29 Nisan 2024 Pazartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, 8 MART`TA BİR DİZİ FARKINDALIK ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ


Mersin Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü`ne özel olarak kentin birçok noktasında etkinlik düzenledi. Eğitim ve atölye çalışmaları ile kentte kadın farkındalığı artıran Büyükşehir, bu kapsamda Etkinlik ve Nikah Salonu`nda panel düzenledi. Panelde, kadın hareketleri ve sivil toplum faaliyetlerine dair kadın çalışmalarının gelişimi tarihsel bağlamıyla ele alındı. Etkinlikte, üretici kadın stantları da kurularak el emeği ürünler satışa sunuldu.

 

Tarih : 9 Mart 2024 Cumartesi 10:32   Okunma : 309

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü`ne özel olarak kentin birçok noktasında etkinlik düzenledi. Eğitim ve atölye çalışmaları ile kentte kadın farkındalığı artıran Büyükşehir, bu kapsamda Etkinlik ve Nikah Salonu`nda panel düzenledi. Panelde, kadın hareketleri ve sivil toplum faaliyetlerine dair kadın çalışmalarının gelişimi tarihsel bağlamıyla ele alındı. Etkinlikte, üretici kadın stantları da kurularak el emeği ürünler satışa sunuldu.

Mersin`de kadınların eğitim sağlık, kültür-sanat, spor, kariyer ve istihdam gibi birçok alanda fiziksel ve sosyal durumlarının desteklenmesi için hizmet üreten Mersin Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında kentin birçok noktasında etkinlik düzenledi. Geçen günlerde Tarsus`a Değer Katanlar Kulübü (TADEKA) bünyesinde Tarsus Gençlik Kampı`nda kadın sanatçıları ağırlayan Büyükşehir, kadın atölyelerinde kadın farkındalığı yaratmak amacıyla eğitim düzenledi.

‘TÜRKİYE`DE KADIN ÇALIŞMALARI` SUNUM YAPILDI

Büyükşehir`in gerçekleştirdiği etkinliklerin adreslerinden biri Etkinlik ve Nikah Salonu`nda düzenlenen panel oldu. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen panelde Mersin Üniversitesi Sosyoloji ve Kadın Araştırmaları Bölümü`nden Prof. Dr. Ayşe Azman ‘Türkiye`de Kadın Çalışmaları` konulu sunum yaptı. Sunumda Türkiye`de kadın hareketleri tarihsel bağlamıyla ele alınarak, sivil toplum faaliyetlerine dair bilgi verildi. 

‘KADIN OLMANIN GÜNAHI` BELGESELİ İZLETİLDİ 

Panelde, Türkiye`de kadın aktivizminin gelişmesini sağlayan ve kadın hakları savunucusu, gazeteci, düşünür ve yazar Nezihe Muhittin`in hayatını anlatan ‘Kadın Olmanın Günahı` adlı belgesel izlendi. Belgeselin sonunda ise Girne Amerikan Üniversitesi Psikoloji ve Felsefe Uzmanı Prof. Dr. Kamuran Elbeyoğlu ‘Mersin`de Kadın Çalışmaları` konulu sunum yaptı. Kadının ikincil konumdan kurtulabilmesi ve kendi ayakları üzerinde durabilmesini sosyo-kültürel bağlamda ele aldı.

ÜRETİCİ KADIN STANTLARI AÇILDI

Etkinlikte, TADEKA bünyesinde ve ressam Sema Tüfekçi`nin emek ve destekleri ile Tarsus Gençlik Kampı`nda kadın sanatçıların resmetmiş olduğu eserler de sergilendi. Kentin birçok noktasına kurduğu üretici kadın pazarı ile kadınlara görünürlük kazandıran ve ürünlerinin satılması için pazar ağı oluşturan Büyükşehir, bu kez de üretici kadın stantları ile Galatasaray Meydanı`nda yer aldı. El emeği ile üretilen pek çok ürün alıcılarının satışına sunuldu. 

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Kadın Şube Müdürü Edibe Sahil, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü`nde Büyükşehir Belediyesi olarak kutlama için değil, farkındalık yaratmak, dayanışma içinde olmak için kadınlarla bir araya geldiklerini belirtti. Yapılan etkinlikten bahseden Sahil, şunları söyledi:

“Prof. Dr. Ayşe Azman ve Prof. Dr. Kamuran Elbeyoğlu olmak üzere iki değerli konuğumuz vardı.  Onlar bize Mersin`de ve Türkiye`de kadın hareketi konularında sunum gerçekleştirdiler. Ayrıca Nezihe Muhittin belgeselini izledik. Çünkü Nezihe Muhittin kadın hareketinde sesi kısılmış ve sesini çıkaramamış bir öncü. Biz onun hikayesini, kadınlara göstermek istedik. O tarihlerde gerçekleşen olayları kadınlarla paylaşmak istedik. Böyle bir 8 Mart etkinliği planladık.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer`in göreve gelmesiyle birlikte Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi`ni de hayata geçirdiğini aktaran Sahil, şöyle devam etti:

“2019 yılından önce Mersin Büyükşehir Belediyesi`nde Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi`ni bırakın kadın birimi bile yoktu. Bugün gelinen noktada ise, Türkiye`de çok sayılı olan Kadın Dairesi Başkanlıklarından biridir burası. Birimin içerisinde bir kadın şube müdürlüğü, toplumsal cinsiyet eşitliği şefliği olan bir belediyeyiz. Biz bu birimle ve bu altyapıyla Mersin`de kadın politikalarını etkiliyoruz. Mersin`deki kadın hareketinin öncüsü olabiliyoruz. Kadınlarla ilgili böyle özel bir birimde çalıştığım için kendi adıma çok mutluyum.”

Mersin Üniversitesi Sosyoloji ve Kadın Araştırmaları Bölümü`nden Prof. Dr. Ayşe Azman, etkinlikle ilgili şunları dile getitrdi:

“Ben Nezihe Muhittin`i çeşitli sosyal araştırmacı, sosyal tarihçiler aracılığıyla tanıdım ve çok içimi acıtan öyküsü vardı. Onun öyküsü beni onun üzerine daha fazla düşünmeye ve okumaya itti. Açıkçası Nezihe Muhittin çok kıymetli birisi. Özellikle Türkiye`deki siyasal mücadele açısından kritik bir öneme sahip bir isim. Yeni dönemde Başkanımız Vahap Seçer seçilirse çok daha başarılı çalışmalara imza atar.” 

Etkinlikte sunulan resim sergisinde eseri bulunan Seval Toker, “2 gün bize çok güzel anlar yaşattılar. Biz grup olarak orada resim yaptık ve çok güzel bir şekilde ağırlandık. Büyükşehir Belediyesi, kadın olarak değerimizin farkında olmamızı sağlıyor” diye konuştu. 

Yıllardır kadın hakları ve kadın farkındalığı oluşturmak için bireysel mücadele verdiğini söyleyen Hülya Karadağ da “Başkanımız Vahap Seçer kadın haklarına ve kadınlara karşı çok duyarlı. Yaptığı işler de belli zaten. Kadınların bisiklet sürebilmesi için bisiklet yolu yaptı. Kadınlar adına yapılan her şeyi takdir ediyorum” dedi. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA