28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

YALÇIN KARATEPE: "İKTİDARIN YARATTIĞI DERİN YOKSULLUKTAN DOLAYI VATANDAŞLAR YEREL YÖNETİMLERDEN DESTEK BEKLER HALE GELMİŞ"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, Samsun`da; "İktidarın yaratmış olduğu bu derin yoksullukla vatandaş tek başına mücadele etmekte zorlandığı için yerel yönetimlerden hakikaten ciddi destek bekler hale gelmiş. Bu destek, değişik şekillerde ya da türlerde olabilir ama bu destek programlarını vatandaşların beklediği çok net bir şekilde görülüyor” dedi.

 

Tarih : 9 Mart 2024 Cumartesi 17:35   Okunma : 276

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, Samsun`da; "İktidarın yaratmış olduğu bu derin yoksullukla vatandaş tek başına mücadele etmekte zorlandığı için yerel yönetimlerden hakikaten ciddi destek bekler hale gelmiş. Bu destek, değişik şekillerde ya da türlerde olabilir ama bu destek programlarını vatandaşların beklediği çok net bir şekilde görülüyor” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Samsun`da partisinin İl Başkanlığı`nda açıklama yaptı. Karatepe`ye, Samsun Milletvekili Murat Çan ve İl Başkanı Mehmet Özdağ eşlik etti. Karatepe, şunları söyledi:

"ADAYLARIMIZ ÇOK İYİ HAZIRLANMIŞLAR"

"Geçmiş yıllardan daha iyi bir performans göstereceğiz sandıkta. İddiamızın daha yüksek olduğunu uzaktan da görüyoruz ama buraya geldikten sonra bu heyecanın neden var olduğunu, hakikaten alanda gözledim. Hem büyükşehir konusunda oldukça iddialı olduğumuzu gördüm hem de merkez ilçeler İlkadım ile Atakum`da örgütlerimizin ne kadar yoğun faaliyetlerini sürdürdüklerini gördüm. Ümit ediyoruz ki beklenti de o örgütlerimizde, mevcut belediyemize ek olarak, yeni belediyelerin de bu süreçte CHP`ye kazandırılma olasılığının çok kuvvetli olduğunu görüyorum. Adaylarımız çok iyi hazırlanmışlar. Bugün bir Seçim Koodinasyon Merkezi (SKM) açılışı için İlkadım ilçesi Hastanebaşı semtine gittik. Oldukça yoğun ilgi vardı. Kalabalıktı, oradaki hem adayımızı hem örgütümüzü heyecanlandırmıştı. Adaylarımız, projeleri konusunda çok iyi hazırlanmışlar.

"YEREL YÖNETİMİN KAPSAMI GENİŞLEDİ"

SKM açılışında aynı masada oturduğumuz bir vatandaş, doğal gazı olmadığı için kömürün ne kadar pahalı olduğunu, bir ton kömürün 10 bin lira üzeri olduğunu onun da yetmediğini, odunun ne kadar pahalı olduğunu aslında hayat pahalılığının onları yaşam standardını ne kadar doğrudan etkilediğini, çok açık bir şekilde ifade ediyor. Diyebilirsiniz ki; bu yerel yönetimlerin sorunu değil. Hayat pahalılığı, enflasyonla mücadele, yerel yönetimlerden beklenen bir şey değil. Aslında tam tersi yerel yönetimlerin de bu süreçte etkin olacağı, vatandaşta böyle bir beklenti var. Nedir o; iktidarın yaratmış olduğu bu derin yoksullukla vatandaş tek başına mücadele etmekte zorlandığı için yerel yönetimlerden hakikaten ciddi destek bekler hale gelmiş. Bu destek, değişik şekillerde ya da türlerde olabilir ama bu destek programlarının vatandaşlardan beklendiği çok net bir şekilde görülüyor. Dolayısıyla bir belediyeden beklenen, hizmet biçimi de epey genişlemiş. Eskiden ne beklerdik altyapı hizmeti versin, çöp toplasın, park bahçeleri, kaldırımlar düzenlensin. Yerel yönetimin tanımın kapsamı epey genişledi. Sosyal programlar da belirgin biçimde rol almaya başladılar. Kreş hizmetinden evde bakım hizmeti ihtiyacı olan insanlara yönelik projelere varıncaya kadar pek çok beklentiler içerisinde olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla en azından benim çocukluğum da bildiğim şekliyle değil, bugün tam bir sosyal devletin daha lokal ölçekte, faaliyet gösterdiği bir yapıya dönüşüyor.

"SAMSUN`DAN MUTLU, HEYECANLI AYRILIYORUM"

Bu dönüşüme yakın vatandaştan bir beklenti var çünkü hakikaten krizin bu kadar yoğun olduğu bir dönemde kendisini yalnız ve çaresiz hissediyor. Arzu ettiği desteği iktidardan bulamadığı için çok kolay erişebildiği fiziki olarak kolay ulaşabildiği belediye başkanı, meclis üyesi mesafelerin kısa olduğu, kapısını tıklayarak girebildiği, yerlerden talepleri yüksek sesle dillendiriyor. Dolayısıyla önemli hale geldiğiniz görüyoruz. Bundan sonraki süreçte bu tür beklentiler daha da artacak. Hizmet kapsamının hakikaten bir yerel yönetim, bir yönetim birimi ne yaparsa onun neredeyse tüm, parçalarını sunar hale gelecek. Bu CHP`liler için sevindirici bir şey. Bizim sosyal demokrat belediyecilik anlayışımız aslında bunu yapmayı vaat ediyor. Halkın hayatına doğrudan dokunacak politikaları hayata geçirmeyi vaat ediyor. O yüzden başarılı olacağımıza inanıyorum. Yerel yönetimlerdeki başarının genel seçimlere de yansıyacağını orada da Türkiye`nin genel yönetiminde de partimizin söz sahibi olacağını düşünüyoruz. Bugün gördüklerimden memnun oldum. Samsun`dan mutlu ayrılıyorum, heyecanlı ayrılıyorum. Hatta belediye başkan adaylarımız, 1 Nisan`ı takip eden günlerde mazbatalarını aldıktan sonra kahve içmeye davet ettiler. Makamlarında ağırlayacaklarını söylediler. Ben de o daveti kabul ettim. İnşallah o davetleri gerçekleştirme şansına sahip oluruz nisan ayının ilk haftasında."

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA