27 Nisan 2024 Cumartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN “KIR ÇİÇEKLERİ” İL ŞAMPİYONU OLDU  


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin “Kır Çiçekleri” projesinde yetişen yetenekli kız çocukları, Okul Sporları Atletizm Küçükler ve Yıldızlar İl Birinciliği Yarışmaları`nda toplamda aldıkları 613 puanla il şampiyonu oldu.

 

Tarih : 9 Mart 2024 Cumartesi 11:18   Okunma : 362

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin “Kır Çiçekleri” projesinde yetişen yetenekli kız çocukları, Okul Sporları Atletizm Küçükler ve Yıldızlar İl Birinciliği Yarışmaları`nda toplamda aldıkları 613 puanla il şampiyonu oldu. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde 4 yıl önce başlatılan “Kır Çiçekleri” projesi kapsamında yetişen yetenekli kız çocukları, aldıkları başarılarla Mersin`i gururlandırmaya devam ediyor. 28 ve 29 Şubat 2024 tarihlerinde Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından yapılan Okul Sporları Atletizm Küçükler ve Yıldızlar İl Birinciliği Yarışmaları`nda Kır Çiçekleri de mücadele etti. 2 gün süren yarışmalarda branş bazında il birinciliği ve ikinciliği elde eden Kır Çiçekleri toplamda aldıkları 613 puanla il şampiyonu oldu. 

KIR ÇİÇEKLERİ, 4 YILDIR ÜST ÜSTE MERSİN ŞAMPİYONU 

Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi`nde yapılan yarışmanın ilk gününde Kır Çiçekleri; ‘60M Yıldız Kızlar`, ‘Uzun Atlama Yıldız Kızlar`, ‘Gülle Atma Yıldız Kızlar`, ‘800M Yıldız Kızlar` ve ‘2000M Yürüyüş Yıldız Kızlar` kategorilerinde yarıştı.  İlk gün yarışlarında ‘60M Yıldız Kızlar`da Gülseren Feyza Uysal birinci oldu. Nida Nur Turhan ‘Gülle Atma Yıldız Kızlar`da birinciliği elde ederken, Dilan Çelik de ‘Uzun Atlama Yıldız Kızlar`da birinci oldu. ‘800M Yıldız Kızlar`da ise Reyhan Göktaş birinci olurken, ‘2000M Yürüyüş Yıldız Kızlar` kategorisinde ise Zahide Gül Bilgiç ikinciliği elde etti. İlk gün yarışlarının tümünde takım sırlamasında birinci olan Kır Çiçekleri, bu başarıları ile puanlı atletizmde 4 yıldır üst üste Mersin şampiyonu oldu.

İkinci gün yarışlarında ise ‘100M Engel Yıldız Kızlar` Gülseren Feyza Uysal ikinci, ‘Yüksek Atlama Yıldız Kızlar`da Ecrin Toprak dördüncü, ‘Cirit Atma Yıldız Kızlar`da Yağmur Dedecan ikinci, ‘1500M Yürüyüş Yıldız Kızlar` Reyhan Göktaş ikinci olurken, ‘5x80 Yıldız Kızlar Bayrak Koşusu`nda Dilan Çelik, Ecrin Toprak, Gülsüm Yıldız, Elif Azra Şenateş, Gülseren Feyza Uysal birinci oldu. 

Kır Çiçekleri`nin gösterdiği başarılara ilişkin konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı`nda Atletizm Antrenörü Nezir Ergin, şunları söyledi:

“Kır Çiçekleri`nin bütün başarısının en önemli ve en büyük etkeni bizim bir aile olmamız. Bir aile kavramıyla hareket etmemiz. Aşçısından destek personeline, daire başkanından, tüm eğitimleriyle ilgilenen öğretmenlerine kadar herkesin can-ı gönülden mücadele ederek bu çocukların daha iyi bir gelecek elde etmesi ve daha başarılı olması için bir bütün olarak çalışmasından kaynaklanıyor.”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer`in spora çok destek verdiğini ve Kır Çiçekleri projesinin de bu dönemde hayata geçirildiğini vurgulayan Nezir, şöyle devam etti:

“4 yıl önce il birinciliğine dahi katılmayan sporcularımızla bugün Türkiye`de sayısız dereceler elde etmeye başladık. Sadece geçen sene 33 Türkiye madalyası aldık. Henüz 2024`ün başında olmamıza rağmen Bursa`da gerçekleştirilen 16 yaş altı kapalı salon yarışmasında gülle atma Türkiye şampiyonluğu, her iki bayrak takımımız ise, 2009 ve 2010 gruplarında Türkiye üçüncü oldu. Hemen ardında gerçekleştirilen Seyfi Alanya Atmalar Türkiye Şampiyonası`nda gülle ve disk atma branşlarında Türkiye şampiyonlukları elde ettik. Bugün artık milli takım seviyesinde sporcular yetiştiriyoruz. Sıfırdan başlayan çocuklarımızla artık meyvelerini toplamaya başladık. Mersin adına Türk sporu adına kadının inanılmaz güzel.”

 


 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA