29 Nisan 2024 Pazartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

ÖZGÜR ÖZEL: “ZAM ZAM ZAM, RECEP TAYYİP ERDOĞAN”


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Adana`da artan otobüs bileti fiyatlarına dikkati çekerek “Bunun bir tek sebebi var. Mayıs ayında verin oyu kardeşinize enflasyon nasıl düşürülür, dolar nasıl düşürülür, faiz nasıl düşürülür, benzin, mazot nasıl düşürülür diyen birisi, 19 liralık mazotu bugün 43 liraya çıkardı. 9 ayda yüzde 118 zam yaptı. Bütün zamların sorumlusunun adı üç isimden oluşuyor. Zam, zam, zam Recep Tayyip Erdoğan” dedi.

 

Tarih : 17 Mart 2024 Pazar 21:05   Okunma : 304

Haber: MERVE GÜVEN / Kamera: ONUR BİNGÖL

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Adana`da artan otobüs bileti fiyatlarına dikkati çekerek “Bunun bir tek sebebi var. Mayıs ayında verin oyu kardeşinize enflasyon nasıl düşürülür, dolar nasıl düşürülür, faiz nasıl düşürülür, benzin, mazot nasıl düşürülür diyen birisi, 19 liralık mazotu bugün 43 liraya çıkardı. 9 ayda yüzde 118 zam yaptı. Bütün zamların sorumlusunun adı üç isimden oluşuyor. Zam, zam, zam Recep Tayyip Erdoğan” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Adana`da Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Zeydan Karalar`ın proje tanıtım toplantısına katıldı.

Burada konuşan Özel, özetle şunları ifade etti:

“YALAN ATIP CHP`Yİ HEDEF GÖSTERİYORLAR”

“Adana elbette emeklisinin, çiftçisinin, köylüsünün çok olduğu bir kent. Ancak memurlarımız da var. Malum, bir yandaş sendika var. Memur-Sen. Toplu iş görüşmelerini bu sendika yapıyor. Toplu iş sözleşmesinde öyle bir madde koymuş ki sendikacılığın ruhuna aykırı. Kendisine üye olan memurlara devlet toplu sözleşme ikramiyesi verecek. Yani kendisi sendikacılıkla öne çıkmayacak, kendine üye olanlara rüşvet verecek, onu da devlete ödetecek. Önce memurlar bu işe karşı çıktı. Bunu Danıştay iptal etti. Ardından bunu Meclis`e kanunla getirdiler, kürsüden söyledik. Haksızlıktır, hukuksuzluktur, eşitsizliktir. Diğer memurların hakkını yemektir dedik, dinletemedik. Kanuni düzenlemeyi yaptılar. Görev bizde, başkası yapamıyor. Anayasa Mahkemesi`ne götürdük. Anayasa Mahkemesi aynen dediğimizi dedi. Derhal bütün memurlara bunu verin dedi. Utanmadan, sıkılmadan hem Memur- Sen hem Tayyip Erdoğan, dönüp dolaşıp CHP mahkemeye gitti, memurların 300 liralık toplu sözleşme ikramiyesine engel oldu diye yalan atıp CHP`yi hedef gösteriyorlar. Oysa diğer memurlara bunu vermeyerek, Anayasa`ya aykırı yasa yapanlar kul hakkı yiyenlerdir. Memur- Sen onların sarı sendikasıdır. Meclis açılır açılmaz bütün memurlara bu ikramiyeyi verecek düzenlemeyi yapmak Meclis`in boynunun borcudur. Bu parayı alacak herkes bu parayı CHP sayesinde almış olacaktır. Bunu herkesin böyle bilmesini isterim.

“ZAM ZAM ZAM RECEP TAYYİP ERDOĞAN”

Adana`nın dışarıdan öğrencisi çok, Adana`da dışarıdan öğrenci çok. Adana Zeydan Başkanın ifade ettiği gibi göç de alan, göç de veren bir şehir. O yüzden bayramda Adana`nın hareketliliği çok fazla. Ama 600 lira, 700 lira olan biletler bayram için kestirilmeye kalktığında bin liraya çıkıyor. Bunun bir tek sebebi var. Mayıs ayında verin oyu kardeşinize enflasyon nasıl düşürülür, dolar nasıl düşürülür, faiz nasıl düşürülür, benzin, mazot nasıl düşürülür diyen birisi 19 liralık mazotu bugün 43 liraya çıkardı. 9 ayda yüzde 118 zam yaptı. Bütün zamların sorumlusunun adı üç isimden oluşuyor. Zam, zam, zam Recep Tayyip Erdoğan. Türkiye`nin dört bir yanında ciddi sıkıntılar var. Sıkıntıların en büyüklerinden bir tanesi konut fiyatları. TÜİK şubat ayı enflasyonunu 4,53 olarak ilan etti. Bu 115 ülkenin enflasyonundan fazla. Aylık enflasyonundan değil yıllık enflasyonundan fazla. Yani TÜİK Tayyip`i üzmeyen istatistik kurumu, yüzde 4,53 enflasyon açıkladı, bu dünyadaki 115 ülkenin bir yılık enflasyonundan fazla. Türkiye genelinde kiralar yüzde 100 arttı. Adana`da ortalama ev kirası, 10 bin lira oldu. Emekli maaşı 10 bin lira, asgari ücret 17 bin lira, ev kirası 10 bin lira. Eskiden memurlar, işçiler, hele hele karı ve koca çalışıyorlarsa 3 yıl, 5 yıl, bilemedin 10 yıl sonra ev almaya kalkarlardı. Bugün en alınabilecek en basit ev 3 milyon lira. 3 milyon lira konut kredisi çekmek için 10 yıl boyunca ayda tam 100 bin lira ödemek lazım. Asgari ücret 17 bin lira. Karı, koca olsa 34 lira. Bir ev alabilmek için ayda 100 bin lira ödemek gerekiyor. Böyle bir durumda ne çalışanların, ne işçilerin, ne de bir başkasının ev sahibi olması mümkün değil.

Emekliler bu iktidardan hesap soracaklar mı? Eğer hesap sorarsanız her şey değişir. Bakın artık susma zamanı değil. Artık itiraz etme zamanı. Artık talep etme zamanı. Bu kardeşiniz öyle arkanızda, yanınızda durmaz. Önünüze geçeceğim sizin hakkınızı söke söke alacağım.”

“BU MÜLAKAT PARTİZANLIK DEMEK, KUL HAKKI YEMEK DEMEK”

Bir de genç kardeşim pankart kaldırıyordu, bu kardeşimin derdini dile getirmeden olmaz. Eskiden devlet personel alırken doğrudan alıyordu ama çok torpil dönüyordu. Rahmetli Ecevit geldi, KPSS sınavını getirdi. Sınava giriyorsun, senin dayın da senin arkandaki torpilin de kendi bilgin. Sınavı kazanırsan devlet memuru oluyordun. Tayyip Erdoğan ne yaptı? Geldi, mülakatı getirdi. Mülakat demek adam kayırma demek. Nasıl mülakat yapıyor biliyor musunuz? Soruyor, diyor ki, reis deyince aklınıza ne geliyor? Eğer Temel Reis geliyor, ıspanak yiyor derse yandın. Bay bay. Recep Tayyip Erdoğan dersen hemen devletin kapıları sana açılıyor. Bu mülakat partizanlık demek, adam kayırmak demek, kul hakkı yemek demek. Geçen seçimde söz verdiler, kaldıracağız dediler. Mülakatı kaldırmadılar, arkadaşlarımızla beraberiz, mülakat kalkana kadar iki yakamız ve elimiz Tayyip Erdoğan`ın yakasındadır. Söz veriyoruz. Ayrıca öğretmen, bu geldiğinde 80 bin öğretmen vardı, kafa tutuyordu. Madem okula yollamayacaksın, niye mezun ettin diye. Şimdi 1 milyon öğretmen var. Bir de okula yollamadığı, tayinini çıkarmadığı, atamasını yapmadığı öğretmene ne diyor? Atanamayan öğretmen, yani sanki her şey tamam da öğretmende bir kusur var. Atanamıyor. Atanmayan öğretmen yok. Tayyip Erdoğan`ın hakkını yediği öğretmen var. Hakkını yediği öğretmen.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA