28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

CHP ÇORUM MİLLETVEKİLİ TAHTASIZ: "SARAYA GÜNLÜK 30 MİLYON HARCAYABİLİYORSUN. EMEKLİ SADAKA DEĞİL HAKKINI İSTİYOR"


Çorum`da Sivil İnsiyatif Emekliler Platformu tarafından Hürriyet Parkı`nda düşük emekli maaşlarına yönelik eylem düzenlendi. Emeklilere destek veren CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, "Sen eğer sığınmacıya 45 milyar dolar bulabiliyorsan, sen 5`li çetenin vergi borçlarını silebiliyorsan, sen saraya günlük 30 milyon lira para harcayabiliyorsan bu emekli sadaka değil hakkını istiyor. Diyorlar ki `Eskiden kuyruk vardı.` Niye kuyruk vardı biliyor musunuz arkadaşlar; mazot kuyruğu, yağ kuyruğu çünkü rahmetli Ecevit`le rahmetli Erbakan gitti 74`te Kıbrıs`ta devlet kurdu, devlet. Sen 22 yıldır hangi devleti kurdun?" dedi.

 

Tarih : 11 Mart 2024 Pazartesi 11:19   Okunma : 202

ERKAN KARACA

Çorum`da Sivil İnsiyatif Emekliler Platformu tarafından Hürriyet Parkı`nda düşük emekli maaşlarına yönelik eylem düzenlendi. Emeklilere destek veren CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, "Sen eğer sığınmacıya 45 milyar dolar bulabiliyorsan, sen 5`li çetenin vergi borçlarını silebiliyorsan, sen saraya günlük 30 milyon lira para harcayabiliyorsan bu emekli sadaka değil hakkını istiyor. Diyorlar ki `Eskiden kuyruk vardı.` Niye kuyruk vardı biliyor musunuz? Mazot kuyruğu, yağ kuyruğu... Çünkü rahmetli Ecevit`le rahmetli Erbakan gitti 1974`te Kıbrıs`ta devlet kurdu, devlet. Sen 22 yıldır hangi devleti kurdun?" dedi.

Çorum`da Sivil İnsiyatif Emekliler Platformu üyesi emekliler, düşük emekli maaşlarını protesto etmek için Hürriyet Parkı`nda toplandı. Eyleme destek veren CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Sen eğer sığınmacıya 45 milyar dolar bulabiliyorsan, sen 5`li çetenin vergi borçlarını silebiliyorsan, sen saraya günlük 30 milyon lira para harcayabiliyorsan, bu emekli sadaka değil hakkını istiyor hakkını. Diyorlar ki `Eskiden kuyruk vardı.` Evet kuyruk vardı. Niye kuyruk vardı biliyor musunuz? Mazot kuyruğu, yağ kuyruğu... Çünkü rahmetli Ecevit`le rahmetli Erbakan gitti 1974`te Kıbrıs`ta devlet kurdu, devlet. Sen 22 yıldır hangi devleti kurdun? Devletin bütün kaynaklarını sattın. Bu emekli hakkını aramalı. Ben de buradaki vatandaşım emekli olsun, öğrenci olsun haklı olduğu hangi konu olursa olsun, devlet dairelerinde haklı olduğu hangi konu olursa olsun beni aramazsa vebali boynuna. Bunu samimiyetle söylüyorum."

"DAHA ÖNCEKİ KRİZLERİN HİÇBİRİNDE EMEKLİ EKMEĞE MUHTAÇ EDİLMEMİŞTİ"

Emekliler adına konuşma yapan Murata Kırçı, "Biz bundan önce de krizler gördük, bundan önce de krizler yaşadık bu ülkede ama hiçbirinde hiçbir zaman emekli ekmeğe muhtaç edilmemişti." diye konuştu. Murat Kırçı şunları söyledi:

"Emekli olarak şu anda artık ömrümün sonu yaklaşıyor, artık rahat yaşamak istiyorum. Çocuğumun cebindeki harçlığa gözümü dikmek istemiyorum, torunumun kumbarasına gözümü dikmek istemiyorum çünkü ben emekliyim. Bir emekli yıllarca çalışmış, evlatlarını helal rızıkla geçindirmiş, okullar, üniversiteler okutmuş ama şu anda maalesef ve maalesef cebinde çay ocağına oturup çay içmeye, simit yemeye parası yok hale getirilmiştir. Biz bundan önce de krizler gördük, biz bundan önce de krizler yaşadık bu ülkede ama hiçbirinde hiçbir zaman emekli ekmeğe muhtaç edilmemişti. Şu anda emekliyi düşürmüş oldukları halden ben şahsen şuna çok üzülüyorum; gerek Çorum`da gerek diğer illerde olsun 22 yıl boyunca her şekilde mevcut iktidar desteklendi, hiçbir talepte de bulunulmadı ama bu kanun aslında emekliliği şu anda zor duruma düşürmüş. Bu kanun ne zaman çıktı biliyor musunuz, 2008 yılında çıktı. Sayın Cumhurbaşkanımız 2024 yılını `Emekliler Yılı` ilan etti. Ben buradan bir emekli, bir vatandaş olarak, Çorum`un yerli ve milli bir evladı olarak, sizlerin kardeşi olarak diyorum ki Emekliler Günü 31 Mart`tır. Kimse bu sözümüzü siyaset olarak algılamasın."

"ARTIK ALDATILMAK İSTEMİYORUZ"

Artık aldatılmak istemediklerini söyleyen Kırçı, şöyle devam etti:

"Biz bu ülkenin emekçisiyiz. Sağ olsunlar lütufta bulundular, 28 Ocak`ta yaptığımız eylemden sonra Sayın Belediye Başkanımız buraya bir emekliler lokali açtı. Çay ve kek bedava. Şu anda giden gelen var mı bilmiyorum. Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer siyasi partilerimizin muhalefet olarak başlatmış oldukları ciddi muhalefet sonucunda biz emekli ikramiyesini aldık. Hakkı hiçbir zaman yere düşürmemek lazım. İlk emekli ikramiyesi aldığımızda Kurban Bayramı`nda 750 TL ile kurbanımızı eda edebiliyorduk. Peki şu anda 3 bin lira ile biz acaba Diyanet`ten bir fetva mı alsak ki yani 6 ve 7 kiloluk horozlar, et horozları kurban edilebilir diye. Çünkü zira şu anda 3 bin liraya alabileceğimiz şey bu. Bu 3 bin lirayı eğer çok ihtiyaçları varsa biz kendilerini iade etmeye hazır mıyız? O zaman diyoruz ki bayram ikramiyelerini en az birer maaş olarak talep ediyoruz."

"İSRAFIN, YOLSUZLUĞUN ÖNÜNE GEÇİLMELİ"

Saadet Partisi Çorum Belediye Başkan Adayı Faruk Cıdık da "Bugün emeklimizin aldığı maaş, ev kirasına bile yetemiyor. Onurlu ve haysiyetli yaşamamız için yeterli bir para, yeterli bir bedel değil bu. Bizim hak ettiğimiz yaşamda kesinlikle bu değil. Emin olun söyleyecek çok şeyimiz var ama başta söylediğim gibi; şu israfın, yolsuzluğun, vefasızlığın önüne geçilsin. Hepimiz huzur ve refah içerisinde yaşayacağız inşallah." dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA