29 Nisan 2024 Pazartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

CHP PM ÜYESİ BARAN BOZOĞLU: "HATAY`DA YAKLAŞIK 2 ERCİYES DAĞI BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM ATIĞIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ"


CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Baran Bozoğlu, Hatay Serinyol`daki moloz döküm alanında açıklama yaptı. Bozoğlu, “Şu anda deprem kaynaklı 250 milyon tondan fazla, yaklaşık iki Erciyes Dağı büyüklüğünde deprem atığıyla karşı karşıyayız. Ve bu deprem atıkları ne yazık ki doğru şekilde yönetilmemektedir. Bu deprem atıkları içerisinde kimyasal malzemeler barındıran, aynı zamanda içerisinde tehlike atıklar barındıran maddeler olarak yağışla beraber yeraltı sularımızı kirletme durumundadır” dedi.

 

Tarih : 11 Mart 2024 Pazartesi 14:31   Okunma : 280

MERVE GÜVEN

CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Baran Bozoğlu, Hatay Serinyol`daki moloz döküm alanında açıklama yaptı. Bozoğlu, “Şu anda deprem kaynaklı 250 milyon tondan fazla, yaklaşık iki Erciyes Dağı büyüklüğünde deprem atığıyla karşı karşıyayız. Ve bu deprem atıkları ne yazık ki doğru şekilde yönetilmemektedir. Bu deprem atıkları içerisinde kimyasal malzemeler barındıran, aynı zamanda içerisinde tehlike atıklar barındıran maddeler olarak yağışla beraber yeraltı sularımızı kirletme durumundadır” dedi.

CHP PM Üyesi Baran Bozoğlu, bugün Hatay Serinyol`daki moloz döküm alanında açıklama yaptı. Bozoğlu`na Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki ve CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur da eşlik etti. Bozoğlu, 6 Şubat depremlerinin ardından AKP`nin deprem atıklarıyla ilgili gerekli çalışmaları yapmadığını belirterek özetle şunları söyledi:

"HATAY`DA YAKLAŞIK 2 ERCİYES DAĞI BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM ATIĞI VAR"

“Şu anda deprem kaynaklı 250 milyon tondan fazla, yaklaşık iki Erciyes Dağı büyüklüğünde deprem atığıyla karşı karşıyayız. Ve bu deprem atıkları ne yazık ki doğru şekilde yönetilmemektedir. Hatay`ın çeşitli bölgelerinde bu atıklar, bugün arkada gördüğünüz alan başta olmak üzere Serinyol bölgesi başta olmak üzere birçok yerde toprak zeminin üzerine ormanlık alanlara, deniz kenarında kıyı şeritlerine depolanmış durumdadır. Bu deprem atıkları içerisinde kimyasal malzemeler barındıran, aynı zamanda içerisinde tehlike atıklar barındıran maddeler olarak yağışla beraber yeraltı sularımızı kirletme durumundadır.

"TARIMSAL ÜRÜNLER RİSK ALTINDA"

Amik Ovası`nda üretilen tarımsal ürünler risk altındadır. Yeraltı sularımız ne yazık ki kirlenmiştir. Yaptığımız analizlerde, yeraltı sularımızda ağır metal oranı artmaya başlamaktadır. Ve bütün bunlara rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından herhangi bir çevresel izleme yapılmamaktadır. Atık sahalarında işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri alınmamakta. Vatandaşlarımız halk sağlığı problemiyle, riskiyle karşı karşıya bırakılmaktadır.

"DEPREM ATIKLARININ EKONOMİYE KAZANDIRILMASI MÜMKÜN"

Belki yüzyılın en büyük afetiyle karşı karşıya kaldık depremde. Ancak AKP`nin yaptığı bu yanlış uygulamalarla on binlerce yıl sürecek bir çevresel felaketi ne yazık ki AKP iktidarı Hataylılara yaşatmaktadır. Öte yandan buradaki atıklar doğru yönetilmemekle beraber önemli bir ekonomik değeri olduğunu da vurgulamamız gerekiyor. Buradaki deprem yıkıntı atıklarının ekonomiye kazandırılması mümkündür. Yeni binalar yapılırken, yeni betonlar dökülürken, yeni asfalt çalışmaları yapılırken bu atıklardan yararlanmak, çevreci bir bakış açısıyla bu atıkları yönetmek mümkündür. Ancak AK Parti iktidarının yaptığı, apar topar davet usulü ihalelerde sadece demiri alıp geri kalan atığı doğaya bırakan bir anlayışla ekonomiye kazandırmaktan uzak durulmuştur. Bu atıkların ekonomik değeri vardır.

"SAYIN VALİ, AKP`YE OY TOPLAMAK YERİNE ATIK SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN ÇABA HARCAYIN"

Buradaki atıklardan yeniden Hatay`ı küllerinden doğma mümkünken yeni taş ocaklarıyla beraber mera alanlarımız, ormanlık alanlarımız AK Parti iktidarından yok edilmektedir. Bir yıldır bu atıklara çözüm bulmayan siyasi irade bir yıldır bu atıklara çözüm bulmayan vali kapı kapı dolaşarak AK Parti`ye oy toplamaya çalışmaktadır. Hataylıların sorunu çözmekten sorumlu olan Vali`ye buradan sesleniyoruz; AK Partili değilsiniz. Siz bir kamu çalışanısınız. Siz devlet adamlığı yapacaksınız. Sizin kapı kapı dolaşıp vatandaştan AK Parti`ye oy toplamak yerine buradaki atık sorununu çözmek için çaba harcamanız gerekir.

"AKP KENDİ HATALARINI ÖRTMEK İÇİN AYLARDIR CHP`Yİ VE ADAYLARIMIZI YIPRATMAYA ÇALIŞIYOR"

Hatay açık bir atık alanına dönüştürülmüştür. Hatay`ın suları, Hatay`ın toprağı risk altındadır. Dolayısıyla biz buradan CHP olarak bir kez daha vurguluyoruz. Hatay bizim milli meselemizdir. Hatay`ın sahibi Hataylılardır. Hatay`ın suyuna, havasına sahip çıkıyoruz ve Lütfü Savaş Başkanımız başta olmak üzere bütün adaylarımızın, Hatay`ın sorunlarını dert ettiğini çok iyi biliyoruz. Bütün Türkiye`ye buradan özellikle vurgulamak istiyorum. Hatay`ı yönetmek isteyen AK Parti iktidarı günlerdir aylardır bir algı operasyonuyla kendi hatalarının üzerini örtmek adına adaylarımızı ve CHP`yi yıpratmaya çalışmıştır. Ancak bu toplum, CHP`liler bunu yemez. CHP`liler adaylarımızın yanındadır.

"BURADA TAŞ OCAĞI AÇILIRKEN BETON VE ÇİMENTO TÜRKİYE ORTALAMASINDAN PAHALIYA SATILIYOR"

Yangından mal kaçırır gibi şu anda taş ocakları açıldığını biliyoruz. Herhangi bir mevzuat uygulanmıyor. Burada Türkiye`ye yetecek kadar bir kaynak var bu değerlendirilmiyor. Ancak buna rağmen ne yazık ki şu anda Türkiye ortalamasından çok daha pahalıya beton satılıyor. Türkiye ortalaması şu anda metreküpü bin 600 TL`ye iken betonun, burada 2 bin 800 TL`ye satılıyor. Öbür tarafta mıcırın kilosu 200 TL iken burada 350 TL`ye satılıyor. Bu kadar taş ocağı açılmasına rağmen bu fiyatlar hala yüksek şekilde seyrediyor. Dolayısıyla bu deprem atıklarının bir an önce ekonomiye kazandıracak projelerin hayata geçirilmesi, uluslararası finansmanın bu anlamda yaratıyor olması önemli bir çözüm olacaktır. Büyükşehir belediyemiz, başkanımızın emekleriyle uluslararası finansman konusunda büyük çalışmalar yapmıştır. Bu atıkların tekrar ekonomiye kazandırılması, vatandaşımıza çok daha ucuz çimento, beton sağlanması için de önümüzdeki günlerde CHP`nin desteğiyle önemli projeleri hayata geçirmeyi hedefliyoruz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA