28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

ÖZGÜR ÖZEL: "YARINDAN İTİBAREN BÜTÜN TÜRKİYE`DE BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ `SEÇİLDİĞİMDE MAL VARLIĞIMI BELEDİYENİN KAPISINA ASACAĞIM` DİYE TAAHHÜTNAME İMZALAYACAKLAR"


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kütahya`da; "Yarından itibaren bütün Türkiye`de belediye başkanlarımız bir taahhütname imzalayacaklar. ‘Mal varlığımı seçildiğimde belediyenin kapısına asacağım` diye taahhütname imzalayacaklar. Ayrıca kadın hakları konusunda, kadın istihdamını artırma konusunda taahhütte bulunacaklar. Hayvan hakları konusunda taahhütte bulunacaklar. Dünden bugüne bir ihtiyaç daha ortaya çıktı. CHP`li belediyeler, kişilerin dini inancı, mezhebi, etnisitesi, doğduğu yer, ırkı ve hangi siyasi görüşe bağlı olduklarına bakılmaksızın belediye hizmetlerini eşit sunacaklarına ve belediyelerin kapılarını herkese tam olarak ardına kadar açacaklarına söz verecekler” dedi.

 

Tarih : 7 Mart 2024 Perşembe 16:28   Okunma : 322

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kütahya`da; "Yarından itibaren bütün Türkiye`de belediye başkanlarımız bir taahhütname imzalayacaklar. ‘Mal varlığımı seçildiğimde belediyenin kapısına asacağım` diye taahhütname imzalayacaklar. Ayrıca kadın hakları konusunda, kadın istihdamını artırma konusunda taahhütte bulunacaklar. Hayvan hakları konusunda taahhütte bulunacaklar. Dünden bugüne bir ihtiyaç daha ortaya çıktı. CHP`li belediyeler, kişilerin dini inancı, mezhebi, etnisitesi, doğduğu yer, ırkı ve hangi siyasi görüşe bağlı olduklarına bakılmaksızın belediye hizmetlerini eşit sunacaklarına ve belediyelerin kapılarını herkese tam olarak ardına kadar açacaklarına söz verecekler” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün Kütahya`da düzenlenen aday tanıtım ve halk buluşmasına katıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Kütahya Belediye Başkanı Adayı Eyüp Kahveci de Özel`e eşlik etti.

Kahveci, "Bugünden itibaren geri sayım başladı. Buradan çıkışta hatırınız, nazınız kime geçiyorsa Kütahya`yı değiştirmek için Kütahya`nın makus tarihini yenmek için el birliği ile Kütahya`ya kazandırmak adına CHP gece gündüz oy istemeye var mıyız" diyerek Kütahyalılardan oy istedi.

Özgür Özel, Kütahya`da yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“Kütahya`nın sıkıntılarını biliyorum. Ege`nin küçülen tek kenti olduğunu biliyorum. Göç verdiğini biliyorum. Nüfusun yaşlandığını biliyorum. Yetişmiş eleman sıkıntısını, var olanın da Kütahya`yı terk ettiğini biliyorum. Binlerce milyonlarca yıllık tarih, Kütahya`nın bunca zenginliği, imkanı varken bir turizm, master planının bile olmayan vizyonsuzluğu, Kütahya`yı tamamen kendi kaderine bırakanları biliyorum.

KÜTAHYA`NIN YILLARDIR DOĞAL GAZ SORUNU ÇÖZÜLMEZ: Bir yandan Tayyip Erdoğan`ın doğal gaz isteyenleri azarladığını biliyorum. Bir yandan Domaniç`te kendisi en erken ‘2026` derken, adayın ‘Bu sene doğal gaz getireceğiz` yalanıyla oy toplamaya çalıştığını biliyorum. Dumlupınar`ın Şaphane`nin doğal gaz sorununu biliyorum. Peki Türkiye sen biliyor musun? Bu Kütahya`yı yıllardır Cumhur İttifakı yönetir ama yıllardır bu doğal gaz sorunu çözülmez.

BU YAPTIĞINIZI DELİ DUMRUL YAPMAZ: Kütahya`da mevcut belediye başkanı dikkatini dağıttı. Şehrin sorunlarına odaklanmayı bıraktı. Yoruldu, bezdi, bıktı. İlgisiz bir şekilde şehrin sorunlarında uzaklaşmış durumda. Sadece merkez ilçede değil şehrin tüm ilçelerinde ciddi sıkıntılar var. Merkezdeki en büyük kartlı sayaçlarda yaptıkları tuhaf uygulama. Parayı yatırıyormuşsun, doğal gazını alıyorsun bir dahakini alana kadar arada zam geliyor. Sen ödediğin doğal gazı yaktım sanıyorsun yenisini almaya gidiyorsun eskisinin zammını kesiyorlar. Bu yaptığınızı Deli Dumrul yapmaz.

TUNÇBİLEK, YILLARDIR  HEPİMİZİ ZEHİRLİYOR: Diğer taraftan Tunçbilek santralinde baca sorunu var. Yıllardır ‘Doğal gaz gelecek bu iş hallolacak` diyorlar, 10 yıldır söz veriyorlar. Hem doğal gaz sözlerini tutmuyorlar hem de bacanın filtreleri hepimizi zehirliyor. Bir yandan Tavşanlı`daki özelleştirmelerin yarattığı işsizliği bir yandan Dumlupınar`da Yenimahalle belediyemizin yapıp teslim ettiği tesislerin ilgisizlik yüzünden perişan hale geldiğini görüyoruz.

Bugün sabah dedim, bu seçimlerde herkes başka başka yerleri konuşuyor. Ama seçim akşamı Türkiye`de en çok konuşulacak seçim sonuçlarından bir tanesi Kütahya`nın seçim sonuçları olacak. Eyüp başkan, başkan olacak.

PEŞİNDEN GİTTİKLERİN İŞGAL DONANMASINA KIRMIZI HALI SERİYORDU: Gelelim Altıntaş Ovası`na. Yani çiftçilerin çektiği büyük ızdıraplara. En başta ne diyordu Recep Tayyip Erdoğan ‘Oyu verin mazotu, benzini düşüreyim` dedi. ‘Biz gelmezsek bunlar gelecek vatanı böldürecekler, bayrağı indirecekler` yalanı ile kandırdı. O zaman ona şu cevabı vereyim Kütahya`dan, ‘Bak Recep Tayyip Erdoğan, bu ülkede bir zaman bayrağı indirmeye ezanı dindirmeye kalktılar. O dönemde senin şimdi peşinden gittiklerin, öve öve bitiremediklerin, çok özlediklerin işgal donanmasına kırmızı halı seriyordu. Benim peşinden gittiklerim, Kartal İstim botunun ucuna çıkmış ‘geldikleri gibi gidecekler` diyordu.

Eğer günün birinde yine birileri bu güzel ülkede beka sorunu ve Türkiye`de bir tehlike olursa Tayyip Erdoğan`ınkiler var ya… O söyleyince havaalanında toplanıyorlar. Kot üstüne perdelik kumaştan yalandan kefen giyiyorlar. ‘Ölmeye geldik` diyorlar. Vallahi o kot üstüne perdelik kumaş çekenler değil ama Çanakkale`de, Dumlupınar`da dedesi kefensiz yatanlar kurtarır bu memleketi.

Özel, tarıma ilişkin de birtakım eleştiriler yaparak, “Son 20 yılda tarım alanlarımız tam 3 milyon hektar azaldı. Yani Belçika kadar. Koskoca bir ülke Belçika kadar tarım alanlarımız ekilmez dikilmez hale geldi” dedi. Özel, emeklilerin geçim sıkıntısına da değinerek şöyle devam etti:

3 DEPO MAZOT EMEKLİDEN ÇALINDI: Yani sadece emekliler 2018 ‘deki emekli ikramiyesinin alım gücüyle bugünkü bayramdaki 3 bin liranın alım gücü arasında 18 kilo kıyma kayıp kıyma. Ramazan geliyor. Kurulacak iftar sofrasından, emeklinin buzdolabından, tezgahından, mutfağından emeklinin kursağından 18 kilo da kıyma çaldı bunlar… Bu şehrin çok önemli bir kısmı emekli ve çiftçi. Emekli maaşı ile mazot hesabı yapalım bakalım. Bu da Kütahya`nın hesabı olsun. Yarın televizyonlar, gazeteler bunu söylesin bunu yazsın. Sadece geçen sene 7 bin 500 lira emekli maaşı ile 375 litre mazot alınıyordu. Bu sene 10 bin liralık emekli maaşı ile sadece 245 litre mazot alınıyor. Aradaki fark 130 litredir. Eğer traktöre koyarsan iki depo, arabaya koyarsan 3 depo mazot geçen seneden bu seneye emekliden çalınmıştır. Bunu Kütahya`dan bütün emeklilerle birlikte bütün milletimize şikayet ediyoruz, yazıklar olsun.

BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ BİR TAAHHÜTNAME İMZALAYACAKLAR: Bu İliç`teki madendeki şirkete parayı bulmuş, 5`li çetelere bulmuş her türlü yandaşa parayı bulmuş bir tek emekliye ‘yok` diyor. Çiftçiye ‘yok` diyor. Altıntaş Ovası`nın çiftçilerine, Kütahya`nın köylülerine ve bütün emeklilere soruyorum. Size böyle yapan Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart`ta Recep Tayyip Erdoğan`a karşınıza çıkacak. 31 Mart`ta Tayyip Erdoğan`a oy var mı? MHP`ye oy var mı? Kütahya, ‘Bizi yok sayana oy vermeyiz` diyor Kütahya. Ama Kütahya kime oy vereceğini biliyor.

CHP`Lİ BELEDİYELER KAPILARI ARDINA KADAR AÇACAKLAR: Yarından 8 Mart`tan itibaren, cuma günü bütün Türkiye`de belediye başkanlarımız bir taahhütname imzalayacaklar. ‘Mal varlığımı seçildiğimde belediyenin kapısına asacağım` diye taahhütname imzalayacaklar. Ayrıca kadın hakları konusunda, kadınların eşit temsili konusunda, kadına karşı şiddette tavizsiz olma konusunda, kadınların belediyecilik hizmetlerinden yararlanırken ve hayatlarını kolaylaştırma konusunda, kreşler yaparak onları sosyal yaşama katma konusunda, kadın istihdamını artırma konusunda taahhütte bulunacaklar. Hayvan hakları konusunda taahhütte bulunacaklar. Çağdaş belediyeciliğin gerektirdiği gençlerin talepleri konusunda taahhütte bulunacaklar. Dünden bugüne bir ihtiyaç daha ortaya çıktı. CHP`li belediyeler, kişilerin dini inancı, mezhebi, etnisitesi, doğduğu yer, ırkı ve hangi siyasi görüşe bağlı olduklarına bakılmaksızın belediye hizmetlerini eşit sunacaklarına ve belediyelerin kapılarını herkese tam olarak ardına kadar açacaklarına söz verecekler.”

 

Paylaş :
Etiketler :  Özgür Özel, Cumhuriyet Halk Partisi, Genel Merkez, Seçim

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA