28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

BURHANETTİN BULUT: "ANKETLERE GÖRE, CHP’NİN 2019’DAN DAHA İYİ BİR DURUMDA OLDUĞU ORTAYA ÇIKIYOR."


CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, partisinin yönetimindeki 11 büyükşehir belediyesini korumayı ve bu listeye Bursa, Manisa, Balıkesir, Kırklareli ve Malatya’yı eklemeyi hedeflediklerini belirtti. Bu şehirlerdeki anket sonuçlarının olumlu olduğunu vurgulayan Bulut, "Durum lehimize gelişiyor, anketler CHP’nin 2019 seviyesinin de üstünde olduğunu gösteriyor" dedi.

 

Tarih : 6 Mart 2024 Çarşamba 15:44   Okunma : 126

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, CHP yönetimindeki 11 büyükşehir belediyesini ellerinde tutmak istediklerini ve bu illere Bursa, Manisa, Balıkesir, Kırklareli ve Malatya`yı eklemeyi hedeflediklerini ifade etti. Bu kentlerdeki anket sonuçlarının olumlu olduğunu ifade eden Bulut, “Gidişat bizim lehimize, anketler CHP`nin 2019`un da üzerinde olduğunu gösteriyor” dedi.

CHP Medyayla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi ve Ticaret Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir, bugün CHP Genel Merkezi`nde gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

FİNALLERİ KÖTÜ OLACAK. YAZIK”

Aday belirleme süreçlerinde aday gösterilmeyen bazı belediye başkanlarının İYİ Parti`den ya da bağımsız aday olmalarıyla ilgili bir soru üzerine Bulut, “Bağımsız aday olma ya da başka partiden aday olma kararı alan arkadaşlar fevri bir şekilde bu kararı verdiler. Onların durumu bize Türkiye`de siyasetin ne kadar zor bir süreçten geçtiğini gösteriyor. Yaptıklarının yanlış olduğunu 1 Nisan`da görecekler. Umarım partiye hasar vermezler. Belediye başkanlıklarının son dönemindeler ama bulundukları koltuklar, konumlar üzerinden partiyi eleştiriyorlar. Israrla aday olmaya devam ederlerse de finalleri kötü olacak. Yazık” diye konuştu.

HERHANGİ BİR ARKADAŞIMIZIN BU PARTİNİN KAYBETMESİNE YÖNELİK ÇALIŞMA YAPACAĞINA AKLIM ERMİYOR”

Bulut, kurultay sonrası kırgınlık yaşayan bazı milletvekillerinin özellikle İstanbul`da seçim çalışmalarına katılmadığı yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

“Böyle bir durum yok. Arkadaşlarımız sahada. Kendi bölgelerinde de seçim çalışmaları yapıyorlar. Herhangi bir arkadaşımızın bu partinin kaybetmesine yönelik çalışma yapacağına aklım ermiyor. Bu hainliktir. Böyle bir şey olduğunu tahmin etmiyorum. Ekrem İmamoğlu ve diğer tüm adaylarla uyumlu bir çalışma içindeyiz. Bugüne kadar tek bir anlaşmazlık olmadı.”

CHP Seçim ve Hukuk İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi de “Partide ikilik, üçlük, ayrışma asla yok” dedi.

BUGÜN PARTİDE FARKLI FİKİRLERİ İFADE EDENLER TROLLEŞMİŞ DURUMDA”

Bir gazetecinin, kurultay ve yerel seçimler için aday belirleme süreci sonrasında parti içinde kırgınlıklar yaşandığı ve partide seçim sonrası bir bölünme olabileceği iddialarına ilişkin sorusuna Bulut, “CHP çok dinamik, çok sesli, çok kültürlü bir parti. Ancak bugün partide farklı fikirleri ifade edenler trolleşmiş durumda. Bazı arkadaşlarımızın yaptığı; parti içi muhalefet değil, parti içi kötülüktür” diye yanıt verdi.

“LÜTFÜ SAVAŞ, MÜZİKLİ BİR REKLAM FİLMİNDE OLMAK İSTEMEDİ”

Bulut, CHP`nin yerel seçimler için hazırladığı “İşimiz Gücümüz Türkiye” kampanya videosunun CHP tarihinin en yüksek izlenme oranına ulaştığını ve 7 milyon 900 bin kez izlendiğini söyledi. Bulut, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü`ne özel yeni seçim kampanyası videosu ile barınma ve güvenli sokaklar gibi başlıklarda yeni videoların hazırlandığını da açıkladı. Sandık güvenliğine dikkat çeken özel içerikler de üretileceğini dile getiren Bulut, kazanmaya yakın oldukları kentlerin adaylarının da bu videolarda yer alacaklarını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi de CHP`li bütün büyükşehir adaylarının yer aldığı bir önceki reklam filminde yer almayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş`ın bundan sonraki filmlerde de bulunmayacağını söyledi. Çiftçi “Hatay`da bir yaşam kurmak istiyoruz. Lütfü Savaş da hayatın yeniden kurulacağı deprem bölgesinde müzikli bir reklam videosunda olmak istemediğini de ayrıca bize söyledi” bilgisini verdi.

ANKETLER CHP`NİN 2019`UN DA ÜZERİNDE OLDUĞUNU GÖSTERİYOR”

Bulut, CHP yönetimindeki 11 büyükşehir belediyesini ellerinde tutmak istediklerinin altını çizerek bu illere Bursa, Manisa, Balıkesir, Kırklareli ve Malatya`yı eklemeyi hedeflediklerini belirtti. Bu kentlerdeki anket sonuçlarının olumlu olduğuna dikkat çeken Bulut, “Gidişat bizim lehimize, anketler CHP`nin 2019`un da üzerinde olduğunu gösteriyor” dedi.

GEÇEN SEÇİMDEKİ SANDIK GÖREVLİLERİ KARA LİSTEDE”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi de seçim güvenliğine yönelik yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Seçim güvenliği konusunda dört genel başkan yardımcılığının ortak bir çalışma yürüttüğünü ifade eden Çiftçi, belirlenen sandık görevlilerinin ciddi bir eğitimden geçtiğini, geçen seçimde sandık başına gelmeyen görevlilerin kara listeye alındığını açıkladı.

SEÇİM ÖNCESİ KARS`A KAYDIRILAN ASKERLERLE İLGİLİ İTİRAZLARIMIZ REDDEDİLDİ”

Seçmen hareketliliği ile ilgili çalışmalarını da anlatan Çiftçi, 483 seçim çevresinde, 55 bin 983 seçmenle ilgili itirazda bulunduklarını, bu itirazların 7 bin 380`inin kabul edildiğini ifade etti. En büyük hareketliliğin Kars`ta tespit edildiğini belirten Çiftçi, 4 bin askeri personelin Kars`a kaydırıldığını; kendilerine 30 Mart günü Kars`ta askeri bir tatbikat yapılacağı bilgisinin verildiğini kaydetti. Kars`taki bu duruma itiraz ettiklerini, Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı ile yazışmalar yaptıklarını anlatan Çiftçi, CHP`nin ve itiraz eden diğer tüm partilerin Kars`la ilgili itirazlarının reddedildiğini ifade etti.

DAHA ÖNCE İYİ PARTİ`YE VERİLEN İLLERDE SANDIK GÖREVLİSİ OLMAYACAK”

Çiftçi, bir önceki seçimlerde kurdukları ittifak sonucunda bazı illeri İYİ Parti`ye verdiklerini ve bu illerde seçime girmediklerini ve bu sebeple buralarda sandık görevlisi bulunduramayacaklarını da belirterek, “Aksaray, Bitlis, Gümüşhane, Çankırı, Yozgat, Bayburt`ta müşahitler yoluyla süreci takip edeceğiz” dedi.
Çiftçi, Hatay`da Lütfü Savaş`ın yeniden aday gösterilmesi ve deprem sonrası nüfus azalması sonrası CHP`nin güçlü olduğu Samandağ, Arsuz ve Defne gibi ilçelerin kaybedilme riskinin bulunup bulunmadığına ilişkin soru üzerine de Çiftçi, Hatay`ın nüfusunda 141 bin civarında bir düşüş olduğunu ama bu ilçeleri kaybetmek gibi bir endişelerinin olmadığını söyledi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA