14 Mayıs 2024 Salı

16:51   MERSİN MİLLETVEKİLİ KIŞ, OTİZMLİ ÇOCUKLARIN VE AİLELERİNİN SESİ OLDU   16:39   CHP MYK, SOMA`DA TOPLANDI…    16:34   CAN ATALAY`DAN SOMA İÇİN SİLİVRİ`DEN MEKTUP   12:59   GÜLNAR’IN TANITIMINA MERSİN BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ   12:10   TARSUS’TA HAYVAN HAKLARI GÜNDEMDE: 1. SOKAK HAYVANLARI ÇALIŞTAYI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!   11:51   CHP MEZİTLİ İLÇE BAŞKANI YILMAZ’DAN EŞİTLİK VURGUSU   11:46   YENİŞEHİR BELEDİYESİNİN ATÖLYE TEMELLİ EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR   10:20   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENTİN DÖRT BİR YANINDA ANNELER GÜNÜ’NÜ KUTLADI   09:57   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ŞEHİR TİYATROSU KURSİYERLERİ, İZLEYİCİ KARŞISINA ÇIKMAK İÇİN GÜN SAYIYOR   09:45   MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TUNCER`DEN KADIN ÜRETİCİ PAZARI`NA ‘ANNELER GÜNÜ` ZİYARETİ   09:44   301 MADENCİNİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ SOMA FACİASININ ÜZERİNDEN 10 YIL GEÇTİ...   16:22   BAŞKAN ÖZER, ESENYURTLU ANNELERLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   CHP ÇORUM MİLLETVEKİLİ TAHTASIZ, ALPAGUT`TA EYLEM YAPAN İŞÇİLERE DESTEK VERDİ: "EMEKTEN ALINTERİNDEN YANAYIZ"   15:54   ANNELER GÜNÜN`NDE İZMİR`DE VATANDAŞLAR ZÜBEYDE ANA`YA KOŞTU   15:47   ZÜBEYDE HANIM, ANNELER GÜNÜ`NDE İZMİR`DE ANIT KABRİ BAŞINDA ANILDI   15:06   SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA`NIN AÇIKLADIĞI "ONAYLI RANDEVU DÖNEMİ" YARIN BAŞLIYOR   14:49   KEMAL KILIÇDAROĞLU`NDAN ANNELER GÜNÜ MESAJI: "EVLADINI TOPRAĞA VERMİŞ BÜTÜN ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜ`NÜ KUTLUYORUM"   14:45   TOKİ MAĞDURLARINDAN İSTANBUL`DA EYLEM: “5 YIL GEÇTİ, İNŞAATLAR HÂLÂ YAVAŞ İLERLİYOR”   14:35   YARGITAY`DA YARIN ÇİFTE SEÇİM YAPILACAK   14:07   METEOROLOJİ`DEN 10 İLDE GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI  
 
     
   

İLK KADIN AMİRAL GÖKÇEN FIRAT: ``TÜRK KADINI VE TÜRK ERKEĞİ YAN YANA, OMUZ OMUZA ÜLKESİNİN BAŞARISI İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEK``


Türk Silahlı Kuvvetleri`nin ilk kadın amirali olan Tuğamiral Gökçen Fırat; "Geçmişte olduğu gibi bugün de ve gelecekte de Türk kadını ve Türk erkeği birlikte, yan yana, omuz omuza ülkesinin başarısı için çalışmaya, üretmeye ve mücadele etmeye devam edecek. Bu sadece bizim tarihimize olan bir borcumuz, sorumluluğumuz değil, aynı zamanda çocuklarımıza bırakacağımız en önemli mirasımız olacaktır. Bu vesileyle tüm kadınlarımızın Kadınlar Günü kutlu olsun diyorum" dedi. 

 

Tarih : 8 Mart 2024 Cuma 16:45   Okunma : 119

Haber: MELİS YILDIRIM / Kamera: ONUR BİNGÖL

Türk Silahlı Kuvvetleri`nin ilk kadın amirali olan Tuğamiral Gökçen Fırat; "Geçmişte olduğu gibi bugün de ve gelecekte de Türk kadını ve Türk erkeği birlikte, yan yana, omuz omuza ülkesinin başarısı için çalışmaya, üretmeye ve mücadele etmeye devam edecek. Bu sadece bizim tarihimize olan bir borcumuz, sorumluluğumuz değil, aynı zamanda çocuklarımıza bırakacağımız en önemli mirasımız olacaktır. Bu vesileyle tüm kadınlarımızın Kadınlar Günü kutlu olsun diyorum" dedi. 

Türk Silahlı Kuvvetleri`nin ilk kadın amirali olan Tuğamiral Gökçen Fırat, Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu mensubu kadın harbiyeliler ile TCG NUSRET`te bir araya geldi. Kadın harbiyelilerle seyir icra eden Fırat, tecrübe aktarımında bulundu. Tuğamiral Fırat, 109 yıl önce Çanakkale Deniz Savaşları`nın en kritik zamanında Nusret Mayın Gemisi`nin 26 mayını dahiyane bir taktikle dökülmesinin yalnızca taktik anlamda bir başarı değil, aynı zamanda çok büyük etkileri olduğunu söyledi. "Savaşın gidişatını değiştirdi, Türk milletinin kaderini değiştirdi. Kurtuluş Savaşı`na giden yolda Türk milletinin ihtiyaç duyduğu güveni ve inancı getirdi" diyen Fırat, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çanakkale Deniz Savaşı, `Çanakkale geçilmez`in denizdeki mührü oldu. Bu tarihi olayla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü`nün bir araya gelmesinin vesilesiyle bayan Harp Okulu öğrencilerimizle bir araya geldik. Bayan öğrencilerimiz Deniz Harp Okulu`ndaki eğitimlerinin ardından donanmamıza katılacaklar, deniz kuvvetlerimizin çok önemli bir unsuru olacaklardır. Ancak Türk kadınının deniz kuvvetlerimizin, donanmamızın, daha da geniş anlamda savunma ve güvenliğin önemli bir parçası olması aslında yeni bir şey değil. Türk milleti buna çok aşina. Kurtuluş Savaşı`nda kendi canı pahasına, çocukları pahasına kurtuluş mücadelesine destek veren, bizzat katılan tarihi kadın kahramanlarımızla dolu. Geçmişte olduğu gibi bugün de ve gelecekte de Türk kadını ve Türk erkeği birlikte, yan yana, omuz omuza ülkesinin başarısı için çalışmaya, üretmeye ve mücadele etmeye devam edecek. Bu sadece bizim tarihimize olan bir borcumuz, sorumluluğumuz değil, aynı zamanda çocuklarımıza bırakacağımız en önemli mirasımız olacaktır. Bu vesileyle tüm kadınlarımızın Kadınlar Günü kutlu olsun diyorum."

Paylaş :
Etiketler :  TSK, Amiral, Deniz Kuvvetleri, Kadın

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA