29 Nisan 2024 Pazartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

ÖZGÜR ÖZEL, LÜLEBURGAZ`DA KONUŞTU


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde miting düzenledi. Özel, emeklilerin sorunları üzerinden iktidara yüklendi.

 

Tarih : 4 Mart 2024 Pazartesi 15:51   Okunma : 158

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: HAKAN KAYA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kırklareli`nin Lüleburgaz ilçesinde düzenlenen mitingde; “Hep beraber Türkiye ittifakındayız. Bu ittifakın içinde muhafazakar demokratlar var. Bu ittifakın içinde milliyetçi demokratlar var. Geçmiş seçimlerde birlikte olduğumuz ittifak ortaklarının kıymetli seçmenlerinin itirazı bitmedi ki ittifakımız bitsin. İtirazları saray düzeninedir. İtirazları sömürüyedir, israfa, yolsuzluğadır. MHP`den ayrılıp gidenlerin itirazı, Devlet Bahçeli`nin U dönüşünedir. Dün tükürdüğü yüzü bugün öpmesinedir. Dün hakaret ettiğine bugün methiye düzmesinedir. Bu itirazların hiçbirisi bitmedi” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kırklareli`nin Lüleburgaz ilçesinde miting düzenledi. Emeklilerin sorunları üzerinden iktidara yüklenen Özel, şunları söyledi:

“Kendisi 14 tane uçağa binen, yazın Muğla`da yazlık sarayı olan, kışın Ahlat`ta kışlık sarayı olan, Boğaz`da yüzen sarayı olan, Ankara`da bin odalı sarayı olan, yediği önünde, yemediği arkasında olan, yedi sülalesini, eşini, dostunu, bütün çevresini o sarayda bedavaya yaşatan Recep Tayyip Erdoğan; sıra emekliye gelince ‘Para yok, bütçe yok` diyor. Beşli çeteye gelince para var. Siyaset, öncelik belirleme işidir. Bir ülkenin her şeye parası yeter ama aynı anda hepsine birden yetmez. Ülkeyi yöneten karar verecek önceliğine. Recep Tayyip Erdoğan`ın önceliği, İliç`teki 9 işçimizi öldüren o madenin yabancı şirket Anagold`un vergilerini silmekte. Onunla birlikte geçen sene silinen vergilerin toplamı, emeklinin istediği paraya denk geliyor ama diyor ki, ‘Ben emekliye zam yaparsam çalışanların maaşını ödeyemem`. Onları karşı karşıya getirmeye çalışıyor. Çalışanlar, emeklilerin talebine kulak tıkasın istiyorlar. Kulağını aç da dinle Recep Tayyip Erdoğan. Bugünün çalışanları, yarının emeklileridir. Bugünün emeklileri, günün çalışanlarıdır. Çalışan da emekli de bizim canımızdır. Esas hakkımızı istediğimiz beşli çetelerdir, saray müteahhitleridir. Hakkımızı söke söke alacağız.”

“KARINCANIN KARDEŞİ CHP`DİR”

İğneden ipliğe yapılan zamlara da değinen Özel, şöyle devam etti:

“Bu bayram gelince 2 bin lirayı 3 bin lira yaptılar. Beğenmediğimiz, itiraz ettiğimiz 2018`in bin lirası, 22 kilo kıyma alıyordu. Bu senenin, bugünün 3 bin lirası sadece 6 kilo kıyma alıyor. O günden bugüne sadece bayram ikramiyesinde emeklinin sofrasından, emeklinin kursağından 18 kilo kıymayı çaldılar. Biz bu hakkı yedirmeyiz. Bunun peşine düşeceğiz. Tayyip Erdoğan`ın bir huyu var. Yukarıdan bakıyor, aşağıdakileri karınca gibi görüyor ve ezmeye çalışıyor. Emekliyi de işçiyi de memuru da esnafı da köylüyü de karınca gibi görüp ezmeye çalışıyor. Bak Recep Tayyip Erdoğan. Karıncanın kardeşi var. Onu sana ezdirtmeyiz. Karıncanın kardeşi CHP`dir.”

“SEN İSTİYORSUN DİYE DEM KONUŞMAYACAĞIM”

Özgür Özel, Türkiye İstatistik Kurumu`nun bugün açıkladığı enflasyonla ilgili de şunları söyledi:

“Aylık enflasyon yüzde 4,5, yıllık enflasyon yüzde 67. Güya ‘Memurumu, işçimi, enflasyona ezdirmem. Emekliyi enflasyona ezdirmem` yalanını atanlar, en düşük emekliye yüzde 33 zam yaptılar. Memura ve işçiye yüzde 49 zam yaptılar. Ne demek TÜİK? Tayyip`i üzmeyen istatistik kurumunun baş harfleri. TÜİK 67 demiş. Bunlar işçiye, memura 49 vermişler. Yüzde 18 işçiden, memurdan çalmış. Emekliye 33 vermiş, yüzde 34 cebinden çalmış. Ayrıca bu hesabı Tayyip`i üzmeyen istatistik kurumuna göre yapmış. Hesabı doğru yapsa yüzde 120 enflasyon. Yani birkaç sene içinde 24 lira kıyma alan ikramiyenin 6 kiloya düşmesi boşuna değil. Her gün cebinizde bir el var. Her gün sizin paranızı alıyor. Sonra o istiyor ki, meydanlara çıkalım, onunla kavga edelim. Efendim, ‘Bunlar gelirse ezanı dindirecekler, bayrağı indirecekler, vatanı böldürecekler` gibi yalanlarla esas mesele konuşulmasın istiyor. Ey Recep Tayyip Erdoğan, seninle istediğin gibi kavga edeceğim ama kimlik siyaseti kavgası etmeyeceğim. Sen zam yaparken sen istiyorsun diye DEM konuşmayacağım. Emekliyi, esnafı, yoksulluğu, işsizliği konuşacağım ben.”

“TÜRKİYE İTTİFAKINA DAVET EDİYORUM”

Cumhur İttifakı`na da tepki gösteren Özel, şöyle konuştu:

“Sosyal demokratlar var. Hep beraber Türkiye ittifakındayız. Bu ittifakın içinde muhafazakar demokratlar var. Bu ittifakın içinde milliyetçi demokratlar var. Geçmiş seçimlerde birlikte olduğumuz ittifak ortaklarının kıymetli seçmenlerinin itirazı bitmedi ki ittifakımız bitsin. İtirazları saray düzeninedir. İtirazları sömürüyedir, israfa, yolsuzluğadır. MHP`den ayrılıp gidenlerin itirazı, Devlet Bahçeli`nin U dönüşünedir. Dün tükürdüğü yüzü bugün öpmesinedir. Dün hakaret ettiğine bugün methiye düzmesinedir. Bu itirazların hiçbirisi bitmedi. İyi insanları, geçmiş dönem ittifak ortaklarımızı ve Türkiye`nin bütün milliyetçilerini, bütün muhafazakarlarını, haramdan ve yalandan korkan herkesi Türkiye ittifakında buluşmaya davet ediyorum. Türkiye ittifakının renkleri kırmızıyla beyazdır. Renklerini CHP bayrağından almıyor. Ay yıldızlı al bayrağımızdan alıyor.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA