29 Nisan 2024 Pazartesi

16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    15:48   SEZGİN TANRIKULU: “MÜTALAA, TAHİR ELÇİ`NİN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMANIN NASIL YANLIŞ YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ ORTAYA KOYUYOR”   15:36   YARGITAY, 28 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR… SEÇİMİN YARIN YAPILACAK 29. TURUNDA MUHSİN ŞENTÜRK VE ÖMER KERKEZ YARIŞACAK   15:15   BİRLİK SAĞLIK SEN MUĞLA İL TEMSİLCİSİ GÜL: "YIKIM KARARI VERİLEN MENTEŞE DEVLET HASTANESİ`NE BADANA VE BOYASI İÇİN 800 BİN LİRA ÖDENEK ÇIKARTILDI"   14:53   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ YENİ ANAYASA TEKLİFİ İÇİN PARTİ GRUPLARINA ZİYARETE BAŞLAYACAK   14:27   UTKU ÇAKIRÖZER, MİNE ÖZERDEN VE ÇİĞDEM MATER`İ BAKIRKÖY CEZAEVİ`NDE ZİYARET ETTİ: "GEZİ DAVASI TUTUKLULARI DERHAL SERBEST BIRAKILMALI"   14:27   ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ MERSİN YÖNETİMİNDEN VAHAP SEÇER`E ZİYARET   14:23   BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI... AHMET AKIN: "ASLA `ENKAZ DEVRALDIK` DEMEYECEĞİZ. MAZERET DEĞİL İŞ ÜRETECEĞİZ"   14:16   GAMZE TAŞCIER`DEN ALİ YERLİKAYA`YA `1 MAYIS` TEPKİSİ   14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:04   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, AMEDSPOR KULÜBÜ BAŞKANINA TEBRİK TELEFONU   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:55   TÜRKİYE, NATO GENEL SEKRETERLİĞİ İÇİN HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE`NİN ADAYLIĞINA DESTEK VERECEĞİNİ AÇIKLADI   13:20   KAYSERİ`DEN İSTANBUL`A GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKAN "YÜRÜYEN ADAM" LAKAPLI NEŞET TURAN, AKSARAY`DA KAMYONET ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   12:46   SİNAN ATEŞ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI: 22 KİŞİ HAKKINDA ``TASARLAYARAK ÖLDÜRME" SUÇUNDAN İDDİANAME DÜZENLENDİ   12:20   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "BİR TARAFTA LÜKS YAŞAM DİĞER TARAFTA VATANDAŞIN MİLYARLARCA LİRALIK BORCU VAR"  
 
     
   

ÖZGÜR KARABAT: "BESİLİK DANALARIN KİLOSU 3,90 DOLARA ALINDI, ÜRETİCİYE YAKLAŞIK 6 DOLARA SATILACAK. UCUZ ETİ VATANDAŞA PAHALI SATARAK MI ENFLASYONLA MÜCADELE EDECEKSİNİZ?"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bu yıl yapacağını duyurduğu 600 bin baş besilik hayvan ithalatını sert bir dille eleştirdi. Besilik danaların kilosunun 3,90 dolara alındığını belirten Karabat, üreticilere ise yaklaşık 6 dolara satılacağını ifade etti. Karabat, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Mehmet Şimşek, ’Dezenflasyon zaman ve kararlılık gerektiriyor. Sabırla ve azimle fiyat istikrarı sağlanıncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz’ diyor. Ucuz eti vatandaşa pahalı satarak mı enflasyonla mücadele edeceksiniz?" sözlerine yer verdi. Ayrıca Karabat, AKP’nin geçmişte patates-soğan depolarını basarak göstermelik çözümler sunduğunu belirterek, şimdi ise Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı ile Mehmet Şimşek’in ofislerine bir ziyaret gerektiğini ve hangi ithalatçıların bu ofislerde cirit attığını görmek istediklerini ifade etti.

 

Tarih : 7 Mart 2024 Perşembe 13:48   Okunma : 135

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, “Bu yıl Tarım ve Orman Bakanlığı 600 bin baş besilik hayvan ithalatı yapacağını duyurdu. Besilik danaların kilosu 3,90 dolara alındı. Peki, üreticiye kaça satılacak? 187 TL`ye. Yani yaklaşık 6 dolara. Mehmet Şimşek, ‘Dezenflasyon zaman ve kararlılık gerektiriyor. Sabırla ve azimle fiyat istikrarı sağlanıncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz` diyor. Ucuz eti vatandaşa pahalı satarak mı enflasyonla mücadele edeceksiniz? Şov için patates-soğan depolarını basan, marketlerde etiket kontrolü yapan AKP, gitsin Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı ile Mehmet Şimşek`in ofislerini bassın. Bakalım hangi ithalatçılar o ofislerde cirit atıyor” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, Tarım ve Orman Bakanlığı`nın 600 bin baş besilik hayvan ithalatına ilişkin açıklama yaptı. Karabat`ın bugün X hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“BESİLİK DANALARIN KİLOSU 3,90 DOLARA ALINDI. ÜRETİCİYE 187 TL`YE YANİ YAKLAŞIK 6 DOLARA SATILACAK”

“İşte AKP`nin enflasyonla mücadelesi kilosu 124 TL`ye ithal edilen besilik danalar üreticiye 187 TL`den satılacak. Şubat`ta gıda enflasyonu yüzde 8,25 oldu. Yıllık gıda enflasyonu yüzde 71,12 seviyesinde. AKP ise gıdayı daha da pahalı yapacak adımlar atıyor. Bu yıl Tarım ve Orman Bakanlığı 600 bin baş besilik hayvan ithalatı yapacağını duyurdu. Uruguay`dan ilk gemi yola çıktı. Besilik danaların kilosu 3,90 dolara (124 TL) alındı. Peki, üreticiye kaça satılacak? 187 TL`ye. Yani yaklaşık 6 dolara.

“BESİLİK HAYVAN PAHALI SATILIYOR”

Tarım yazarı değerli gazeteci Ali Ekber Yıldırım ayrıntıları yazdı. Et ve Süt Kurumu`nun yaptığı bu ithalatla elde edilecek kârla hayvancılık geliştirilecekmiş. Yıldırım`ın yazısını okumanızı öneririm. Biz makro ekonomik politikalara bakalım. İçeride çiftçinin üretim maliyeti düşürülmeye çalışılmadan ithalata bağımlılık bitmez. İthalatla üretici ezilmesin denilerek besilik hayvan pahalı satılıyor. Ancak üretici zaten mazotla, yem fiyatlarıyla ezilmiş durumda.

“BESİLİK HAYVAN PAHALI SATILIYOR”

2024 bütçe gelirlerinin yüzde 88,12`si vergilerden oluşuyor. Toplamda 8,3 trilyon TL vergi toplanması öngörülüyor. Bu kadar yüksek gelir varken, ‘İthal besilik hayvanlardan gelir elde ederek hayvancılığı destekleyeceğiz` demek, bu işten anlamadığınızın itirafıdır. Besilik hayvan pahalı satılıyor. Bütçeden üreticimizi destekleyip, uygun fiyatlı ithal edilen etleri de vatandaşa ucuz satarsanız, gıda fiyatlarındaki artışı frenlemiş olursunuz. Ama ithalat lobilerini destekleyen AKP`nin böyle bir derdi yok.

“MARKETLERDE ETİKET KONTROLÜ YAPAN AKP, GİTSİN TARIM BAKANI İBRAHİM YUMAKLI İLE MEHMET ŞİMŞEK`İN OFİSLERİNİ BASSIN”

Tarım Bakanı`nın aynı zamanda Et ve Süt Kurumu`nda yönetici olan danışmanının Macaristan`da hayvan satış şirketi kurduğunu belgelerle açıkladım. Benzer bir senaryonun Güney Amerika ülkelerinde de devreye alındığı belirttim. Plan tıkır tıkır işliyor. Vatandaşı ve ülkeyi düşünen ise yok. Mehmet Şimşek, ‘Dezenflasyon zaman ve kararlılık gerektiriyor. Sabırla ve azimle fiyat istikrarı sağlanıncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz` diyor. Ucuz eti vatandaşa pahalı satarak mı enflasyonla mücadele edeceksiniz? Şov için patates-soğan depolarını basan, marketlerde etiket kontrolü yapan AKP, gitsin Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı ile Mehmet Şimşek`in ofislerini bassın. Bakalım hangi ithalatçılar o ofislerde cirit atıyor?”

 

Paylaş :
Etiketler :  chp, özgür karabat, mersin, vahap seçer, emekli, enflasyon

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA