28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

ÖZGÜR ÖZEL: “31 MART SEÇİMLERİ İÇİN BİRİLERİ ENDİŞELİ, KORKUYOR, BİRİSİ SİNİRLİ, BİRİ MAHCUP, NE DİYECEĞİNİ ŞAŞIRMIŞ, GAF ÜSTÜNE GAF YAPIYOR AMA BİZ RAHATIZ”


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul`un Küçükçekmece ilçesinde düzenlenen Ayamama-Kaynarca Yağmur Suyu Tüneli İle Gürpınar Yağmur Suyu Tüneli Kazı Başlama Töreni`nde konuştu. Yerel seçim atmosferinde iktidarın ve AKP İBB adayı Murat Kurum`un sözlerini değerlendiren Özel, “31 Mart seçimleri için birileri endişeli, birileri korkuyor, birisi sinirli, bir tanesi mahcup, ne diyeceğini şaşırmış, gaf üstüne gaf yapıyor ama biz rahatız. Çünkü biliyoruz ki bu insanlar kader kıymet bilen, yapılan işi gören ve emeği teslim eden insanlardır” dedi.

 

Tarih : 11 Mart 2024 Pazartesi 14:03   Okunma : 383

HAKAN KAYA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul`un Küçükçekmece ilçesinde düzenlenen Ayamama-Kaynarca Yağmur Suyu Tüneli İle Gürpınar Yağmur Suyu Tüneli Kazı Başlama Töreni`nde konuştu. Yerel seçim atmosferinde iktidarın ve AKP İBB adayı Murat Kurum`un sözlerini değerlendiren Özel, “31 Mart seçimleri için birileri endişeli, birileri korkuyor, birisi sinirli, bir tanesi mahcup, ne diyeceğini şaşırmış, gaf üstüne gaf yapıyor ama biz rahatız. Çünkü biliyoruz ki bu insanlar kader kıymet bilen, yapılan işi gören ve emeği teslim eden insanlardır” dedi.

İstanbul`un Küçükçekmece ilçesindeki Ayamama-Kaynarca Yağmur Suyu Tüneli İle Gürpınar Yağmur Suyu Tüneli Kazı Başlama Töreni bugün yapıldı. Törene CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, CHP İstanbul Milletvekili Turan Taşkın Özer, CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve ilçe belediye başkanları ve adayları da katıldı.

“İSRAİL`DEKİ ZULMÜN BİTMESİNİ İSTİYORSAN ÖNCE TİCARETİ BİTİRECEKSİN”

Burada konuşan Özel, Ramazan ayının başlangıcını hatırlatarak İslam coğrafyasına ve bütün dünyaya huzur ve barış getirmesini diledi. İsrail`in Filistin`e yönelik saldırılarına da değinen Özel, şunları söyledi:

“Ramazanın ilk gününde Türkiye`deki çok sayıda insanın, özellikle geçmişte Recep Tayyip Erdoğan`ı çok desteklemiş, ondan çok ummuş, onunla birlikte çok yol yürümüş ama derin hayal kırıklıkları yaşayan insanlar var. Diyorlar ki, ‘İsrail`le ticaret ihanettir. Siz bir yandan Filistin`de yaşananlara gözyaşı dökeceksiniz. Bir yandan yakınlarınızın, arkadaşlarınızın, yakın çevrenizin, siyaset arkadaşlarınızın, destekçilerinizin gemileri İsrail`le Türkiye limanları arasında mekik dokuyacak` diyorlar. Afrika ülkeleri kara sularına İsrail ticaretine kapatmışken, Çin`den gelen gemiler 20 günde alacakları yolu bazı ülkelerin tepkisi yüzünden 40 günde almak zorunda kalıyorken Filistin`i dilinden düşürmeyenlerin İsrail`le yapılan ticareti misliyle artırmasını; daha dün akşam saatlerinde Türkiye`den çimento, gübre taşıyan gemiler ayrıldı. Ki gübre dediğinizin aslında patlayıcı yapımında da kullanılabilen bir madde olduğunu hiç kimsenin unutmaması gerekiyor. İğneden ipliğe kargo gemileri ayrıldı. Bir yandan da Filistin`de zulüm sürüyor. Biz de buradan Recep Tayyip Erdoğan`a, eğer İsrail`e bir şey söyleyeceksen yandaşlarının ticaretini keserek söyleyeceksin. Bu Ramazan mübarek günde İsrail`deki zulmün bitmesini istiyorsan önce ticareti bitireceksin diye bir hatırlatmayla başlayalım.”

“ESKİDEN BÜYÜK YAĞMURDA KIZ KULESİ`NDEN ÜSKÜDAR`DAKİ APARTMAN ARASINDA DENİZ OLURDU”

Törendeki projeye ilişkin de konuşan Özel, şöyle devam etti:

“Evlerin, bodrum katlarının su basması, 2024 yılında yağmur biraz fazla yağdı diye insanların ölmesi kabul edilebilecek bir iş değil. Ben hem İSKİ`nin genel müdürüne hem genel sekreterimize bu süreçte yaptıkları için ayrı bir teşekkür etmek isterim. Pandeminin ilk zamanlarıydı. Hayatımın en öğretici günlerinden bir tanesiydi. Ekrem Başkan, genel başkanımıza o dönemki bir sunum yaptı. Ben de oradaydım, İSKİ`de. Dedi ki, ‘Bir yandan insanlar ölüyor pandemiden. Bir yandan insanlar evlerinde çalışamıyorlar. Onlara yetişiyoruz ama bir yandan da bu sokağa çıkma yasaklarını da fırsata çeviriyoruz. İSKİ, İstanbul`un dört bir yanında yağmur suyunu ayırıyor. Örneğin Barbaros Bulvarı`nı normalde trafiğe kapatamazsınız, orada çalışıyoruz. Üsküdar`da, Merter`de, viyadüklerde çalışıyoruz` dedi. Ben o gün o lafları duydum, unuttum. Sonra bu işler oldu geçti. Sonra İstanbul`a efendim son 30 yılın en büyük yağmur yağdı, diyorlar. Eskiden senenin en büyük yağmurunda Kız Kulesi`nden Üsküdar`daki apartman arasında deniz olurdu.

“TAKIMIN KAPTANI İMAMOĞLU`NU YÜREKTEN KUTLUYORUM”

Şimdi bakıyorsunuz şıkır şıkır bir meydan. Yağmur, Üsküdar Meydanı`nı denize çevirmiyor. Yağmur, Üsküdar`ı güzelleştiriyor. Bir bakıyorsunuz, viyadüklerde eskiden arabalar yüzüyordu. Can pazarı oluyordu. Böyle bir şey yaşanmıyor. Bir yandan bakıyorsunuz. İstanbul`da artık bu tip işler sona gelmeye başladı ve o felaket görüntüleri görünmüyor. ‘Yer altında 10 bin kişi çalışıyor İstanbul`da` dedi başkan. Gerçekten İstanbul`un hacmini ve verilen emeğin büyüklüğünü görmek açısından önemli. Kim çalışıyorsa metroda, atık suda, yağmur suyu kanallarında, otobüslerde, tramvaylarda, çöp toplama araçlarının üzerinde kim çalışıyorsa hepsinin emeğine ayrı ayrı teşekkür ediyorum ve bu takımın kaptanı Ekrem İmamoğlu`nu yürekten kutluyorum.”

“KENT LOKANTALARINDAKİ KUYRUĞUN UTANCI ONLARADIR”

AKP`nin İBB adayı Murat Kurum`un kent lokantaları ve süt dağıtımı üzerinden İmamoğlu`na yönelik eleştirilerine de Özel, şöyle yanıt verdi:

“Başkan birazcık öfkelenmiş haklı olarak. Yahu bu kent lokantalarının önündeki kuyruğa laf etme var ya, o kuyrukta bir onur, bir gurur, bir de utanç var. Emin olun o kuyruğun utancı, bu yoksulluğu yok etmeyen 22 yıllık iktidarıyla o kuyruğun utancı onlaradır. Orada yemeğini yiyen, karnını doyuranların onuru da gururu da sana ve ekibinedir başkanım. Ben geçtiğimiz 5 yıl önceki iki seçim arasında sevgili Engin Başkanımla birlikte 130 milletvekilimizle İstanbul`daydık. Ben mesela Sultangazi`ye gittim. O dönemin İçişleri Bakanı, `Ben tıraşımı Kahtalı berberimde olurum` dedi. Dedim bu yalan bitmeden doğru konuşmaz. Sultangazi ilçe başkanıma bir bak, dedim. Dedi ki, ‘Kapalı dükkanı açtırmışlar. Fotoğrafçıyı önden sokmuşlar. Enseyi topla` demişler. İşi bile bitmeden fotoğrafı çekip gitmişler. O günlerde Sultangazi`de dolaştım ben. İstanbul`un 13-14 ilçesinden sorumluydum. Her birinde her gün dolaştım. O İstanbul, bu İstanbul değildi.

“EMEĞİN İSTANBUL`DA NASIL BİR KARŞILIK BULDUĞUNU GÖRÜYORUZ”

Geçen gün Ekrem Başkanla birlikte yine Sultangazi`deyiz. Arabanın ön camından selamlama yapıyoruz. Arabanın önüne atlıyor her yaştan anne, gencecik anneler, 35-40 yaşında anneler, durduruyorlar. ‘Bir dakika, bir dakika` diyor. Çantadan bir şey çıkarıyor. Anne Kart çıkarıyor. Anne Kart meselesi, çocuklara süt meselesi, annelere ulaşım meselesi, evlere yardım meselesi; biz günün biri gelip yoksulluğu yok etmeye geleceğiz ama bugüne kadar yoksulluğu yok etmeyip yoksulluğu yönetenlere inat, o yoksulluk üzerinden siyaset yapmayanlara inat, sağ elin verdiğini sol ele göstermeden verilen emeğin İstanbul sokaklarında nasıl bir karşılık bulduğunu görüyoruz. O yüzden de 31 Mart seçimleri için birileri endişeli, birileri korkuyor, birisi sinirli, bir tanesi mahcup, ne diyeceğini şaşırmış, gaf üstüne gaf yapıyor ama biz rahatız. Çünkü biliyoruz ki bu insanlar kader kıymet bilen, yapılan işi gören ve emeği teslim eden insanlardır.”

“10 AK PARTİLİNİN TRABZON`A YAPAMADIĞINI BİR CHP`Lİ TRABZONLU İSTANBUL`A YAPTI”

Özgür Özel, 2019`da İmamoğlu`nun kazandığı seçimin iptal edilmesinin ardından AKP`nin adayı Binali Yıldırım`a oy veren bir kişinin, daha sonra İmamoğlu`na verdiği anısını anlatmasının ardından sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sayın Başkanım, metro tartışmasında herkes her şeyi gördü. 65 kilometre metroyu nasıl gizleyecek? Yerin altında diye çıkmış dün, şöyle bir şey söylüyor, ‘Metro mu yapmış o, hepsi yalan` diyor. Ya ben biliyorum. İstanbul genel sekreter yardımcısıydı. Biz İstanbul Büyükşehir`i alınca ulaşımdan sorumlu genel sekreter yardımcısını Ulaştırma Bakanı yaptı. İlk bütçede biz ona dedik ki, 7 tane metronun inşaatını durdurmuşsun. Dedi ki, ‘Dış kaynak olmadan yapılamaz. Maliyetler yüksekti. Durdurduk. Bulunduğunda yapılır`. O 7`ye 3 daha eklendi ve dünyada hiçbir metropolde 10 metro inşaatı birden yok. Başkanım, bu tartışmada ben Trabzon`da sizin hemşehrilerinize bir şey anlattım, hoşlarına gitti. Buradaki hemşehrilerinize anlatayım. Trabzon`da soruyorum. Diyorum ki, Ekrem Başkan bir Trabzonlu olarak İstanbul`da. Gurur duyuyorsunuz. O İstanbul`da çalışırken Trabzon`da kaç AK Partili milletvekili var, diyorlar 4. Kaç AK Partili bakan var hükümette, 4. Ortahisar Belediyesi kimde, AK Parti`de. Büyükşehir kimde, AK Parti`de. 10 tane AK Partili Trabzonlu, Trabzon`a bir hafif raylı sistem yapamadı. Bir tane CHP`li Trabzonlu, İstanbul`a 10 tane metro yaptı. Öyle olunca biraz karın ağrısı oluyor tabii.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA