27 Nisan 2024 Cumartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

"AFYONKARAHİSAR’DA ÖZGÜR ÖZEL’İN SERT ÇIKIŞI: ’TAYYİP BEY, EĞER TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN KASASINDA 1,4 TRİLYON LİRA YOKSA, İŞTE O ZAMAN FELAKETİN EŞİĞİNDEYİZ DEMEKTİR. SİZ KASAYI BOŞALTTIYSANIZ, BEN BUNA GÖZ YUMACAK DEĞİLİM!’"


"CHP Genel Başkanı Özgür Özel, şunları dile getirdi: ’Emekliler en büyük sıkıntıyı çekiyor. 200 lira ilk çıktığında, 2009 yılında 131 dolar alıyordu. Şimdi aynı 200 lira, sadece 6 dolar ediyor. Afyon’un en ünlü sucuğu var. Geçen sene sucuk kilosu 395 liraydı, bu sene ise 875 lira. En düşük emekli maaşı geçen sene 7 bin 500 liraydı ve 19 kilo sucuk alıyordu. Bu sene 10 bin lira ama 11 kilo sucuk alıyor. Ramazan mübarek günleri geliyor, bu hükümet geçen Ramazan’dan bu Ramazan’a emeklinin sofrasından, buzdolabından, mutfağından çalmış. Yazıklar olsun bu hükümete. Ramazan sofrası sucuk, kaymak, lokum olmadan olmaz. Sadece sucuk, kaymak, lokum almakla maaşın beşte biri gider mi? Tayyip Bey, ’Emeklilere 7 bin lira bile vermeyiz. 1,4 trilyon lira para gerekir, bizde böyle bir para yok’ diyor. Tayyip Bey, Türkiye Cumhuriyeti’nin kasasında 1,4 trilyon lira yoksa vay halimize. Sen kasayı boşalttıysan ben bilmem. Sayın Tayyip Erdoğan, şimdi Afyon’dan emeklileri tahrik ediyorum; eğer emekliye hakkını verirsen bir daha düşünecekler. Vermezsen sana sandıkta oy yok.’"

 

Tarih : 6 Mart 2024 Çarşamba 17:16   Okunma : 149

HABER: GÜLARA SUBAŞI & KAMERA: ÜNAL AYDIN


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “En büyük sıkıntıyı emekliler çekiyor. 200 lira ilk çıktığında, 2009 yılında 131 dolar alıyordu. Şimdi aynı 200 lira, 6 dolar alıyor. Afyon`un en meşhur sucuğu var. Sucuğun kilosu geçen sene 395 lira, bu sene 875 lira. En düşük emekli maaşı geçen sene 7 bin 500 liraydı ve geçen sene 19 kilo sucuk alıyordu. Bu sene 10 bin lira ama 11 kilo sucuk alıyor. Ramazan mübarek gün geliyor, bu hükümet geçen Ramazan`dan bu Ramazan`a emeklinin iftar sofrasından, sahur sofrasından, buzdolabından, mutfağından çalmış. Yazıklar olsun bu hükümete. Ramazan sofrası sucuk, kaymak, lokum olmadan olmaz. Sadece sucuk, kaymak, lokum almakla maaşın beşte biri gider mi? Tayyip Bey, ‘Emeklilere 7`şer bin lira bile vermeyiz. 1,4 trilyon lira para gerekir, bizde böyle bir para yok` diyor. Tayyip Bey, Türkiye Cumhuriyeti`nin hazinesinde 1,4 trilyon lira yoksa vay bizim halimize. Sen kasayı boşalttıysan ben bilmem. Sayın Tayyip Erdoğan, ben şimdi Afyon`dan emeklileri tahrik ediyorum; eğer emekliye hakkını verirsen bir daha düşünecekler. Vermezsen sana sandıkta oy moy yok.” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Afyonkarahisar`da seçim koordinasyon merkezinin açılışına katıldı. Özel`e Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu ile Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı ve CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal eşlik etti.

"BURCU KÖKSAL`A VERİN YETKİYİ HİZMET ETSİN”

CHP Lideri Özel, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Bugün burada yaş ortalamaları 47, 7 tanesi kadın, 10 tanesi 40 yaş altında olan, her biri alanında birbirinden deneyimli, hepsi birbirinden çalışkan belediye başkan adaylarımızla kucaklaşmaya, onları sizlere emanet etmeye geldim. Bunlardan, bir tanesi de 44 yaşında bir kadın, Atatürk`ün kızı, Afyon`un kızı, sizin evladınız, benim Grup Başkanvekilim Burcu Köksal. Ondan, Afyon`daki rakipleri çekiniyor ama Meclis`teki AK Parti, MHP milletvekilleri Burcu`yu destekliyorlar çünkü Burcu, Meclis kürsüsüne çıkınca o kürsüyü onlara dar ediyor. 2015`te Burcu Köksal milletvekili oldu, ben Grup Başkanvekiliydim. Tam 8 yıl boyunca birlikte görev yaptık. Hemen yanı başımdaydı, İlk fırsatta ona kürsü hakkını verdiğimde, Afyon`un ilçelerinin, beldelerinin, köylerinin, nerede bir sorun varsa, nerede bir mağduriyet varsa, nerede tutulmayan bir söz varsa hepsini teker teker dile getirip sanki Afyon`da başka bir milletvekili yokmuş gibi, bunu bana Afyonlular söylüyor, ‘Bir Burcu var. İktidardakilerin hepsinden fazla Afyon`u dile getiriyor. Öbürlerini bir kere görmedik Afyon için konuşurken Burcu Hanım hiç susmadı, hep Afyon`u konuştu` diyor. Afyon`da kentsel dönüşüm sorunu olur, Burcu Köksal konuşur. Meraları satarlar, Burcu Köksal konuşur. Trafik sorununu Burcu Köksal konuşur. Alpullu Şeker Fabrikası`nı, Burcu Köksal konuşur. Belediye işçilerini işten atarlar, Burcu Köksal konuşur. Artık Burcu Köksal konuşmasın, verin yetkiyi hizmet etsin artık, sorunları çözsün."

AK Parti`nin belediye başkanlarının sorunları çözmek yerine çoğalttıklarını belirten Özel, artık Afyonkarahisar`ın sıkıntılarının dayanılmaz hale geldiğini kaydetti. Özel, "Bunun için size dirayetli, kararlı, tuttuğunu koparan, sizinle, Afyon ile bütünleşecek; parti siyaseti değil, Afyon`un sorunlarını çözmek için belediyecilik yapan, enerjisi olan, Ankara`yı da bilen bir belediye başkanı lazım. Onun adı Burcu Köksal. Anketlerde oldukça iyi çıktı. Çağırdım dedim ki ‘Burcu, Afyon`da en iyi aday sensin. Bu görevi senin yapman lazım.` Dedi ki ‘Başkanım Meclis`i çok seviyorum ama Afyon`u da çok seviyorum. Görev verirseniz yaparım.` O günden bugüne her ay ölçtürüyoruz. Yükseldi ve şimdi geçti. Eğer bir aksilik olmaz ve bu trendle giderse 1 Nisan gününün Afyon Belediye Başkanı Burcu Köksal`dır." şeklinde konuştu.

"YETER ARTIK DERSENİZ HERKES HESABINI ONA GÖRE YAPACAKTIR”

Afyonkarahisar`da değişimin, 75 yıl sonra belediyeyi alacak olmanın heyecanının yaşandığını kaydeden Özel, ancak diğer yandan ciddi bir ekonomik sıkıntı yaşandığına işaret etti. Özel şöyle konuştu:

"31 Mart`a kadar hükümet bekliyor ama sonrası için Mehmet Şimşek`in dilinin altındaki baklayı duydunuz; ‘Sıkı para politikası uygulayacağız. Kemerleri sıkacağız. Acı reçeteyi içireceğiz...` 1 Nisan olduysa eğer AK Parti yine Afyon Belediyesi`ni aldıysa, 2 Nisan günü ne emekliyi ne işçiyi ne esnafı ne çiftçiyi ne hayvancılıkla uğraşanı ne öğrenciyi ne öğretmeni duyarlar. Kimseyi duymazlar. 1 Nisan olduysa ertesi gün yapacak bir şey yok ama bir gün önce yapacak bir şey var. 1 Nisan`dan bir gün önce 31 Mart`ta sandık var, seçim var. Yetki sende, mühür elinde. Sen gereğini yaparsan, eğer bu sefer oyunuzla AK Parti`ye ‘Yeter artık` derseniz herkes hesabını ona göre yapacaktır."

"SİZE BULAMADIĞI PARAYI YANDAŞ MÜTEAHHİDE, BİN ODALI SARAYA BULUYOR”

En büyük sıkıntıyı emeklilerin çektiğini ifade eden Özel, şunları kaydetti:

"Piyasadaki en büyük banknot 200 lira. Bu 200 lira ilk çıktığında, 2009 yılında 131 dolar alıyordu. Şimdi aynı 200 lira, 6 dolar alıyor. Afyon`un en meşhur sucuğu var. Sucuğun kilosu geçen sene 395 lira, bu sene 875 lira. En düşük emekli maaşı geçen sene 7 bin 500 liraydı ve geçen sene 19 kilo sucuk alıyordu. Bu sene 10 bin lira ama 11 kilo sucuk alıyor. Ramazan mübarek gün geliyor, bu hükümet geçen Ramazan`dan bu Ramazan`a emeklinin iftar sofrasından, sahur sofrasından, buzdolabından, mutfağından çalmış. Yazıklar olsun bu hükümete. Ramazan sofrası sucuk, kaymak, lokum olmadan olmaz. Sadece sucuk, kaymak, lokum almakla maaşın beşte biri gider mi? Tayyip Bey, ‘Emeklilere 7`şer bin lira bile vermeyiz. 1,4 trilyon lira para gerekir, bizde böyle bir para yok` diyor. Tayyip Bey, Türkiye Cumhuriyeti`nin hazinesinde, 1,4 trilyon lira yoksa vay bizim halimize. Sen kasayı boşalttıysan ben bilmem ama ben hesabı yaptım, 1,4 trilyon değil, tam yarısı lazım. 700 milyar lira verdiğinde bu iş çözülecek. Size bulamadığı parayı beşli çeteye, yandaş müteahhide, katil maden şirketine, bin odalı saraya buluyor. Bir tek emekliye `yok` diyor. O zaman ne yapacağız? Sandık gelince emekliler de Tayyip Bey`e yok diyecek. Sayın Tayyip Erdoğan, ben şimdi Afyon`dan emeklileri tahrik ediyorum; eğer emekliye hakkını verirsen bir daha düşünecekler. Vermezsen sana sandıkta oy moy yok.”

Paylaş :
Etiketler :  chp, mersin, vahap seçer, özgür özel, z kuşağı, hak, hukuk, adalet, emekli

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA