28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖĞRENCİ DOSTU BİR HİZMET DAHA "ÇAMAŞIR KAFE"


Çocuk gelişim ve kurs merkezleri, okuma salonları, öğrenim yardımları ile öğrencilerin okul hayatı boyunca ihtiyaçlarına yönelik hizmetleri hayata geçiren Mersin Büyükşehir, üniversiteli gençlerin çamaşır yıkama sorununu da, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hayata geçirdiği ‘Çamaşır Kafe’ ile çözüyor.

 

Tarih : 11 Mart 2024 Pazartesi 10:05   Okunma : 260

Mersin Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerinin çamaşır yıkama sorununu ‘Çamaşır Kafe` sayesinde çözüme kavuşturuyor. Sıra bekleme derdi olmadan çamaşırlarını hem temiz hem de hijyenik bir ortamda yıkayan öğrenciler hem bütçeden hem zamandan tasarruf sağlıyor.  

Çocuk gelişim ve kurs merkezleri, okuma salonları, öğrenim yardımları ile öğrencilerin okul hayatı boyunca ihtiyaçlarına yönelik hizmetleri hayata geçiren Mersin Büyükşehir, üniversiteli gençlerin çamaşır yıkama sorununu da, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hayata geçirdiği ‘Çamaşır Kafe` ile çözüyor. 

Mersin Üniversitesi`ne yakın konumu ile öğrencilerin rahat ulaşım sağladığı Çamaşır Kafe, hafta içi 08.00-17.00, cumartesi günü ise 09.00-18.00 saatleri arasında öğrencilere ücretsiz hizmet sunuyor. İçerisinde 8 adet çamaşır yıkama, 8 adet de kurutma makinesi bulunan Çamaşır Kafe`de öğrenciler çamaşır deterjanı ve ütü için de herhangi bir ücret ödemiyor. 

Çamaşır Kafe Sorumlusu Cengiz Sevinç, çamaşır yıkamak isteyen öğrencilere ücretsiz deterjan ve yumuşatıcı da verdiklerini belirterek, öğrencilerin beklerken çay, kahve içip dinlenebileceği oturma alanları olduğunu aktardı. Çamaşır Kafe`den hem yurtta, hem evde kalan öğrencilerin faydalandığını söyleyen Sevinç, şöyle konuştu:

“Çamaşır Kafe açıldığı günden bu yana bin 150 öğrencimiz buraya kayıt olmuş durumda. Bu kayıtlarla toplam 6 bin 500 yıkamamız var. Deprem zamanı da Çamaşır Kafe`mizi depremzedelere açtık ve yakın çevredeki 115 depremzedemiz de buradan faydalandı. Öğrencilerin elektrik, su ve deterjan giderlerine bir katkımız oluyor. Aynı zamanda öğrenciler buraya gelip çamaşırlarının yıkanmasını beklerken kitap okuyup, satranç oynayabiliyorlar. Burada güzel vakit geçiriyorlar.”

Çamaşır Kafe`den yararlanan öğrenciler duygu ve düşüncelerini, şu sözlerle paylaştı: 

-Gökay Göçmen: “Biz öğrenciler için çok yararlı bir uygulama. Evinde çamaşır makinesi olmayan veya ücretli çamaşır yıkama hizmeti sunan konaklama yerlerinde kalan öğrenciler için ideal bir hizmet. Buraya birinci sınıftan beri geliyorum. Birinci sınıftayken evde kalmıyordum. Ücretli konaklamalı bir yerde kalıyordum ve o zaman 10 liraya bir kez çamaşır yıkayabiliyorduk. Ondan sonra burayı keşfettim ve buraya gelmeye başladım.”

-Emre Ordu: “Yurtta çok sıra oluyor. Çünkü yurt mevcuduna göre makineler az oluyor. Hafta sonu gelince de herkes çamaşır yıkadığı için, hiç sıra bulamıyorsun. Bir de zaman sınırımız var. Sabahları okuldasın, akşamları da belli bir saatten sonra çamaşır odası kapanıyor. İşinizi hemen halledebiliyorsunuz. Burası büyük bir yer. Çamaşır kafe olduğu için, kafe özelliği de var. Çamaşırımız yıkanırken, o süre zarfında kitap okuyup ders çalışabiliyoruz. Ayrıca ücretsiz çay ve kahve hizmeti de var. Gayet memnunum.”

-Esra Karadoğan: “Arkadaşlarımızla buraya geliyoruz ve birlikte çamaşır yıkıyoruz. Aynı zamanda sohbet edip sosyalleşebiliyoruz. Büyükşehir Belediyesi ulaşım, Mahalle Mutfakları gibi hizmetleri ile birçok alanda bize destek oluyor.”

-Onur Yüksel: Burada satranç oynayıp, kitap okuyabiliyoruz. Buraya gelen arkadaşlarla da tanışabiliyoruz. Buraya gelip çamaşırlarımızı yıkıyor, kurutuyor ve ütüleyebiliyoruz. Büyükşehir Belediyesi bize bu imkanları ücretsiz bir şekilde sunuyor. Bu imkanlar sayesinde öğrenci evimizde elektrik, su ve deterjan faturasından tasarruf etmiş oluyoruz. 2018 yılında Mersin`e ilk geldiğimde, burada sosyal belediyecilik anlamında bir şey yokken, Başkan Vahap Seçer göreve geldikten sonra sosyal belediyecilik anlamında öğrencilere çeşitli hizmetler yapmaya başladı. Çamaşırhane, Mahalle Mutfakları, çeşitli etkinlikler, konserler… Vahap Başkan`ın öğrencileri düşündüğünü görüyorum. Her zaman öğrencilerle ve halkla birlikte olmaya gayret gösteriyor. Bu açıdan da bizleri mutlu ediyor. Biz de Başkanımızı çok seviyoruz.”


 

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin, Çamaşır Kafe

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA