şehrimize de çevreci bir politikayla karbondioksit salınımı azalmaktadır. Çevreye duyarlı otobüslerimizle güvenli bir toplu taşıma hizmeti sunmaktayız. Otobüslerin temizliğinde kullandığımız 100 litre sudan 80 litresini, geri dönüşümde kullanabilmekteyiz. Bu da değişen mevsim koşullarında, su ihtiyacımızı en aza indirgiyor. Otobüslerin yıkanması sonrası ortaya çıkan yağmurlu, çamurlu ya da yağlı suları ayrıştırırken, o suya tekrar oksijen verip çevreye o şekilde bırakmaktayız. Otobüslerin kendisinde olduğu gibi, altyapısında kullandığımız hizmetler de tamamen çevreye duyarlı.” 

Artan yolcu sayısını kaldırabilmek için otobüs sayısını ve şoför kadrolarını da genişlettiklerine dikkat çeken Demir, “2019-2023 yılları arasında kadın sürücü sayımızda tam 4 kat bir artış var. Şu anda toplam şoför sayımız 895 olup, bunun 170`i kadın şoförlerimizden oluşuyor” dedi. 

Kadın şoförlere pozitif ayrımcılık yaptıklarının da altını çizen Demir, kadın sürücülerin yolcularla daha çok empati kurduğunu ve yolcuların kadın şoförlerden daha memnun olduğunu vurguladı. Şoför adayı kadınlara da seslenen Demir, iş başvurusu sürecini, şu sözlerle anlattı:

“Otobüs ehliyeti, psikoteknik ve SRC belgesi olanlar, MERCEK eğitim merkezlerine ya da direkt Ulaşım Dairesi Başkanlığı`na iş başvurusunda bulunuyorlar. İlk başta bir sınavdan geçiyorlar, direksiyon becerileri test ediliyor. Daha sonra işe alınmaya müteakip 2 aylık bir eğitimleri var. 2 aylık eğitimi tamamlayanlar da seferlere çıkıyorlar. Şoförlerimiz hem bilişsel seviyede, hem de uygulama düzeyinde tamamen topluma hizmet edecek kapasiteye hazır hale gelince sefere çıkarmaktayız.” 

Tarsus`tan Anamur`a kadar olan 320 kilometreye yakın bir kıyı şeridinin, Büyükşehir`in ulaşım araçlarıyla gidebileceğini söyleyen Demir, “Adeta şehirlerarası bir otobüs firması gibi, Tarsus`taki bir vatandaşımız Anamur`a kadar aktarmalı bir sistemde sadece belediye otobüslerinden yararlanarak ekonomik bir şekilde seyahat edebiliyor” diye konuştu. 

Ulaşım Ana Koordinasyon Merkezi sayesinde toplu taşıma camiasının çağ atladığını kaydeden Demir, otobüslerin sevk ve idaresinin yanı sıra; bakım-onarım, temizlik gibi bütün işlemlerinin de Toplu Taşıma Yerleşkesi`nde yapıldığını belirtti. Ulaşım Ana Koordinasyon Merkezi`nin, yolcuların bütün beklentilerine hitap ettiğini söyleyen Demir, şunları dile getirdi:

“Sadece yolcularımızla değil, aynı zamanda diğer şehirlerden gelen insanlara da örneğin taksi, taksi ücretleri, nereden taksi bulabilecekleri gibi konularda yardımcı olmaktayız. Okul servislerinin yasal prosedüre uygun olup olmadığını, hangi güzergahı takip ettiklerini, ne kadar ücret aldıkları gibi birçok alanda da hizmet vermekteyiz. Mersin`e ilk kez gelen konuklarımıza da akıllı ulaşım sistemlerinden çok rahat bir şekilde, nereden nereye, ne zaman, ne kadar, ne miktarda gideceği ile ilgili bütün bilgileri verebilmekteyiz.” 

Bütün otobüslerin engelli vatandaşlar için tam uyumlu olduğuna değinen Demir, konuya ilişkin şunları kaydetti:

“TÜM ARAÇLARIMIZ ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZA UYUMLU”

“Toplu taşıma araçlarımız hem görsel, hem işitsel, hem de ortopetik engelli vatandaşlarımız için uyumludur ve bunlar da Mersin Valiliği tarafından da hem erişilebilir, hem de güvenli olarak sertifikalandırılmıştır. Amacımız sadece insanları taşımak değil. Trafiğin yoğunluğunu azaltmak için, insanları bireysel araçlandırmadan uzak tutmamız gerekiyor. Sürekli toplu taşımayı kullanan biriyseniz, normalde yüzde 10 ve yüzde 15 aylık abone indirimleri var. Aynı zamanda engelli ve 65 yaş üstü vatandaşlarımız için araçlarımız ücretsiz olup, öğrencileri 1 liraya taşıyoruz.” 

Toplu taşıma kullanan yolcuların Mersin`de otobüslere güvenle binebileceğini de dile getiren Demir sözlerini, şöyle tamamladı:

“Toplu taşıma araçlarımızın; çok güvenli, hijyenik ve sağlıklı bir ulaşım modu olduğunu söyleyebiliriz. Vatandaşlarımız bize güvenmeye ve tercih etmeye devam etsinler. Böylece en güvenli ve en sağlıklı ulaşım tercihini de yapmış olacaklar.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA