30 Nisan 2024 Salı

16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    15:48   SEZGİN TANRIKULU: “MÜTALAA, TAHİR ELÇİ`NİN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMANIN NASIL YANLIŞ YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ ORTAYA KOYUYOR”   15:36   YARGITAY, 28 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR… SEÇİMİN YARIN YAPILACAK 29. TURUNDA MUHSİN ŞENTÜRK VE ÖMER KERKEZ YARIŞACAK   15:15   BİRLİK SAĞLIK SEN MUĞLA İL TEMSİLCİSİ GÜL: "YIKIM KARARI VERİLEN MENTEŞE DEVLET HASTANESİ`NE BADANA VE BOYASI İÇİN 800 BİN LİRA ÖDENEK ÇIKARTILDI"   14:53   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ YENİ ANAYASA TEKLİFİ İÇİN PARTİ GRUPLARINA ZİYARETE BAŞLAYACAK   14:27   UTKU ÇAKIRÖZER, MİNE ÖZERDEN VE ÇİĞDEM MATER`İ BAKIRKÖY CEZAEVİ`NDE ZİYARET ETTİ: "GEZİ DAVASI TUTUKLULARI DERHAL SERBEST BIRAKILMALI"   14:27   ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ MERSİN YÖNETİMİNDEN VAHAP SEÇER`E ZİYARET   14:23   BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI... AHMET AKIN: "ASLA `ENKAZ DEVRALDIK` DEMEYECEĞİZ. MAZERET DEĞİL İŞ ÜRETECEĞİZ"   14:16   GAMZE TAŞCIER`DEN ALİ YERLİKAYA`YA `1 MAYIS` TEPKİSİ   14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:04   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, AMEDSPOR KULÜBÜ BAŞKANINA TEBRİK TELEFONU   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:55   TÜRKİYE, NATO GENEL SEKRETERLİĞİ İÇİN HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE`NİN ADAYLIĞINA DESTEK VERECEĞİNİ AÇIKLADI   13:20   KAYSERİ`DEN İSTANBUL`A GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKAN "YÜRÜYEN ADAM" LAKAPLI NEŞET TURAN, AKSARAY`DA KAMYONET ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   12:46   SİNAN ATEŞ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI: 22 KİŞİ HAKKINDA ``TASARLAYARAK ÖLDÜRME" SUÇUNDAN İDDİANAME DÜZENLENDİ   12:20   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "BİR TARAFTA LÜKS YAŞAM DİĞER TARAFTA VATANDAŞIN MİLYARLARCA LİRALIK BORCU VAR"  
 
     
   

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ`NDEN ERDOĞAN`IN AÇIKLAMASINA TEPKİ


TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Mart Tıp Bayramı’nda yaptığı “Sağlık altyapısında dünyada Türkiye`nin eline su dökecek ülke olmadığını herkes kabul ediyor” açıklamasına tepki gösterdi.

 

Tarih : 15 Mart 2024 Cuma 16:22   Okunma : 139

MERVE GÜVEN

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın “Sağlık altyapısında dünyada Türkiye`nin eline su dökecek ülke olmadığını herkes kabul ediyor” ifadesine ilişkin “Sağlık altyapımız güçlü derken eğer hekimlerin, sağlık emekçilerinin özveri ile çalışması kastediliyorsa evet o altyapıyı güçlü kılan bu ama doğru bir dağılımın olmadığı, koruyucu sağlık hizmetlerinin olmadığı koşullarda altyapının eşsiz olduğunu söyleyebilmek mümkün değil” dedi.

SAĞLIK ALTYAPISININ EŞSİZ OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLMEK İÇİN ÖNCELİKLE KORUYUCU SAĞLIK HİZMETLERİNE BAKMAK GEREKİYOR”

“Türkiye`nin sağlık altyapısının eşsiz olduğunu söyleyebilmek için öncelikle koruyucu sağlık hizmetlerine bakmak gerekiyor. Koruyucu sağlık hizmetlerinde ne düzeydeyiz? Bunun en önemli göstergelerinden biri bebek ölüm hızıdır. Ne yazık ki geçtiğimiz yıl binde 9.6`dır. Çok yüksek olmadığı iddia edilebilir ama bir başka gösterge daha var; o da bölgesel dağılım. Marmara illerini kapsayan bölgede binde 6,5 olan bebek ölüm hızı ne yazık ki Doğu ve Güneydoğu Anadolu`ya gidildiğinde 13.6`ya çıkıyor yani 2 katına yükseliyor, bu sağlıkta eşitsizlik demek. Özellikle İstanbul`da kamu hastanesi sayısının 3 katına ulaşmış olan 164 özel sağlık kurumunun var olduğu bir ilden söz etmek gerekiyor. İster istemez o 23 milyon randevusu olup da gitmeyenin bu bekleme süresinde erişemediği sağlık hizmetlerine özel sağlık kurumlarından erişmek zorunda kalmasını ifade ediyor. Bunlar çok ciddi sorunlar.

ERDOĞAN ALTYAPI GÜÇLÜ DERKEN SAĞLIK EMEKÇİLERİNİ KAST EDİYORSA EVET GÜÇLÜ”

Bunun yanı sıra özellikle geçen yıl itibarıyla her kişinin yılda 10 kez hekime gitmek zorunda kalması ve bu 10 ziyaretin 3`te 2`sinin 2. ve 3. basamaklara olması da bir başka uygun olmayan ve sağlıkta altyapının gücünü göstermeyen boyut. 10 hayli yüksek bir sayı, biz oranın tersine dönmesini, birinci basamak sağlık kuruluşlarına 4 kez başvuru olduyasa 2. ve 3. basamağa 2 kez başvuru olmasının beklenen oran olmasını bir kez daha hatırlatmalıyız. Sağlık altyapımız güçlü derken eğer hekimlerin, sağlık emekçilerinin özveri ile çalışması kastediliyorsa evet o altyapıyı güçlü kılan bu ama doğru bir dağılımın olmadığı, koruyucu sağlık hizmetlerinin olmadığı koşullarda altyapının eşsiz olduğunu söyleyebilmek mümkün değil.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA