27 Nisan 2024 Cumartesi

16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!   12:52   ÖZGÜR ÖZEL, DENİZLİ İL BAŞKANI ALİ OSMAN HORZUM’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU   12:31   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL DENİZLİ`DE   11:35   İSİAS OTELİ DAVASI... KIZI ASYA`YI KAYBEDEN BABA MEHMET TÜLEK: “SÜRECİN ŞEFFAF VE BİLİME DAYALI YÜRÜTÜLMESİNİ İSTİYORUZ”   10:45   DEPREMDE 72 KİŞİYE MEZAR OLAN İSİAS OTELİ DAVASI’NIN İKİNCİ DURUŞMASI GERÇEKLEŞTİ   09:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KIYI EKOSİSTEMLERİNİN RESTORASYONU ÇALIŞMALARI BARCELONA’DA ANLATILDI   09:20   ‘BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ` YARIN YAPILACAK   16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”  
 
     
   

BAŞKAN GÜLTAK; “KADINLARIN DESTEĞİYLE 1 NİSAN’DA KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ”


Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, kadınların hayatını değiştiren proje ve çalışmaları anlatarak; “İnanıyorum ki 2019’da olduğu gibi 31 Mart 2024’te de kadınların büyük desteği ile yeniden göreve geleceğiz.

 

Tarih : 9 Mart 2024 Cumartesi 21:15   Okunma : 198

Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, kadınların hayatını değiştiren proje ve çalışmaları anlatarak; “İnanıyorum ki 2019’da olduğu gibi 31 Mart 2024’te de kadınların büyük desteği ile yeniden göreve geleceğiz. Kadınların, gençlerimiz ve çocuklarımızın hayatını değiştiren hizmetlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. 1 Nisan’dan sonra da Akdeniz’de barış, huzur, kardeşlik, sevgi ve güven iklimi hâkim olacak” dedi.

Mersin Devlet Opera ve Bale Müdürlüğü salonunda düzenlenen etkinliğe Eski Ekonomi Bakanı ve Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan, AK Parti MKYK Üyesi Mustafa Sever, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, AK Parti Mersin İl Başkanı Âdem Aldemir, AK Parti ve MHP İlçe Başkanları, partilerin kadın ve gençlik teşkilatları, muhtarlar ile çok sayıda davetli katıldı.

Akdeniz Belediyesi’nin geçen 5 yılı kapsayan hizmetlerin; kentsel dönüşüm, eğitim, istihdam, kültür, sanat, spor ve meslek edindirme projeleri ile festivallerin yansıtıldığı filmin ardından salonu dolduran konuklara hitap eden Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, konuşmasına ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ederek başladı.

“Kadınlar için kültür ve sanat evlerini açtık”

Bu tür etkinliklerin 1 güne sığdırılmasına karşı olduğunu söyleyen Başkan Gültak; “Biz her günü 8 Mart gibi gördük. Baktık ki bölgemizde kadınlarımız dezavantajlı… Genelde evlerinde kalıyorlar. Pazara çıkıp alışveriş yapıyorlar ama sosyal faaliyet hiç yok veya çok az. Bundan dolayı Akdeniz’de öncelikle kadınlar için kültür ve sanat evleri açtık. Bu merkezler daha önce yoktu. Bu evlerimizde, halk eğitimden aldığımız destekle kadınlar için birçok kurs açtık. Bu kurslarda dikiş-nakış öğrendiler, okuma-yazma öğrendiler, kuaförlük kursu alarak kendilerini geliştirdiler.

Kültür ve sanat evi kursiyeri iken gerekli tüm eğitim ve belgeleri alarak usta öğretici olan ve bugün belediyenin kültür evlerinde usta eğiticilik yapan kadınların hikayesini de paylaşan Başkan Gültak, “Kadınlar, artık Akdeniz’de hayata farklı bakıyor. Hayata tutunma, öğrenme, üretme ve bir yerlere gelebilmek için mücadele var. Tüm evlerimizde ayrıca kreş de var. Kültür sanat evine gelmek isteyen kadınlar, çocuklarını da kreşe getirip gönül rahatlığı içinde dilediği kurs ve eğitimi alabiliyor. Kreşlerimizde, küçük çocuklar da uzmanlar gözetiminde hem oyunlar oynuyor hem de eğitim alıyor” diye konuştu.

“Yüzlerce kadına mikro kredi desteği sağladık”

Kadınlara sağladıkları mikro kredi desteğini de hatırlatan Başkan Gültak; “Bu destek bizden önce yoktu. Başvuran kadınlara bugüne kadar, 1 yıl vadeli ve faizsiz 3 milyon lira kredi ulaşmasını sağladık. Bu sayede yüzlerce kadın, ya sıfırdan kendi işini kurdu veya mevcut işini büyüttü. Bu destekle üretmeye başlayan kadınlar kendileriyle gurur duyuyor, özgüveni artıyor. Bu üretimin iplik, kumaş ve benzeri maliyetlerini de biz karşılıyoruz. Nihayetinde de üretime başlayan kadınlar, evlerinin bütçesine de ciddi manada katkı sağlamış oluyor” dedi.

“Türkiye’de 2 kadın kooperatifi açan ender başkanlardan biriyim”

Başkan Gültak; Anne-Kız Projesi ile binlerce Akdenizli kadını Silifke’ye ücretsiz yaz kampına götürdüklerini, yine hayatında hiç tatile gidememiş binlerce kadını Türkiye’nin farklı kentlerine gezilere götürdüklerini hatırlatarak şöyle konuştu; “Ayrıca Türkiye’de 2 kadın kooperatifi olan ender belediye başkanlarından biriyim. Seçilir seçilmez bu kooperatifleri kurdum. Kadınlar sadece kültür evlerinde üretmiyor. Milli Emlak’a ve belediyemize ait, tarıma uygun âtıl haldeki arazileri de kooperatif üyesi kadınların eli ve desteğiyle tarıma kazandırdık.

Atalık karakılçık buğdayı ektik, bundan un elde edip yine kadınlara dağıttık. Onlar da ekmek yapıp sattılar. Yanı sıra organik ıspanak, Stevia (şeker otu), Moringa, şevketi bostan gibi birçok ürünü yetiştirdik. Bazı ürünler daha önce çıktı, şu anda internet üzerinden kadınlar, bu ürünlerin satışını yapabiliyor. Böylelikle kırsal bölgelerde yaşayan kadınları tarıma kazandırdık. Girit göçmeni vatandaşlarımızın yaşadığı Melemez Mahallemize 5 tane fırın yaptık. Böylece bir yandan ekşi mayalı Girit Ekmeği kültürünün devamını, diğer yandan da Giritli kadınların bu ekmeği üreterek satış yapmalarını sağladık. Öyle ki kadınlar şu an gelen taleplere yetişemiyor.”

“Akdenizli kadınlar, hayatın her alanında kendilerini aştı”

Sözlerini; “Akdenizli kadınlarımız, her şeyden önce artık huzurlu” diyerek sürdüren Başkan Gültak, “Ailelerimizin çocukları mahallelerde, sokaklarda güven içinde oynayabiliyor, park ve yeşil alanları var artık. En önemlisi de artık Akdeniz’de kavga, gürültü yok. Bu ortamı sağladıktan sonra gençlerimiz ve çocuklarımız için de eğitimden spora, kültürel ve sanatsal faaliyetlerden gezilere kadar birçok projeyi hayata kattık. Akdeniz’de sayısı sadece 2 olan, zeki ve üstün yetenekli BİLSEM’li çocuklarımızın sayısını, uzmanlarımızın desteğiyle yaptığımız saha araştırmalarıyla 54’e çıkardık.

Bu çocuklarımızın bilgisayar, masa, kitap, kırtasiye gibi tüm ihtiyaçlarını da bizzat karşıladık. Geçmişte yapılan ayrımcılıkları ortadan kaldırdık. Kadınlar, Kürt’ü, Türk’ü, Zaza’sı, Alevi’si ve Sünni’si ile artık hep bir arada, barış ve kardeşlik içinde. Akdenizli kadınlar hayatın her alanında kendilerini aştı. Ailede kadın mutlu ise toplum da mutlu olur. Toplum mutlu ise devlet de mutlu oluyor. Bizler bunu sağlamaya çalıştık ve inanıyorum ki yine kadınlar sayesinde Akdeniz’de yeni dönemde de hayatın her alanında değişim ve dönüşüm devam edecek. 1 Nisan’dan sonra da sizler için hizmet ve projelere, eğitime, kurslara ve gezilere devam edeceğiz.”

Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak, konuşmasının sonunda, meslek ve siyaset hayatı boyunca yanında olarak desteğini esirgemeyen eşi Behiye Gültak’a da ayrıca teşekkür etti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA