29 Nisan 2024 Pazartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

VAHAP SEÇER`DEN MERSİN RUM ORTODOKS KİLİSESİ`NE ZİYARET: “MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İDEOLOJİK BAĞNAZLIĞI VE DİNSEL TAASSUBU KABUL ETMEZ”


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Rum Ortodoks Kilisesi`ni ziyaret etti. Başkan Seçer, “Burası Mersin. Burada Türkiye`ye dair her şey var. Her semavi din, her etnik yapı, her inanç grubu, her sosyo-kültürel ve sosyo-ekonomik gruba mensup insan var. Burada belediye başkanı olmak başka bir karakter ister. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı ideolojik bağnazlığı ve dinsel taassubu kabul etmez” diye konuştu. 

 

Tarih : 17 Mart 2024 Pazar 14:11   Okunma : 269

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Rum Ortodoks Kilisesi`ni ziyaret etti. Başkan Seçer, “Burası Mersin. Burada Türkiye`ye dair her şey var. Her semavi din, her etnik yapı, her inanç grubu, her sosyo-kültürel ve sosyo-ekonomik gruba mensup insan var. Burada belediye başkanı olmak başka bir karakter ister. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı ideolojik bağnazlığı ve dinsel taassubu kabul etmez” diye konuştu. 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP`nin Adayı Seçer, Mersin Rum Ortodoks Kilisesi`ni ziyaret etti. Seçer, Mersin Rum Ortodoks Kilisesi Pederi Coşkun İspir Teymur nezdinde tüm camiaya bu ortamı hazırladığı için teşekkürlerini sundu. Seçer, şöyle konuştu:

“‘Seçim yapacağız, oy istiyoruz` demek beni üzer. Yani mesele bu gaye değil. Ama; ‘Bizim hem Ortodoks Kilisemiz ile hem de Katolik Kilisemiz ile bugüne kadar çok güzel münasebetlerimiz var. Seçim öncesi bu kadar yeri ziyaret ediyorsunuz Sayın Başkan, kısa da olsa onları onurlandırmak lazım.` dediler. Mutlaka ilişkilerimiz çok iyidir ama insanlar bu seçim arifesinde bunları haklı olarak bekler. Bir seçim arifesi ama biz buradayız, eminiz ve vatandaşımız bizlerin yanında olacak. Seçim stresi yaşamadığımı söyleyebilirim. Bir belediye başkanının da seçim stresi yaşıyorsa görevi bırakması gerektiğini düşünüyorum. İyi bir belediye başkanı seçime giderken çok rahat olur ve ‘Benim vicdanım rahat. Ben 5 yıldır görev yapıyorum. Zaten benim görev alanım belli, yetkilerim tanımlanmış, hukuken de dinen de vicdanen de son derece müsterihim.Vatandaşlarım uygun görüyorsa zaten beni tekrar destekleyecek, tekrar Başkan seçecek` der. Onun ötesinde bir şey düşünmez. Ama yeni bir aday olsaydım kendimi tanıtmak için ‘Ben şunu yapacağım, bunu yapacağım, ben şuyum, geçmişte şu referanslarım, şu başarılarım var` diye gayret sarf ederdim. Şu anda öyle bir durumda değilim.” 

Belediye Başkanlığı yaptığı 5 yıllık süre zarfında Rum Ortodoks Kilisesi ile bir belediye başkanı vatandaş ilişkisinden öte bir kardeş duygusuyla iletişim içerisinde olduğunun altını çizen Seçer, şöyle devam etti:

“Burası Mersin. Burası önemli bir şehir. Burası Türkiye. Burada Türkiye`ye dair her şey var. Her semavi din, her etnik yapı, her inanç grubu, her sosyo-kültürel ve sosyo-ekonomik gruba mensup insan var. Burada belediye başkanı olmak başka bir karakter ister. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı ideolojik bağnazlığı ve dinsel taassubu kabul etmez.” 

‘EŞİT YURTTAŞLIK` VURGUSU

Herkese bir vatandaş hüviyeti ile bakmanın öneminden söz eden Seçer, Anayasa gereği herkesin eşit yurttaş olduğunun altını çizdi. Seçer, siyasetçiler olarak da kendilerine göre bir hüküm ya da düşünce geliştirme hakkına sahip olmadıklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Anayasa ve Anayasa`ya bağlı kanunlar çerçevesinde biz ülkede görevimiz neyse yönetimde görev alırız. Bu nedenle Belediyem; Belediye Başkanı olarak bir hukuki görevden ve bir idari anlayıştan dolayı da sizlere her zaman eşit yurttaş muamelesi yapma gayreti içerisinde olmuştur. Onu bir tarafa bırakın; bir insan olarak da dünyaya bakış olarak da dünyayı özümseme, okuma olarak da ideoloji olarak da zaten dünyada herkesin kardeş olduğu düşüncesine sahip bir Başkan olarak, 5 yılı çok rahat bir başkanlık dönemi ile herkesle kucaklaşan, herkesi seven, herkese dokunabilen bir Başkan olarak tamamladım. Belki de hayatımın en keyifli 5 yılını yaşadım.”

Mersin Rum Ortodoks Kilisesi Pederi Coşkun İspir Teymur da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek,“4 yıldır Mersin`e büyük hizmetler sunan Sayın Başkanımızı büyük bir sevgiyle seviyoruz. 1 Nisan`dan sonra da tekrar kendisini belediye başkanlığı görevini yenilemiş olarak kilisemizde karşılamayı arzu ediyoruz. Çalışmalarında kendilerine başarılar diliyoruz” dedi. 

 


 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA