28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

ŞENOL ASLANOĞLU, ERDOĞAN`IN İZMİR MİTİNGİNİ DEĞERLENDİRDİ: “SON YILLARIN EN AZ KATILIMLI MİTİNGİYDİ. KOSKOCA CUMHURBAŞKANI KONUŞURKEN ALANDAN OLUK OLUK İNSAN AYRILIYOR"


CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir`de 10 Mart`ta düzenlenen AKP mitingiyle ilgili “Sanırım son yılların en az katılımlı mitingiydi. Daha da kötüsü kendileri açısından Adalet ve Kalkınma Partisi`nin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşurken, zorla getirilen arkadaşların konuşma yapılırken alandan ayrılmalarıydı. Koskoca Cumhurbaşkanı konuşurken alandan oluk oluk insan ayrılıyor” dedi. İl Başkan Yardımcısı Tevfik Türk, AKP`nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ`ın tarıma yönelik vaatleriyle ilgili "Taklit etmeyin biraz yaratıcılık lütfen. Tarım vaatlerinin tamamı branda desteği hariç 2015 yılından beri İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından zaten yapılmakta" diye konuştu.

 

Tarih : 11 Mart 2024 Pazartesi 13:19   Okunma : 238

HABER: YAĞMUR BERİL VAROL - KAMERA: KERİM UĞUR

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir`de 10 Mart`ta düzenlenen AKP mitingiyle ilgili “Sanırım son yılların en az katılımlı mitingiydi. Daha da kötüsü kendileri açısından Adalet ve Kalkınma Partisi`nin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşurken, zorla getirilen arkadaşların konuşma yapılırken alandan ayrılmalarıydı. Koskoca Cumhurbaşkanı konuşurken alandan oluk oluk insan ayrılıyor” dedi. İl Başkan Yardımcısı Tevfik Türk, AKP`nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ`ın tarıma yönelik vaatleriyle ilgili "Taklit etmeyin biraz yaratıcılık lütfen. Tarım vaatlerinin tamamı branda desteği hariç 2015 yılından beri İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından zaten yapılmakta" diye konuştu.

CHP İzmir İl Başkanlığı, Cumhur İttifakı Adayı Hamza Dağ`ın tarımla ilgili vaatlerine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Toplantıya İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Tevfik Türk ve il yöneticileri katıldı.

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Dün Adalet ve Kalkınma Partisi`nin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan İzmir`deydi. Belki başarabiliriz diye çıktıkları yolda başaramayacaklarını gördükleri bir miting yaptılar. Sanırım son yılların en az katılımlı mitingiydi. Gereken cevabı İzmir halkı vermiş oldu diye düşünüyorum. Daha da kötüsü kendileri açısından Adalet ve Kalkınma Partisi`nin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşurken, zorla getirilen arkadaşların konuşma yapılırken de alandan ayrılmalarıydı. Bu neyi gösteriyor AKP ve MHP`ye gönül vermiş arkadaşların gelip mitingi izledikleri, konuşmayı izledikleri bir miting değildi. Böyle olsa can kulağıyla söylenenleri dinlerler. Halbuki koskoca Cumhurbaşkanı konuşurken alandan oluk oluk insan ayrılıyor. Yani 50 bin kişinin bile olmadığı bir büyük miting yapmaya çalıştılar” dedi.

Aslanoğlu`ndan sonra konuşan İl Başkan Yardımcısı Tevfik Türk, sözlerine “Taklit etmeyin biraz yaratıcılık lütfen` diyerek başlarken, “AKP`nin İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı`nın sunduğu tarım vaatlerinin tamamı branda desteği hariç 2015 yılından beri İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından zaten yapılmakta. Hazır Tarım Bakanlığı AKP`de iken bunları bakanlık eli ile yaptıramayanlar büyükşehir belediyesi eliyle yapacak öyle mi” dedi.

“AKP`Lİ ADAYLAR BU DESTEKLEMELERİ VERECEKLERİNİ SÖYLEYEREK TARIMDAKİ BAŞARISIZLIKLARINI İTİRAF EDİYORLAR”

“Nerede tarıma destek veren bir belediye görseniz hiç düşünmeden bu belediye CHP`li diyebilirsiniz” diyen Türk, şöyle konuştu:

“Biz neden tarıma, çiftçiye destek veriyoruz? Küçük aile çiftçisini, üretimi, gıda güvencesini ve güvenilirliğini öncelemeden politika üretmeye çalışan bir Tarım Bakanlığı olduğu için. Bakınız çiftçilik; kırsal yaşamı hayat tarzı olarak kabul etmiş, stratejik bir meslektir. Çiftçilik kar odaklı şirket veya fabrika mantığı ile ya da hobi olarak yapılacak bir meslek değildir. İşin ucunda gıda vardır, endüstriyel ham madde vardır, sağlıklı bir toplum yaratma vardır, açlık vardır, tokluk vardır. Bizler bakanlığın yapmadıklarını/yapamadıklarını yapıyoruz. Bu desteklerin hepsi Tarım Bakanlığı eliyle yapılması gereken ve kanunlarla ona verilmiş görevler. Aslında AKP`li adaylar bu desteklemeleri vereceklerini söyleyerek tarımdaki başarısızlıklarını ve ülke tarımını yok ettiklerini net bir şekilde itiraf ediyorlar.”

Türk, Hamza Dağ`ın vaatlerini ve İzmir Büyükşehir Belediyesi`nde verdiği destekleri şu şekilde sıraladı:

YEM, İLAÇ GÜBRE DESTEĞİ: Büyükşehir Belediyemiz çiftçilerimize yaklaşık 2 bin 400 ton küçükbaş, 200 tonda büyükbaş yem desteği veriyor. 7 ilçe 22 kırsal mahalleden toplam bin 185 köylü ve çiftçiye zararlı ve hastalıklara karşı kullanılmak amacıyla teknik DAP, bordo bulamacı ve feromon tuzakları dağıtıldı. 47 kırsal mahallede kestane kanseri ile havza bazlı mücadele yürütecek 4 ilçede 2 binden fazla kestane üreticisine göztaşı, ardıç katranı, koruyucu gözlük ve dezenfektan malzemesinden oluşan mücadele setleri dağıtılıyor. Çevre ve halk sağlığına ciddi tehditler içeren zirai ilaç ambalaj atıklarının toplanması projesi Menderes`ten başladı. Tarımsal tahmin ve erken uyarı sistemlerinden 16 bin 708 üretici faydalandı, meteorolojik risklere karşı yaklaşık 500 bin SMS bildirimi yapıldı. Çiğli Harmandalı`da kompost tesisi kuruldu ve çiftçilerimize dağıtımına başlandı. Biz öyle Kimyasal gübre ve sentetik kimyasal ilaç değil organik ve iyi tarım uygulamalarına esas çevreye ve doğaya zarar vermeyen bitkisel mücadele ve besleme tekniklerini yaymaya çalışıyoruz.

TOHUM DESTEĞİ: 2020 yılından beri 45 bin ton yem bitkisi tohum desteği yapılmakta. Bildiğiniz gibi yem bitkilerinin su ve gübre ihtiyacı yüksektir. Bizimkiler iklim değişikliğine karşı toleranslı olan, az su isteyen, doğayla uyumlu, verimi de yüksek yem bitkilerinin tohumunu hibe ediyor. Ayrıca Can Yücel Tohum Merkezi kuruldu ve sadece 2023 yılında burada üretilen 1 milyon fide üreticiye hibe edildi. 2023`de Türkiye`nin en büyük atalık tohum hareketi sayılan Karakılçık buğdayı 12 bin dönüm arazide ekildi. Bu üretim sadece İzmir`de de gerçekleşmedi. Tohumları Türkiye`ye dağıttık yani hibe ettik. Buğdaydan üretilen makarnalar Amerika ve Kanada`ya İzmirli markamız ile ihraç edildi.

SÖZLEŞMELİ ÜRETİM: İzmir Büyükşehir Belediyesi, sözleşmeli üretime 2012 yılında başladı. Hem de öyle sadece alıcı lehine olan, çiftçiyi sömüren sözleşmeli üretime değil, çiftçinin kendisini garantilendiği, kendi tarlasında onu işçi yapmayan onları gerçek anlamda destekleyen ve piyasanın üstünde alım garantili olan sözleşmeli üretime. TMO buğdaya 8,25 TL verirken İzmir Büyükşehir Belediyesi Karakılçık buğdayını 16 bin TL`den aldı. Keçi sütünü 30 bin TL, koyun sütünü 37 bin TL fiyat ile alım yaptı.

İZMİRLİ MARKASI: İzmirli markası İzmir Büyükşehir Belediyemizin tarımsal faaliyetleri sonucunda oluşmuş tamamen kooperatiflerden, küçük üreticiden temin ettiği ve kendi fabrikalarında ürettiği ürünlerden geliştirdiği markadır. UHT süt, cam şişe pastörize süt, mozerella, burrata peyniri, beyaz peynir, feta peyniri, kaşar peyniri, örgü, dil, tulum, kaşkaval/gravyer peyniri, keçi sütlü dondurma, kaymak, tereyağı ve yoğurt gibi birçok değerli ürün üretilerek İzmirli markasıyla yurt içi ve yurt dışındaki tüketiciyle buluşturulmaya devam etmektedir. Ödemiş Et İşleme Tesisi`nden, Bayındır Süt İşleme Fabrikası`ndan, Bergama Zeytinyağı Fabrikası`nda üretilen onlarca ürün Kanada ve Amerika`ya ihraç bile etmektedir.

HAYVAN DESTEĞİ: Sadece son 5 yılda yetiştiricilik eğitimleri ile birlikte yaklaşık 15 bin küçük baş kırsal bölgelerdeki üreticilerimize hibe edilmiş, yavruları ile birlikte sürüdeki küçükbaş hayvan sayısı 35 bin`i geçmiştir. Çeşme yöresine özgü Kaçeli koyunu ıslah çalışmaları devam etmektedir. Manda yetiştiriciliğini canlandırmak amacıyla 302 Anadolu mandası hibe edilmiş sürüdeki hayvan sayısı 500`ü geçmiştir. Ayrıca 4658 çobanın kapısı tek tek çalınarak Türkiye`nin ilk çoban haritası oluşturuldu. Ayrıca mera ıslah projelerine de başlanmıştır. Ödemiş Et İşleme Tesisi de günlük 10 ton et işleme kapasitesine sahip ve tüm ulusal ve uluslararası kalite sertifikalarına sahiptir.

SÜT TOPLAMA MERKEZİ: İzmir Büyükşehir Belediyemiz sadece süt toplama konusunda çalışmamış Bayındır`a Süt İşleme Fabrikası kurmuştur. Üreticide alınan sütler, 27 Ekim 2023`te açılarak Cumhuriyet`in 100`üncü Yılına armağan edilen 100`üncü Yıl Bayındır Süt İşleme Fabrikası`nda katma değerli ürünlere dönüştürülmekte. Günlük 100 ton süt işleme kapasitesine sahip Süt İşleme Fabrikası`nda çiftçiden alınan sütler İzmirli markasıyla tüketiciye ulaştırılmaktadır.

SOĞUK HAVA DEPOLARI: Her ay Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onlarca soğuk hava deposuna tarım arazileri üzerine kurulmak için izin vermektedir. Buna baktığınızda İzmir`de soğuk hava deposu sorununun olmaması gerekmektedir. Ancak bu verilen izinler sıkı bir şekilde denetlenmediği için alınan izinler farklı amaçlar için kullanıma açılmaktadır. Bunların kafası sadece inşaata çalıştığı için doğal olarak soğuk hava depolarını kendileri yapmak istemektedir. Biz ise doğrudan üretim kooperatiflerinin kullanımına açıyoruz.

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın da şöyle konuştu:

“Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı derler. Tarım Bakanlığı`nın bugüne kadar yaptıkları onların yapabileceklerinin teminatı zaten. Bu ülke de çiftçi hepimizin mazota ödediği vergiyle traktörüne mazot koyuyor, sulama suyunu satın alıyor. Trakya kadar ekilebilir alan ekilemiyor şu an Türkiye`de. Sudan`daki arazileri kiralayacaklarına neden çiftçiyi desteklemiyorlar? Samanı bile ithal eden, çiftçiyi yok eden bir anlayış, İzmir tarımını yönetemez. O yüzden ancak bizim yaptıklarımızın kötü bir taklidini vaat olarak söyleyebilirler. Üretimi değil ithalatı destekleyenler, İzmir`in bereketli topraklarına göz dikmesinler. İşçiyi, üreticiyi, emekçiyi desteklemeyen sağcı politikalarla, 25 yıldır İzmir`i sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla belediyeyi yöneten CHP`nin ancak kötü bir taklit olabilirler.”

Toplantının ardından basının mensuplarının sorularını cevaplayan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, AKP`nin CHP`yi taklitçilikle suçladığının anımsatılması üzerine “Son kez aday oluyorum lütfen bana oy verin diyenlerin düştüğü durumu gösteriyor bu. Taklide gelince de iki saattir neyin taklit olduğunu anlatıyoruz zaten” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA