1 Mayıs 2024 Çarşamba

01:38   CHP`Lİ YAVUZYILMAZ, İLİÇ`TE BAŞKA BİR MADEN ŞİRKETİNİN DE LİÇ YIĞDIĞINI AÇIKLADI   01:12   ÖZGÜR ÖZEL, STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARIYLA TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   22:09   KILIÇDAROĞLU`NDAN 1 MAYIS`TA TAKSİM ÇAĞRISI: "EMEKÇİLERİN PARTİMİZ İLE BERABER OMUZ OMUZA TAKSİM`DE OLMALARINI DİLİYORUM"   21:48   ÖZGÜR ÖZEL, FİLİSTİN ÖĞRENCİLER BİRLİĞİ TEMSİLCİLERİYLE TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   21:36   GÜLCAN KIŞ: "ULUSAL ÇIKARLARIMIZA UYGUN, YERLİ VE GERÇEKÇİ BİR ENERJİ POLİTİKASINA İHTİYACIMIZ VAR"   21:08   GAZETECİLER, 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE PROPAGANDAYA KARŞI HAKİKATİ KONUŞACAK   20:33   ERDOĞAN`DAN 1 MAYIS AÇIKLAMASI: "MÜSAADE EDİLENLER DIŞINDA BİR ALANDA MİTİNG DÜZENLEMEK İYİ NİYETLİ DEĞİLDİR"   20:10   CHP`Lİ ADIGÜZEL`DEN AKP`YE SAĞLIK SİSTEMİ ELEŞTİRİSİ: "HÜKÜMET, BİRİKEN SORUNLARI SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÜKLEMEKTEDİR"   20:02   TBMM İLİÇ KOMİSYONU, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI`NI DİNLEDİ... "İLİÇ YIĞININDA KAYMALAR 3 AY ÖNCESİNDEN TESPİT EDİLDİ"   19:49   CHP`NİN, "ÜNİVERSİTELERDE YAŞANAN ANTİDEMOKRATİK YÖNETİM SÜREÇLERİNİN ETKİLERİ ARAŞTIRILSIN" ÖNERİSİ TBMM`DE REDDEDİLDİ   19:25   DEM PARTİ`Lİ ÇİFTYÜREK: "2024`ÜN 4 AYINDA 425 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ. TERÖR MÜ ARIYORSUNUZ; BUYRUN SİZE SOSYAL TERÖR"   18:28   ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİ 2 MAYIS`TA AKP GENEL MERKEZİ`NDE GERÇEKLEŞECEK   18:13   TBMM GENEL KURULU`NDA AKP VE CHP MİLLETVEKİLERİ ARASINDA "İBB ÇUKURU" TARTIŞMASI... MURAT EMİR: "TABİİ Kİ GEREĞİNİ YAPACAĞIZ AMA BUNDAN SİYASET ÜRETELİM DİYORSANIZ BAŞKA KAPIYA"   17:50   GÜLÜSTAN KOÇYİĞİT: "YARIN İSTANBUL`DA KİMİN BURNU KANASA BUNUN SORUMLUSU TAKSİM`İ YASAKLAYAN HÜKÜMETTİR, İÇİŞLERİ BAKANLIĞI`DIR"   17:34   CANDAN YÜCEER`DEN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI   17:32   KEÇİÖREN AİLE TERAPİ MERKEZİ`NDE ``GİZLİ`` GİRİŞ... BAŞKAN ÖZARSLAN: "ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER VE TURGUT ALTINOK TARAFINDAN KULLANILMIŞ"   17:07   SOSYAL MEDYADA “HER YER TAKSİM HER YER 1 MAYIS” ETİKETİYLE KAMPANYA BAŞLATILDI   16:45   SİNAN ATEŞ CİNAYETİ... 17 KİŞİ HAKKINDAKİ SORUŞTURMA SÜRÜYOR   16:39   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARDAN ORTAK “1 MAYIS” MESAJI   16:33   EDANUR GEZER`İN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ İMAMOĞLU`NDAN İLK AÇIKLAMA: “SORUMLULARI CEZASIZ BIRAKMAYACAĞIZ. BU OLAYIN SİYASİ İSTİSMAR MALZEMESİ HALİNE GETİRİLMESİNİ DE UTANARAK İZLİYORUZ”  
 
     
   

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ ARSLAN: "KINIK`TA KURACAKLARI TERMİK SANTRAL ÖNEMLİ BİR TARIM HAVZASINI KİRTELECEK, KANSER SAÇACAK"


CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar`ın Kınık`ta termik santral vaadine ilişkin “Bir yandan takiyeci adayları ile tarım projeleri anlatıyorlar bir yandan da İzmir`in önemli tarım havzalarından Kınık`ta termik santral kuracaklar. Ne yaman çelişki. Kuracakları termik santral, Kınık gibi önemli bir tarım havzasını kirletecek, kanser saçacak. Yenilenebilir enerjiye yönelmek yerine çevreyi kirleteceği kesin olan termik santraller kurmak ancak AKP`ye yakışır. Kınıklı, Bergamalı, Bakırçaylı hemşehrilerimiz toprağını, suyunu havasını kirletme projesi olan termik santral sevicilere geçit vermez.” ifadelerini kullandı. 

 

Tarih : 17 Mart 2024 Pazar 13:24   Okunma : 256

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar`ın Kınık`ta termik santral vaadine ilişkin “Bir yandan takiyeci adayları ile tarım projeleri anlatıyorlar bir yandan da İzmir`in önemli tarım havzalarından Kınık`ta termik santral kuracaklar. Ne yaman çelişki. Kuracakları termik santral, Kınık gibi önemli bir tarım havzasını kirletecek, kanser saçacak. Yenilenebilir enerjiye yönelmek yerine çevreyi kirleteceği kesin olan termik santraller kurmak ancak AKP`ye yakışır. Kınıklı, Bergamalı, Bakırçaylı hemşehrilerimiz toprağını, suyunu havasını kirletme projesi olan termik santral sevicilere geçit vermez.” ifadelerini kullandı. 

CHP İzmir Milletvekili Arslan yaptığı açıklamada, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar`ın İzmir`in Kınık ilçesinde  termik santral vaadini eleştirdi.

"İKTİDAR AÇISINDAN İZMİR`DE İŞLER PEK İYİ GİTMİYOR"

Bakanın asli görevinin seçim kampanyası yürütmek olmadığının altını çizen Arslan, “İktidar açısından İzmir`de işler pek iyi gitmiyor olacak ki asli görevi ülkenin enerji alanındaki sorunlarını çözmek olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, logosuz afişleriyle şirin gözükmeye çalışan, yaşam tarzı üzerinden takiye yapan adayları Hamza Dağ`a destek olmak için İzmir`e geldi.” şeklinde konuştu.

Bir muhalefet milletvekili gibi kendi iktidarını eleştiren, enerjide dışa bağımlılıktan, İzmir`in çok üretmesine karşın aldığı az paydan, merkezi iktidarın asli görevi olan planlamaların yapılmamasından bahsetmiş. AKP iktidarının ülkeyi getirdiği noktayı itiraf edip eleştirdiği için Sayın Bakan`a teşekkür ederiz.” diyen Arslan şu eleştirilerde bulundu:

Ülkemiz öyle günlerden geçiyor ki, bir taraftan 22 yıllık AKP iktidarı sonucunda hukuk, ekonomi, enerji, tarım gibi hayatın en önemleri alanlarında yaşanan krizler, diğer taraftan kendi beceriksizliklerini ve yanlış politikalarını bu ülkenin kurucu partisi Cumhuriyet Halk Partisine atmaya çalışan, montaj yapan, takiye yapan, tehdit eden siyasiler. Güzel İzmir`imizin ve İzmirli hemşehrilerimizin AKP iktidarına 31 Mart seçimlerinde geçit vermeyeceğinden eminim ancak vatandaşlarımızın aklında soru işareti kalmasın diye ne nedir anlatmak gerek.”

Bir yandan takiyeci adayları ile tarım projeleri anlatıyorlar bir yandan da İzmir`in önemli tarım havzalarından Kınık`ta termik santral kuracaklar. Ne yaman çelişki. Kuracakları termik santral, Kınık gibi önemli bir tarım havzasını kirletecek, kanser saçacak. Yenilenebilir enerjiye yönelmek yerine çevreyi kirleteceği kesin olan termik santraller kurmak ancak AKP`ye yakışır. Kınıklı, Bergamalı, Bakırçaylı hemşehrilerimiz toprağını, suyunu havasını kirletmek projesi olan termik santral sevicilere geçit vermez. İktidar tarım projesi, termik santral projesi anlatacağına önce kanunda yazan şekliyle çiftçiye ödemeleri gereken yüzde 1`lik desteği yani 1,2 trilyon TL`yi ödemeli. Biz ise çevreci yenilenebilir enerji ile çevremizi korumayı vaat ediyoruz. Tarımı, hayvancılığı dün olduğu gibi yarın da korumayı vaat ediyoruz. Ülkemizin artan enerji talebini karşılamaktan ve bunu dışa bağımlılığı azaltarak gerçekleştirmekten bahsediyorlar, yabancı ülkelere santral kurdurup fahiş alım garantisi verip bizi daha dışa bağımlı hale getiriyorlar. Özellikle Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri`ne bağımlı hale getiriliyoruz. Şu an dış işleri komisyonunda bulunan henüz görüşülmemiş Birleşik Arap Emirlikleri ile yapılan bir uluslararası anlaşma var."

Daha evsel atık ile nükleer atığın ayrımını yapamayan, nükleer atıkların yönetimi sorununu çözememiş bir iktidarın ülkeyi yönettiğini belirten Arslan, "Bedava santral sahasında, yüksek fiyattan üretip vatandaşın faturasını kabartacak ve 60 yıl sonunda Rus Devlet Şirketine en az 284 milyar dolar kazandıracak Akkuyu santralinin bir benzerini Sinop`ta yine Ruslara kurdurmak istiyorlar. Eğer BAE anlaşması ve Sinop`ta Nükleer Santral kurulumu gerçekleşir ise enerjide dışa bağımlılığımız yüzde 35`ten yüzde 50`lere çıkacak." ifadelerini kullandı.

"İZMİR 31 MART`TA BİR KEZ DAHA CHP DİYECEK"

İzmirli vatandaşların 31 Mart`ta bir kez daha CHP diyeceğini kaydeden Arslan, "TÜGVA, TÜRGEV gibi vakıf ve cemaatlerle iş birliği içinde olan, Asteğmen Kubilay ve arkadaşlarını şehit eden hainlerin türbelerine okul çağındaki çocukların götürülmesine ses çıkarmayan bu takiyeci zihniyete İzmir hak ettiği cevabı 31 Mart`ta verecektir. Ülkemizde adalet, eşitlik ve gelişim için haydi sandığa, geleceğimize sahip çıkmaya." dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA